Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Ahoj mám octaviu slx 1998 s motorom 1.6 SR 74kw a momentálne má skoro 211 000k. V poslednej dobe ked prídem z práce domov a zostane stáť na voľnobehu po chvíľke je počuť klepanie a občas pískavý zvuk, nie nejak výrazný a pri cúvaní sa motor otrasie keď parkujem do garáže prípadne mu padnú otáčky. Ďakujem za rady❤️
-
- 0 odpovědí
- 575 zobrazení
-
-
Dobrý deň, mám otázku, už dvakrát som spozoroval nepríjemny hlasný piskot alebo pipaci zvuk od motora. Prvýkrát sa mi to stalo po dlhsej jazde do kopca v mínusovych teplotách a následne státie na volnobehu pár pri zohriatom motore a z ničoho nič začal hluk v motore, skúsil som pridat plyn na volnobehu a piskot prestal a keď klesli otáčky pod 1000 zvuk opat prisiel a tak som este raz zopakoval a prestalo to az ked som sa na jednotke pohol a pomaly klesavo odišiel ten zvuk. Dnes sa mi to stalo druhýkrat, vonku je teplejsie, zohriaty motor a takisto cesta do kopca a následne státie na parkovisku (cca 10 min.) začalo a po pridani plynu prestalo. Nestihol som to natočiť. Mám c…
-
- 2 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, potřeboval bych radu. Mám Octavii 1 1,6MPI R.V2004. Pokud jedu mimo město, tak jede auto jak vítr. Pokud ale potřebuji zpomalit například před kruháčem, tak zpomalím, podřadím na 2 nebo 3-dle situace, otáčky jsou například k 1000 a jakmile opět zmáčknu plyn, tak má auto tendenci jakoby cuknout, více zpomalit a pak se hned rozjede. Všiml jsem si, že to právě dělá okolo 1500 otáček. Snížený rychlostní stupeň mám už před kruháčem. Teď mi to i 1x jakoby poskočilo. Jak píšu, když jedu mimo město a mám vyšší otáčky, tak to nedělá, všimnu si toho vždy jen na kruháči a nebo když se vytáčím u marketů a podobně. Po čem jít? Díky za radu
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravíčko, mám Octavii 1 1.6 MPI a při 1. ,2. a 3. rychlostním stupni se motor zdá být slabší a auto si moc neudržuje rychlost (při puštění plynu dost zpomaluje) na 4. a 5. rychlostní stupeň už auto jede normálně. Moc autům nerozumím, takže budu rád za pomoc. :)
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahojte. Uz dlhsi čas riešim problém ze motor po zohriatí nešiel ako by mal a hlavne na voľnobehu. diagnostika ukazovala chudobnú zmes a dalsie chyby v senzoroch. výmene (vtedy ešte nie všetky) tesnení lambdy motor išiel lepšie asi 2 dni a objavilo sa pískanie ako ked si poťahuje falosny vzduch. vtedy som išiel na EK a nepresiel som lebo veľa vzduchu vo výfuku. Pan testoval tesnosť výfuku a aj keď bol v jame a povedal ze výfuk je tesni ze to musí tahat falosny vzduch. lambda mala hodnotu 1.17 kde max je 1.02. po EK na sacom potrubí som vymenil všetky tesnenia od klapky až po blok motora, neskor aj hadicu od vahy. pisknie sa objavovalo hlavne ked som sa hral z …
-
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím o radu, co je tato zaslepená hadice? Octavia 1, 1.6 MPI 75kW, (motor AVU) Předem díky všem za pomoc. IMG_1311.HEIC IMG_1307.HEIC
-
- 1 odpověď
- 879 zobrazení
-
-
Ako je to s krytom pod motorom pri OI 1,6 55 kW LX 1998? V mojom prípade sa pod motorom nenachádza žiaden kryt, je to bežné, prípadne tam pasuje kryt z inej motorizácie?
-
- 0 odpovědí
- 517 zobrazení
-
-
Ahoj potřebuji poradit. Auto ráno v pohodě nastartuji a klidně si svištím a po necelých 10 km mě z ničeho nic auto chcipne.A to samý po cestě zpět. Opravdu netuším čím to může bejt a dost mě to štve. V servisu (autorizovanym)sem byl asi před 5 měsíci s podobnou závadou akorát sem už auto nenastartoval a xkrát mě servis zklamal až na po 3 třetí mi auto dali dohromady a teď znova stejná vada s tím rozdílem že auto pak nastartuju. Prosím o vaší pomoc díky. Jedná se o auto: Škoda Octavia,1,6 GLX, r.v. 1998, najeto cca 186tis
-
- 17 odpovědí
- 35tis zobrazení
-
-
Ahojte. Neřešil někdo podobnou závadu? Octavia 1U, STBFQX01 FM5 1,6 75kw, rok 2004 VIN : TMBDX41U342940955 Během jízdy někdy po 5km, někdy po 50km...auto zničehonic přestane úplně jet. podřazuji např. z 5 postupně až na dvojku a až už skoro stojím tak se to zase probere a normálně jede dál. Nebo se to občas neprobere, tak zastavím počkam 5 sekund a normalně nastartuju a pokračuju... svítí diagnostika s poruchami : 16555 řadá válců 1 systém odměřování paliva,P0171-36-10 system příliš chudý - sporadická (podle příručky, horní lambda, vyměnil jsem - nepomohlo) 17831 řada válců1 sekundární vzduchový systém P1423-35-10 průtok příliš malý sporadická …
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny Octaváky, potřeboval bych vědět kolik máte nebo kolik by měla být u motoru 1,6 74kW AKL aktuální spotřeba na volnoběžné otáčky při zahřátém motoru. Já mám 0,9 l/h a to prý je docela dost říkal kámoš.
-
- 32 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Když octavie 1.6/74kw stojí déle jak 2 dny tak mě to se startovámím trvá delší dobu a to musím prošlápnout plynový pedál aby naskočila.Čerpadlo sliším po otočení klíčku jak normálně maká.A když stojí auto kratší dobu tak cvrnknu a naskočí bez problému nevíte čím to může být?
-
- 26 odpovědí
- 21,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, Měl bych dotaz. Mám OC1 1,6 74kW rv 98. Včera se mi na ni objevila závada . Po zastaveni nesla nastartovat az na startovani se seslapnutym plynem se chytla, ale nastal tento problem. Skubani při jizde, na volnoběh litaji otacky v rozmezi 1500 – 3000 ot/min. Auto v zaberu tahne normalne při brzdeni motorem strasne cuka. Při razantním sešlápnuti plynu cca za jeho pulku se ozyva cvakani z motoru. Cesta před zastavenim byla cca 150 km se zapnutou klimou. Dnes rano start v pohode a bez problemu auto jelo jako nove zadne skubani, cvakani ani nic podobného (klima vypnuta). Po ujeti cca 30-40km se ale zavada objevila znovu a pak najednou cca po dalších 40 km odeznela. …
-
- 19 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi , Octavia 1 1.6 AKL 2001 . Asi před měsícem mě začlo blbnout starování - někdy na 2 pokus . Před týdnem v pátek vlezu do auta a nic , až na 10 pokus to chytlo tak jsem odjel do práce . (jinou možnost dopravy nemám) Po práci to už vůbec nechytlo , takže odtahovka domů. V sobotu ráno vlezu do auta a start na cvrknutí ,tak jsem to zkoušel projíždět startovat a uplně bez problémů. V něděli zkouška startu a úplná mrtvola (točí nechytne). Auto jsem na týden odstavil ( na mraze , na dešti) a domluvil servis , takže odtahovka do servisu . V servise dám klíče chlapovi ten vleze do auta a start na na první dobrou , tak jsem si připadal jak idiot . Nemáte někdo pod…
-
-
- 3 odpovědi
- 6,9tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi, mám Octavii ll 1,6 mpi 75kW r.v.2009 ,po každém dojezdu ,když je auto normálně zahřáté mi po vypnutí motoru a uplynutí cca. 3.minut zapne Sahara tak na 3.minuty a pak se vypne. - vyměněna Sahara i s řídící jednotkou , žádná změna - diagnostika ve škodovce nic nezjistila - čidlo teploty chladící kapaliny prý spíná tak jak má přibližně při 105 stupňů - vše proměřeno elektrikářem a nic - pro jistotu jsem kontroloval i všechny pojistky..kdyby náhodou Jediné co mě napadá ,ještě pro jistotu vyměnit to čidlo chladící kapaliny
-
- 6 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Octavia 1.6 75kw 150 000km Jak jezdit, aby auto vydrželo co nejdýl? Je nejlepší šetřit otáčky? Podřazovat? Nebo auto naopak občas "protáhnout"? Dávat více oktanový benzín? Nějaké základní tipy na údržbu a styl jízdy
-
- 4 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravim vsetkych, Mam O1 1.6 74kw akl a zacala mi sporadicky neskor uz casto trhat,dusit, nesla do vykonu, problem sa rozbehnut z miesta. Niekedy sa akoby chytila a inokedy hned od zaciatku aj za studena to iste. Nedrzal volnobeh a do otacok sla velmi tazko uz potom vo vyssich to ako tak drzalo. Vag pise lambda na spodnom doraze. Ked chybu vymazem do 1-2 minut je spät. Ostatne hodnoty vyzeraju ok ale napr vaha vzduchu pise na volnobeh 4,3g a tolerancia je 1-3,2g. Ked neham vahu pripojenu motor sa zohreje cca na 40° a zapne regulaciu lambdy a ide hned do minusu hodi chybu a vypne regulaciu. Ked vahu odpojim volnobeh je lepsi a celkovo je to cosi lep…
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, rozsvítila se mi kontrolka ASR. Měnil jsem i svíčky. Byly dva kabely obnažený u stěračů na svazku který vede k jednotce vedle stěračů - k té větší. Tady je výpis chyb: 16486 - meric hmotnosti vzduchu (G70): signal prilis maly P0102 - 35-00 - - 17523 - rada valcu 1 - sonda 1: obvod vyhrivani: zkrat na kostru P1115 - 35-00 - - 17843 - rele cerpadla sekundarniho vzduchu (J299): zkrat na kostru P1435 - 35-00 - - 17833 - odvzdusnovaci ventil nadrze (N80): zkrat na kostru P1425 - 35-00 - - 17525 - rada valcu 1 - sonda 2: obvod vyhrivani: zkrat na kostru P1117 - 35-00 - - 16524 - rada valcu 1 - sonda 2: zadna aktivita…
-
- 13 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
Prosím o radu mám Octáviu 1,6 74 Kw r.v. 1998 a pri radení rýchlosti mi pri preraďovaní trhá / cuká/ s vozidlom a tiež pri podraďovaní vždy keď pustím spojku, taktiež to robí keď ide auto na zaradenej rýchlosti a pustím plyn. Neviem čím to môže byť ale sa to zhoršuje. Dík
-
- 11 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, do paměti závad mi to hází chybu: 18070 - rizeni vetraku chlazeni 2 P1662 - 35-00 - zkrat na kostru Vyzkoušel jsem připojit ventilátory na přímo i přes 4pin konektor u jednotky dochlazování a vždy šli. Jak první tak i druhý stupeň. Konektory jsou čisté, multimetrem jdou propípnout v pohodě. Vyměnilo se čidlo na chladiči (2pin), jednotka dochlazování a kostry pod baterkou se očistili a přetřeli vazelínou. Přes akční členy se spustí jen první stupeň (5x zapnuto a pak 5x vypnuto a poté by mělo následovat spuštění druhého rychlostního stupně a tam se už nic neděje). Proto jsem rozbalil svazek od konektorů až k průchodce do auta a nikde není nic v…
-
- 12 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřebuji prosím poradit. Na mém autě se dělala oprava motoru 1.675KW BFQ (žral olej, vodu), cvakaly hydroštely (to jsme si mysleli, nakonec to cvakalo sání). V motoru se měnila gufera, hydroštely, píst. kroužky, těsnění, svíčky. Dále se měnila hadice od sání a odvětrávání hlavy válců (byly prasklé), celé sání. Čistila se klapka a EGR, hadice... Udělali se ještě vlnovce před katem. Auto po nastartování cukalo, VAG psal chybu, že na lambdě za katem je vysoké napětí (vyřešilo přetěsnění spoje u příruby výfuku na parohy....ufukoval). Lambda před katem ok (měněna cca před rokem Bosch). Chyba zmizela, auto cukalo, zjistil jsem, že vždy když cukne vypadne zapa…
-
-
- 14 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, vlastním octaviu 1.6 75KW 2002 elektronický plyn pedál. na emistnej kontrole je jeden úkon že treba podržať plyn na určitých otáčkach tuším 3000ot/min po dobu 15sek a v tom mám problém. Skrátka nedokážem udržať otáčky na žiadnej hodnote z plynovým pedálom na neutrále. Ak stlačím pedál napr. na 1500ot/min a chcem ich udržať z nohu tak sa to neda, automaticky mi samovolne otáčky stúpajú a pedálom ani nehnem. Stúpajú až k 5000ot/min možno aj viac ale to už vždy uberiem z nohu na plyne. Ak uberiem plyn len o kúsoček ,tak otáčky ihneď klesnú na volnobežne otáčky 750ot/min. ak je motor na volnobežných otáčkach tak si kr…
-
- 33 odpovědí
- 13,9tis zobrazení
-
-
Dnes jsem navštívíl emise a potvrzeno smrt lambdy. Tak nevím jestli dát nějakou universal od Magneti Mareli,nebo Bosch.Prosim pokud má někdo tip co se týče značky,životností poraďte.Jde o motor 1,6 55kw 1997.Když prý nevyměním mohl by odejít i kat.Na spotřebě to moc nepociťuji,ale po nové sondě se to ještě zlepší.Dík za radu popřípadě tip na koupi za dobrou cenu.
-
- 30 odpovědí
- 15,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, řešil jsem tu cvakání v motorovém prostoru před spolujezdcem, vypadalo to na volnoběžku alternátoru, ale po podrobném poslechu to cvakání jde od "odvětrávacího systému s aktivním uhlím" Dle DP je tam nějaký elektromagnetický ventil, což je to jediné, co bych tak chápal, že bude dělat takový bordel ... Cvaká to jak kdy, ale skoro pokaždé při jak studeném motoru, tak zahřátém a je to opravdu hodně slyšet!!! (jako mlácení lžicí do ešusu). Jen jsem nenašel jak toto opravit, jestli se to dá vyčistit, vyměnit jen ten ventil nebo celé ... Nevíte náhodou? U dieslů je tam filtr na odvodnění, postup by byl viz návod k použití, ale u benzínu fakt nevim ... Poraďte pls.
-
- 52 odpovědí
- 70,6tis zobrazení
-
-
Ahoj mám problém s Octavií 1,6 55 Kw r.v. 97 při projetí velkou kaluží nebo při blbnutí na sněhu ( to trvá déle) Někam nejspíš zateče voda a auto po chvilce zhasne a nejde nastartovat. Startér točí, všechna elektrika jde ale nenastartuje. po vyschnutí vše funguje tak jak má. Zkoušel jsem vapkou stříkat do podběhu ale to motor v pohodě fungoval dál. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky za jakýkoli info. Tomáš
-
- 7 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, píši zde s prosbou o radu. V poslední době začala moje Octavia I Tour 1.6 75kw BFQ zlobit. Začalo se občas stávat (ráno téměř pravidelně, odpoledne a večer to udělalo asi jenom 1x), že po nějaké době (během jízdy) motor párkrát houpne a začne jít nepravidelně (taky auto docela začne smrdět), zároveň taky přestane jít posilovač brzd. Pokud auto v tomhle stavu chcípnu tak několik hodin nejde nastartovat, potom už se nastartovat nechá, někdy s problémy (motor jde nepravidelně), jindy bez problémů. Diagnostika hlásí jenom lambda sondu (tu za katalyzátorem), ale to už hlásí delší dobu a až do teď to nebyl problém. Motor taky žere docela dost oleje, č…
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-