Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím všechny, 

koupil jsem ojetou Fabii III dovezenou ze zahraničí a nebyla v ní SD karta s mapami. Koupil jsem vlastní SD kartu a nahrál mapy ze Škoda Update portálu. Bohužel auto mapy nenačítá. Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Rád bych využil vlastní SD kartu, nechce se mi kupovat novou od Škody za 6 tisíc... Díky předem 

Vloženo

to Krosta: poněkud by to chtělo více rozvézt. Ten kdo tomu rozumí ví, že nelze použít jakoukoliv SD kartu a pokud já vím, tak dnes  to asi neumí žádná... a je s tím hodně práce.

Vloženo (editace)

Nerozvedl jsem to, pouze jsem poslal odkaz na stažení toolboxu a návod na použití toolboxu, kde je i video návod :)

Pomocí toolboxu se dá zrušit kontrola CID a použít jakoukoliv SD kartu, proto jsem to sem také poslal :) 

EDIT: Sám jsem to ještě nikdy nepoužil, pouze posílám, co jsem kdysi našel a lidé to na různých fórech úspěšně používají. Nepřepisoval jsem návod, postup, ani nic podobného, protože je to hezky popsáno na druhém odkaze a pak postup na rádiu je ukázán přímo na videu.

Editováno: , autor: Krosta
Vloženo

Ja si objednal u cinana pametovku s custom CIDem asi za 400,- ale to bylo jeste pred clem. Vyhoda byla ze je karta vetsi nez tehdy nabizela skodovka, takze tedka nemam problem ani s tema nejvetsima podkladama :D

Nevyhoda ze na karte neni zelena nalepka se slepici :D

• o 9 měsíců později...
Vloženo
V 16. 2. 2022 na 12:35, Kyla518 napsal:

Zdravím všechny, 

koupil jsem ojetou Fabii III dovezenou ze zahraničí a nebyla v ní SD karta s mapami. Koupil jsem vlastní SD kartu a nahrál mapy ze Škoda Update portálu. Bohužel auto mapy nenačítá. Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Rád bych využil vlastní SD kartu, nechce se mi kupovat novou od Škody za 6 tisíc... Díky předem 

Pokud se ti podaří nainstalovat toolbox dle @Krosta tak zde máš návod na zrušení CID kontroly.

Dneska ty mapové balíčku už jsou velké a pokud se nechceš otravovat s mazáním např. jazykových mutací aby se to vlezlo na 16 GB kartu tak doporučuji 32 GB, pokud se ti nějaká nevyužitá válí doma.

Akorát jsem zatím nezjištoval v jakém formátu musí být karta naformátovaná. Možná je potřeba stejný formát jak při instalaci toolboxu, tedy FAT 32 + nejnižsí velikost alokačni jednotky ("4GB capacity or more, FAT32, smallest available allocation size"). Řeším stejnou věc jak ty, až se k tomu dostanu dám víc info.

Vloženo

Pri pouziti neorigo karty bude diag hlasit chybu mapovych oodkladov, mapy ale pojdu. Da sa kupit za cca 35-40€ nova origo karta z Polska, funguje, mapy aktualizovane, diag cista

Vloženo

Ci je Allegro tiez cina alebo nie, dokazat nemam ako. Vychadzat mozem iba z fotiek v teme O3

https://forum.skodahome.cz/topic/124089-aktualizace-map/?do=findComment&comment=2603898

Kde je odpotena origo karta z Karoqa. Od poliaka prisla identicka, dokonca aj napis LOCK je na opacnej strane ako by clovek cakal. Radio navyse nechadze chybu ako pri pouziti toolboxu (ano, mam to aktivne s moznostou neorigo karty) 

IMG_20221118_114408.thumb.jpg.f0713a4889441c24d0db886a419d1b18.jpg IMG_20221118_151032.thumb.jpg.ccaa3a9a5e3fead014b990b9533e0ca3.jpg IMG_20221118_151134.thumb.jpg.42f4230495c2f5e24f602dd221d9cf43.jpg IMG_20221118_175044.thumb.jpg.39d4d665ebc8520c9c1b80a718190345.jpg

Nahrate boli nove mapy, vratane radarov. Doma to bolo za asi 3 dni, chyba co je viditelna na netbooku je sposobena aktualizaciou, uz je to odstranene. Neorigo karta by hadzala este jednu chybu (foto pri sebe nemam) 

Vloženo

Tak pro @Kyla518 můžu potvrdit že to funguje. Možná jsi to od února vyřešil, ale třeba to pomůže někomu v budoucnu. 

Pro mě to bylo jednodušší v tom protože kolega z tady z fóra, který mi odblokovával amundsen nechal nainstalovaný toolbox (předpokládám že ho tam instaloval on), dále mi tam taky evidentně odblokoval CID kontrolu a tím mi teď ušetřil práci, moc děkuju. Díky tomu mi proste stačilo naformátovat pametovku, nahrát mapy a pochopitelně zasunout do auta.

image.thumb.jpeg.93c2c356831e86ab02b9ed2ba2e72023.jpeg 

Původně jsem měl v plánu to řešit o víkendu, to budu teprve zapojovat GPS anténu. Ale jelikož jsem nedočkavý, tak jsem to zkusil aj tak. Mapy fungujou ale pochopitelně navigace bez antény neví kde jsem. :)

• o 4 týdny později...
Vloženo

Skusali ste na tie karty z Ali nahravat novsie mapy v PC? Takmer vsade pri nich pisu, ze nepouzivat v PC, ze nastane strata dat, co celkom nechapem... napr ten link z ALI vyssie ma "Computer access results in data formating". Nebudem si teda moct na taku kartu "normalne" v PC nakopirovat novsie SKODA mapy, ako teraz mozem na originalnu 16GB?

Vloženo

Já koupil tuto SD kartu na doporučení @wirer a ta jde v PC normálně přehrát jinými daty. Sám jsem to zkusil než jsem prodal původní origo 16GB. Wirer ji i ověřoval diagnostikou a tato karta nevypisuje chyby jednotky, jako ty z Ali. Ovšem otázka, zda jde opravdu o originál, zůstává i tak nezodpovězena, takže je to na tobě.

https://allegro.pl/oferta/mapa-karta-skoda-2023-superb-octavia-fotoradary-eu-12844365862

Vloženo (editace)

z Ali by som sa skusil vyhnut. nedavno som na drive2 cital clanok, kde mali problem s Ali kartami pri znizenej vonkajsej teplote, prestali fungovat. ked sa oteplilo, tak sa to zlepsilo. tato z Allegra bola v aute aj pri -18° co sme tu mali a vypadok som nezaznamenal

edit: tu je ten clanok - https://www.drive2.ru/l/635677975748040752/

Editováno: , autor: wirer

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...