Přejít na obsah

Servisní prohlídky


lišák

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý den,ve čtvrtek jsem byl se svojí OII 1.9 TDI na první servis.prohlídce po 30tis.km.Překvapilo mě jak málo úkonů se dělá,četl jsem si servisní knížku a pak koukal co v servisu udělali a co ne.Hlavně mě zaujalo,že v servisní knížce je napsáno,že se mění protiprach. a protipil. filtr a ve formuláři na kontrolu jsem tuto položku nenašel(formulář s logem automobilky a dle znaků je tištěný z netu) takže nebyl měněn(ne,že by mi to vadilo,seženu ho určitě levněji přímo z fabriky Mann Filter,která sídlí nedaleko.

Výměna oleje byla také zajímavá,dodal jsem si vlastní olej Total Quartz INEO 504/507 ,což se jim zprvu nelíbilo.Celkem mě to překvapilo,že měli nějaké připomínky,sice jsou dealerem Škody,ale sami dodávají oleje Aral,tak jsem si říkal,že Aral nebude lepší než Total a cenově mě od dealera vyjde Total levněji,ne že bych chtěl šetřit,ale na co platit zbytečně navíc.Původní Shell 0-W30 jsem si taky koupil na dolití na netu za poloviční cenu než nabízí Škoda se svým logem.Do serv.knihy mi napsali-olej vlastní a název oleje.Otec byl přímo u nalívání,tak máme jistotu,že to tam opravdu nalili:-).Ještě jsem nechal seřídit přední dveře,jelikož při zavírání s nimi musel člověk víc "bouchnout" a konečná cena za celou akci byla cca 1400 kč.Olej mě vyšel na cca 1000 kč (nákupní cena pro servis příbuzného).Takže spokojenost,auto je ještě půl roku v záruce tak snad pošlape jako dosud

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci se hádat, ale prodloužený servisní interval je po ujeti 30 tisíc km, a nebo po dvou letech. Protože v servisu nemohou vědět kolik km ujede majitel s autem za určité časové období má se brzdovka měnit vždy když je auto na pravidelné servisní prohlídce. Může se totiž stát, že to auto ujede za dva roky méně než těch 30 tisíc km, no a když se to stane dvakrát po sobě máš tam brzdovku čtyři roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak maji přece evidenci servisních prohlídek a záznamy v servisní knížce, tak poznaj, co nastalo dřív, jestli 30tis km nebo 2roky. pokud 2roky, pak se mění brzdovka, pokud 30tis, za rok a čtvrt, tak ne. přece mi nechceš tvrdit, že když najedu těch 30tis km za rok, jakože najedu, tzn jsem na prohlídce každej rok, tak mi budou měnit brzdovku pokaždý? nebudou, schválně jsem se jich na to ptal a mě měnili až na prohlídce po 90tis km po 2,5letech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@l79: Odkud jsi, případně kam dáváš auto na servis?

jsem z Třebíče,auto dávám do Horáckého autodružstva v Třebíči.Chtěl jsem původně do F3K také v Třebíči,ale když jsem měl problém s klimatronikem-cvakání(výměna vadné klapky v záruce) tak mi auto 2x vrátili s tím,že je vše ok a závada žádná neexistuje.A tady na závadu přišli a dali vše do pořádku,tak jsem měl jasno kde bude auto servisováno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokiaľ ma pamäť neklame tak vymena brzdovej kvapaliny sa nerobí v zavistlosti od poctu km, ale pravidlom je že sa ma vymeniť každé 2 roky, premenlivý servisný interval QG1 sa tak isto /s pravidla/ robí podľa ukazovateľa premenlivých servis. intervalov ..čo byva väčšinou skôr než dosiahneme 30000km čí 60000km.. atd. I v samotnej servisnej knižke sa píše že pri kontrole napr. na 60000km sa kontroluje množstvo brzdovej kvapaliny, pripadne sa doplna. a nie mení za každú cenu.. a je tam tak isto pekne napísané že každé 2 roky na viac sa mení brzdova kvapalina.. s odporúčaním vykonať ten úkon pri servisnej prehliadke.. to ale ešte neznamená že pri každej prehliadke budeš ju meniť. ;)

:) Zas keď ju vymeníš na každej prehliadke tak autu neuškodíš iba peňaženke. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
Nechci se hádat, ale prodloužený servisní interval je po ujeti 30 tisíc km, a nebo po dvou letech. Protože v servisu nemohou vědět kolik km ujede majitel s autem za určité časové období má se brzdovka měnit vždy když je auto na pravidelné servisní prohlídce. Může se totiž stát, že to auto ujede za dva roky méně než těch 30 tisíc km, no a když se to stane dvakrát po sobě máš tam brzdovku čtyři roky.

Není pravda, si brzdovku hlídá každý sám. Max. Ti nabídnou, že Ti jí vymění, ale určitě se to nedělá při každé prohlídce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám proměnlivý interval QG1 a na servisní prohlídce jem byl 25.10.2007

K mému údivu se mi dnes ráno na maxíku ukázala hláška o servisu cca za 17 dní nebo asi 16 000 km.

Předpokládal jsem, že na proměnlivý interval je serviska po 30 000km nebo 2 roky. Sice Škodovka udává na tento interval tuším 2 hodnoty min a max (1rok a 15000km nebo 2 roky a 30000km).

Je mi jasné, že se interval prohlídky odlišuje dle počtu startů, ujeté vzdálenosti, zatížení motoru atd. Ale zkráceno o jeden rok mi přijde jako nehoráznost.

Stalo se někomu, že šel na servisku s proměnlivým intervalem po cca jednom roce?

Díkes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Prodloužený interval - na 27 300Km si to řeklo samo, olej jsem dodal vlastni 0W-30, 5l- 1.900,- kouikli jestli je originál zavřený a na homologaci a v pohodě. cena prohlídky 1.012,- Kč. Pro zajímavost když si svůj olej nedáte tak to stojí 800,- Kč/l a počítají 4,5l tedy 3.600,-, což tam nenalejou ani náhodou z vlastního oleje zmizelo 3,8l což by odpovídalo. Jinak Auto Janák Ústí nad Orlicí tato samá kontrola na 30 000Km 6.000,- Kč :band

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Vcera jsem na Proseku(Porsche) koupil Oct II a uz byl prejety servis o 2000KM pri koupi mi to vubec nerekli a to je auto jeste v zaruce !nabidli mi servis na 30000km za pouhych 9 000KC!!!!a ze po sleve dobra 7000KC to mi ani nedali pin na radio ze ho nemaji ,akci u skofinu ze bych mel dostat zimaky mi rekli ze akce uz neni a na info lince ve skofinu rekli ze je!navod ve CZ jazyce mi daji taky ve sleve za pohych 1500KC a to skodovka prodava za 250KC!!!!Kurvy fakt kurvy!jo a prodej vyrizovali 6 hodin a to jsem vsechny inicaly poslal mailem den predem|!!mazec ze?to neni vse pri dokoupeni zaruky od car garantie mi napsali stav 120 000km a na muj papir 30000km a to je rozdil protoze pri uplatneni zaruky nad 100 000km je spolucast!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

9000kč a po slevě 7000kč za 30.000prohlídku??.....no to je Porsche-Prosek..síla!!!!!........Nevyřizoval to s tebou p.Bíca nebo p.Pecháček???......Tam jsou hrozný po všech stránkách...Dokonce tam známému když tam chtěl nechat starýho Passata protiúčtem navrhoval jeden z těch výkup.techniků něco jako úpravu km a pak nasledný převoz a prodej v jiném Porsche ;) .....Jediný snad maj dobrý slevy na nový auta,ale zbytek hrůza,měl jsem s nima co dočinění když jsem měl Passaty a pak po druhé když jsem jel k bráchovi do Letňan a zastavil jsem se tam po cestě že jsem chtěl jen seřídit světla,na tuto banální věc mi řekl technik že se mám řádně objednat a auto tam na 2h nechat..tak jsem mu jen řekl že koukám že se tam stále nic nezměnilo a že mě tam ještě někdy maj vidět......Známej tam taky ještě donedávna jezdil z Audi,ale po dvou zkušenostech už tam ani nepáchne.....

Editováno: , autor: karlos3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo presne pan Pechaček ,jeste vrdili ze to je dotazene od jejich servisu z Porsche v Nemecku a ted jsem zjistil ze auto bylo dotazene pres nejake sp auto v praze a porsche to koupilo od nich za 490 000kc ke konci srpna ja to od nich koupil za 359000 .Jejich nabidka 9000kc a po super sleve 7000 navod k obsluze za 1500 ktery normalne stoji 250kc ,jetse rekli ze skofin uz neposkytuje zimaky a zatajili ze auto ma pretahnuty serv interval o 1500km!!Ma cenu si nekde stezovat ??ten navod i kdyz je auto ojete musi mi ho dat v Cestine?dekuji za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je neskutečny že i tak velký servis dokáže takle oblbovat zákaznika.Rozhodně bych se stěžoval a nelenil jim pohrozit finanční a živnostenskou kontrolou.U mě to vždy zafungovalo protože většina firem z toho má pak zamotanou hlavu a hlavně se těm "kontolorům" musi věnovat což obnáši nemalo času...Rozhodně nesed s rukama v klíně!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to takový veřejný tajemství že všechny Porsche u nás takhle handlujou z autama.....tj.např.výkup v Německu,Rakousku,převoz k nám kde následuje úprava km,dokumentace a prodej.....a dělaj to i s auty co vykoupěj u nás.........Známý a kolegové z branže si na Porsche dost stěžujou(viz.co už jsem psal výše,známej kterýmu tam na Proseku sám výkup.technik na rovinu naznačil že ten jeho starej Passat by šel prodat za víc kdyby se na něm udělala nějaká ta úprava) .....Jediný co je pravda je to že dokážou udělat dost dobrou cenu-slevy na nový auta,jinak Porsche stojí za ho.no.....

Viz.taky p.Richard Ulip z URtuning který mi dělal chipy na OII,ten má poslední model A6-Allroad 3.0TDI a právě když jsem tam tehdy byl,tak koukám že na podložce pod RZ měl Porsche-Praha-Smíchov,tak mu řikám že auto má krásný,ale že bych tu reklamu Porsche určitě nevozil a on sám do sebe se rozkecal.....Řekl že spolupracuje z dosti autor.servisama ohledně diagnostiky,ale že v Porsche to je fakt síla,že takovou neodbornost v servisech nikde jinde neviděl....že to tam koupil proto že mu nikdo jinej lepší cenu nenabídl,ale že jinak na servis apod.by tam nepáchl..

Určitě bych to taky nenechal jen tak a udělal tam kravál........Nejhorší je když člověk stáhne ocas a mlčí....díky takovým dobrákům jim to pak prochází a dovolovat si pak budou ještě daleko víc....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...