Přejít na obsah

Klakson - problémy


libor68

Doporučené příspěvky

ono to většinou jde vidět.. někde něco drhne, nebo je zaoxidované, případně vypadlý konektor, štíplý drátek.. nemusíš sundávat volant, stačí bag.. to máš hned a uvidíš.. když tam nic nebude vidět, zacvakneš zpátky a možná se to "samo" rozjede..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

mám dvoutónovou houkačku a malej problém, takovou blbost... dneska za jízdy mi přestala jedna troubit, tak mám teď obě odšroubovaný a vyndaný z nárazníku... podle mě to bude jenom kontakt, ale nemůžu sundat tu objímku abych se dostal ke konektorům, drží to tam naprosto festovně a nějak nechápu tu pojistku (packu), co tam tu objímku drží na té houkačce... nechci to urvat :kol-28: jak přesně to sundám ? rval jsem za to a ani se to nehlo a ta pojistka mi příjde, že je tam nanic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

U mojí F1rs 2003 odešli fanfáry po 5 letech. Koupil jsem nové na salonu za nehoráznou cenu. Odměnou mi bylo , že vše pasovalo-konektory matky. Po dalším roce opět jedna mrtvá-zvuk chraptil. Koupil jsem od stualarmu za pár kaček jiné. Napasoval jsem jiné konektory-krásný akord a já byl spokojen. Po cca roce zase chraptí. Inu řekl jsem si, že origo je origo a jel na vrakoviště, kde jsem za hubičku koupil z bouračky originály. Nebudu to protahovat-už zase nehoukají. Taky s tím máte problémy? Dělám něco blbě? Jsou na originálním držáku za levou mlhovkou a trumpety směřují ven .Díky za nápad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Já bych se chtěl zeptat co vedlo konstruktéry k tomu, že houkačka houká pouze při zapnutým klíčku. Tak jako brzdy by měla jít houkačka zapojena na 30tku tedy stálý proud. Měl jsem případ, že na mě na parkovišti couvalo auto a já při vypnutým klíčku měl velký starosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Myslím že "zjednodušení" instalace - vem si, jaký starosti jsou z toho, že brzdovej spínač má v jednom tělese dvojí napájení (přes klíček pro snímání signálu pro motorovou ŘJ a bez klíče pro brzdový světla), tak si představ, že bys ve volantu hned vedle bagu měl spínání něčeho, co nejde přes klíček, jen přes pojistku ... Pro obyčejnýho smrtelníka nic co by ho znepokojovalo, pro konstruktéry a cifršpióny z Bolky neřkuli z Vlkohradu přímo noční můra. Ono tam totiž taky jde o možnost napojit tu houkačku na alarm - a když je houkačka ovládaná přes BSG, je jednodušší ji ovládat i alarmem. Kdyby měla napájení ze svorky 30, musela by se minimálně oddělovat diodama nebo by se tam právě muselo vložit relé - a to jsou zase €ura nákladů navíc = akcionáře bolí hlavička...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Já to myslel tak,že tam nejsou žádné "spínače" jako ty co jsou třeba plastová krabička a uvnitř spínané kontakty,ale že pod volantem je na airbagu plech,který se po zmáčknutí spojí s malými plíšky ve volantu na které jsou nacvaknuté kabely od klaksonu. Víc už nevím jak to popsat. :) Psal jsem to proto,aby si někdo nemyslel že bude muset pod volantem měnit nějaké "spínače" ale že má třeba jen na 1 kontaktu vypadlý kablík a nebo že 1 ten kontakt je moc odehlý. Sice si teď připadám jak blbec,ale chtěl jsem pomoct.

Editováno: , autor: Albín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Včera som si všimol že klakson prestal fungovať úplne,viď môj príspevok z roku 2017,vlastne trúbil iba pri stlacení ľavej spodnej časti volantu no to ale bolo treba stlačiť brutálnou silou,poistka 20A OK,pozrel som nejaké videjká,trochu prihol malý skrutkovač,trochu mi trvalo kým som odistil airbag,vybral som kontakty,trochu ich jemne prebrúsil a opäť trúbia všetky pozície.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...