Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Zdravím, mám menší problém a byl bych vděčný za jakoukoliv radu. Chtěl jsem si přetěsnit vanu a bylo opravdu potěšující zjistit u jednoho z posledních šroubů, že předchozí majitel se o to nejspíš pokoušel a povedlo se mu imbus sjet dokulata. Zkoušel jsem to ještě zachránit naklepnutím torxu, ale i ten se protočil. Šroub je zrovna v blbě přístupném místě... zezadu v místě předního dílu výfuku. Tak bych potřeboval radu, jak ho dostat ven. Na navaření matky nemám vybavení, ani zkušenosti a odvrtání se celkem děsím... protože je to zrovna v tak de*ilním místě a neumím si představit, jak bych ho bez hlavičky dostával ven, nebo tam snad převrtával závit. Pře…
-
- 2 odpovědi
- 982 zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s volběžnými otáčkami Octavia 1,6 74Kw r.v.98 . Při nastartování jsou otáčky kolem 1600 (studený motor), pak když se ohřeje spadnou na běžných 900 - 950. Vše O.K. Jenomže pak to začne. Při jízdě, kdy je teplota optimální se otáčky (někdy) kousnou na 1800, někdy kolísají 1400-2000 a teď si mi dokonce stalo, že se samy zvyšovaly až na 4000. A tohle mi třeba udělá po 2 hodinách jízdy a někdy vůbec. Byl jsem na diagnostice motoru. Ukazovala na potenciometr škrtící klapky - sporadická, zvyšené volběžné otáčky - sporadická. Nic jinýho. Koupil jsem novou klapku, kterou mi nastavily, předešlá nešla ani nastavit. Otáčky se uklidnily, pouze na dva dny. A t…
-
- 19 odpovědí
- 31,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím, už nějakou dobu mě trápí jeden problém, nejvíc je to znát na zařazeném kvaltu 1, když plyn povolím a pak ho hned přidám tak auto začne strašně cukat, zkusil jsem snad už všechno, svíčky, lambda sondu, zapalovací kabely, rozdělovač, vyčištění klapky a nic problém neřeší (diagnostika ukázala jen vadnou lambda sondu), další problém je ten, že mě občas pedál plynu začne jemně kopat do nohy (třeba to s tím má co dočinění, ale myslím spíš, že ne), když se tam měnil rozdělovač tak otáčky ve volnoběhu lítaly až ku 1500 otáčkám a šly i na 200 div to nechcíplo, pak jsem rozdělovač trochu posunul v ose a otáčky se zase ustálily, teď když na volnoběhu přidám plyn tak po tom …
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, zkusím to relativně smysluplně... Před pár dny mi přestal ukazovat budík teploty motoru. Je jedno, jestli je venku tepleji nebo ne. Auto jezdí ok, spotřeba mi přijde stejně nízká, ale budík teploty na 0. 2x za těch několik dnů vystoupal, ale pak hned klesl na 0 během vteřiny dvou. Takhle to je delší i krátké trasy, pořád na 0. Než myslet na termostat, kde by mi to podle mě asi skákalo sem a tam nebo alespoň ukazovalo nižší/vyšší hodnoty teploty dle otevření/uzavření, jsem to svedl na čidlo, které se snad dost často rozbijí a je levné, že jo... Tak jsem objednal dle VIN na SKODA DILY- zdravim NOIZERA. Akorát mi přišlo nějaké čidlo šedivé 2pólové, které pasuje d…
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravim, rozsypal se mi nedavno termostat (motor se pomalu ohrival, pri castecne zatezi se ani nedostal na 90st). Skrin termostatu byla ok, tak jsem jen koupil hrdlo termostatu (nemecka prvovyroba). Parametry termostatu jsou stejne jako puvodni (vnitrni odpor topneho dratu cca 15ohm). Motor se dostane na 90 tak ja mam, ale kdyz jsem sledoval data z Vagu, vetsinou je pozadovana teplota na vystupu z motoru 109,5C a pak uz je videt jak RJ zacne vyhrivat termostat. Ale je to takove tezkopadne, protoze obcas jsem zahlidl teplotu motoru 112-114C no a na budiku uz je to videt taky, i kdyz se to za chvili vrati na 90C- budik (realna teplota 109). Predtim jsem si takoveho chovani …
-
- 8 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Zajímalo by mě jaký je rozdíl v hlavách válců na motory AKL a AVU.Chtěl bych dát hlavu AVU na motor AKL.Zajímalo by mě jestli AVU nemá ostřejší vačku popř.jiný kompresní poměr.AKL uvádí výkon motoru 145NM/74KW a AVU 148NM/75KW.Děkuji za vaše názory.
-
- 3 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám taký zaujímavý problém. Ak mi počítač dojazdu ukazuje dojazd 200km začne mi vynechávať motor.proste sa počas šoférovania vypne motor a sám naskočí za 5sek a zas idem cca 10km a znova sa to opakuje. Keď dotankujem cca za 30€ ,auto ide normálne až pokiaľ sa nedostanem na hranicu dojazdu 200km. Menil sa motorček v čerpadle paliva a odvtedy to robí. Predtým som mohol mať dojazd aj 10km a nevynechával motor. Robilo to niekomu ? Ako to vyriešiť.
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. ovca 1.6 75kw 2002. Mal som zlí EGR ventil ,tak sa vymenil. Necvakal už keď sa robil test akčných členov a vypisovalo vo vag chybu 17811 - chyba bola systém spätného vedenia výfukový plynov regulační odchýlka. Kúpil sa nový EGR ventil ,urobilo sa základné nastavenie cez Vag kanál 074 ,nastavenie prebehlo OK. Všetko pekne fungovalo a po cca 1000km mi vyhodilo check motora že nejaká chyba. Dal som to na diagnostiku a je tam chyba podľa Vag 17851 . Čo je potenciometer spätného vedenia výfukový plynov ,signal príliš malý G212 sporadicky. To ako sa pokazil EGR ktorý mal nabehne 1000km? Káble som kontroloval sú ok. Inak po troch dňoch tá kontrolka zhasne a r…
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, dlhodobo mám problém so spotrebou oleja - pravdepodobne prasknutý piestny krúžok. V poslednej dobe sa ale spotreba prudko zvýšila (250 km od hornej risky po spodnú). Pod autom som tiež našiel veľkú stopu po nakvapkanom oleji. Predpokladám, že tam stiekol z horúceho motora po tej 250 km jazde. Keď auto stojí so studeným motorom, novú stopu po oleji zatiaľ nevidím. Zdá sa mi, že olej uniká z toho spoja na fotke - tam je motor celý zamazaný naľavo aj napravo - od tesnenia až po alternátor a na druhej strane je zamazaný nejaký konektor. Chcem si potvrdiť, že som to správne určil - keď budem volať svojmu mechanikovi, nepoviem hlúposť, …
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, jeste pred servisem bych se vas tady chtel zeptat, co by mohlo znamenat, kdyz se mi dnes, pri ceste z prace, behem jizdy rozsvitila zluta (oranzova) kontrolka EPC a ASR, doprovazeno to bylo nizkym vykonem motoru (plynovy pedal nemel na otacky motoru temer zadny vliv) - motor 1.6/75kW. Jen tak tak jsem dojel do odstavnyho pruhu, kde jsem motor chcipnul, po chvilce jsem opet nastartoval a uz bylo vse v poradku, nakonec jsem domu dojel bez problemu. Servis me asi nemine, ale zajimalo by me, na co to tipujete, s cim mam pocitat. Jedna se o Octavii z r. 2004, najeto pres 110000km. Diky, Jirka
-
- 6 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, Nechal jsem si vyměnit motor na Octavii 2000, 1.6 74kw, Akl, ale po výměně auto cuká, nedá se s ním skoro jet, ale na volnoběh běží bez problémů. Motor je tak o 3 roky novější než ten starý. Zdá se, že se musí aktualizovat software řídící jednotky, ale vůbec nevím, kdo tohle dělá. Mohl by někdo poradit?
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, na mé Octavii 1999, 1.6 74kw mi odešla hlava. Mám možnost výhodně koupit motor ze Seatu Toledo, 1.6 74kw, motor by to měl asi být stejný ne? Popřípadě jestli nevíte jak tam sedne a jestli je třeba dělat nějaké úpravy. Předem díky za odpovědi
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, mám takýto problém. Octavia 1,6, 55kW, r.v. 1997, najazdených 100 000 km. Po naštartovaní vozidla mi kolísajú otáčky v rozmedzí od 1000 do 500, ale motor nezdochne, len skoro. Robí to v kuse. Počas jazdy, nie vždy, pri rozjazde pred preradením z 2 - 3, príp. 3 - 4 mi začne autom triasť akoby mi dochádzal benzín na starom aute, po chvíli toto však prestane. Bol som v servise, VAG nehlási závady. Bola vyčistená škrtiaca klapka /údajne sprejom/ vymenený palec v rozdelovači, že bol spálený, skontrolované káble k sviečkam, snímač teploty, nové sviečky, vyskúšaná nová cievka a nič. Po tomto som trocha motor prevetral na vysokých otáčkach niekoľkominútovou jazdo…
-
- 170 odpovědí
- 140,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám takový problém když mám v nádrži pod čtvrkou benzínu tak auto někdy třeba v kopci nebo v zatáčce chípne z ničeho nic pak stači třeba jen přes rychlost a jede zase v klidu dělá to jenom při čtvrtce nádrže a uplně vždycky. Vůbec nevím čím to může být. Jinak jede uplně v pohodě a startuje na drc. Sice má motor nalítané přes 500000km ale je v klidu tohle je jediná závada. Díky za jakékoliv rady
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
po marnem pokusu vyresit problem s padanim volnobehu (nova klapka, novy rozdelovac, nove svicky, nove kabely, 0 chyb na VAGu, ) by mi pomohlo zvysit volnobeh o 200 otacek, protoze pokud drzim otacky na 1000rpm, nic nekolisa a vse funguje, jak ma... proto se ptam, uz nevim, co s tim...
-
-
- 11 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravím páni, Octavia 1,6 AEE, 55 kw, rok výroby 1997, benzín. Veľká spotreba oleja - okolo 1,2 litra na 1000 km (95 % času jazda po diaľnici, pri 130 km). Problém sa mi vyskytol náhle, predtým som si ho nevšimol - pri 2500 ot/min začne triasť palubovkou (vibrácie) a ozýva sa zvláštny hluk, ako keď štartuje motorové lietadlo. Mám pocit, že to vychádza niekde od palubovky, skôr zo strany spolujazdca a že mi ide odpadnúť všetko, čo je pod kapotou. Zaujímavé fakty: - robí to presne pri 2500 ot/min. (začne možno pri 2450, skončí pri 2550), - robí to iba pri zaradenej rýchlosti a jazde po ceste (po naštartovaní pred domom, teda na neutrál…
-
- 4 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problem. Na volnoběh vibruje celé auto, motor se klepe, drží se to kolem 900+- otáček a klepe to s celým autem i řadící pákou. Když jedu do kopce tak to skoro vůbec netáhne a musím podřadit. O díře ve výfuku vím... Chtěl bych vědět co by to mohlo ještě být... Děkuji WP_20170517_19_51_09_Pro.mp4
-
- 6 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den Octavka 1.6 55Kw benzin: po nastartování volnoběh drží otáčky 1000 otáček. Po sešlápnutí plynu má tendenci snížit otáčky až skoro chcípnout, a mlátí to do vzduchu. Když se to podaří dostat do otáček tak po došlápnutí plynu na podlahu, otacky Začnou klesat. Měněno: svíčky +kabely, zapalovací cívka+kabel, teplotní čidlo, váha vzduchu. Prosím o pomoc
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
vim, ze o volnobehu na AEE motoru je toho tady hodne, mam ale specificky problem: motor nedrzi volnobeh, ale pouze, kdyz je v klidu, za jizdy drzi normalne... stav auta: nova klapka-original nove kabely, nove svicky, original BOSCH, nova zapalovaci civka novy rozdelovac (neni original) nova baterka novy vyfuk komplet na VAGu zadna chyba, za studena drzi otacky normalne (cca 1200 otacek a s teplotou klesa na 800 otacek) jezdi normalne, pokud vyradim za jizdy, volnobeh 800 ot. pokud vyradim a zastavim, cca po 5-10ti sekundach zacne volnobeh padat, RJ dorovna a to vse dokola, takze kolisaji otacky 600-1000 obcas chcipne... uz si s tim nevim rady, kazdy napad se …
-
-
- 20 odpovědí
- 16,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny a prosím o pomoc. Svoji oktu mám už 2 roky a nikdy s ní nebyly větší problémy. V servisu mi nedávno měnili spojku a podtlakovou hadici k posilovači řízení, a tehdy se to bohužel otočilo 3,14čou ke zdi. Od té doby mi při zahřátém motoru lítají volnoběžné otáčky mezi cca 500 - 950 (studený motor je drží jako skála), při prošlápnutí plynu řj jakoby "nestihne vyrovnat" a na chvilku se propadnou až někam k 200 - 300. S tím souvisí další veselá featura - řj občas ty otáčky nevybere vůbec a motor zdechne (což je např při vyjíždění z dálnice v zatáčce extra křupavé s kousky čokolády - jednou rukou točit bez posilovače a druhou hledat klíček) - typicky pokud motor …
-
-
- 46 odpovědí
- 36,9tis zobrazení
-
-
Zdravim Potřebuji poradit. Moje octavia zhruba 1km k domovu začala blikat a signalizovat červená kontrolka oleje. Když jsem hned vyřadil tak zhasla. Naštěstí k domu to bylo z kopce, tak jsem přijel na volnoběžné otáčky. Jenže při zastavení motor měl zvuk jako traktor. hodně klápal jako nafták. Pravděpodobně přidřený motor. Olej byl měněný zhruba před 5000km a bylo ho tam dost. Nevíte náhodou co by mohlo být přidřené? Dá se to opravit? Nebo sehnat druhý motor. Má najeto 245000km Díky za radu.
-
-
- 4 odpovědi
- 4tis zobrazení
-
-
Dobrý večer,neví někdo jak na výměnu lambda sondy u octavie 1.6 74kw musí se potom nastavit vagem někde píšou že ne?děkuji předem za rady.
-
- 3 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Pred týždňom som si zadovážil Octaviu 1,6 74kw, u ktorej má motor (vraj) elektronicky riadenú škrtaciu klapku. A taxa chcem spýtať, že v čom je iná od klasickej, priamo lankom ovládanej čo sa týka napr. štýlu jazdy, údržby a pod, alebo vaše názory na plusy a mínusy tejto "vymoženosti". Vopred dík.
-
-
- 54 odpovědí
- 52,2tis zobrazení
-
-
Mám motor BFQ, cca z roku 2008 a hrdlo na nalévání oleje mi nedrží na víku hlavy válců. Co tak hledám na netu, tak existují dva typy. Jeden je takový, že ta svislá trubka na dolévání oleje tvoří společně s víkem jeden kus. To mám já a tam někde, kde trubka/hrdlo přechází ve víko se mi to ulomilo (je to na tom plastu poznat) a to hrdlo v podstatě visí na hadicích. Druhý typ podle fotek na netu vypadá tak, že víko je kovové, v otvoru pro hrdlo jsou dva výkusy, Na spodku hrdla je napříč tyčka. Hrdlo se do víka nasadí a pootočí a tím se do víka zacvakne. A mé otázky zní, jestli už ten první typ také někomu prasknul (?) a jestli …
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, tchán má škoda octavia 1.6 sr 74kw rok 12/97. auto nedrželo volnoběh vytáhl jsem klapku a vyčistil ve vagu jsem podle návodu vyresetoval hodnoty a šel jsem na adaptaci, ale když zvolím adaptaci neukazuje to žádné hodnoty jen --------- ve všech řádcích. v čem muže být chyba že to aspoň neukazuje 0. každopádně když oddělám váhu vzduchu z nasávání tak motor běží na volnoběh na cca 2Kot. půjčil jsem si váhu, ale pořád stejné nevím co stím. budu rád za jakékoliv rady Děkuji ps. při adaptace je v motoru slyšet nějaký pohyb
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-