Přejít na obsah

Amundsen


Doporučené příspěvky

Jde nebo půjde časem doplnit do KODIAQ toto

 

Nové městské SUV ŠKODA KAMIQ a kompaktní model SCALA lze nyní ovládat i pomocí nové digitální asistentky Laura. Je-li vůz vybaven špičkovým systémem infotainmentu Amundsen, stačí jej jednoduše oslovit „Okay, Lauro!“ a aktivovat tak rozšířené hlasové ovládání. Není nutno mačkat žádné tlačítko ani provádět žádnou další akci. Laura rozumí i plynule proneseným celým větám, řidič nemusí používat žádné přesně určené pokyny nebo fráze. 

 

Díky za info, docela by se mi to líbilo. Stávají hlasové ovládání je pro mě totální opruz. Volat někomu ze seznamu je dost náročné...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 20. 8. 2018 na 15:38, l79 napsal:

Hlavně musíš mít origo kartu a ta je podle mě 16GB (ty píšeš 32GB což je divné). Pokud nemáš origo, musel by jsi změnit cid kód, což u některých karet už nejde. Jinak ten downloader není špatný, provede tě stažením a rozbalením dat. Mě to trvalo max 1,5 hod, záleží asi na vytížení zdrojového serveru.

 

Ahoj, jak se dá na té kartě změnit tn CID kod a jakej má být? škoda mi napsala toto...

Vážený pane ,

 originální SD karta ŠKODA obsahuje hardwarový čip a firmware který zajišťuje komunikaci a stabilitu přenosu pro použití navigace za jízdy.

Vetší SD kartu můžete zakoupit u lokálního autorizovaného partnera ŠKODA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit nějaký fígl, jak si Amundsen zapamatuje připojení k hotspotu na iPhone. Pokaždé, když se odpojím, musím zadávat heslo znovu, což je strašné. Na infolince mi řekli, že problém je v iphonech. Ale neexistuje nějaký postup, abych nemusel pokaždé připojovat jako nové zařízení?

Děkuju předem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem tento dotaz už na jiné forum INFOTAINMENT AMUNDSEN, ale pak jsem zjistil, že je pro SCALU a tam je Amundsen trošku jiný. Takže to zkusím teď zde mezi svými, tj. u Kodiaqu :

 

Doufám, že to není definitivní, ale mám informaci, že asistentka Laura není do modelu Kodiaq a asi ani Karoq plánovaná. Což mě zaráží, protože jsem předpokládal, že do poměrně drahých aut to dodají přes update Amundsena. 

Dotaz na Ferdu25  nebo jiného odborníka: Půjde do nějak dobastlit nebo není šance? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Stáhnul jsem nové mapy, jsou už zase jen komplet, žádné rozdělené regiony jako minulý rok. Stahování o proti minulosti, kdy se stahovalo řádově max ve stovkách kB je daleko rychlejší cca 2-2,5 MB/s , buď nastavili větší dat.tok nebo byl server málo vytížen. Nicméně velikost je na hranici 16 GB karty, zbývá kolem 300-400 MB volného místa, takže brzy (možná už letos na podzim) se tam komplet mapy už nevejdou. Pořídil jsem tedy hned už radši dopředu 32 GB kartu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem stáhl novou mapu, fakt už je jen jedna (13  GB), což mě docela děsí. Je u ní totiž uvedeno, že je jen pro použití s 32 GB kartou a jestli se nepletu, tak Amundsen spolupracuje pouze s 16 GB verzí. Ok, teď se to na ni s odřenýma ušima vejde, ale co pak? Rozparcelují mapy nebo updatuji sw Amundsena aby četl i větší SD karty anebo se na nas vybodnou? Vůbec bych se nedivil, kdyby to byla ta poslední varianta. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 6. 2020 na 10:55, ferda25 napsal:

Koupit OEM 32 GB SDHC a povolit i OEM kartu jako zdroj mapových podkladů.

Opakuji svuj dotaz. Muzes prosim vice naznacit, jak a kde povolit? Hledal jsem i zde na foru a nejspis prehledl. Anebo to ma byt informace, ze to jde, ale nam to nereknes a kdo chce, ma prijet k tobe? Neotravoval bych, kdybys napsal hned, ze je to moznost, ale placena. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pochopil jsi to správně, žádný návod tu nebude, jen ti to někdo odkóduje samozřejmě za poplatek. Proto jsem koupil na Aukru adekvátní kartu a jede to taky. Stejně kartu musíš pořídit (pokud nějakou nemáš), protože mapy už budou za chvíli větší než těch 16 GB co se dává k autu, teda možná už teď k novým dávají větší...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někomu se má odpověď asi nelíbila, tak znovu. 
Zapomeňte na možnost přes kódování ve vcds/vcs/odisu , je nutná úprava fw navigace přesně podle verze. Alternativa je i origo samsung evo karta z roku 16 a mladší, kde se jen změní CID a funguje okamžitě. Kdyby měl někdo zájem o zpřístupnění načtení map ze všech karet, určitě napište do zpráv. Jde to i na dálku přes sd karty. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...