ronall Vloženo 28. Květen 2017 Sdílet Vloženo 28. Květen 2017 Můžu se zeptat co ti dali za olej? Byl jsem taky v pátek na výměně a změna intervalu na pevný, olej podle faktury HELIX ULTRA PROFESIONAL AV 5W-30 a cena 3700kč. Ten olej ani nevím přesně který to je, protože podle popisu jsem ho nenašel, ale zřejmě to bude Shell Helix HX7 Professional AV 5W-30, ale drahota slušná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 28. Květen 2017 Sdílet Vloženo 28. Květen 2017 pokud jsi presel na pevny interval, proc ti tam dali LL olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 28. Květen 2017 Sdílet Vloženo 28. Květen 2017 No jestli jsem to dobře vydedukoval, tak by to neměl být LL olej, je to VW 502 00 a LL má 504 00. Olej LL má prakticky stejný název jen je tam navíc ještě L, takže : HELIX ULTRA PROFESIONAL AV-L 5W-30, ted ho ale myslím vystřídal 0W-30. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 28. Květen 2017 Sdílet Vloženo 28. Květen 2017 ta 0W30 je LL viz http://www.shell.com/motorist/oils-lubricants/helix-for-cars/helix-fully-synthetic/shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30.html pokud chces na pevny interval, tak 5w40, osobne jsem daval http://www.shell.com/motorist/oils-lubricants/helix-for-cars/helix-fully-synthetic/shell-helix-ultra-5w-40.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 28. Květen 2017 Sdílet Vloženo 28. Květen 2017 Myslím že viskozita není rozhodující a 5W-30 není problém pokud je 502 00, nehledě že mě ho tam dal AS , jen ta cena mě trochu překvapila, jestli je to ten co jsem napsal, dostupný za 140 Kč litr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 28. Květen 2017 Sdílet Vloženo 28. Květen 2017 Nerikam, ze viskozita je prvorada, jen oleju VW502 00 co jsou 5w30 jsem videl mininum. AS ti neakceptoval vlastni olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 28. Květen 2017 Sdílet Vloženo 28. Květen 2017 Vlastní olej jsem nezkoušel zatím, byl jsem poprvé po dvou letech. Já celkem nemám s jejich olejem problém a vyšší cenu oproti obchodu do určité míry akceptuji, jezdím do AS 15 let, ale tady čtu různé ceny co kdo měl a tak nějak jsem počítal do těch max. 3000kč celkem za pevný interval. Litr mě podle faktury vyšel na 694kč s DPH, což je myslím už za hranou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 29. Květen 2017 Sdílet Vloženo 29. Květen 2017 Ja se vam divim s tim pevnym intervalem. Osobne to delam tak, ze nechavam nakodovany prodlouzeny interval, jen olej nechavam menit po roce, u me to znamena uz po ca 8tkm. Pochopitelne pouzivam LL olej, v sobotu jsem prave menil Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30. BTW, kdyz olej koupis chytreji mimo AS, nebude te stat skoro 700,- /1l, ale kolem 200,- /1l dle zdroje. Platim trochu vic, ovsem z naprosto spolehliveho zdroje. A proto me prohlidka po 2 letech stala necelych 1500,- Kč + vlastni olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 31. Květen 2017 Sdílet Vloženo 31. Květen 2017 Zdravím nevíte kolik litru ma olejova náplň 81 kw verze?Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 31. Květen 2017 Sdílet Vloženo 31. Květen 2017 Skoda Fabia III 1.2TSI 81kW.pdf 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indyjones8379 Vloženo 31. Květen 2017 Sdílet Vloženo 31. Květen 2017 Ahojte kolko ide oleja do fabie 1,2 tsi 66kw cjzc.dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 31. Květen 2017 Sdílet Vloženo 31. Květen 2017 Děkuji za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 31. Květen 2017 Sdílet Vloženo 31. Květen 2017 4L Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helmic-Svk Vloženo 31. Květen 2017 Sdílet Vloženo 31. Květen 2017 (editace) Aj ja ďakujem za to PDF. Momentálne idem kupovať olej, keďže ma čaká výmena pri 20000km. A uvažujem aj nad pevným intervalom, len sa mi zdá, že keď som zmenu intervalu minule v servise spomenul tak sa tvárili akoby sa im to nechcelo moc robiť. Výmena vzduchového filtra po 60000 ma dosť zaskočila, ja som ho menil prvý raz po cca 12000. Neviem teda, či ho meniť pri každej výmene oleja alebo pri každej druhej keďže budem meniť každých 10000km. Olej pôjde Mobil1 New Life 0W40 (502.00), nakoľko nemá ACEA-C3, čo mi aj bolo odporučené ako lepšie pre TSI motor. A tuším aj sk0d@ tu o tom dačo popísal. Maverick: Ja tú zmenu intervalu chápem tak, že keď chcem používať olej normy 502.00, tak potrebujem aj zmenu intervalu na pevný. Nebudem predsa liať do auta olej, ktorý pre daný interval do auta proste nepatrí. Mohla by sa na to škodovka odvolať v prípade reklamácie (podľa mňa). Ty ale dávaš 504.00 takže nemáš dôvod meniť interval. Editováno: 31. Květen 2017, autor: Helmic-Svk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinhoSVK Vloženo 31. Květen 2017 Sdílet Vloženo 31. Květen 2017 (editace) Tak myslím, že škodovka Ti nenaleje 502jku na nastavený predĺžený interval resp. nemali by. A keby AJ, a ty dodržíš na danom oleji rok/15 tkm nie je sa načo vyhovárať v prípade reklamačky. Ja tiež dávam 504ku a mením po roku čo je u mňa cca 12 tkm. Editováno: 31. Květen 2017, autor: MartinhoSVK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 1. Červen 2017 Sdílet Vloženo 1. Červen 2017 (editace) @Helmic-Svk co sa tyka vzduchoveho, zalezi aj na prasnosti prostredia, v ktorom sa prevazne pohybujes. Suri tu raz dal svoju vlastnu analyzu pouziteho oleja, a mal mierne zvyseny kremik. Neda sa to na 100% urcit ci je kontaminacia zvonka, nakolko nemame k dispozicii VOA (analyza "panenskeho" oleja). Jedina indicia je americka analyza z roku 2016, kde ma olej hodnotu 4, bohuzial hodnoty sa mozu lisit pre USA/EU trh. Mal som len podozrenie na blizky kamenolom, co mi aj potvrdil Zaver je z mojho pohladu taky, ze tych 60tkm je taka papierova maximalka a treba ho menit podla podmienok prevadzky. Napr. pre Rapid-Rusko sa uvadzalo max. 30tkm P.S. Mob1 0w-40 ti dobre poradili, obsah boru je fajny. Editováno: 1. Červen 2017, autor: sk0d@ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenda0007 Vloženo 4. Červen 2017 Sdílet Vloženo 4. Červen 2017 for ronall ahoj, promin že až ted, ale dali mi tam olej titan 5w-40 sud, tak jak se to píše na faktuře cena za 4 litry 1577 Kč + filtr 182 Kč a je to s DPH +šroub, kroužel a práce a je to "krásných" 2800 Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronall Vloženo 4. Červen 2017 Sdílet Vloženo 4. Červen 2017 Dík za info, já jsem se tam byl zeptat co to je vlastně za olej co mě tam dali a proč 5w-30 a potvrdili, že je to ten co jsem myslel a na doporučení továrny nechávají schválně stejnou viskozitu jako při LL a hlavně stejnou specifikaci ACEA-C3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fero201 Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 Páni mám nabehaných cca 46 tis. olej som menil stále po 15 tis. a do servisu som nosil vlastný Shell AV-L 0W- 30/504.00/... Určite to tak budem robiť aj naďalej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helmic-Svk Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 @sk0d@ s otcom obaja pracujeme v kameňolome, prevádzka auta po priestoroch kameňolomu je nulová keďže sa len ráno dopravím do práce a večer z práce domov, auto tam len stojí (nie priamo v kameňolome). No samozrejme sa tam neskutočne práši a preto zvažujem výmenu vzduchového filtra každých 10000. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 Viděl jsem test vzduchových filtrů, přikládám v příloze a mimo jiné je tam zjištěno (podle mého názoru pochopitelně), že částečně zanesený filtr filtruje lépe než úplně nový. Takže měnit s rozumem. ;-) Test vzduchových filtrů pro FII 1.2 HTP.pdf 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 5. Červen 2017 Sdílet Vloženo 5. Červen 2017 Presne tak nepreháňaj to, je to logické že ak dáš nový tak je prietok vzduchu vyšší a pri menej kvalitnom sa ti aj viac nečistôt dostane do motora. Keď chceš viac meniť tak stačí ak normu znížiš o 10 000 na 50 000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helmic-Svk Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 @Eric_ Kto ale hovorí, že dám menej kvalitný filter? Kupujem iba Mann a originál VW filtre (ktoré tiež vyrába Mann), na tomto nechcem šetriť. Nehovorím, že budem meniť každých 10tis, len som tú možnosť zvažoval. @McMatej ďakujem za ten test, po prečítaní ten 10000 interval vypustim z hlavy a budem meniť pri každej druhej výmene oleja (teda 20tis). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 Minulý týden jsem byl na garanční prohlídce 60 000 km a od první výměny a zkrácení intervalu na 15 000 km mi do auta dávají výhradně 5W40. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenda0007 Vloženo 6. Červen 2017 Sdílet Vloženo 6. Červen 2017 a ještě malou informaci, bylo mi při výměně řečeno, že pokud si donesu vlastní olej tak je velice pravděpodobné, že bych ztratil záruku na motor,(zapíšou to do servisky) setkal jste se s tím někdo, a dále mi řekli v AS, že od příštího roku nebudou při výměnách dávat vlastní olej, pouze jejich - píšu to je n na zamyšlení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.