Přejít na obsah

Nepřirozené zvuky - drnčení, vrzání, klepání


rogerer

Doporučené příspěvky

Vonku sa nám oteplilo a autíčko sa rozvŕzgalo. Začalo mi dosť vŕzgať v oblasti A-stĺpika spolujazdca (možno obloženie dverí), ďalej viac počujem nastavenie pása (budem museť pohľadať u mikliska) a novinka na záver: pri dovretí okna u vodiča - to je hrozné. Je to trošku počuť aj u spolujazdca. Ešte nech sa mi znova rozvŕzga tesnenie dverí a mám hotovú detská hrkálku. A na záver pri prudšom zabrzdení počujem zvuk ako keď sa kamienky šúchajú po plechu. Tipujem to na zimný posyp ale neviem určiť kde sa nachádza (na/pri výfuku???). Ach jo ... čo to máme za autááá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím zimním posypem: prověř zadek auta, ty dva plasty vzadu zespodu. Já to měl po letošní zimě a ježdění v CHKO Třeboňsko plný kamínků právě z posypu. Stačí poklepat a začne se to sypat.

Okno: já tedy nic neslyším, jen jakési cvaknutí na konci.

A sloupek: možná zkus jen plast dorazit ke karoserii, on tam drží na takových drážkovaných úchytech.

B sloupek: pokud vrže nebo drnčí, pak pomůže jen to vypodložení tou velurovou tapetou. Já už mám 1 3/4 roku naprostý klid. A to jsem obložení sloupku sundaval už třikrát dolů kvůli tahání drátů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za rady, niekto tu dával fotku ako má v tom plaste pri výfuku zaseknuté kamienky, tak to som mal aj ja ale nie moc. Buchal som po tom aj wapkoval, moc tam toho nebolo. Prinajhoršom ho budem museť odmontovať. To okno je počuť na videu 2x vždy keď sa okno zavre/dovre, Na tie pásy sa budem musieť pozrieť. Robil si aj spolujazdcové?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posledni dobou mi u spolujezdce zacal vrzat zamek pasu o sedacku... vim, ze jste to resili nalepenim neceho. Ale chtel jsem se zeptat, jestli to nekomu prestalo i bez lepeni? U ridice mi to nevrze, protoze mam sedacku nastavenou uplne dole, takze ten zamek je trochu nad sedackou..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to vrzání zámku pásů u mě přestalo, mám auto 2 roky a nejato 33 tis., jinak mně teď v teple začalo taky vrzat těsnění zadních dveří. je to vidět pohledem, že jedny zadní dveře jsou jinak napasovaný a to těsnění je víc ohnutý, druhá strana to nedělá, jinak včera začala pískat zase vodní pumpa. včera jsem přezouval, tak jsem to pořádně omrkl zespodu a to auto je shit :-) ale asi jsou na tom všechny nový auta stejně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě přesně naopak, už to ani neřeším, zámek jsem přelepil a je klid jinak v autě mi navíc vrže autosedačka dětská i když je nová, tak že nevím co je od auta a co od sedačky a mám klid, někdy stačí dát rádio víc nahlas. Abych furt někde pátral a rozebíral, to bych nedělal nic jiného. No stačí když vás uklidním, že auta jako O3 i 2x dražší a mají pazvuky úplně stejně, co se stýkám s Octaviákama - tam to pak ovšem zamrzí více. Můj názor je, po té co jsem ztratil všechny iluze o kvalitě dnešních aut, že to jsou všechno šunky a je jedno co si člověk koupí. Kabáň se rozplývá nad S3 (div si u toho nehoní bambus) a přitom S3 bude taky šunka. Tak, že chce se nad to povznést, auta jsou dnes jen spotřebák a tak se i vyrábí a člověk hned najde slunce v duši.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

 

poštěstilo se mi "ulovit" jednoho Rapídka a vyzkoumal jsem jednu věc, která mě trápí. Tak bych rád znal stav u vašeho kousku, zda máte stejný problém, případně jak vyřešit.

 

Od samotného převzetí cca. před měsícem (najeto 9t) řeším nepříjemné "křupání" nebo "loupání" v interiéru vozu. Hlavně při pomalé jízdě, při přejezdu nerovností, např. vyjíždění z parkoviště atd, když se auto jakoby kroutí. V první chvíli jsem vše svaloval na plasty, na sloupek, atd. ale furt ne a ne přijít na to, kde nepřijemný zvuk vzniká.

 

Nakonec jsem čirou náhodou našel zřejmě příčinu a to když jsem u spolujezdce otevřel lehounce okénko (řádově mm, jen cvaknutí na tlačítko), tak křupání skoro ustalo. Nedalo mi to, do skla v horní části jsem zatlačil a ono ejhle, sklo má vůli a hejbe se. Zatlačováním prstu do skla slyším ony hnusné zvuky. Vyzkoušel jsem u vašech 4 oken a všechny 4 při tomto pohybu jakoby křupou při dotyku s těsněním.

 

Skla ve dvěřích tedy mají lehkou vůli a při jízdě drncají o těsnějí zřejmě. Neměli jste totožný problém? Jak by to šlo vyřešit? Nějak vystlat ten horní dojezd, aby se v něm sklo neviklalo?

 

Před tím jsem jezdil ve F1 a tento problém jsem nepozoroval.

 

Díky moc

 

h.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som vyčistil štrbinu dovretia skla a vyčistil hranu skla. Použil som plastovú škrabku na diaľničné nálepky a vlhkú mikr. utierku. U spolujazdca som vytrel trochu piesku a vŕzganie prestalo úplne (predtým vŕzgalo slabo) dokedy?, u vodiča som nič nevytrel a vŕzganie je o trošku tichšie (možno iba subjektívny pocit). Keďže to chcem riešiť pri servise tak týždeň ešte vydržím, ináč by som štrbinu nastriekam silikónovým sprejom.

 

post-84400-0-77139200-1428689371_thumb.j

post-84400-0-58405700-1428689392_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těsnění na lemu všech dveří mě trápí také. To vrzání je vážně masakr, zlaté bouchání silentbloku. Navzdory vašim zkušenostem se servisy ohledně tohoto problému, jsem to také zkoušel řešit oficiální cestou a nepodnikal jsem nic na vlastní pěst. V servise, v jehož prodejně jsem auto koupil, mě odpálkovali s tím, že jsem to prý mazal, ať to umyju jarem (nemazal, zatím pořád ještě ne ...). Pak přišla zima, kašlal jsem na to, to se projevovalo minimálně. Se zvýšením teplot na začátku roku jsem se rozhodl za škodovácké symfonie zajet do druhého servisu, kam jezdím se starším autem. Tam se mě alespoň nesnažili očividně zbavit, nicméně když to technik prohlížel, tak říkal, to dělá vnitřní obvodové těsnění dveří s důvodem "moc jste to myl" (celkem legrace, tak mazal nebo myl) a slezla z toho nějaká vrstva bezbarvého laku, který je tam z výroby. Tak mi to tím napatlali (zřejmě ona magická "vodička" na tři týdny). Byl klid 2 týdny, asi už šidí i tu "vodičku" nebo jsem to zase mazal a moc myl. Jelikož tihle byli ochotní, tak jsem to zkusil znova. Koukal na to jiný technik, a opět výsledek, že je nutné obnovit lak na vnitřním těsnění. Tak mu říkám, že to ale nedělá to vnitřní těsnění, ale ten proužek na horním lemu dveří. Prý vyloučeno. Argument, že stačí styčnou plochu na karoserii vylepit kobercovkou a je božské ticho, kobercovku pak sundat a vypadávají plomby až ve druhém patře, neobstál. Teď tam jdu na olej a 30k prohlídku, takže si beru kobercovku a osobně jim to předvedu. Potom jedu pro vazelínu od Pan oilu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, dnes se udelalo teploucko, cca 20st.C a ejhle stary znamy pocinajici zvuk vrzani celeho introse. Tedy vloni jsem reklamoval, namazali tu vrchni sametku na dverich tim drahym sracem a do ted, nejspis diky zime a vlku jsem mel klid. Tedy uz jim na to prdim a objednavam nam znamou zazracnou silikonovou vazelinu od PanOilu. Jinak dotaz pro ty co jiz aplikovali. Mazete jen tu vrchni sametku nebo i tu vnitrni protihlukovou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vazelínka objednána, no rovnou jsem objednal 2x ks po 30ml páč bych dal za dopravu víc jak za vazelínu ( tady jsem ji v obchodech kamenných nenašel). nakonec jsem našel e-schop kde je možná doprava doporučeným psaním a platbou předem  za 50kč, což už jde, zase je to hold zdlouhavější, tak snad nebude takové teplo aby mi při vrzáníčku nepraskla hlava mezitím. :kol-28:   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď, to pak ale dáš + 139 za poštovné a dobírku a nebo kde jsem to objednal já, zde. Záleží na preferencích každého, jestli si připlatí a bude to mít doma rychle a nebo jestli je ochotný zaplatit předem a počkat třeba 2-3 dny s cenou dopravy 50kč ( formou doporučeného dopisu). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...