Pro_man Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Zdar chlapi. Mám Fabii TSI 63 KW najeto cca 10 000km, při vypnutí motoru se mi ozvou z motorového prostoru cvakavé zvuky něco jako relé nebo tak. Taky něco jako přidřený zpomalující ventilátor nebo nějaké servo či něco co se pohybuje jakoby s námahou. Nevíte někdo co by to mohlo být? S autem jsem zatím v servisu nebyl. Zatím co jsem tak vysledoval jde to od dílu který jsem označil na fotce. Při pběhu motoru nic co by se točilo s odporem nebo bylo přibržďováno není slyšet jen až se motor vypne...Moc díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Já si moc neumím představit, co je to za zvuk, jestli je to vyloženě něco jasného a hlasitého, kdy bych se bál, že to může něčemu uškodit, tak bych zajel do servisu hned, pokud je to něco mírnějšího, počkal bych na servisní prohlídku, kterou budeš mít za chvíli a tam je na to upozornil. Ale vím, že cvakavé zvuky dělá nějaké relé, znám to, protože když dělám diagnostiku, tak potřebuji zapnout zapalování, vypnout, zapnout, vypnout... a pokaždé, když se vypne, tak se z motoru ozve tak 4x - 5x zacvakání nějakého relé... Nebo něčeho podobného, ale je to tak OK. Zkus jen zapnout elektriku a zas vypnout, uvidíš, jestli to bude i tak slyšet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pro_man Vloženo 18. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Já si moc neumím představit, co je to za zvuk, jestli je to vyloženě něco jasného a hlasitého, kdy bych se bál, že to může něčemu uškodit, tak bych zajel do servisu hned, pokud je to něco mírnějšího, počkal bych na servisní prohlídku, kterou budeš mít za chvíli a tam je na to upozornil. Ale vím, že cvakavé zvuky dělá nějaké relé, znám to, protože když dělám diagnostiku, tak potřebuji zapnout zapalování, vypnout, zapnout, vypnout... a pokaždé, když se vypne, tak se z motoru ozve tak 4x - 5x zacvakání nějakého relé... Nebo něčeho podobného, ale je to tak OK. Zkus jen zapnout elektriku a zas vypnout, uvidíš, jestli to bude i tak slyšet... Poakaždé je ten zvuk totožný stejně intenzivní. Možná je to i jako by něco do sebe zajíždělo...Zkusím teda zapnout a vypnout klíček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Zdar chlapi. Mám Fabii TSI 63 KW najeto cca 10 000km, při vypnutí motoru se mi ozvou z motorového prostoru cvakavé zvuky něco jako relé nebo tak. Taky něco jako přidřený zpomalující ventilátor nebo nějaké servo či něco co se pohybuje jakoby s námahou. Nevíte někdo co by to mohlo být? S autem jsem zatím v servisu nebyl. Zatím co jsem tak vysledoval jde to od dílu který jsem označil na fotce. Při pběhu motoru nic co by se točilo s odporem nebo bylo přibržďováno není slyšet jen až se motor vypne...Moc díky Zkus si přečíst příspěvky uživatele "voltys" (číslo 19,20,25) v tomto tématu ,jestli to náhodou nebude ono. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pro_man Vloženo 18. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Zkus si přečíst příspěvky uživatele "voltys" (číslo 19,20,25) v tomto tématu ,jestli to náhodou nebude ono. šplochání vody taky slyším ale ten zvuk o kterém mluvím je slyšet tak cca 4 vteřiny..začne to cvakáním pak jakýmsi zavrzáním nebo zbržděním v námaze se pohybujícím něčím neznámým a je po všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 (editace) To dělají všechny moderní motory, při vypnutí zapalování si řj motoru testuje než usne základní nastavení škrticí klapky nebo tak něco a to je to několikavteřinové bzučení a cvakání..... poslechni si to na jiném autě Editováno: 18. leden 2011, autor: Jikra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miro Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 zdravím , niekde som čítal že to cvaká obtokový ventil na turbe , nejako sa to tak čistí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 je to jak píše jikra dochází k testu nastavení polohy škrtící klapky (0-100%) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pro_man Vloženo 19. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2011 To dělají všechny moderní motory, při vypnutí zapalování si řj motoru testuje než usne základní nastavení škrticí klapky nebo tak něco a to je to několikavteřinové bzučení a cvakání..... poslechni si to na jiném autě Pokoušel jsem se poslechnout jiné motory a totéž nebo něco podobného jsem neslyšel. Jen běžné zvuky od elektroniky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pro_man Vloženo 19. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2011 je to jak píše jikra dochází k testu nastavení polohy škrtící klapky (0-100%) To by mohlo být je fatk že jde slyšet že se tam něco pohybuje. Co fotka je v tom místě ta klapa? a co že jsem si toho dříve nevšiml? Přitom jsem na pazvuky celkem vysazený :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 je to jak píše jikra dochází k testu nastavení polohy škrtící klapky (0-100%) Máš povědomost o tom jestli ten test probíhá po každém vypnutí motoru,nebo jak to je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 No já to slyším dnes a denně a pokud vím , až tak jsem to nestudoval ,tak je to po každém vypnutí motoru dělaj to všechny TSI a mysli že i TDI CR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. leden 2011 Sdílet Vloženo 20. leden 2011 Co fotka je v tom místě ta klapa? Šipka ukazuje na společný snímač plnícího tlaku vzduchu G31 a snímač 2 teploty nasávaného vzduchu G299. No a trochu níže za tím je škrtící klapka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pro_man Vloženo 26. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2011 Slyším to po každém vypnutí motoru. Děkuju moc za kometáře...pravděpodobně jde tedy o ten test či co...až půjdu na první garančku tak se poptám a dopíšu sem co jsem se dozvěděl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajkpark Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 (editace) Ja mam trosku odlisny zvukovy "problem", kdyz auto stoji an volnobeh, jakoby z prostoru motoru, nebo palubky sel takovy houkavy/kvilivy - ale ne agresivni - zvuk, sem tam trosku snizi/zvysi frekvenci, ale porad houka, jakoby treba nejaky vetracek, nebo naopak elektronickeho charakteru ... a tento zvuk se po vypnuti motoru ozyva nejdele z ostatnich zvuku, ktere tam standardne probihaji, nemate nekdo podobny pocit ci zkusenost? 1,2 TSI 63kW Editováno: 28. Únor 2011, autor: ajkpark Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 6. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2013 takové cvakní a "kvičení" mi to dělá taky ale je to slyšet jen když je otevřená kapota motoru , jinak ne , zvukově bych vypínání motoru přirovla jako když zašlapnete kocoura )))) "mnauuukvieeeeezzzzz" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 tak nové auto ty zvuky dělá taky, při vypnutí motoru něco zacvaká, něco zabzučí a něco jakoby zajede...takže to bude asi normální ale těch zvuků co TSI občas vydává je docela dost ) při rozjezdu na 1 a 2 mě motor mírně hučí, ale jinak je pěkně tichoučkej, dále při vytočení otáček na volnoběh něco zadrnčí, ale to už se tu psalo...takže dobrá divočina )) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.