Motor 1.2 TSI / 1.4 TSI
155 témat v tomto fóru
-
Dobrý den jaké těsnění používáte na motory TSI pro olejovou vanu a kryt rozvodů? V příručce je silikon D 176 600 A1, ale ten není v každém obchodě. Máte zkušenosti s Loctite nebo K2, aj.?
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím. Má někdo povědomí v čem přesně je rozdíl mezi těmito motory? Je to jenom v softwaru ŘJ? Nebo jsou tam i nějaké rozdíly v mechanických součástech motoru?
-
-
- 98 odpovědí
- 77,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj všem, je to asi měsíc, co se mi poprvé rozsvítila kontrolka motoru a občas sporadicky nešlo turbo (motor nebyl v nouzovém režimu). Většinou pomohl druhý start a vše bylo ok. Bál jsem se, že to bude něco kolem turba. Auto chodilo pravidelně na servis škoda, takže podložka, SW...atd dělány. Máte někdo stejné zkušenosti? Diagnostika mě odkazuje na nízký průtok sání. Viz níže.: Ještě jsem si všiml, že kolem turba je trocha mastnoty od oleje. Stačí jen vyměnit těsnění? Díky za pomoc. Master - 002 Paměť událostí (1) 22.01.2016 10:54:50 Nahoře^ P307A00 ($18B2 / 6322) Sací systém průtok vzduchu příliš malý …
-
- 12 odpovědí
- 26,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit jestli se musí po výměně regulace turba provést kalibrace. Dal jsem nový díl a ten se nehne a auto hlásí servis. Objednal jsem díl podle turba 03F145701H kde jsem měl regulaci 03F145725G. Nový díl má 03F198725C-D. Po nastartování svítí EPC a motor. Předchozí regulace přestala fungovat. Díky za info
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
Při startování motoru 1.2 TS 63kW, většinou za studena se s koncem startování ozve drnčivý, dotáčecí zvuk, který trvá asi vteřinu. Myslíte že je to závažné? V servisu jsem nebyl, najeto mám skoro 10000km, dělá to už asi od 6000km. Zvuk jde od zadní části motoru. Nevíte co by to mohlo být?
-
-
- 158 odpovědí
- 77,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, fabia je rok výroby 06/2010, najeto 155 000 km. Nyní zkusím popsat problém s motorem: Při ujetí cca 50 km najednou motor nechce ubrat otáčky a drží je klidně zvýšené i na 2000 (při kratších jízdách do 20 km žádný problém). Při jízdě potom pomalu klesají jak se ubere plyn, ale opravdu pomalu. Žádné hlášky na přístrojovce. Po dojezdu a zhasnutí motoru již nenastartuji. Motor točí a nic. Po cca půl hodině motor naskočí na brnknutí a spokojeně si přede - na přidání plynu reaguje perfektně a i otáčky klesají tak jak mají, nikde nic nesvítí a žádná hláška. Měl jsem to u kamaráda, který prošel diagnostiku a nic. Vyčistil klapku, atd. Teď po týdnu opět to samé…
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
-
Můžete mi poradit jak poznat špatné vysokotlaké čerpadlo.Fabie 1,2tsi cbza Díky
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Otázka primárne asi na Galviho, ale aj na na každého s DSG. Keď ideš na nízke otáčky, cítiš vibrovanie? Ja som s tým doteraz nemal problém, ale v poslednom čase ak tam mám D7 medzi 1250-1400 rpm, tak to vibrovanie cítiť, ako keď dusím motor, alebo trápim dvojhmotku na nafte. Ak neidem do kopca, pri 1400 to prestane. Všímam si toho posledných niekoľko sto kilometrov. Skúšal som to u kamoša na DSG, ale u neho som to neregistroval. On má ale najazdených o 17 tisíc km menej a novšie auto aj trochu iný typ prevodovky, tak možno že ho to ešte čaká. Napadlo ma aj to, že on v poslednom čase tankuje prémiovú 99-ku, a práve s vysokooktánovým benzínom majú 1.2 TSI menšiu tendenciu í…
-
-
- 23 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
-
-
Ahojte , mám dotaz neví někdo jak má být nastavený snímač polohy klikové hřídele měníme gufero a nevíme jak naklepnout ozubené kolo snímače a nikde jsem k tomu nenašel ,žádnou dokumentaci. Jde o Skoda Roomster 1,2 tsi 63 KW.Předem děkuji za rady
-
- 0 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Mám 1,2TSI, najazdené 72000km, pravidelne servisované, olej podľa doporučenia servisu. Teraz v lete sa mi stalo, že po dlhšom státí, (6, a viac hodín) po naštartovaní zhruba na 2, až 5 sekúnd zaklepali ventily. Myslel som, že vysoké teploty spôsobili, že skôr stečie olej zo zdvihátok a že ochladením to prestane. Neprestalo to a naďalej to robí aj pri nižších teplotách. Viete poradiť, čím to môže byť, alebo je to normálny stav.? Prípadne čo mi odporúčate spraviť pre zlepšenie stavu.
-
-
- 19 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím,mám 1.2 tsi 77 kw a zjistil jsem,že z výfuku za jízdy jde černý kouř a motor při jízdě vynechává na 4-5 převodový stupen. Máte někdo s tímto jevem nějakou zkušenost??????
-
- 13 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Fabia II, r.v. 2014, 1.2 tsi 63 kw, benzín najeto: 129536 km Výměna svíček cca v: 110000 km Výměna baterky cca v : 129470 km Zdravím před 2 týdny mi nenastartovala fabka, odemknul jsem přes centrál, palubní počítač se načetl, zkusil jsem párkrát nastartovat a nic, tak jsem auto nahodil přes kabely pár dní jsem jezdil a poté znova auto nechtělo nastartovat, ale s tím rozdílem, že ani nešlo odemknout přes centrál a palubní počítač se nenačetl, takže znova jsem to nakopl přes kabely a v pátek 11.12.2020 jsem jel do servisu, aby proměřili baterku, řekli že je úplně mrtvá, tak jsem ji nechal vyměnit. Byla tam baterka Banner 12 V 44 Ah a dali mi…
-
- 6 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Hoj, mám podezírám svůj termostat, že zůstává otevřený. Motor se mi sice ohřeje, ale až tak nejdříve po 10km, když teplota oleje je asi tak na 75°. Ručička stoupá jen velmi pomalu, oproti dřívějšku. Je nějaká finta, jak termostat na 100% odzkoušet? Když už stojí 2tisíce, tak ať si jsem jistý. Motor je CBZB, 77kw
-
-
- 13 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravim mám Roomster 1.2tsi 77kw a včera sa stala vec ktoru som tu na fóre Nenašiel po 2hod jazda a vychladení turba som vypol motor cca po pol hodine som naštartoval auto a po prejdení cca 500metrov mi vyskočila kontrolka vody vypísalo skontrolujte Chladiacu kvapalinu-príručka a ručička vody klesla na 0. po vypnutí motora a cca po 1min otočení kľúča nie štartovanie ručička vody vybehla na 130 stupňovať a potom hneď klesla na 0 stupnov Po 5 minútach som auto naštartoval ručička ukázala teplotu 90stupňov ale cca po 500metroch zas klesla na 0stupnov a odvtedy sa ručička nepohla. Chladiaca kvapalina sa nestratila a nie je vidiet že by niekde tiekla. odpo…
-
- 8 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám takový problém. Jel jsem po dálnici a začala se mi přehřívat voda tak jsem ubral na tempu a za chvíli zase spadla na 90°. Chvíli jsem motor nechal dochladit a jel jsem dál to už jsem jel pouze po okreskách a i tam začala stoupat teplota vody a teplota oleje převyšovala 100°. Okamžitě co jsem zastavil tak jsem slyšela běžet saharu. Tak jsem opatrně dojel domů a další den jsem šel pátrat co se teda děje. Zjistil jsem že mám i po 20 km studený chladič ale teplota se drží v normě... Přijde mi že to bude nejspíš zaseknutým termostatem protože když jsem chvíli stál tak se začal chladič pozvolna ohřívat ale při jízdě se zas ochladil. Další den jsem se zas projel při…
-
-
- 15 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Prosím vás o radu, po naštartovaní motora svieti modrá kontrolka "studeného motora". Po zahriatí, keď zhasne, rozsvieti sa červená kontrolka a zaznie signál. Chladiacej kvapaliny je dosť, je pri hornej ryske. Viete mi poradiť, o akú závadu sa môže jednať a koľko si môžem na opravu pripraviť? Prípadne čo sa s tým dá robiť? Je to roomster 1,2 63kw, 2011, 146000 km Ďakujem
-
- 8 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Zdravim mam roomster 1.2tsi 77kw 9/2010 a cerstvo preskladane rozvody opravnou sadou s cislom 03F 198 158 B plus napinak retaze 03F 109 507 F a moj problem je ze na volnobehu ked potlacite plyn a otacky vybehnu cez 2000 ot/min a pustite plyn.pedal tak z motora ide taky rachotivy zvuk moze to byt odchadzajuce turbo??mechanik mi povedal ze to su hydrosteli ze to boli take motory je to pravda?? A druha otazka aj vas motor cca od 2600 ot/min a hore uz zacina byt pocut?? Je to normalne? Dakujem za pomoc
-
-
- 24 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
Zdravim forum - jsem celkem roztrpcen, kdyz jsem dnes dovezl domu nove svicky pro EA111 (CBZA - 63AkW) s oznacenim Brisk Iridium Premium+ P21 (1921), o kterych se vsude docte, ze nahrazuji v tomto motoru originalni (VAG cislo originalu konci na ....5600A). Takze jsem je i dle pisemne informace z Brisku, ze se urcite jedna o spravnou svicku pro EA111 (ktera se navic vyrabi vylucne pro tento motor a primo pro nej byla vyvinuta) dovezl a jak to dopadlo, vidite ve fotce. Jiskriste je utopene o cca 2-3mm do tela svicky nez je na vyndane NGK, takze se sice pri osazeni aspon neriskuje, ze se tim ze je to jinak jeste srazi s pistem, ale tak ci tak je spatne (jinde nez ho ma origi…
-
- 4 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, pročetl jsem na toto téma zda na fóru hodně topiců, ale žádný mi nedal rozumnou odpověď (nebo alespoň nastínění) na můj problém Jde o motor 1.2 TSI 63kW (94 tis. km), který má nejnovější (3tí, pokud se nepletu) opravnou sadu na rozvody při 83 tis. km (měněno vše, kromě olejového čerpadla) (schválně jsem po servisu tu třetí vyžadoval a prohlédl si původní, co tam byly a byla tam dle řetězu stará sada). Interval výměny oleje zkrácen na 10000 km, ale dávám už tak při 8mi měnit (5W40/10W40) Za určitých podmínek slyším při startování klapavý zvuk v kabině z motorového prostoru. Po vteřině přestane. U tohoto motoru, klasika, problémové roz…
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Obracím se zde prostřednictvím tohoto vlákna především na odborníky ale i na laiky s podobnou zkušeností. Dcera si před časem zakoupila z " Áček " osobní vůz Škoda Fabia II. Combi s motorizací 1,2TSI, 63.kW / CBZA /. Ještě než se přiblížila k domovu / cca 60. km /, rozsvítila se na palubní desce kontrolka " , které odpovídá v manuálu popis " Systém kontroly výfukových plynů. Po napojení na autodiagnostiku / printscreen číslo 1. z diagnostiky v příloze /, chybová hláška detekovala problém s lambda sondou - za katalyzátorem. Nechtěla se tam s nimi dohadovat, nicméně odpovídající sondu - značkovou NGK, jsem zakoupil, vyměnil, chybovou h…
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj všem! Jako nový projekt pro trénování na jednom specifickém okruhu v Evropě hledám člověka/lidi na pomoc s přípravou tohoto projektu. Vše kromě motoru máme již pořešeno, proto hledám právě někoho na vyladění motoru. Jedná se o Fabii mk2 s motorizací 1.2 tsi, kód motoru CBZA(B) a manuální převodovka na míru. Požadavek je, že by to mělo mít 190hp+ a odpovídající trvanlivost na okruhu. Pokud tedy o tomto motoru něco víte a máte zkušenost či odvahu k projektu přispět - jak přímo prací na úpravách, či jen radou, budu rád, když napíšete. Díky! Pro trollery dodatečné info: - Hejty prosím vynechte, jedná se o seriózní věc…
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím,som tu novy a a som vlastnikom jazdenky fabia 1,2 tsi 77kw.postrehol som zvlastne zavibrovanie za studena akoby vynechal valec,no nepravidelne.vymemene su kable(NGK) a aj sviecky origos zo skodadily.diagnostika nehlasi ziadnu chybu akurat som sa prenural az readlines kde vyhodilo co ma az zarazilo.prikladam foto.potesim sa kazdej rade.dakujem
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravim potřeboval bych se poradit. Po zahrati motoru se rozsvítí mazani. Momentálně vyměněno čidlo tlaku oleje a poté svítí pořád.změřen tlak mazani maže pěkne žádný pokles. Zkoušel jsem měnit i čidlo hladiny oleje ve vaně a pořád sviti. Někdo nějaké zkusenosti? FII 1.2 TSI 63 kw (2010)
-
- 2 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny škodováky!! Mám takový zajímavý problém s Roomstrem motor 1.2 TSI 63kw 110 000km najeto Při rychlosti nad 120km/h se rozsvítí kontrolka motoru a motor ztrácí výkon a docházi mu dech a při menším kopečku vozidlo zpomalí třeba i na 90km/h v diagnostice to píše chybu (tu doplním zítra) Každopádně v autorizovaném servisu byl zkontrolován celý sací trakt, výčištený chladič sacího vzduchu , vyměňeno turbodmychadlo a závada je pořád stejná Neví někdo v čem by mohl byt zakopaný pes ? dekuji za každou radu
-
- 20 odpovědí
- 15,8tis zobrazení
- 2 sledující
-