cross Vloženo 5. Září 2023 Sdílet Vloženo 5. Září 2023 Citovat U domácí Škody Auto se podle mluvčí Michaely Sklenářové nejméně čeká na Enyaq a Superb, a to přibližně tři měsíce. Nejdelší čekací lhůta je u Octavie, Kodiaqu a Fabie, kde v závislosti na zvolené výbavě a motorizaci dosahuje až osmi měsíců. Poslední info z června mám přelom září/října. Už to nějak moc ani neřeším. Mám teď jiné starosti - než mi dodali auto, stihli jsme založit rodinu Jinak kromě myslím 2 příspěvků mám všechny v tomhle topicu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kober Vloženo 5. Září 2023 Sdílet Vloženo 5. Září 2023 @cross Tyjo, to pořád čekáš? To je neuvěřitelný.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 5. Září 2023 Sdílet Vloženo 5. Září 2023 Tak ještě na tom nejsem nejhůř. Zatím "jen" 15. měsíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 6. Září 2023 Sdílet Vloženo 6. Září 2023 Na to že tvrdí, jak to stihnou vyrobit do 8 měsíců, tak je těch 15 měsíců bída. To za chvíli dotáhneš 18 měsíců, co jsem čekal já. Ale ne, snad je přelom září/říjen konečný. Jinak gratuluju k rodince. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 6. Září 2023 Sdílet Vloženo 6. Září 2023 Na druhou stranu posun z původního 02/2024 na 10/2023 není tak zlý Včera jsem psal dealerovi ohledně zaslání nabídky na přikoupení druhé sady kol. O nějaké změně termínu mi nic nenapsal - na druhou stranu ten "můj" dealer tam už nepracuje, takže se možná ani na aktuální stav nepodíval. Díky Já doufám, že už je to konečné - do současného auta se nám při cestování už nevleze pes : )) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 7. Září 2023 Sdílet Vloženo 7. Září 2023 Tak odborář toho tentokrát nic moc neřekl. Pouze u M1 Fabie je napsáno, že se v dalších týdnech čeká zhoršení výroby. Stav Octavia za minulý týden ani výhled tam nejsou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 7. Září 2023 Sdílet Vloženo 7. Září 2023 No, protože je výhled velmi nejistý... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 8. Září 2023 Sdílet Vloženo 8. Září 2023 (editace) @Boleslavák A to máš nějaké zákulisní info nebo vycházíš z různých zpráv na netu? Jak už moc neřeším ten můj aktuální termín dodání, tak posun dozadu by mě ale naštval EDIT: Tak si odpovím sám: Citovat Škoda Auto pozastaví od 11. září výrobu v závodě v Kvasinách na Rychnovsku, a to nejméně na týden. Částečně zřejmě omezí i výrobu v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek významného dodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Výpadek postihl celý koncern Volkswagen. V pátek o tom informovala za automobilku Ivana Povolná. Editováno: 8. Září 2023, autor: cross Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 8. Září 2023 Sdílet Vloženo 8. Září 2023 Super, zrovna můj týden výroby. 😥 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 8. Září 2023 Sdílet Vloženo 8. Září 2023 To by ještě mohlo být v pohodě podle mě. MB se to má v tomhle týdnu dotknout méně (i když já oficiálním vyjádřením Škodovky už vůbec nevěřím ). Myslel jsem, že během celozávodky se trošku naplní sklady a pojedou případně z toho, ale nevím jak to chodí. Ale ty další týdny už budou asi poznamenané více. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 8. Září 2023 Sdílet Vloženo 8. Září 2023 Jen abych tu nějak nemystifikoval, já čekám na medvěda, ale toho by se to mělo dotknout taky. Každopádně prodejce má ve škodováckém systému stále 37 týden. Tak uvidíme. :)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 8. Září 2023 Sdílet Vloženo 8. Září 2023 Už tu byl i případ, kdy třeba 38. týden byl v systému stále 37. týden Já se zkusím dealera optat příští týden. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnyT87 Vloženo 8. Září 2023 Sdílet Vloženo 8. Září 2023 Objednal jsem si Octavii Scout, je to na firmu, přes OL, dealer auto objednal v 01/2022, termín výroby má být na 42.týden. Potom co zde čtu, budu rád když do Vánoc. Kolega co objednával v 02/2022 už ho má vyrobený, čeká na převoz. Jak to oni priorizují? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 11. Září 2023 Sdílet Vloženo 11. Září 2023 Tohle téma se tu několikrát řešilo. Je to dost složitý proces. Měli jste naprosto totožná auta? Já objednával taky s kolegou (on o 3 dny dříve), měl jinou výbavu, ve smlouvě jsme měli termín stejný. On dostal auto asi za 2,5 měsíce, já čekám 15. měsíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 11. Září 2023 Sdílet Vloženo 11. Září 2023 Tak hlásím posun z 39. - 41. na 42. - 44. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro32 Vloženo 11. Září 2023 Sdílet Vloženo 11. Září 2023 🤦♂️sice to není tak dramatický, ale stejně... Na druhou stranu v souvislosti se Slovinskem bude člověk rád, jestli to vyjde takhle. 😫 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnyT87 Vloženo 11. Září 2023 Sdílet Vloženo 11. Září 2023 Kolega měl Octavia Scout, modrá lava, 2.0TSI,dsg, navíc myslím kamera vzadu, sunset, tažné. U mne Octavia Scout, bílá moon, 2.0TDI, dsg, navíc, tažné, kola 19´´, asistovaná 1,5 Plus, Hlídání mrtvého úhlu, Top ergonomická přední sedadla - Suedia. Do toho teď ty setrvačníky ze Slovinska, a jsme tam, kde před 6 měsíci. Ale zaráží mne, že nemají rezervního dodavatele. To je síla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 11. Září 2023 Sdílet Vloženo 11. Září 2023 Před hodinou, Pedro32 napsal: 🤦♂️sice to není tak dramatický, ale stejně... Na druhou stranu v souvislosti se Slovinskem bude člověk rád, jestli to vyjde takhle. 😫 Dramatické by to nebylo po 3 měsících čekání, teď mě to docela štve A hlavně z důvodu, že standardně po tomhle posunu přijde další posun, pak další a v 2024 si to pojedu vyzvednout. Ideálně zrovna napadne 30 cm sněhu i na dálnici a budu objednávat znovu před 29 minutami, JohnyT87 napsal: Kolega měl Octavia Scout, modrá lava, 2.0TSI,dsg, navíc myslím kamera vzadu, sunset, tažné. U mne Octavia Scout, bílá moon, 2.0TDI, dsg, navíc, tažné, kola 19´´, asistovaná 1,5 Plus, Hlídání mrtvého úhlu, Top ergonomická přední sedadla - Suedia. Do toho teď ty setrvačníky ze Slovinska, a jsme tam, kde před 6 měsíci. Ale zaráží mne, že nemají rezervního dodavatele. To je síla. Tak to bude pravděpodobně tou rozdílnou konfigurací - na něco se čeká déle než u kolegy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 13. Září 2023 Sdílet Vloženo 13. Září 2023 https://archiv.hn.cz/c7-67242680-16e2mp-8f6869997acf4a6 Citovat Povodněmi zasažená firma KLS Ljubno dodává Škodě Auto pro její motory ozubená kolečka, tzv. věnce pro dvouhmotový setrvačník. „Záplavy nás překvapily hlavně tím, že jsme informaci o zaplavení strojů na výrobu těchto věnců obdrželi pozdě. Postiženými modely jsou tak Fabia, Scala, Kamiq, Octavia, Superb, Karoq, Kodiaq a Seat Ateca,“ přibližuje Povšík. Věnce chybí do spalovacích motorů E211, výroba elektrického Enyaqu tak v ohrožení není. Zasažena výpadkem dílů není jen Škoda, ale i další závody koncernu hlavní značky Volkswagen – v Salzgitteru, Chemnitzu, Hannoveru, Wolfsburgu, Emdenu, Györu, Polkowicích a indickém Púne. Kvůli tomu musí celý koncern přibržďovat výrobu a upravovat své výrobní plány na celý rok. Ty už navíc zredukoval při představování pololetních výsledků. „Naším cílem je co nejrychleji obnovit výrobu. Stroje byly úplně zatopeny, proto to není vůbec jednoduché. Výroba z tamních skladových zásob však nebude stačit, proto nyní oslovujeme čtyři jiné dodavatele, kteří by nám byli schopni tyto díly alternativně dodat,“ říká Povšík. Výroba je tak zasažená v tomto týdnu, částečně i v tom dalším. „Ještě však nevíme, v jakém rozsahu,“ dodává odborář. Výsledek zmíněného jednání s dodavateli ještě přitom není jasný a nyní se částečně v Mladé Boleslavi vyrábí z vyčištěných dílů po povodni. „Zpočátku to vypadalo hrozivě,“ nastiňuje. Výroba v kvasinském závodě nyní stojí, v Mladé Boleslavi se omezuje. Začátkem příštího týdne prý proběhne další zasedání vedení firmy k výrobě, logistice a dílům. Budou se na něm řešit i odměny pro zaměstnance na odstávkách. Ti se ale doma o peníze bát nemusí, dostanou náhradu mzdy kvůli překážce ve výrobě na straně zaměstnavatele. Fakt, že situace je pro koncern vážná, potvrzuje i vyslání špičkových údržbářů VW do Slovinska, kde pomáhají s nahozením výroby. Ta se ale nerozjede tak rychle, podle šéfa KLS Ljubno Mirka Straška se alespoň částečně obnoví v říjnu, ale i tak nebude firma schopna obsloužit všechny své zákazníky. V koncernu tak pravděpodobně dojde k podobnému přerozdělování kritických dílů, jako tomu bylo v nejhorší době nedostatku čipů. Jak z toho vyjde Škoda v souboji se značkami VW a Audi, je zatím otázkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 14. Září 2023 Sdílet Vloženo 14. Září 2023 (editace) https://rychnovsky.denik.cz/zpravy_region/skoda-auto-v-nedeli-v-noci-zacne-obnovovat-vyrobu-v-kvasinach.html Citovat „Výrobní linky v kvasinském závodě se po téměř týdenní odstávce z důvodu chybějícího komponentu postupně rozběhnou od neděle 17. září od 22 hodin. V následujícím týdnu bude řešen případný přetrvávající nedostatek dodávek komponentů v mladoboleslavském i kvasinském závodě poklesem výrobního programu prostřednictvím možné redukce počtu směn, a to v závislosti na aktuální disponibilitě dílu pro jednotlivé modely se spalovacími motory,“ uvedla Povolná. Editováno: 14. Září 2023, autor: Znedlob Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnyT87 Vloženo 14. Září 2023 Sdílet Vloženo 14. Září 2023 Psali že se to týká motoru EA211, to jsou benzinové motory, ne? Tudíž TDI by neměl mít problém.. Může tu někdo mojí doměnku vyvrátit, či potvrdit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 15. Září 2023 Sdílet Vloženo 15. Září 2023 @JohnyT87 Ano, konkrétně do objemu 1.5, dvoulitry už mají jiné označení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 15. Září 2023 Sdílet Vloženo 15. Září 2023 Zastavili ale výrobu komplet, včetně TDI a TSI 2.0 EA888. Zřejmě chyba v komunikaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PatMik Vloženo 9. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2023 Tak já už mám Scouta 2.0TSI cca měsíc doma. Doba dodání zkrácená o cca 7 týdnů. Objednáno půlka 11/22, dodáno 1.9. 2023 👍🙂 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnyT87 Vloženo 9. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2023 Gratulace, já mám slíben 41.týden, což je nyní. Tak doufám že už se ten Scout vyrábí 😎 Dealer objednával v 01/22, to je řacha už. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.