Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Podvozek

1. Zahájeno uživatelem mandido,

Zdravím, předem se omlouvám za založení nového tématu, nicméně potřebuji, aby to bylo vidět. K věci: Octavia III. 1.2 TSI hledá odborníka na seřízení geometrie. Absolvoval jsem kolečko po autorizovaných servisech, protože NIKDO není schopný nastavit volant do správné polohy - pokaždé je na jinou stranu. Proto hledám člověka, který: - plně ovládá teorii i praxi v oblasti seřizování geometrie - tj. zná více než návod od měřícího zařízení - spolupracuje s diagnostikou a zajímá ho, jakou polohu volantu registruje senzor řízení - pokud v továrně používají pro seřízení umělou zátěž, tak jí též použije - používá fixační přípravek na volant - auto po seřízení vyzkouší na …

• Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 4,3tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem satriani,

Zdravím, dnes mi začalo v zadnej náprave niečo búchať keď idem do zákruty, ale je to strašný buchot je to taky zvuk ako keď idete s autom po plnej čiare z drazkami, presne taký buchot, keď idem rovno tak nič len keď idem do zákruty. Pozeral som či to nie sú náhodou ložiská ale keď som zdvihol auto a zatočil s kolesami tak nebolo nič počuť a ani volu nemajú kolesá, viete niekto poradiť? Diky

• 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem MarekKruber,

Ahoj,může mi prosím vás někdo poradit ? Chtěl bych si dát tyhle kola Phoenix R19 ze Superba na Octavii III a zístil jsem ,že mam v techničaku jenom 18. Můžete mi prosim poradit jestli mi tam technicky vubec pujdou a nebudou mi dřít o podběhy ? A jestli je složité to zařidit když tak připsaní do Techničaku a nebo jeslti je možné mít je v 18 nebo prostě nějaka varianta co s tim ? Děkuju moc za jakoukoliv pomoc.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem mirek22,

Poslední dobu se objevuje více podobných inzerátů na zánovní Alu disky na Octavii, např. na disky Gemini R18 (originál pro Octavia RS). Stačí např. zadat do Bazoš.cz slova: škoda alu gemini. Jedná se o podezřele levné sady (do 20 000,- Kč), disky jsou nepoužité, bez oděrek, někdy s jetými pneu, někdy jen samotné disky v papírových krabicích. Při pečlivější prohlídce jedné takové nabídky se mi nezdála kvalita odlitku. Např. reliéf textů a znaky Škoda na vnitřní straně paprsků byly trochu "rozmazanější" než u originál disků. Na laku bylo i několik menších, ne moc znatelných výrobních vad (zastříkaná zrnka).Váhově byly podobné, přes 12 kg. Nejde o repliky z Číny? Nebo …

• 6 odpovědí
    • 10tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem spartakcz,

Ahoj, mám Octavia combi 1.6tdi 77kW. Pokud se rozjíždím, je od pravého předního kola slyšet namátkově jako by mírné tření kovu na kov. Říkal jsem si, zda to není pružina tlumiče, ale pokud zastavím a snažím se tlačit na blatník (pokus "rozhoupat" tlumič), neozývá se nic. Přední tlumiče jsem měnil cca rok zpatky. Nemáte někdo podobné zkušenosti?

6. Zahájeno uživatelem mrazikxr,

Ahoj, mam dotaz. Pri rozjezdu, nebo kdyz je auto v tahu tak vibruje radicku, jako kdyz prevody jdou do radicky, takovy divny vibrace. Jen Pri jizde, ne kdyz stojim. Viditelne to neni, ale je to trochu citit v ruce. Jedna se o Scouta III. Co to muze byt? diky

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  7. Ahoj všem, Jsem vlastník Octavii 3 RS 2015 a při jízdě cca od 70km/h se začne projevovat střídavé hučení, které od 150km/h pomalu mizí- žádný kov o kov, jen hučení (- wu - nic - wu - omlouvám se nevím jak to popsat :-) ) a občas se to projeví i jemnou vibrací do plynového pedálu. Ostatní pedály jsou bez vibrací. Četl jsem, že u tohoto RV byl problém s uložením převodovky- 10.4 mám objednaný servis, tak tam přednesu svůj dotaz..ale kdo ví.. Kdyby jste někdo věděl, co s tím, nebo nějaký nápad prosím o radu.. Ocením vše PS: Byl jsem v autorizovaném servisu, kde kontrolovali ložiska kol a ty jsou OK. A podle nich je vše ok a jso…

• 5 odpovědí
    • 6,2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem undead,

Chtel bych si koupit druhou sadu original ALU kol od SKODA a libi se me GEMINI a nebo TURBINE, ale nikde je nemuzu najit ke koupi nove, krome techto dvou linku, kde tvrdi ze maji original a skladem http://www.eskoda-shop.cz/rozmer-R18/5941-Kolo-z-lehké-slitiny-TURBINE-7-5Jx18-5E0071498J-HA7 http://www.eskoda-shop.cz/rozmer-R18/5937-Kolo-z-lehké-slitiny-GEMINI-7-5Jx18-5E0071498E-HA7 V podstate mam dve otazky, verili byste tomuto shopu? A druhou takovou obecnejsi, proc jsou ty kola naprosto nedostupna v normalnich obchodech? To je Skoda dava jen do aut a pak uz je zvlast neprodava? Clovek tedy musi v podstate pouze pres bazar? Dik

• Pozitivní
    • 5 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem PistaTT,

Zvažujem vymenu gum 225/40 R18 (Conti SportContact 2) za Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2, Pirelli P Zero alebo Michelin Pilot Sport... Mate niekto skúsenosti s nimi?

• Pozitivní
    • 35 odpovědí
    • 13,2tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem kysa,

Ahoj, má tu někdo daný stavitelný podvozek a k tomu i stavitelné"sportovní " stabilizační tyčky? Mám podvozek V-maxx a když dám tyčky podle návodu, tak v misce tlumiče to ťuká do karoserie v takovém menším výstupku. Tlumiče jsou dané správné. Máte někdo foto jak to máte na svém autě a je to bez problémů? Děkuji, už si nevím rady jak to nastavit, aby to bylo ok.

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  11. Ahoj, máte někdo skutečnou fotku s novými koly Xtrem 5E0 071 499C QXJ na autě? (ideálně třeba fotku od dealera nebo doporučení na showroom někde v Praze); uvažuju nad pořízením. Díky.

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem celeston,

Zdravím.Když si budu kupovat nové ALU (neoriginální) Jak poznám jestli se jedná opravud o ET a profil který uvádí? Musí to být vyražené zevnitř disku?

• Pozitivní
    • 27 odpovědí
    • 19,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem xx30,

Dnes jsem jel po nějaké silnici 3 třídy a na cestě byli nějaké kamínky po látání cesty. Nějaký kamínek se mi dostal mezi brzdovou destičku a kotouč. Jenom jsem slyšel silný pískot. Zastavil jsem a několikrát prošlápl brzdu. Kamínek se asi uvolnil. Po dojetí domů jsem si všimnul, že na jednom předním brzdovém kotouči jsou škrábance po celém obvodu. Nejsou hluboké, ale po přejetí prstem jsou lehce znatelné. Jinak brzdy normálně brzdí a při brždění auto nikam netáhne a volant nijak nevibruje. Je to potřeba nějak řešit nebo se postupně kotouč bržděním obrousí a srovná.

14. Zahájeno uživatelem VDufek,

Zdravím všechny, Chtěl bych na Octavii III na léto 17" kola, ale v TP mám jen takové nesmyslné rozměry 6Jx17 ET48 a ET45. Budou strašně utopené, víc než současné 16". Navíc v tomto rozměru žádný pěkný disk moc není. Ani Škodovka v tomhle rozměru skoro nic nedělá. Libí se mi hodně disky SAVIO 7,0J x 17“ ET46, ale ty jsou určené na Fabii a Rapida. Nemáte někdo zkušenost se zapsáním těchto disků do TP Octavie? Snad by to neměl být takový problém, nebo? Když jsou to original Škoda a koupím je přímo u nich. Pneu mám v TP také jen 205/50 R17, ale ty by na tento disk šly. Auto mám hav. pojištěné, takže bez zápisu v TP to riskovat nechci. Popravdě moc nechápu, proč když…

• 4 odpovědi
    • 6,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Namor77,

Zdravim, viete mi niekto poradit s vymenou prednych pružin ake kupit,lebo ich je vela na vyber?Je to na Octavia 3 2.0tdi,110kw,sedan.Musia bit len org.Skoda podla WIN ci je mozne obj.aj ine?V nemenovanej predajni dielov vraj maju len jeden tip,no samotna pruzina je na "oko"tensia a po namontovani aj nizsia ako org.co tam bol. Dakujem

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem j57,

Dá se nějak jednoduše zbavit použitých originálních ALU kol z výroby? Pokud jsou na autě nevyhovující nebo nechtěná kola (např. R18 Alaris) s nájezdem okolo 20 tis. km, je reálné se jich nějak efektivně zbavit? Má s tím někdo zkušenosti? V bazarech je spousta takových nabídek, často i nových kol, takže to na první pohled vypadá, že zbavit se nepotřebných kol je docela problém a je spíše věcí náhody, když se najde nějaký zájemce.

17. Zdravím, mám na vás dotaz. Asi spíš pro majitele nebo testery octavie iii. Mám objednanou octavii s motorem 1.8 tsi bez DDC, stále si nejsem jist, jak se bude podvozek chovat. Měl jsem doted Insignii, takže auto vyšší třídy, ale zase to nebylo úplně měkké auto, pro mě ideální podvozek. Jaké máte zkušenosti s pohodlím podvozku? Nebudu zklamanej? Pomyneme ten motor, ten mi zase radost udělá.. Jenom čekám spotřebu kolem 7-mi litrů.. Díky za reakce!!!

• 13 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem pavel.lib,

Ahoj, chtěl bych se poradit zda při ručním mytí auta wapkou je reálné riziko, že by se tlaková voda při mytí kol, podběhů dokázala dostat až do ložisek kol ? Jsou na autě místa, kam wapkou při mytí auta raději nemířit ?

• 7 odpovědí
    • 4,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Pawouk,

"Škoda Octavia nově i s XDS, za 400 Kč navíc. Kdo si od listopadu objedná pro Octavii sportovní podvozek, dostane navíc i elektronický systém XDS." http://www.auto.cz/skoda-octavia-nove-xds-400-kc-navic-77448

20. Zahájeno uživatelem mr.slim,

Ahojte, Je normalne ze pri rozbiehani a naslednom boceni posilnovac vydava zvuk (mierne dunivy) ? Pri vyssich rychlostiach je uz vsetko ok. Pri Rapidke mi to vobec nerobilo. 2017FL 1.0TSI

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  21. prosím poradte....dovezl jsem si z německa octavii III 2014 2,0TDi 110kw a při natankování plné nádrže mi z nádrže teče nafta....pokud už tam je asi o 5 litrů nafty méně,než plná nádrž-přestane to......myslím si,že na horní straně nádrže bude uvolněná nějaká odvzdušnovacéí hadice...

• Pozitivní
    • 12 odpovědí
    • 10tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem JardicCZ,

Zdravím, již od pořízení vozidla (Octavia III FL Combi CNG) se při každém zaparkování a zhasnutí motoru ozývá od podvozku cvakání viz video. https://youtu.be/k7pAjgYOnSc Nejvíce ze strany řidiče, na straně spolujezdce méně. Na délce trasy nezáleží, ať je to 200, 50, 10km. Najeto cca 10500km. Kontrola v servise se blíží, tak bych chtěl alespoň oponovat, pokud řeknou, že je to normální. Kolegova 1,4TSI 110KW to nedělá. Prý mu sem ta cvakne relé, ale né v takovém rozsahu jako u mě. Nevíte co by to mohlo být? Zprvu jsem myslel, že se chystá auto vybuchnout. Díky za případné rady a poznatky.

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem kysa,

Ahoj, na jaký tlak foukáte pneu velikosti R19, hlavně asi tedy na Rsech. Nahodil jsem 19tky kola, v techničáku mám max. 18, tak nevím na kolik se mají foukat. Děkuji, foto kol k povšimnutí

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem oct,

Ahoj, někde jsem četl (slyšel), že bylo vydáno TPI na tekoucí tlumiče, nemáte někdo info, než pojedu do servisu? Při přezouvání jsem zjistil vlhký PP tlumič, po záruce

25. Zahájeno uživatelem kamiquickie,

Dobrý den, zakoupil jsem si 16" plechové disky pro Octavii III na serveru rajpneu.cz, (název: Disk 8247 6x16 5x112x57 ET48 , kód 81A8247000), protože se mi nechtělo platit 2.300 Kč/ks originálních plechových disků Škoda. Bohužel na mnou zakoupené plechové disky nepasují originál poklice (resp. poklice jdou nasadit, ale nedrží dost pevně, vnitřní žlábek ve kterém poklice drží je mělký...). Setkal se s tím prosím někdo? Popř. máte někdo zkušenost s jinými neoriginálními plechovými disky, na které by originál poklice Škoda pasovaly? Díky za vaše názory :-)

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.