Přejít na obsah

Problém s mikrospínači


Konny

Doporučené příspěvky

Dnes se mi při vyndavání mikrospínače kompletně rozapdl. Tušíte, jak ho nahradit? Když koupím mikrospínač, který má v sobě dva otvory, bude pasovat do dvěří? Když ho chytnu na 2 šroubky místo původního uchycení? např. tento: http://static4.tme.eu/katalog_pics/0/f/4/0f460229f0092196452e5f2bd7b159a2/v4nst7ul_t.jpg

Editováno: , autor: Don Magneton
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pani, mam problem, mam

nefunkcny safe-lock na PZ

dverach, mikrospinac je

vymeneny, central zamyka na

prvykrat, no do safe locku to

zamkne az na 2-3krat, no aj tak

sa daju PZ dvere zvnutra otvorit,

je to chyba zamku, pripadne

kabelaze v prechodke?

PS: vnutorne osvetlenie

otvorenim vsetkych dveri je funkcne

dakujem za napady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Když koupím mikrospínač, který má v sobě dva otvory, bude pasovat do dvěří? Když ho chytnu na 2 šroubky místo původního uchycení? ...

Ne, ale nic jiného Ti stejně nezbývá než ho koupit a otvory pro mikrospínač upravit. Já je musel potáhnout víc ke kraji a zvětšít jejich rozteč. Takže jsem oba otvory jehlovým pilníkem propiloval šikmo od sebe směrem ven.

Jinak nevím odkud jsi, ale pokud z Prahy, tak ho koupiš taky v PS electronic. TME má jen zásilkovou službu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, ale nic jiného Ti stejně nezbývá než ho koupit a otvory pro mikrospínač upravit. Já je musel potáhnout víc ke kraji a zvětšít jejich rozteč. Takže jsem oba otvory jehlovým pilníkem propiloval šikmo od sebe směrem ven.

Jinak nevím odkud jsi, ale pokud z Prahy, tak ho koupiš taky v PS electronic. TME má jen zásilkovou službu.

Díky za tip. Udělám to tak, jak jsi popisoval. Jen mech. trvanlivost 5 tis cyklů a krytí IP40 (neodolné vodě a prachu) je nic moc, ale aspoň něco. Voděodolný stojí kolem 300,- kus... :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravim pani. Ja som tiez menil 2 mikrospinace cca pred 2 tyzdnami. Len mam teraz taky problem, ze ked otvorim auto dialkou tak mi niekedy hned zhasne svetlo v interieri. Malo by zostat svietit aj ked sa dvere neotvoria. Ked dvere otvorim a zatvorim, tak svetlo zas zhasne....malo by svietit az pokym nepotocim klucom alebo cca 15sek....Alebo ked vytiahnem po jazde kluc tak by sa malo svetlo rozsvietit ale niekedy len preblikne a zostane zhasnute....

Nemal niekto podobny problem?

Dnes som prisiel na to, ze ked svetlo zostane pri otvoreni DO zhasnute a stlacim otvorit na DO druhykrat tak sa rozvieti tak ako ma. Osobne by som vylucil chybu mikrospinaca a urcite aj kablov. Moze byt vadna RJ komfortu? Pred nedavnom som si ju prekodovaval cez Motordiag kvoli dotahovaniu okien.

Editováno: , autor: Marchello
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

procetl jsem diskuze a ruzne navody ohledne mikrospinacu no porad mame problem,kamos koupil octu I kombi r.v. 99 po case zacal problem auto se samo zamyka,skoro okamzite,ale po otevreni 5dveri vse funguje,zkontrolovali jsme zamek ridice,propajeli mikrospinace,zkontrolovali jsme kabelaze ve dverich,kontakty jednotky ve dverich ridice jsou ok,co bylo mozne v tomto pocasi bez garaze jsme opravili,diagnostika nic nehlasi,nemenili jsme jen mikrospinace v zamcich dveri to mu nejak nedovedu vysvetlit ze by to mozna mohlo pomoct,zatim vcera proklemoval mikrospinac v zamku kufru a jezdi...nemel nekdo z vas podobný problem ci napad cim to muze byt a co by mohlo pomoct.mam pocit ze to zacalo jak se objevilo vlhke pocasi,predchozi majitel garazoval, auto ted stoji venku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám spíše dotaz ohledně výměny toho mikrospínače, puvodní je nasezený do otvorů zámku a z druhé strany jsou ty plastové nožičky zatavený,takže moje otázka zní, jak vyděláte tan původni mikrospínač?a jak tam uložite původní mikrospínač s vyměněným vrchem ( nový spínač na původní mikrospínač). U dvou zámků jsem tam kápl sekundak a drží to, bohužel u třetího zámku se te mikrospínač pořád hýbe a tím pádem uhýbá a pořád se zobrazuje, že dveře jsou zavřený ( i když jsou otevřený). Musím to zas rozdělat a nejak ten mikrospinac poradne usadit, aby se nehybal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím Škodováci,
mám velice pravděpodobně stejný problém jako většina z vás tady. Rád bych, když mě ujistíte, že se může jednat o problém s mikrospínači ve dveřích (dle mého názoru je problém ve dveřích řidiče) a kolik jich asi bude potřeba vyměnit, když v zámku u řidiče jsou 4 ks. Dle mého níže uvedeného popisu budu muset vyměnit asi všechny, že?
PS: Je někdo z Přerovska nebo okolí a pomohl mi to vyměnit? jsem naprostý laik.
- Otevřu-li dveře řidiče, tak se mi nerozsvítí kontrolka na palubce signalizující otevřené dveře. Při otevření ostatních dveří se rozsvítí. Při otevření jakýchkoliv předních dveří se mi nerozsvítí červené obrysové světlo ve dveřích.
- Interierové stropní světlo se při otevření jakýchkoliv dveří nerozsvítí. V poloze pro rozsvícení při otevřených dveří mi permanentně svítí, i když jsou dveře zavřené.
- Zamykání ani odemykání dveří pomocí klíčku nefunguje. Je to možné pouze za použití dálkového ovládání = "DO". Dveře u řidiče se mi často nechtějí ani zamknout a hned po zamknutí pomocí DO se opět odemknou. Ostatní dveře to nedělají. Zkoušel jsem i zamknutí dveří pomocí tlačítka v interieru a zamknou se všechny dveře kromě řidičových, tyto dveře se zamknou a hned odemknou.
- Nechám-li rozsvícené světla a vytáhnu klíček, tak žádný upozorňovací tón neslyším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Image: je to klasika poškozený ten jeden hlavní mikrospínač + studené spoje uviníř zámku, zde je nádherný postup na opravu: http://www.skodaoctavia.cz/clanek/mikrospinac-zamku

A kdyby to nepomohlo mrkni a zkontroluj kabely v přechodce mezi dveřmi a kastlí,  zde také hezká ukázka: http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=431

Zde na foru jsou všechny potřebné informace, stačí jen hledat:

Vašek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj všem,

mám taky problém související s tímto tématem. Škoda Octavia combi 1, TDI 1.9, rok výr. 2002. Přední dveře. Při použití DO se dveře řidiče nezamknou, ostatní ano. Klíčem zamknu v pohodě všechny. Nerozsvítí se kontrolka na dveřích. Současně nejde přepínat ovládání zrcátek na stranu řidiče. Pořád ovládám pravé zrcátko. Kabeláž ve sloupku jsem vyměnil. Za každou radu díky. VJ :kol-25:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

nemate niekto navod, ako bez poskodenia rozmontovat zamok tak, aby som sa dostal k plosaku?

 

Mal som to dneska cele vyhodene, vymenil som hlavny spinac (cize konecne mi funguje detekcia otvorenych dveri) ale stale sa mi stava, ze po rozjazde sa mi zamkne auto a hned sa odomknu vodicove dvere.

Zamok som komplet rozsroboval, ale nevedel som od seba dostat svetlu a tmavu cast...

 

PS: neviete aka je vrchna sroba pouzita na zaistenie zamku? odsroboval som ju moc, spravila "clup" a uz som ju vo dverach nenasiel :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
Návštěvník

Ja tady hodim po vice dotazech, protoze je opravuji, jak vypada centralni mechanismus ve starem zamku a pote ve faceliftovem zamku - nekdy receno tiche zelene zamky.

 

Oba centraly se daji nahradit, ci vymenit urcite soucastky uvnitr mechanismu.

 

Stare zamky funguji na odstredive spojce, ktere maji razovy moment a ten vyvolava i dost hlucne otvirani vozu.

Faceliftove zamky maji odstredivou spojku vyrazenou a ozubene prevody jsou na pevno fixni na osicce motoru.

post-3876-0-34846300-1390589107_thumb.jp

post-3876-0-99076400-1390589117_thumb.jp

post-3876-0-99581700-1390589125_thumb.jp

post-3876-0-62180200-1390589133_thumb.jp

post-3876-0-36688900-1390589141_thumb.jp

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

srobovakom to dole nedas, potrebujes racnu. Vacsinou to tam je uchytene na fest. Do racne potrebujes nadstavec M8

Ostatne sroby su myslim T15, ale nie som si tym celkom isty, kedze ja som kupoval celu sadu...

 

btw viac info na http://www.skodaoctavia.cz/clanek/mikrospinac-zamku

Editováno: , autor: patrikcevela
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...