speKtis Vloženo 24. Únor 2016 Sdílet Vloženo 24. Únor 2016 Takže dodělání tempomatu do MR2016 bez problémů jo Sháněl jsi něco sám, nebo jsi jen předal auto do AS ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinhoSVK Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Páni neviete ako nastaviť aby mi tempomat vypol aj pri zošľapnutí spojky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUMIHA Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 To maš dorabany tempomat,alebo origo. Nakoľko by to malo fungovať automaticky. Brzda a spojka vždy vypína tempomat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seib Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Vždy nie, neviem ako Rapid ale napr u O3 dokážeš so zapnutým tempomatom preradiť rýchlosť bez vypnutia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinhoSVK Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Mám originálny tempomat, auto r.v. 2015. Mám to na rapide ako seib na O3. Mal som pred rapidom fabiu II kde mi tempomat vyplo aj pri zošliapnutí spojky a teraz si za Boha na to neviem zvyknúť. Používam tempomat na okrskách kde je sem tam zákruta a zo zvyku pred zákrutou podradím s pocitom, že mi tempomat vypne (ako na fábií) ale naopak ma oprie do sedačky pretože mám podradené a tempomat doháňa stratenú rýchlosť. Tak akurát sa vystresujem Je to drobnosť, ale nepáči sa mi to. Myslíte, že mi to v servise na požiadanie zmenia či to je zložitý problém a nebudú to chcieť riešiť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
whitecoat Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 (editace) Takže dodělání tempomatu do MR2016 bez problémů jo Sháněl jsi něco sám, nebo jsi jen předal auto do AS ? Díky Tempomat byl dodělán bez problémů. Dokonce mi předali i originál krabici Je to opravdu model pro Fabii. Ale co je důležité - funguje Sám jsem si sehnal pouze novou řadičku a ruční brzdu, kterou v servisu vyměnili za staré - více viz moje fotogalerie. Sice k tomu měli nějaké poznámky (ve smyslu "Kdyby to nebyly originální díly Škoda, tak se na to vykašleme..."), ale nakonec to udělali. Kdybych nechal dodělávat pouze tempomat, tak by cena byla pod 10 tis. Kč (i s prací), což je méně než v sérii. To maš dorabany tempomat,alebo origo. Nakoľko by to malo fungovať automaticky. Brzda a spojka vždy vypína tempomat. No nevím jak je tomu u ostatních modelů, ale můj tempomat spojka opravdu nevypne... Brzda naštěstí funguje Editováno: 27. Únor 2016, autor: whitecoat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Mám súkromného Rapida 1,2 TSI 1/2013 a tempomat pri zošliapnutí spojky aj brzdy vypne. Ale mám Rapida 1,2 TSI 12/2015 služobného a tam tempomat nevypne pri zošliapnutí spojky, dá sa kľudne preraďovať rýchlosť a tempomat funguje ďalej na nastavenú rýchlosť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 27. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Protože je to od určité doby (mám dojem, že s nástupem FIII) takto změněno. Otázka jestli je to dobře nebo ne. Tempomat by se měl používat s rozmyslem a vždy by člověk měl mít na paměti, že ho má zapnutý. Ale u automatů je taky zapnutý pořád a nikomu to nevadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Podle manuálů nastala tato změna v květnu 2015 = vozy od MR 2016. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 28. Únor 2016 Sdílet Vloženo 28. Únor 2016 Asi jak u kterého modelu, mě spojka tempomat nevypíná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinhoSVK Vloženo 28. Únor 2016 Sdílet Vloženo 28. Únor 2016 Takže som asi jediný komu to takto nevyhovuje. Ale však za opýtanie v servise nič nedám a keď sa nepodarí už si na to nejak zvyknem. Mám zatiaľ len 4000 km odjazdených tak sa to hádam nejak vstrebe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
whitecoat Vloženo 28. Únor 2016 Sdílet Vloženo 28. Únor 2016 Je to jen o zvyku, nic víc, nic míň :-) Mám teď poprvé auto s tempomatem a nemůžu si ho vynachválit. Každopádně sem dej zpětnou vazbu, jak jsi v servise pochodil, třeba inspiruješ i někoho jiného :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mizu1603 Vloženo 5. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2016 Zdravim chlapi chci se zeptat mám výbavu styl plus pujde dodělat tempomat bez výměny řídící jednotky tudíž vyměnit jen packy na volante a dokodovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wexino Vloženo 26. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2016 Jak na dodatecne nainstalovanem tempomatu poznam jakou mam nastavenou rychlost, kdyz tady ctu, ze se informace nezobrazuje na maxidotu? Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 26. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2016 uplne stejne, jako jsme to delali všichni, nez skodovka prisla s tim, ze je rychlost nastavena na tempomatu zobrazena na pristrojovce ... nijak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miles29 Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 Zdravím. Rozhodl jsem se nainstalovat tempomat do Rapida 1,2 TSI, rok 2013. Pročetl jsem celé toto téma a pravda je taková, že je to poměrně nákladná záležitost, protože pro většinu z nás to znamená výměnu řídící jednotky. AS se k tomu staví různě a někde nejen, že podávají zkreslené informace, ale jsou i tak upřímní, že neví jak na to a raději to nechtějí dělat. Nyní čekám na nacenění z AS Porche Plzeň, kde snad o tom mají jakýsi pojem. A je fakt, že třeba jet po dálnici 1000 km bez tempomatu, mnohdy znamená křeč v lýtku, a je pravda, že kdysi jsem absolvoval cestu se Škodou 120 do Bulharska (cca 2800km jedna cesta a bez všech dnešních vymožeností). Asi jsme vyměkli a je "jiná doba". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 Mas pravdu, lec vyjimky jsou. MR13 pokud mel corner funkci svetel nebo start stop mel uz z vyroby "spravnou" BCM jednotku a nebyla treba jeji vymena. Ja to stesti nemel. Ale jsou frajeri mimo AS jde Ti to udelaji za slusny peniz jako mne. Zkus Rolbare zde z fora. 100% odvedena prace. Ovsem si budes asi uz muset pockat do jara. Pres zimu nedela. http://www.cardiagnostik.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miles29 Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 před 17 minutami, Petrrr napsal: Mas pravdu, lec vyjimky jsou. MR13 pokud mel corner funkci svetel nebo start stop mel uz z vyroby "spravnou" BCM jednotku a nebyla treba jeji vymena. Ja to stesti nemel. Ale jsou frajeri mimo AS jde Ti to udelaji za slusny peniz jako mne. Zkus Rolbare zde z fora. 100% odvedena prace. Ovsem si budes asi uz muset pockat do jara. Pres zimu nedela. http://www.cardiagnostik.cz Mluvil jsem s ním tel. Potvrdil výměnu jednotky, práci nenabídl, asi dělá než v létě . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miles29 Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 před 2 minutami, Miles29 napsal: Mluvil jsem s ním tel. Potvrdil výměnu jednotky, práci nenabídl, asi dělá než v létě . ...a mimochodem, slušný peníz je kolik? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 Necituj predchozi prispevky. U me to delalo cca temer polovinu nez co nabidl AS. Ale bechal jsem si delat vic veci tak presne uz si to nepamatuji. Pres zimu rolbar nedela, protoze dela neco jineho na horach - proc ma asi tak prezdivku Rolbar. Mu pisni o nabidku, jaky typ BCM mas ( jde to pod volantem videt - cislo) a on ti aktualni nabidku urcite udela. Jaka podporuji a jaka ne je reseno v tomto vlakne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miles29 Vloženo 10. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2016 Tak momentálně řídící jednotka BCM pro tempomat na Rapida 2013 9900,- + páčky cca 6000,-. Dá se ušetřit snad jen na práci. Zpráva pro ty, kteří po tempomatu touží a příslušná řídící jednotka jaksi chybí . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 10. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2016 Ty kravo, tak to je schvalne. Ja nedal za novou BCM + packy + praci vic jak 7tis. Hold Skoda vi jak utnout tipec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardb Vloženo 10. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2016 Nikde neni napsano ze se musi packy koupit primo na skoda eshop, bcm jednotka by se dala tooreticky sehnat nekde z bouracky a packy se daji koupit za 4500 kc origo skoda i z kabelazí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miles29 Vloženo 10. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2016 Otázkou zůstává kompaktibilita. Bude to pasovat? A hlavně bude to fungovat? Pro laika téměř neřešitelné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chund@_czech Vloženo 11. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2016 Zdravím, mám dotaz na dodělání tempomatu. Mám rapida MR2015 a chtěl bych ho tam nějak doinstalovat. Akorát nevím co potřebuji sehnat za díly, celé jsem to tady pročetl a nedohledal jsem na ten můj typ, jelikož už jsou u mne novější páčky atd. BCM mám 6C0 937 089C a opravdu netuším zda to na ní jde. Budu vám všem velice vděčný za jakoukoli pomoc. Ahoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.