Exteriér
125 témat v tomto fóru
-
Při prohlížení tématu o laku jsem narazil na příspěvek o korozi na 5 dveřích. Myslím, že si to zaslouží samostatné téma. (foto vypůjčeno od Lenka75)
-
-
- 200 odpovědí
- 80,2tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
-
Zdravím. Mám dotaz ohledně výměny chladičové stěny. Mám dole ulámané držáky pro spodní kryt motoru. Jak složité je ji vyměnit popř co může vyjít oprava s servisu. Jak je to s chladičem a s klimatizací zda se musí demontovat. Děkuji za názory a případné osobní zkušenosti s opravou Update. Sehnal jsem origo nový díl za 1755,- Teď jen máte tedy někdo zkušenost nebo radu. Díky za každou pozitivní reakci
-
- 2 odpovědi
- 374 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych se vás zeptat zda je nějaký rozdíl v zadním nárazníku z Monte Carla oproti hatchbaku(praktiku)? Mám škodu fabii 3 hatchback (praktik) NJ3 1.2 TSI 66kw rok 2015 a chtěl bych tam dát nárazník z Monte Carla,v nejlepším případě, téhož roku. Bylo by to prosím možné? Děkuji předem za rady a případné nové informace.
-
-
- 2 odpovědi
- 378 zobrazení
-
-
Jsem trochu rozladěn funkcí "omývací a stírací automatikou čelní skla". Takto to nazývá a popisuje škodovka ve svém manuále: Ostřikovače pracují ihned, stěrače začnou stírat s malým zpožděním. Pokud je rychlost vozidla vyšší než 120 km/h, ostřikovače a stěrače pracují současně. Když ovládací páčku uvolníte, ostřikovače přestanou pracovat a stěrače provedou ještě 1 až 3 setření (podle délky ostřiku). Česky řečeno se jedná o to, že přitáhnete pravou páčku k sobě a čelní sklo vám ostříkne voda z ostřikovačů za současného stírání stěračů. Kámen úrazu je ale v tom, že voda z ostřikovače začne stříkat na sklo s cca. 1 vteřinovým zpožd…
-
-
- 248 odpovědí
- 76,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte, neriešil niekto z vás náhodou túto otázku? Možem dať piate dvere po facelifte aj na prefaceliftovú Fabiu? Ďakujem
-
-
- 19 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
LF6E Zelená Army/<-- special colour
-
-
- 5 odpovědí
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar jezdci, máte někdo zkušenosti s opravou čelního skla? Myslím spíše svépomocí, než jezdit ke sklenáři. Pochopil jsem, že se dělají nějaké opravné sady? Je to k něčemu? Nedávno mě na silnici trefil kamínek a rád bych to preventivně opravil, než riskovat, že se to rozleze. Myslíte, že v autorizáku umějí udělat takovéto opravy, nebo rovnou mění? Díky za každou odpověď.
-
- 3 odpovědi
- 1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj lidičky. Jelikož jsem toto téma nikde nenašel, tak jdu s dotazem zda už někdo z vás má na oknech ofuky a jaké máte s tím zkušenosti. Pokud ano, tak kde je dobré je koupit. Pokud toto téma již někde je, tak mi řekněte kde a a pak prosím Pawouka o vymazání, pokud už je toto téma jinde zmíněno...
-
-
- 27 odpovědí
- 16,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dnes se mi povedlo při čištění trvanlivého ptačího trusu opravdu "mistrovské" dílo. Ačkoliv na mytí mám samozřejmě všechno z mikrovlákna, chytl jsem totální zatmění mozku a jal se čistit trus hrubou stranou klasické houbičky. Výsledek je na obrázku. Ačkoliv nejsem přehnaný estet a u laku si všímám hlavně toho, aby nebyl děravý do plechu kvůli korozi, tohle mě mrzí. Má někdo zkušenost s tímto? Případně komu se povedlo něco podobného, tuší, jak to nějak napravit?
-
-
- 7 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Vopred sa ospravedlňujem ak tu daná téma už niekde je, ale nenašiel som ju. Máte to už niekto namontované? http://www.milotec.net/plynove-vzpery-kapoty-motoru-skoda-fabia-iii-.htm
-
-
- 19 odpovědí
- 9,1tis zobrazení
-
-
-
Cau, nejaky dobracisko si o svatkach zkouselo asi novou baseballku na mym zrcatku. Rozbitej vnejsi kryt, zarovka a sklo/zrcatko. Nakoupil jsem novy, zarovka i kryt byly bez problemu, ale na potize jsem narazil tam, kde jsem je necekal, sklo samotny. Kdyz novy nasadim na ruzici nosice, je vyrazne pootoceny proti spravny pozici, dokonce dost na to, aby se nedalo nastavit do uplne krajnich pozic, protoze pak narazi do housingu, viz obrazek. Oba dily maji klicovany pozice, mely by jit nasadit jen v jedny poloze. Nesetkal se s tim nekdo? Je mozny, ze je nejak pootocenej samotnej ten nosic?
-
- 3 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, máte prosím někdo zkušenosti s černými 15" poklicemi na originální plecháče od Škody? Ráfky mají prolisy a nejdou tam všechny poklice. Vyzkoušeno na https://www.bmshop.eu/p/poklice-15-storm-black-1ks?gclid=Cj0KCQjw1q3VBRCFARIsAPHJXrGeWxWJ59HWTtOnsS9aEvkhKHT4JS3LNc8sUfJzS2oe7jB6nZnm9FEaAsMTEALw_wcB Děkuji za radu. P.S.: Fotka je 14" slouží jako ilustrativní
-
-
- 31 odpovědí
- 13,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím. Žiaľ Bohu, z času na čas nemám na výber a musím zaparkovať v blízkosti stromov... všimol som si, že v priestoroch (na fotke vyznačené červenou) sa mi hromadia listy. Je ich tam celkom dosť. Nemal som možnosť to skúsiť povysávať, tak sa pýtam - dá sa to vôbec? alebo je treba niečo rozobrať ten čierny plastový kryt nad kolesom a tak sa k tomu dostať? Môžem to spraviť sám alebo sa to ráta za nejaký "neodborný" zásah do vozidla a malo by to vplyv na záruku? Čo chvíľa budem mať najazdených 30 000km, tak rátam, že mi pípne upozornenie na prvú servisnú prehliadku - môžem ich požiadať nech to vyčistia pri tej príležitosti? Tak isto sa mi drží (sto…
-
-
- 10 odpovědí
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím koupil jsem rok starou Fabii III a při otevření předních dveří jsem si všiml, že prostor, kde končí blatník je vyplněn nějakou molitanovou izolací, nejspíš kvůli hluku, viz. foto. Co mě ale vadí je, že auto mám doma už týden a spodní část té výplně je stále mokrá a to jsem z ní prstem možná tak deci vody vymačkal. Neřešil jste někdo co s tím? Auto má prodlouženou záruku do konce roku 2024, ale předpokládám, že pokud se pod tím neobjeví rez, tak se se mnou o tom v servise bavit nebudou... Ale z dlouhodobého hlediska to tam prostě za několik let musí začít reznout, pokud to je stále mokré. Nechápu, proč tam není použitá nějaká nenasákavá izolace.
-
-
- 67 odpovědí
- 31tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Fabia III - facelift Full LED zadné svetlá na predfacelift aute konkrétne v mojom prípade testované na MR2016 (výroba 08.04.2016). určite si väčšina všimla možnosť prehodiť zadné Full LED svetlá z facelift verzie na tie naše, predfacelift. dovolím označiť svoje Turbo ako prvé auto, ktoré dostalo Full LED zadné svetlá z facelift verzie čo je potrebné zohnať: svetlá - kombi: 6V9 945 711 6V9 945 712 svetlá - hatchback: 6V6 945 711 6V6 945 712 nosiče žiaroviek - kombi: 6V9 945 231 6V9 945 232 nosiče žiaroviek - hatchback: 6V6 945 231 …
-
-
- 225 odpovědí
- 80tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zřejmě od MR 2021 má fabia combi jakoby "greenline" winglety spoileru zadního okna. Ví někdo číslo dílu? Ví někdo, jak je to s aerodynamikou (bez wingletů/s winglety/křídlo monte carlo). Jde jen o lepený díl?
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Přemýšlím o dokoupení těchto lišt a chci se zeptat někohoho kdo je má na autě, jestli jsou trochu funkční a má cenu je tam dávat, taky trochu s ohledem na design? Měl jsem je na FI a tam se prahy dost odíraly a lišty perfektně pomohly a vypadaly dobře i když to byl jen obyčejný černý plast.
-
-
- 116 odpovědí
- 39,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Cau rad bych se zbavil chromovych napisu skoda a fabia na patych dverich resil jste nekdo? Pocitam, ze to bude prilepeny nejakou penovou obstrannou paskou...pujde to po sundani rozlestit?
-
-
- 24 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Nedávno jsem si všiml, že mám lehce deformovanou vrchní část vedení skla na levých zadních dveřích. Vím, že se tady už něco takového řešilo a našel jsem i TPI, kde je problém popsaný, ale v horším stavu, kdy je vedení už popraskané, což já zatím sice nemám, ale i tak se mě to moc nelíbí. Chci se zeptat těch, co už podobný problém řešili, jestli byl nějaký problém s reklamací v servisu? Za 14 dní jedu na výměnu oleje, tak to tam chci reklamovat.
-
-
- 17 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Hledal jsem kam to napsat, ale nenašel ,tak to zatím dám sem. První menší závada na Fabii. Dnes jsem přišel domů a koukám na Fábii a nelíbilo se mi přídavné brzdové světlo. Tak jsem se podíval blíže a ono celé uvolněné a po délce vyklopené. Zajel jsem do servisu a začalo kolečko. Vyfotili to, pak na diagnostiku (nechápu proč!) pak popis závady a foto do škodovky a teď se čeká jak se k tomu vyjádří. Bez toho to nemůžou opravit. Zatím se neozvali tak doufám že zítra a bud se to udělá nebo se to celé vymění. Uvidíme co na to pánové ze Škodovky.
-
-
- 24 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Hezký den všem. Nedávno jsem se Škodou vyřešil jednu reklamaci a už se zřejmě můžu chystat na další. Ale rád bych se vás předtím zeptal, zda-li se náhodou nejedná o vlastnost auta (doufám, že ne, ale už by mě to snad ani nepřekvapilo). Po oplachu vozidla wap, ale i snad po každém dešti se mi v pátých dveřích drží nemalé množství vody. Včera po vytrvalém dešti se mi ze dveří po jejich otevření dokonce vylil asi litr vody do kufru. Video, na které zasílám odkaz níže, jsem nahrával až dnes dopoledne, kdy už se mohla část vody odpařit/odtéct, ale stejně mi to příjde dost. Máte někdo s novou Fabií podobnou zkušenost? A ještě jedn…
-
-
- 21 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím vás. Má prosím někdo osobní zkušenost se základními světlomety na FIII? Má u nižší výbavy cenu připlatit si za světlomety (opomenu-li hezčí design)? Je ve tmě "dobře" vidět - potkávací - dálková?
-
-
- 181 odpovědí
- 68,3tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Zdravim vsechny, pozadal bych o radu zkusenejsi. Na F3 combi jsem namontoval pricniky, ale u zadnich dveri mi pricniky spatne drzi (viz. foto). Zkousel jsem ruzne polohy, ale po dotazeni maji zelezne packy tendence se kousek vysunout ven. Naopak u prednich dveri drzi packy dobre. Je na to nejaka finta? Napadlo me dat gumovou podlozku pod packy, nebo packy trosku vic ohnout? Po hodinove jizde 90km/h s kolama na strese drzi, ale na dalnici bych si netroufnul. Diky, Honza
-
- 14 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Nemáte někdo tip na střešní nosič? Upevnění je (myslím) stejné jako u FII, tedy do rámu dveří. Na internetu jsem nic nenašel a tak jsem psal do HAKR Brno. Prý už to oměřovali a nosiče budou do 14 dnů hotové. Jenže já jedu po Vánocích na hory... Mám doma aero tyče od Thule 860 a tak bych si mohl vystačit dokoupením patek Thule Rapid System 754 s vhodným kitem, co?
-
-
- 13 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Cau, divim se tu takovy zalezitosti, vsiml jsem si, ze se mi odchlipuje zadni svetlo ze svyho prolisu a pri demontazi se ukazalo, ze oba domky, ktery se nasazujou na trny, jsou rozbity. Napadlo me, ze mi do toho nekdo treba nacouval, ale na cely karoserii neni zadna viditelna stopa po poskozeni, ani na samotnym svetle zvenku. Netusi nekdo, jak jsem k tomu asi prisel? A druha vec, mam menit cely svetlo, nebo se da koupit jen ten poskozenej plast a vsechno ostatni do nej prehazet z puvodniho svetla? Dik, Ren
-
- 14 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-