siscox Vloženo 4. leden 2018 Sdílet Vloženo 4. leden 2018 Och boze prave teraz druhu zimnu sezonu som zistil, ze ake nekvalitne su tieto skla na rapidke. Strasne sa skrabu, vyzera to otrasne po roku aj nieco. Po precitani tohto vlakna som uz kludnejsi ze to nie je moja chyba ako su doskrabane ale zaroven som opat sklamany ze este aj so sklom tu na rapidke setrili. Na fabke 2ke som po 7mich rokoch nemal az takto doskrabane celne sklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 4. leden 2018 Sdílet Vloženo 4. leden 2018 Inac neviete, dalo by sa nieco spravit s tymi skrabancami? Nejakou brusnou pastou prelestit ci nieco podobne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 4. leden 2018 Sdílet Vloženo 4. leden 2018 (editace) SHERON tekuté stierače 500ml Editováno: 4. leden 2018, autor: touareg3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 8. leden 2018 Sdílet Vloženo 8. leden 2018 Souhlasím, docela špatně se škrábe. Ale ani během 2. zimy jsem sklu s mosaznou murskou zatím nic neudělal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 Ja jsem vzdycky pouzival plastovou ze supermarketu a po 4. zime vypadalo sklo katastrofalne. Zeby ta Finska Murska nedelala ryhy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 dělá rýhy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 Každá dělá, resp. to, co se pod ni připlete a Rapidí sklo je vážně bláto. Používám také finskou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 nikdy neškrabu, PTC a rozmrazovač stačí, auto budi mít 5 let a sklo mám původní v dobré kondici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 S jakym rozmrazovacem mate dobre zkusenosti? V nejakem testu jsem cetl, ze Sonax je nej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 Ano, rozmrazovač používám, ale někdy je jeho síla nedostatečná. Pak přijde na řadu origo Simply Clever škrabka a musím říci, že já jsem spokojen, sklo nějak poškrábané nemám, narozdíl třeba u druhého auta kde jsem používal tu Marusku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 nejlepší rozmrazovač je z kauflandu pod tou jejich K značkou, stojí pár korun a narozdíl od ostatních nenamrzá zpátky. za zimu spotřebuju asi 3 litry a mám klid a když je velká ledovka, tak místo 5 minut nechám auto běžet 10, ale na ledovku je marná i škrabka. než nastříkám čelní a boční skla, tak fouká už vlažný vzduch a za 5 minut od startu je teplo. na předchozím autě bez PTC se stávalo, že ta rozpustena námraza po rozjezdu namrzala zpátky, teď je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 Ono asi není Murska jako Murska, já mám tu moji již hodně let a na žádném autě mi to nikdy nic neudělalo. Originál simply clever je na ledovou krustu k ničemu. Rozmrazovače zase docela solidně ničí gumičky a vosk na autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 12. leden 2018 Sdílet Vloženo 12. leden 2018 (editace) Ale je fakt, že tady na jihu Moravy škrábeme minimálně. Zrovna teď jsem proti slunku umýval čelní okno i ostatní zevnitř Karcherem a super věc. Lidi na mě sice hleděli jako vola, ale okna se mi teď vůbec ráno nemlží. Ani když je to po mytí wapkou. Vřele doporučuji. Editováno: 12. leden 2018, autor: Atrani Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mára Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 Já jezdím každý den brzo ráno a parkuju na ulici. U nás v opičích horách se potýkám s námrazou pomalu od konce září do května, místo škrábání to řeším pásem šedé folie, Ráno přijdu, sejmu a oklepu folii, šup s ní do kufru a vyrážím. Škrabkou s kovovým břitem bych to neškrábal. Taky mám škrábance na čelním skle, jednou byla silná obleva, nezakryl jsem sklo a sklo bylo zaprášené. Myslím, že právě ten prach v ledu na skle při škrábání způsobil ty škrábance. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 19. leden 2018 Sdílet Vloženo 19. leden 2018 (editace) Zdar, nemáte někdo zkušenost, jak je to se spoluúčastí při výměně čelního skla? Mám pojištění u České pojišťovny, ve smlouvě mám u havarijního spoluúčast 5 000 Kč, dále u připojištění oken se o spoluúčasti nepíše nic. Na stánkách pojišťovny se píše, že pojištění skla je bez spoluúčasti. V aktuálních všeobecných podmínkách jsem nic takového nenašel, v nějakých starších bylo doslova uvedeno, že bez spoluúčasti. Tak jsem z toho pitomej. :-) Editováno: 19. leden 2018, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xXxTAZxXx Vloženo 19. leden 2018 Sdílet Vloženo 19. leden 2018 U skla spoluúčast není . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 29. leden 2018 Sdílet Vloženo 29. leden 2018 (editace) Tak proto na bočních oknech nedoléhá guma z venku na okno, ale je tam nějaký pěnový pásek, aby nebyly i boční okna doškábané. Aha, už je mi to jasné. Pužili moc měkkou směs na skla. No ok. Na starém autě jsem dostával vodu z okna zavřením a otevřením oken. No na rapidu mám smolíka. Ten pěnový pásek je věčně vlhký. To je zase řešení :-( Tak jsem rád, že jsem se dočetl, že nemám okna moc škrábat. To bych se zase divil. Editováno: 29. leden 2018, autor: s-tony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 5. Únor 2018 Sdílet Vloženo 5. Únor 2018 Hej, tie okna na rapide asi radsej fakt neskrabat. No skoda ze som to nevedel skorej. Teraz mam pekne doskrabane sklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nufacek Vloženo 27. Únor 2018 Sdílet Vloženo 27. Únor 2018 Je normální, aby se v zimě čelní sklo Rapida nejen mlžilo, ale i zamrzalo zevnitř?? Letos se mi to párkrát stalo a to ani nebyly takovy mrazy jako teď. Na celé ploše skla byla tenká vrstva námrazy a tím, jak není sklo rovné, to nešlo ani škrabkou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dubl Vloženo 27. Únor 2018 Sdílet Vloženo 27. Únor 2018 Stačí, když máš uvnitř trochu mokrý koberec. Při jízdě se začne voda odpařovat (např. teplý vzduch na nohy) a když zastavíš, tak se voda pořád pomalu odpařuje a začne zevnitř namrzat na sklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 27. Únor 2018 Sdílet Vloženo 27. Únor 2018 Pomaha prej auto vyvetrat nez zaparkujes aby se auto nezaparilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qual Vloženo 27. Únor 2018 Sdílet Vloženo 27. Únor 2018 (editace) Vloni v září mi měnili sklo (šutr, prasklina přes půl okna) a teď už je na tom stovky ťupek a dvě, který vidim zřetelně (najeto cca 25 tisíc od té doby),.. a to jezdím spíš jen na solených silnicích a držím větší odstupy. To sklo je jak máslo (je to originál). Původní vypadalo ani radši nemluvit a to bylo auto starý dva roky... Editováno: 27. Únor 2018, autor: Qual Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GolemPB Vloženo 28. Únor 2018 Sdílet Vloženo 28. Únor 2018 V 27. 2. 2018 na 7:33, nufacek napsal: Je normální, aby se v zimě čelní sklo Rapida nejen mlžilo, ale i zamrzalo zevnitř?? Letos se mi to párkrát stalo a to ani nebyly takovy mrazy jako teď. Na celé ploše skla byla tenká vrstva námrazy a tím, jak není sklo rovné, to nešlo ani škrabkou... U rapida mi to zatím úspěšně řeší climatronic spolu s krátkým vyvětráním po dojetí, ale loni se mi to samé stávalo u Fabie. Pomohlo pověsit v autě "Foggy Stop" (takový ten pytlíček se silica gelem) a většinu volné vlhkosti zvládal úspěšně vychytat. Jen ho pak vzít jednou týdně domů do mikrovlnky vysušit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nufacek Vloženo 1. Březen 2018 Sdílet Vloženo 1. Březen 2018 Mám jen manuální klimu a s tou trvá i odmlžení docela dlouho, natož námraza. Foggystop mám taky, ale že by to nějak pomáhalo si nejsem jistej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 2. Březen 2018 Sdílet Vloženo 2. Březen 2018 V 27.2.2018 na 21:37, Qual napsal: Vloni v září mi měnili sklo (šutr, prasklina přes půl okna) a teď už je na tom stovky ťupek a dvě, který vidim zřetelně (najeto cca 25 tisíc od té doby),.. a to jezdím spíš jen na solených silnicích a držím větší odstupy. To sklo je jak máslo (je to originál). Původní vypadalo ani radši nemluvit a to bylo auto starý dva roky... Rekordman asi Temik.sk, rapida skoro dva roky a už měl páté sklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.