Lancelot Vloženo 17. Květen 2018 Sdílet Vloženo 17. Květen 2018 Dělá mi to u 1.0 TSI 70kW taky, když pouštím spojku tak jak jsem zvyklý, řadím plynule ale ozve se kovové klepnutí, abych ho eliminoval musím být hodně jemný. Ještě jsem se s tím u žádného auto nesetkal, počítám, že to bude stejný problém jako u atmosféry. Najeto mám 8 tis. km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romiiken Vloženo 16. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2018 Fabia 3 FL 1.0 MPI 55 KW. Rovnaký problém ako tu popisujete. Nech púšťam spojku akokoľvek citlivo. Pri radení vyššej rýchlosti sa pri púšťaní spojky ozve klepnutie také kovové. Ono to klepnutie sa dá dosiahnuť aj na mojom aute s 1.2 TSI ale to musíte pustiť spojku neskutočne rýchlo a bez citu na hulváta. A ešte aj tak to skoro ani nepočuť. Zato pri tejto 1.0 mpi je to neskutočne počuť a rýchlosť púšťania spojky na to má minimálny vplyv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Vloženo 16. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2018 Já už s tím jezdím 2 roky, ze začátku mně to hodně vadilo, kór v létě při otevřeném oknu to jsou hrozné rány. Chce to zavřená okna a rádio na max, pak se na to dá zvyknout. Ale je to šlendrián. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 16. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2018 (editace) před 3 hodinami, Romiiken napsal: Fabia 3 FL 1.0 MPI 55 KW. Rovnaký problém ako tu popisujete. Nech púšťam spojku akokoľvek citlivo. Pri radení vyššej rýchlosti sa pri púšťaní spojky ozve klepnutie také kovové. Ono to klepnutie sa dá dosiahnuť aj na mojom aute s 1.2 TSI ale to musíte pustiť spojku neskutočne rýchlo a bez citu na hulváta. A ešte aj tak to skoro ani nepočuť. Zato pri tejto 1.0 mpi je to neskutočne počuť a rýchlosť púšťania spojky na to má minimálny vplyv. To bude tim, ze ta tvoje 1.2 TSi ma dvouhmotu a ta 1.0 MPi jednohmotu ... Taky muzu potvrdit klepnuti u 1.4 TSi O3 (jednohmota) oproti Golfu VII 1.2 TSi kde je klid (dvouhmota) Editováno: 16. Srpen 2018, autor: Jojo91 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romiiken Vloženo 16. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2018 Pochybujem, ze Rapid ma dvojhmotu, ked ju nema Oktavia :D. Zaujimave, ze hociake starsie auto ako napr. moja Fabia 1 1.4 ka neklepe od spojky a prevodovky vobec. 18 rocne auto. Dvojhmota stym nic nema. Uploadujem teraz na youtube video aj s chrastenim prevodovky teraz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Vloženo 17. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2018 Je to moje první auto s takovým zvukovým projevem a že jsem jich už od r. 1985 pár řídil a v dalších se vezl. Je to smutné. Jestli si ještě někdy koupím jiné auto, tak to pravděpodobně Škoda nebude, i když se to zatím ne.ere. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 17. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2018 V 16. 8. 2018 na 18:10, Romiiken napsal: Pochybujem, ze Rapid ma dvojhmotu, ked ju nema Oktavia :D. Zaujimave, ze hociake starsie auto ako napr. moja Fabia 1 1.4 ka neklepe od spojky a prevodovky vobec. 18 rocne auto. Dvojhmota stym nic nema. Uploadujem teraz na youtube video aj s chrastenim prevodovky teraz. Přesně vylítaná fabka 1.4 s 250 tis. km a ticho. 1.2 TSI v Polu (stejné jako FIII) to nedělá, ale tam zase klepe jinak. Už dvakrát jsem to u 1.2 reklamoval a prý je to ok. Je dost rozdíl v tom, jak "volné" je uložení motoru 1.2 a 1.0 TSI, tou 1.2 se dá rukou cloumat, jak by byla jen na gumě ale 1.0 je jak přibitý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romiiken Vloženo 19. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2018 Tu je to video, ktore som slubil. Od stvrtiny videa zacnem vytlacat spojku aby bolo jasne, ze to chrasti prevodovka. Po zatlaceni a drzani pedalu spojky je ticho ako v hrobe. Taktiez som si vsimol, ze pri jazde v otackach 2600 ot/min prevodovka vydava zvuk ako zotrvacnik na favorite. Pri jazde okolo 130 km/h co su dost vysoke otacky na tomto motore asi cez 4000 ot/min prevodovka piska. Rovnaky zvuk ako vydava prevodovka so znicenymi loziskami. Keby to auto nebolo nove tak zo skusenosti poviem, ze niektore z lozisk je chytene. Ten zvuk poznam napr. z kamaratovej fabii, kde su poskodene loziska prevodovky. Auto ma 360 tisic km a povodnu prevodovku. Olej asi nikdy nemeneny. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 19. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2018 Něco takového mi dělalo Punto, když pravděpodobně odcházelo spojkové ložisko. Ale to byla vylítaná plečka. Z videa to zní dost hlasitě, takže bych určitě reklamoval. 1.0 TSI maximálně jednou klepne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romiiken Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 @Twisted Vzhľadom na fakt, že video som natáčal ja ti môžem kľudne povedať, že to telefón ešte moc dobre nepobral. V realite to ušami počuť ešte viac. Počkáme pár stoviek km aspoň po zábeh a pôjde na reklamáciu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 K tupému bouchnutí od převodovky - na záruku vyměněno celé uložení převodovky a je klid (ťuk ťuk). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 tak možná u TSI, ale tu se řeší MPI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 20. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2018 Moje chyba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 29. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2018 Řeší se tu MPI ale TSI sem si vsim toho dameho. Ale postřehnutí jen pokud mám vyplej motor jinak to nezaslechnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlastimil Ženíšek Vloženo 13. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2018 V 10. 5. 2015 na 11:51, Petrkiller napsal: Mě něco podobného (možná to samé) dělalo u 1.6 TDI F2 .. koupil jsem ho jeté s 90 000km a chvíli tak jezdil .. vždy když jsem trochu rychleji pustil spojku do záběru tak něco luplo nebo bouchlo .. nevím jak to líp popsat. Když jsem jí ale pustil opravdu opatrně neudělalo to nic. V servise řekli že tomu nic není když jsem tam přijel ať to zkontrolují a až jsem přijel na servisní prohlídku tak mě řekli že je zničený kloub poloosy vntřní i vnější a že je tam vůle která nejde dotáhnout. A že jsem to bouchání musel slyšet.. Nakonec jsem s tím odjel a kámoš který opravuje auta a opravoval i mou starou fabii, tak to opravil pouhým obroušením velké matky a trochu tam kapl lepidla a dotáhl .. Možná že tam máš něco podobného z výroby. A taky se mě zdá že mě to lupalo hlavně u 2. a 3. stupně. Nyní mám 115 800 km a je to klid k nezaplacení.. Mám feldu a mám ty samé problémy,kamarád my řekl že může být prasklou pružinou ale tomu moc nevěřím.Nechám to zkontrolovat a uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 13. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2018 tak u Feldy se s největší pravděpodobností bude jednat o vadu, nepamatuji, že by mi to kterákoliv škodovka před tím dělala, u FIII s MPi je to bohužel vlastnost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 13. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2018 @Romiiken Hej, me to taky dela zvuky presne podle tveho videa .. a to mam 1.4 TSI 110kw okinu ... zitra jde do servisu, tak jsem zvedavy co to zas bude ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romiiken Vloženo 13. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2018 @Jojo91 No som sem aj zabudol napísať. Bol som náhodne v škodovke tak som nadhodil, že čo stou spojkou na MPI. Chalani sa namňa pousmiali a povedali mi, že vedia sami veľmi dobre, že to robí, ale škodovka to neuzná ako reklamáciu a , že keby aj uznala tak to bude robiť to isté. Ono celkovo k tej 1.0 MPI párujú prevodovku z citiga, ktorá je kvalitou na úrovni motorovej píly Jongjank made in PRC. VW a Seat používa vyššiu radu prevodovky. Tá prevodovka je celkovo hlučná ako Favorit. No proste ja som z toho pomerne sklamaný. Aj keď za tú cenu auta sa niet, čo čudovať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomina87 Vloženo 24. leden 2019 Sdílet Vloženo 24. leden 2019 MPI 44kW jak F3 tak i Citigo to samé - je to prostě vlastnost.. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 1. Březen 2019 Sdílet Vloženo 1. Březen 2019 Tak včera jsem si dovezl novou Fabii combi s motorem 1.0 MPI 55 kW a projev bouchnutí od převodovky při řazení z 2. na 3. rychlost a z 3. na 4. rychlost u nového vozu taky. Prostě asi projev té slabší převodovky, ale fóra jsem četl a tak jsem s tím počítal, nevadí mi to. Motor není skoro slyšet, jen hučení od zadní nápravy, asi slabší odhlučnění přes tu roletku zavazadlového prostoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr AMF Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Jak jsi spokojený s fabčou s tímto motorem? My si pro ní jdeme v úterý taky combi ambition. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Zatím pár stovek kilometrů a pohoda, věděl jsem do čeho jdu a co chci. Na důchod chci nekomplikované přibližovadlo s malou spotřebou a malými servisními náklady, nic víc. Těžko něco komentovat při takovém malém nájezdu, ale se škodovkami nikdy žádný zásadní problém, je to již má šestá nová škodovka. Tak ať se Petře AMF s vozem daří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman67 Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Fabia 1.0MPI HB 500km Potvrdzujem zvukový prejav pri preraďovaní. Dúfam že si zvyknem. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 budeš muset , jinak funguje pustit hlasito hudbu, pak to přestane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 To bych nechal napsat do návodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.