msmity Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 Tudiz kdyz se pri teplem pocasi nezapina vetrak u chadice nemuze jit ani klimatizace? Protoze kdyz ji pustim neslysim ze by se vubec zapla. Jaka muze byt zavada kdyz nejde vetrak u chladice? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misumi Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 diagnostika ti napoví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamcak Vloženo 23. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2013 Skoda fabia 1:9sdi rv 2002Ahoj,mam problem s manual. klimatizaci,prestala mi spinat sepne treba jednou rano a pak uz cely den nic,kontrolka sviti a klima je doplnena vycistena a kontrola tesnosti take prosla.Co vsechno muze mit vliv na to ,ze vubec nesepne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skoda_felicia Vloženo 4. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2013 Zdravím! Nedávno jsem si všiml, že na pravé straně podovozku (pod spolujezdcem) mi kape ze tří děr voda. Chci se zeptat zda to má nějakou spojitost s klimatizací a zda je to normální? K Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 4. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2013 To je normální.To kape sražená voda z klimy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skoda_felicia Vloženo 5. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2013 To je normální.To kape sražená voda z klimy Díky moc! Jen jsem si to chtěl ujistit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Elkim Vloženo 20. Květen 2014 Sdílet Vloženo 20. Květen 2014 Ahoj, mám klimu v fabce, motor 1.9tdi pd atd. Nevím, jestli je to jen můj subjektivní pocit, ale přijde mi, že pokud dám klimu na nejnižší možnou teplotu, teplota vzduchu (chlad) neodpovídá číslu stupňů. Resp. mám pocit, že mi to málo chladí, mohlo by to foukat studenější vzduch. Klimu mám vydesinfikovanou a nově naplněnou. Potřeboval bych ještě tak o dva stupně dolů, nejde s tím něco dělat? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halldor Vloženo 18. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2014 Zdravím, už je to určitě obehrané téma, ale potřeboval bych zkonzultovat svojí doměnku. vag mi hláší: 00898 - Control Circuit A/C compressor 30-00 - Open or Short to Plus když se napojím na kanál 002 a zapnu ac, tak je vidět hodnota zátěže kompresoru. V podmínkách regulace mk hodnota 16 - špatný snímač teploty výparníku/nefunkční sahara (přičemž teplotu čidla vidím, ale dám topení na plno a teplota na chvíli sleze na 16 C, při okolní teplotě 31). Při testu akčních členů se sahara spustí a v závadách opět 00898. Je to spíš špatné čidlo výparníku, nebo je klima ko? Díky moc za odpověď. Ondra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2014 A hledal jsi před založením nového tématu? Nehledal... Tak si zde prostuduj starší příspěvky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halldor Vloženo 18. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2014 za založení nového tématu se omlouvám. hledal jsem a přečetl jsem si to několikrát, ale abych pravdu řekl moudrý z toho nejsem. doufá, že to je čidlem. ale profík nejsem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nepenthes Vloženo 28. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2014 Zdravím, dá se prosím zjistit přes VCDS únik chladiva ? Klima nechladí, ale ani žádnou chybu mi to u klimy ve VCDS nehlásí, tak nevím zda je ve FI vůbec nějaký senzor tlaku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halldor Vloženo 28. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2014 Nízký tlak, respektive bez chladiva by VAG hlásil jako chybu. Info o tlakovém čidle je v 08- Klima - Naměřené hodnoty kanál 002. První hodnota je výkon kompresoru, pak tlak chladiva, podmínky pro regulaci výkonu kompresoru a následně teplota na čidle výparníku (tak je to alespoň na fabii). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nepenthes Vloženo 28. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2014 Dík moc. Tak to pak netuším, proč to nechladí, výkon kompresoru byl 82%, teplota na čidle výparníku byla pořád stejná - teď se přesně nepamatuju kolik to bylo...ale neměnila se a tlak jsem tam asi přehlídnul nebo neviděl. Každopádně žádná chyba tam nebyla. Jen si ještě matně pamatuju z 08 že tam byla u něčeho hláška: coolant temperature not OK...asi to ještě jednou otestuju a zkopíruju sem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halldor Vloženo 28. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2014 tak ještě koukni na kanál 3 - podmínky regulace výkonu - když tam bude cokoliv jiného než 0 máš v podstatě odstavený kompresor (sice "sepnutý", ale ventil to nepustí např.) jukni co ti to tam píše. a napiš co máš za auto a výbavu juknu pak do ELSY na hodnoty. Případně zkus test akčních členů je to 08 (klima) - pak fce 03 postup viz níže: Diagnostiku akčních členů je nutno provádět při stojícím motoru, ale zapnutém zapalování a vypnuté klimatizaci. Tuto funkci je možno v případě potřeby opakovat i vícekrát. Připojit diagnostický přístroj -V.A.G 1552-. Zapnout zapalování a navolit adresu 08 pro řídicí jednotku klimatizace Zobrazení na displeji: - Navolit funkci 03 „diagnózu akčních členů“. - potvrdit - Stisknout →, ale až po aktivaci obou ventilátorů. Diagnoza akcnich clenů -> Vlastni test Zobrazení na displeji – Zobrazí-li se na displeji „KONEC“, je diagnostika akčních členů skončena. – Stisknout →. – Na závěr přečíst paměť závad řídicí jednotky klimatizace → kapitola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nepenthes Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 Tak diagnostika akčních členů problěha bez problémů, v paměti závad nic není. Přikládám screenshot z VCDS Zajímavé je, že tlak kolem 9barů tam je pořád i při vypnutém kompresoru. Po zapnutí stoupne asi na 9.4, tak si říkám jestli není vadné to tlakové čidlo. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scherby Vloženo 19. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2014 Čau chlapi, tak se přidávám k ožehavému tématu klimatizace. Mám F RS, klima doplněná, jednotka bez závada, pojistky v cajku a základní nastavení provedeno, ale klima stále nechladí. Blok hodnot 002: 97%, 8.4 bar, 0.0, 29°C máte někdo nějakej nápad co s tím? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 19. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2014 napiš, co máš v prvním bloku skupiny 001 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scherby Vloženo 20. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2014 Dneska a zejtra jsem na sluzebce, ale myslím, že tam bylo 27℃, 27℃, vypnuto, vypnuto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 20. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2014 ne, musí tam být číslo 0 - 18 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 20. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2014 a taková asi blbá otázka: ventilátor se točí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scherby Vloženo 20. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2014 Na ty hodnoty mrknu zítra, ale ventilátor se netoci, ale když dám akční členy tak se asi roztočí. Vyzkouším zítra s tema hodnotama a dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladiktm Vloženo 20. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2014 postřeh-nezapína sahara ale klima bezi OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scherby Vloženo 21. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2014 (editace) Sorry, za překlep, obnovila se mi stránka, jak jsem říkal, dneska vyzkouším, ale je to fakt záhada. 08 bez závad a klima nejede Editováno: 21. Srpen 2014, autor: Scherby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2014 bez běžícího interiérového ventilátoru klima nepojede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 21. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2014 Ale podle hodnot v 002 by měl kompresor jít. Jestli není chyba ještě tady: "Kompresor není odpojován elektromagnetickou spojkou, nýbrž běží stále. Jeho výkon se externě snižuje pomocí regulačního ventilu kompresoru klimatizace -N280-." Citace z dílenské příručky. Jestli ten regulační ventil neodešel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.