Audio, Infotainment, Konektivita
122 témat v tomto fóru
-
Škoda octavia 4, infotainment Columbus 10, zjištěno že hlasové ovládání Laura není, nelze nainstalovat ani dokoupit, vyjádření Škoda auto, pomůže někdo? Děkuji D.
-
-
- 297 odpovědí
- 79,2tis zobrazení
- 12 sledujících
-
-
-
Dostal jsem služební Octavii IV ve výbavě Ambition, tzn. Swing 8". Je to 14 dní. Nevím jak vy ostatní, ale od začátku naprostý chaos v infotainmentu. Nelze se vůbec připojit k aplikaci Škoda Connect, po nastartování se ukrutně dlouho načítá uživatel, tím pádem se nelze dostat například k topení, vyhřívání sedaček, klimě a ostatnímu nastavení. Pokud chcete vypnout Start/Stop režim, musíte tedy buď počkat, než se dohledá uživatel (někdy se nenajde vůbec) a nebo to vypínat za jízdy, protože vás prostě čekat nebaví. V minulé Octavii III stačilo 1x stisknout tlačítko a bylo vypnuto. Tady se musíte nejdříve dostat tlačítkem na nabídku na obrazovce a tam ho vypnout. Rozsvícená o…
-
-
- 70 odpovědí
- 39tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, dívám se špatně nebo radio Bolero Octavia IV nemá? V ceníku vidím jen základní Swing a vrcholový Columbus. Nic mezi tím, co by v sobě mělo základní navigaci (Amundsen) a bylo v minulosti prezentováno. https://www.auto.cz/nova-skoda-octavia-4-oficialne-prohledli-jsme-ji-nazivo-do-posledniho-detailu-bude-to-hit-131971
-
-
- 38 odpovědí
- 14,2tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj, stalo se také někomu, že by se přidávala hlasitost na Octavii IV ( Columbus ) ? Děje se tak po vyzvednutí auta z autorizovaného servisu Auto Opat Legerova v Praze, měnil se a lakoval nárazník... Nic nemá vliv na to kdy se začne zesilovat, prostě jedeš a najednou pomalu se zvýší hlasitost až na maximum, dáš MUTE kolečkem a začne to samé na novo. Restart nepomohl, sowtware také ne. Někdo nápad ?
-
- 13 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Octavia 4, výroba 08/2020 a výbava Style by měla mít k dispozici Smartlink, ale u mě zdá se být neaktivní a neustále mě odkazuje na Shop, ve kterém nabídka Smartlinku není. V místní Škodovce neví, co s tím. Nevěděl by někdo, jak jej zprovoznit? Díky.
-
-
- 15 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Update portál mi začal nabízet aktualizaci map v infotainmentu . .. je potřeba to stahovat? nebo se infotainment updatne automaticky přes net? jak se to vlastně má instalovat? na webu je návod, který odpovídá spíš nějaké O3 .... zkoušel už někdo? Jak vlastně poznám, jaké mapy jsou v navigaci? sice tam je něco, jako "verze navigační databáze", ale ta se zvětšuje každý měsíc tak nějak automaticky (nyní zobrazuje 10/2020) ...
-
-
- 45 odpovědí
- 18,1tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Dobrý den, prosím o info kde se da nastavit na displeji jazyk pro asistentku Lauru? Česky rozumí, ale odpovídá anglicky. Stejně tak i navigace. Výbava style plus. Děkuji
-
-
- 18 odpovědí
- 16,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj.Mám dotaz ohledně volání.Telefon mám připojený bezdrátovým Carplay a když volám tak ten co hovor přijme mi skoro nerozumý,prý jak z kanálu(ano mluvím a docela nahlas).Nemáte s tim někdo zkušenost jak to nastavit?Mám Iphone 13 max pro.Díky
-
- 4 odpovědi
- 335 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Můžete prosím napsat konkrétní modely autokamer, které máte zapojené do USB-C u zrcátka a fungují? Díval jsem se po LAMAX T10, ale výrobce se nechtěl zaručit za to, že bude kamera fungovat správně (doporučil zapojení do autozapalovače), protože prý mají už informaci, kdy dělalo napájení přes USB-C problémy. Nevím, zda se jen nechtějí zaručit za funkčnost (což chápu) nebo to fakt nemusí fungovat. Díky.
-
-
- 74 odpovědí
- 24,1tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
Ahoj, mám problém, že se mi přes CarPlay sekají písničky. Když pustím hudbu uloženou v telefonu (Apple music), tak je to ok, ale když pustím nějaké album přes Apple Music (které uložené nemám), tak se mi každý song sekne na cca 5 vteřin na začátku každé písničky. Možná to je chyba iOS 14. Nemáte někdo podobný problém?
-
-
- 19 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdravím, Mám dotaz ohledně zobrazení základních navigačních informací ve středu virtuálu nad zobrazením rychlosti u octavie 4 (2020 style) Přes apple car play se tato data nezobrazují u waze, google map ani u map.cz. Včera jsem však zadal navigovat k pumpě přes aplikaci benzina a najednou mi mapy.cz i google ukazoval šipky na virtuálu. (waze nefungoval) Nemáte náhodou někdo tušení jestli umí mapy.cz napřímo při navigování ukazovat základní (šipka/vzdálenost) data přímo ve virtaul kokpitu nahoře uprostřed ? diky moc
-
- 3 odpovědi
- 657 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Asi ste si vsimli, ze sa nam zmenili aplikacie na Skoda Essentials a vypadla z nich dalsia funkcionalita - napr. uz sa nezobrazuje ani zostatok paliva v nadrzi a auto sa neda zamknut/odomknut na dialku. Podla stranok Skoda, by vsak mala ta aplikacia obsahovat aj napr. funkcionalitu vzdialeneho vetrania ktoru som tam teda este nevidel. To co vase auto vie, by ste si mali vediet overit na tomto linku. V Google Store je vsak aplikacia ktora dostala update prave v den, ked vypadol Connect a nasledne po nom vypadli funkcionality. Tato app nie je (zatial asi) dostupna pre iOS -> tam sa to javi ako app pre Eniaq. Skusali ste niekto ci aspon na Andro…
-
-
- 173 odpovědí
- 32,4tis zobrazení
- 11 sledujících
-
-
Ahoj. Mám nově O4 FL (verze s 10" displayem). Chtěl jsem vyzkoušet Lauru. Mám rozchozenou appku MyŠkoda a spárované auto jako hlavní uživatel. V nabídce placených služeb nevidím možnost zakoupit "Infotaiment Online" který je podle všeho nutný pro tuto funkci. Některé funkce mám již aktivní např. "Care connect" který mi normálně funguje. Zároveň jsem kontroloval dostupné služby pro moje auto (viz. odkaz) a po zadání mého VIN tam "Infotaiment Online" opravdu není dostupný. Toto je mi divné. Přepokládal jsem, že s faceliftovou verzí mám nejnovější infotaiment, takže by neměl být problém s dostupností služeb. Je možné, že ve výbavě vozu chybí něco, co by bylo n…
-
- 5 odpovědí
- 522 zobrazení
-
-
Zdravím, máte někdo nějaký odkaz na recenzi navigace (nějakou současnou, ne z roku 2013), srovnání např. s Waze, popis funkjcí, screenshoty atd? Asi blbě hledám ale např. na webu skoda-auto.cz jsem nenašel vůbec nic.
-
-
- 100 odpovědí
- 24,1tis zobrazení
- 7 sledujících
-
-
Ahoj, jakou máte momentálně verzi map. Mám Škoda Connect, online aktualizace zaplacené a od února mi tam visí 25.1. Máte to stejně nebo je chyba někde u mě?
-
-
- 15 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, nevíte někdo, zda je možné aktualizovat mapové podklady, podle kterých se řídí adaptivní tempomat v autě, kde není zakoupená navigace? Díky.
-
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, prvně řeknu, že nemám moc velké zkušenosti a tak se nedivte kdybych se nevyznal ve všem. Koupil jsem si Octavii 4.generace 2021 a mám tam ten displej, který má obrovský rámeček a dvě dotyková tlačítka vlevo. Napadlo mě, že pofaceliftová verze má tuším 13" displej který vypadá o dost lépe. Chci se tedy zeptat, jestli má někdo s touto výměnou zkušenost, případně co to obnáší, kolik to stojí a jak to funguje. Díky moc
-
-
- 7 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
Ahoj vespolek. Mám od konce dubna 2025 Octavia O4 s "Infotainment Navi 13" a zjistil jsem, že se mi vybíji mobil rychlostí 20%/100km 🙄 Podle telefonu (Xiaomi Mi 9T Pro) baterii vybíjí Android Auto a Waze. Protože v předchozím autě jsem měl vždy telefon připojen drátem přes USB, nevím, zda toto vybíjení při bezdrátovém připojení je "normální". 1. dotaz: je takové výrazné vybíjení "normální" ? Jestliže ne, co mohu mít nastaveno špatně ? Nebo je lepší mít telefon prostě připojen přes drát ? (mobil neumí bezdrátové nabíjení) 2. dotaz: jak nastavit, aby se mi waze pouštěl jen když chci ? Tedy neběžel v mobilu stále na …
-
- 9 odpovědí
- 872 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, v únoru jsem vyměnil vůz za novou Octavii IV, na kterou jsem čekal 18 měsíců. Jak jsem na ni čekal, tak jsem četl různé komentáře a vzhledem k tomu, že jsem měl objednaný i sound systém CANTON, tušil jsem, že tady budu muset vymyslet co s tím, protože všichni nadávali na basovou složku, která je slabá až neslyšitelná. Samozřejmě, hned jak O4 dorazila proběhl test a i u mne proběhlo zklamání. V předešlé O3 jsem měl vytlumené dveře a dodělaný subwoofer JBL po sedadlem a byl jsem spokojen. Nechtěl jsem do toho nikdy investovat desetitisíce, takže v rámci pár tisícovek slušné zlepšení. Takže přišla na řadu O4 a co s ní. Je jasné, že v létě dojde k vytlumení …
-
-
- 33 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, jak na O4 Style+ 2021 se sériovým Columbus/Bolero, 8 repro zlepšit zvuk? Nejsem žádný náročný audiofil, ale na muj vkus to hraje trochu "krabičkovitě". Když se víc přidá zvuk, je to lepší, ale na slabší hlasitost nic moc. Ve SCALA vlákně jsem se dočetl, že to řeší DSP zesilovač, konkrétně tam několik členů před cca 2 rokama chválilo ISUDAR DSP D4, který se dá sehnat už asi jen na Aliexpresu. Má smysl ho tam kupovat, půjde to do O4 nebo je dnes lepší řešení? Podotýkám, že nepotřebuju profi řešení. Můj názor je co s tím? Nebo co vy říkáte na sériové audio v O4?
-
-
- 3 odpovědi
- 770 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, V autě škoda octavia r. v. 2020 mam funčkní smartlink ale pouze přes kabel. zjistil jsem že oficiálně škodovka nabízí produkt Rozšíření WLAN. Co jsem tak pochopil tak to vyřeší přesně můj problém - chci nasednout do auta, položit telefon a ten aby se automaticky připojil a spustil AppleCarplay. Chápu správně že tento produkt to řeší? Nebo je v tom háček a budu to muset stále ručně připojovat? Zkoušel jste si to někdo dodělávat? Díky
-
- 2 odpovědi
- 523 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dokáže mi někdo vysvětlit, proč je tam červený indikátor, ikdyž je plná nádrž?
-
-
- 8 odpovědí
- 923 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar borci, řeším teď takový divný problém... koupil jsem si čtyřkovou Octávku ve Style (je to Release A), takže infotainment by měl být Columbus, ale pokaždé, co zkouším zvolit Smartlink, zobrazí se mi pouze možnosti Apple CarPlay a MirrorLink.... Když se pokusím připojit nějaký telefon s Android Auto, tak se to chová v podstatě jen jako USB zařízení na MirrorLink (které Samsung už nepodporuje). Zkoušel jsem různé kabely, fígle. V jiných autech mi to s mým i jinými telefony naběhne v pohodě, ale tady ne. S kamarádovým iPhonem CarPlay normálně fungoval. Chybí mi nějaký software update nebo tak něco? Jen pro ukázku, pokud připojím …
-
- 13 odpovědí
- 5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den. Během jízdy se mi po nějakém době vypne samovolně Android Auto,i když je mobil připojen přes kabel. Máte s tím někdo zkušenost?
-
- 11 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Nesvěti displej škoda Octavia na tabletů, rádio funguje
-
-
- 2 odpovědi
- 907 zobrazení
-