Motor 1.2 TSI / 1.4 TSI
155 témat v tomto fóru
-
Rozhodl jsem se, že nebudu chtít chip ale původní sw do mého Rooma. Možností moc není...ale kdo hledá najde... Včera mi uživatel fóra - ferda25 - přehrál původní sw 63kW na 77kW - originální z Rooma... S původním sw 63kW jsem po pořízení (referenční auto ze Škody a.s.) najel za 2 měsíce cca 3,5tis.km a byl jsem vcelku spokojen (přechod z 1.2HTP s chipem od Cimbu...) jezdím na Vysočině, okresky, bez D1... S novým sw mi to připadá jak s jiným autem...trasy (2x 80km) které znám s 63kW byly dnes s 77kW parádní...spotřeba oproti 63kW, při daleko větší dynamice sw 77kW, klesla o cca 0,5l na 5,7l...tohle je totiž ten sw, který v tomhe motoru má být...ta 63kW verze je až příl…
-
-
- 130 odpovědí
- 30,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím. Obraciam sa s prosbou o pomoc s mojím autom. Už je to nejaký čas kedy svieti check engine. Napojil som vcds azistilo mi tieto chyby. 10140 - snimac plniciho tlaku (G31) P0237 00 [032] - signal prilis maly Sporadická - Nepotvrzeno - Testováno od smazání paměti 6330 - Sací systém P307A 00 [104] - prutok vzduchu príliš malý Sporadická - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti 11003 - system odvzdusneni nadrze P0441 00 [236] - spatna pruchodnost Kontrolka závad ZAP - Sporadická - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti Vymenil sa ventil odvetrávania palivovej nádrže,…
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravim, mam problem, ze se mi pri jizde rozsviti kontrolka esp a auto prestane tahnout. Kdyz vypnu motor a znovu nastartuju, tak kontrolka esp sice zmizi, ale rozsviti se oranzova kontrolka motoru, ktera tam nekdy zustane svitit po cely den. Tenhle proces se mi opakuje uz 3. den. Nez pojedu do servisu, tak nevite co s tim muze byt? Abych se mohl pripravit na nejhorsi.
-
-
- 2 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, nevím jestli tento motor patří tady, ale na Touranu 1.4 TSI CAVC 103kW 2009 mi háže chybu 004268 - Magnetická spojka mechanického dmychadla P10AC - 000 - zkrat na kostru když naskočí chyba, nejde nad 3000 otáček. Vymažu a nějakou dobu jezdí bez chyby. Četl jsem spousty diskuzi, kde je vodní čerpadlo se spojkou na výměnu. Když se objeví chyba, díval jsem se na tu spojku a při volnoběhu točí přes řemen čerpadlo a dochází ke spínání a roztáčení kladky s řemenici turbo dmychadla. Nevím jestli je teda vodní čerpadlo v háji, nebo je poškozená kabeláž. Mělo by sepnout při otáčkách nad 3000. Ale nahodile spíná a roztáčí to dmychadlo i při volnoběhu. Díky za názor …
-
- 0 odpovědí
- 801 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, mate niekto skusenost s montazou LPG napriklad do FABIE 1,2 TSI (77 kW)? ps: PF 2011
-
-
- 89 odpovědí
- 73,7tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Zdravím škodováci, mám 1.2TSI 63kW, 2011 a 150000km. Vždy bylo startování docela krátké do 2s točení startéru, teď najednou je třeba točit cca 10s a pak sice chytí ale volnoběh je nepravidelný a musím přidat plyn. Po chvilce je ale volnoběh OK a i jízda je bez problému. Jestli se dobře pamatuju tak po zapnutí zapalování bylo slyšet asi palivové čerpadlo, teď neslyším nic. Zkoušel jsem měřit odpor motorku pal. čerpadla ale vychází mi málo, pod 1ohm. Nemělo by to být více? Pokud je čerpadlo mimo provoz jak je možné že to bez něj jede? Díky
-
- 1 odpověď
- 865 zobrazení
-
-
Dobrý deň Chcem sa spýtať na takúto chybu motora: Mám Fabiu 1,2 TSI rok výroby 2014. Motor má normálny chod, spotreba nie je zvýšená, no pri zrýchlení mi trhá motor (slabé škubnutie). Toto sa deje pri otáčkach v rozmedzí od 1800 až 2200. Auto pri diagnostike nevykazuje žiadnu chybovú hlášku. Ak by mal niekto takúto skúsenosť ozvite sa čo by to mohlo byť za chybu. Za odpoveď ďakujem.
-
-
- 15 odpovědí
- 15,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, diagnostika hlásí teplotu -47° jak za studena tak za tepla.Při venkovních teplotách kolem 0 chytne až napodruhé. Je to fabia cbza 2011. Nevíte někdo kde je problém. Dík
-
- 5 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, obraciam sa na vás, pretože nič podobne som na fore nenašiel. Jedná sa o Fabiu II, 1.2TSI, 63kw, kod motora CBZA, 61K najazd, ročnik 2012. Pridavam video s problémom: Neviete čo by to mohlo byť? Pri naštartovani klasika retaž na sekundu dve sa ozve a po cca minutke začne klepotanie. Zvažujem vymenu hydroštelov... pomôže to alebo hľadať problem niekde inde?" Rozvody boli menené ževraj pri 55K to neviem potvrdiť. Bojim sa či to nieje ventil. Ďakujem za akúkoľvek radu. P.S.: Piati kolegovci maju ten isty motor CBZA a ani jednemu to tak "neklopka, necinka"
-
-
- 21 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, motor mi zacal padat do nudzoveho rezimu tak som skocil do servisu, vypisana chyba P334B00: Ovladac plniciho tlaku mechanicka zavada, prijmaci technik ma potesil ze treba nove turbo cca 1100 eur, ze samotny regulator sa vymenit neda... fabia 1,2 TSI 63kw 2010 58000... opytal som sa cislo dielu tak mi povedal ze treba toto turbo 03F 145 701 MX, Vie mi niekto povedat ci fakt sa neda vymenit len ta samotna regulacia? Dakujem
-
-
- 50 odpovědí
- 60,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Dobrý den prosil by som o radu Fabia 2 1.2tsi 63 kW 2013 vyhadzuje chybu odvetrania PAL.nádrže chybný prutok...vymenená nádobka s uhlím ventil a predza ju vyhaduje...ak niekto ma skúsenosť dakujem za radu
-
- 6 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, jdu jsem s dotazem ohledně klapky co přepíná mezi kompresorem a turbem. Po výměně stále přetrvává stejný problém. Auto jede v nouzáku a táhne max do 3000ot. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Děkuji za odpovědí
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, vlastním Fabii II (1.2 TSI, 63kw, nájezd 217 tis. km) a přestože jsem s ní nalétal okolo 10 tisíc km, pořád si nemůžu zvyknout na rozjezdy. Neříkám, že jsem začátečník, ale mám už cosi naježděno. Děje se to následovně: Při pojezdech, kdy není třeba tolik akcelerace si problému nevšímám, ale jedná se o hbitější rozjezdy např. na velkých křižovatkách. Jsem zvyklý z jiných aut zařadit jedničku, vytočit k 2000, přeřadit na dvojku a být někde okolo 30 km/h do pár vteřin (jistěže jde o typ a sílu auta). Ale tady u Fabie mám pocit, jakoby spojka u rozjezdu zabírala až někde nahoře a jakmile ji pustím úplně, jsem někde okolo 2000 otáček, 15 km/h a…
-
-
- 13 odpovědí
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám fabia 2 rs 1.4tsi 132kw, 165tis km, CAVE, na motoru jsem udělal komplet GO. Jsou tam nové písty s krouzky, nove ventily+zabrouseni, srovnana i zabrousena hlava, nove rozvody, nove srouby hlavy, kompletni cisteni vany i koše, novy prestavovac, nova gufera ventilu, nove hydrostely, nove svicky +dotazene na moment dle prirucky,i civky original VW, nove vstrikovace. Smazane adaptace. Auto po nastartovani za studena bezi bez problemu, nejdrive zvyseny volnobeh pak spadne dolu a nevynecha motor ani jednou, za jizdy ani jednou nevynecha plny vykon, vse naprosto perfektni. Jakmile se motor ohreje a po jizde nekam dojedu a mam uz teply volnobeh, tak…
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
O víkendu jsem se vydal na delší projížďku a po čase začalo v motoru neobvykle cukat. Dělo se to pokaždé když jsem měl zařazenou 4 nebo 5.ku a otáčky kolem 1500-1800. Když jsem dal plyn na podlahu tak kolem 2000 přišel 1 škub a kolem 2500-2800 další. Je to něco jako "náhlé vypnutí a poté náhlé zabrání turba"..... V minulém týdnu jsem byl na výměně startovacích kabelů které mě prokousaly kuny, provedli diagnostiku a údajně je vše OK. Cukání se děje pouze při plném sešlápnutí plynu....u 1-2-3 rychlosti to nedělá.... Je to přirozené nebo se zase mám obrátit na servis? Auto má najeto okolo 1000km takže se stále motor zaběhává....
-
-
- 276 odpovědí
- 151,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím pánové potřebuji poradit s opravou mám fabii TSI 1.4 132 KW a jednou za čas mi vyskočí chybová hláška P0016 crankshaft position - camshaft position correlation (bank 1 sensor a)-stav potvrzené. Stává se to při studením staru po ujetí 1 až 2 km (lehce ostřejší jízdou, když je motor napůl zahřátý). Objevování chyby je náhodné někdy ujedu 100 km někdy 1000 km. Chyba se nikdy neobjevila, když už byl motor zahřátý (i když ho pořádně proháním) vždy je to po 1 až 2 km po studeném startu. Po vymazání se chyba „dlouhou dobu“ nevrací. Rozvody jsou vyměněné (včetně nastavovače proměnlivého časování ventilů) ale chyba se stále vrací. Sestavil jsem si seznam možných příčin: …
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Dneska během normální jizdy domu jsem vyřadil a jel na neutral najednou se rozsvítila kontrolku motoru, kontrolka po dojetí a vypnutí motoru (a znovu nastartování) nepřestala svítit. Po tom co jsem se koukl pod kapotu jsem zjistil že je ulomený ventil odvzdušnení víka hlavy, po vyměnění kontrolka stále svítí. (Všechno ostatní je v pořádku)Jak se zbavit kontrolky? Musim na diagnostiku vymazat chyby?
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás...som tu nový a obraciam sa na Vás s prosbou o radu.. Mám novší model Fabie s motorom 1,2 TSI s výkonom 63 kW,ešte si len na ňu zvykám,mám ju pár dní.. Všimol som si,že pár minút po naštartovaní,aj pri behu motora na voĺnobeh,alebo krátkej,normálnej jazde,bez vytáčania motora,vystúpi ukazovateľ teploty chladiacej kvapaliny presne na 90 C a ostáva naďalej v tejto polohe až do vypnutia motora,nie je zaseknutý,vracia sa do nuly a aj po vychladnutí a opätovnom štarte sa po pár minútach vráti na 90 C.. Teplota oleja pritom na palubnom počítači nie je ani načítaná,olejový filter je na dotyk vlažný...ani chladiaca kvapalina v nádržke nie je …
-
-
- 41 odpovědí
- 32,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s mojím autom Seat Altea XL 1.2tsi 77kW. Menili sa rozvody,všetky filtre a olej. Pred tým vydával motor zvuk zlých zdvihatok. Tak sa spravili aj tie, tri z nich boli zlé. Po naštartovaní sa ale zistilo že klepotavy, ako keby kovový zvuk z motora nezmyzol. V servise mi povedali že treba vybrať piesty že bude zlý cap na nich. Len takto hádať a meniť všetko sa mi nechce. Nestretol ste sa už niekto s tým? Fóra som prešiel už všetky a neviem si dať rady. Preto som napísal aj tu k vám aj keď mám Seat ale motory sú tie isté. Priložím videá. 1.video je zo štartu, je normálne že chvíľku to hrka kým sa nenatlaci olej. 2.video je asi päť minút po naštartovaní a …
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, Fórum a Google jsem projel. Chybovost jsem tady také dohledal, tak je mi celkem jasné, kde je problém. Potřeboval bych spíš radu od někoho, kdo dokáže vytáhnout čísla dílů dle VIN. 1. Chyba je podle výpisu diagnostiky ve škrtící klapce, přikládám i screen. Občas se během jízdy objeví chyba ESP a motor ztratí výkon. Vyčistit škrtící klapku zvládnu, ale spíš mi jde o následnou adaptaci. Je možné ji nějak provést, když mám k dispozici pouze ELM327 a iOS? Nalezl jsem apku pouze na android a v carscanneru jsem tuto možnost nenašel a mám zaplacené premium. 2. Chyba je podle výpisu odsávání výparů z nádrže. Jednou za čas se rožne kontrol…
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni, včera jsem zaslechl, že když rychle pustím nohu z plynu, tak se ozve zvuk připomínající "oddychnutí" nebo "zasyčení". Když pouštím nohu z plynu pomalu tak to nic neudělá a zkoušel jsem to i na místě a taky nic. Díky za rady!
-
- 0 odpovědí
- 958 zobrazení
-
-
Chtěl bych poprosit o radu,mám TSI 63Kw a po nastartování studeného motoru přibližně dvacet sekund kdy běží motor ve vyšších otáčkách na sytič jsou chvilkama cítit od motoru vibrace a zároveń při tom zavibrování klesají otáčky,pak asi po těch dvaceti vteřinách najednou otáčky klesnou,motor ztichne a krásně přede jako kotě a je fakt krásně tichoučký,mám najeto na autě něco přes pět tisíc km a kupoval jsem ho při čtyřech tisících jako předváděcí vůz,jde mi o to jestli se takto chová ten motor běžně nebo si mám z toho dělat nějaké starosti,jinak motor šlape jako hodinky,krásně táhne,prostě jsem nadšenej jen jsem trošku vystrašenej z těch několika sekund po startu...
-
-
- 37 odpovědí
- 38,4tis zobrazení
-
-
Zdravím,potřeboval bych názor fora na tento zvuk : Video na youtube Klepání je hlasitější při vyšších otáčkách ale jinak motor jede hezky,oleje je dost, nepříjde mi že by klesal výkon. Nedýmí, žádná chyba nikde nevyskočila. Je ten zvuk normální u 1.2 TSI nebo je to něco co je dobré začít řešit ? Jinak olej na motoru je proto že jsem nedovřel víčko při kontrole oleje 😂
-
-
- 9 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, ráda bych požádala o radu, jelikož už nevím kudy kam. Před rokem jsem si koupila Škodu Fabii 1.2 TSI (2010) a již měsíc řeším rozsvícenou kontrolku motoru - sem tam zhasne a zase se rozsvítí. Stručně popíšu, co se dělo - prvně mě auto nechalo na horách (kontrolka ještě nesvitila) nechytlo mi (startovalo, ale nechytlo), po příjezdu do servisu proběhla výměna baterie, jelikož bylo minus a po změření nebyla úplně v kondici. Na nastartování to ovšem příliš vliv nemělo a po devátém pokusu motor chytl a další tři startovani též, odjela jsem, ale problémy se startovanim přetrvávaly - sporadicky to někdy chytlo a někdy ne. Důležité je rict, ze se tak dělo jen…
-
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-