Ahoj,
už nějaký čas přemýšlím nad upgradem brzdového systému. Problém je, že mam 16 palcová kola, takže dopředu se mi vejde maximálně 312 mm kotouč, který tam mám. Vzadu mám 282 mm plný nevětraný kotouč, tzn. že by se tam větší vešel. Našel jsem, že se na Supa dělal 310 mm vetraný dozadu, který byl používaný s motorem 3,6 - těžší auto, vyšší výkon, je jasný, že všechny brzdy byly větší... Nyní jsem ale našel, že i u motoru 2.0 TDI 103 kW CFFB ve verzi 4×4 snad mohla být kombinace 312 mm vpředu a tento větraný 310 mm vzadu.
Prosím o informace:
Byla prodávána kombinace 312 mm vpředu + 310 mm vzadu?
Vzhledem ke změně velikosti kotouče se předpokládám změní brzdný účinek, je potřeba zadat změnu rozměrů do ABS/ESP/EBD jednotek? Předpokládám že vzhledem k tomu, že tato brzdová kombinace byla (pokud byla prodávána pouze u 4×4, tak "mapa" ESP bude počítat s další zátěží vzadu - haldex?
Vejdou se třmeny na 310 mm kotouč vzadu do 16 palcových kol?
Zkoušel někdo tady upgradovat brzdy? Šel by do toho znovu? Vyplatilo se to?
Díky.
Já to myslel tak, že i zamknuté dveře (bez dětské pojistky) se dají vnitřní klikou otevřít.
Pokud to tak není a nefunkční zámek i takové otevření blokuje, tak netuším, co s tím dělat. 🙁
Jelikož přestaly fungovat přední i zadní dveře na jedné straně auta, nejspíš to v průchodkách stejně nebude.
Nevím o tom. Bohužel auto se mi při jízdě zamklo, a problém se stal za jízdy takže zámek je zamceny. A nepodařilo se mi to ani přes cenral ani přes krytku otevřít, řidicova strana funguje normálně. Tedy zrcátka centrál, dálka, okna i dětská pojistka na ovladači jediný co jsem u řidiče nezkoušel bylo vyhřívání zrcátka
A klika u spolujezdce se chová tak jako by bylo auto uzamčeno z venku. Tahat za ní můžu jak chci ale dvere neotevru.
Minimálně přední dveře by ale měly jít otevřít i bez komunikace. Vnitřní klika tahá za fyzické lanko a zámek by to mohlo odjistit.
Zadní by mohl být problém, pokud byla aktivovaná dětská pojistka, pak bude vnitřní klika tahat "na prázdno".
Napadá mě ještě, nebylo auto připojené na booster, nabíječku nebo propojené přes kabely s jiným autem?