Elektrika
Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..
278 témat v tomto fóru
-
Návody na aktivaci funkcí v rapidu. Seznam budu doplňovat, jak se objeví něco nového 1,Protočení ručicek: funční VCDS --> Instruments --> Adaptation --> indicator_celebration --> change it to "On" and "Do It!" 2,Asistent rozjezdu do kopce: funční • [VCDS] Hill Hold Assist--> Controller 03(ABS)-->Coding 07-->long code helper-->Byte 16-->Bit 0 enable (tick box) 3,Běh stěračů v závislosti na rychlosti : nepotvrzeno 09 Cent. Elect. -> Kódování -> Dlouhé kódování Helper -> Byte 14 -> bit 7 4,Povolení dodatečného setření kapek předních stěrařů:…
-
-
- 1,2tis odpovědí
- 351,1tis zobrazení
- 17 sledujících
-
-
Nazdar "rapidaci", som cerstvy majitel Rapidky.Vo vybave mam Climatronic. Vcera som absolvoval prvu nocnu jazdu a prekvapil ma velmi silny jas Climatronicu. Palubaka a radio svieti primerane,o dost viac svieti teplota a vetrak na klime. Moja otazka je: Da sa znizit jas Climatronicu? Da sa celkom vypnut Climatronic? Nikde som to v navode ani fore nenasiel.... Dakujem za vase odpovede.
-
-
- 560 odpovědí
- 149,8tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
-
Mel jsem moznost testovat model ŠKODA Rapid Spaceback - Scoutline 2016, Výbava Elegance A zde je pár postřehů z diagnostiky VAG VCDS -> 44. Posilovač řízení Změna tuhosti posilovače řízení VCDS -> 44. Posilovač řízení -> 10. Prizpusobeni -> Vyber: "Charakteristiky posilovače řízení" -> Výběr: Komfort, Automatický, Dynamika Aktivace posilovače řízení bez běhu motoru VCDS -> 44. Posilovač řízení -> 10. Prizpusobeni -> Vyber: "Aktivace posilovače řízení bez běhu motoru" -> Výběr: Zapnout / Vypnout VCDS -> 03. ABS Brzdy VCDS -> 03. ABS Brzdy -> 07. Kodovani -> tlacitko: …
-
-
- 347 odpovědí
- 177,1tis zobrazení
- 15 sledujících
-
-
Ahojte Rapiďáci, vcera ked som isiel cez tunel a prepol som z denneho svietenia na stretavacky a potom kazdy na mna z oproti iducich aut blikat, nechapem, svetla mam nastavene podla manualu v polohe - co tam je,....bol som sam v aute nechapem to, ze by Rapid tak dobre svietil, nestalo sa Vam to prosim, prepacte ak sa blbo pytam....
-
-
- 891 odpovědí
- 165tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Asi to nebude to správné zařazení do sekce "Motor", ale elektrika tady zatím není. Ja to vypadá s dodělávkou tempomatu do RAPIDa. 11tKč jako volitelnou příplatkovou výbavu se mi do něj fakt dávat nechce. Je to tedy spíš otázka na borce-elektrikáře tady z fóra.
-
-
- 375 odpovědí
- 146,8tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
Rapidaci, aku auto baterku montuje skodavka do rapidiek LB a SB. pls znacku a kapacita. Zistit osobne sa mi to nechce .Odradza ma "velky" zasah.
-
-
- 337 odpovědí
- 105,9tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
Vážení, rád bych vám představil našeho nového partnera, a to firmu AUTAVESTYLU.CZ. Předem upozorním, že produkty zmíněné firmy používám už přes 6 měsíců, a proto se nejedná o žádnou úžasnou PR recenzi na produkt, který ani neznám. Když jsem si před 6 měsíci na své auto ledky vybíral, narazil jsem na internetu na plno obchodů, počínaje od Aliexpressu, Wishe, Bazoše apod. Největší problém totiž není ledky najít, ale najít takové, které budou fungovat tak, jak mají, a sice nebudou hlásit chyby, či hned po měsíci neodejdou a přesně o tom bude i tento příspěvek. Některé může sice vyšší cena odradit, ale zkuste to na vlastní oči, než budete nadávat. V následujících vláknech pro…
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mam rapida ročník 2014 v benzínu a před nedávnem mi začalo klepání/cvakání v palubovce ze strany u spolujezdce, mám podezření že by to mohl být servomotor klapek ventilace, cvakaní začne vždy po otočení klíčkem a po cca 30 sec. přestane. Máte někdo podobné zkušenosti? Popřípadě vás prosím o radu, předem díky🙏
-
- 2 odpovědi
- 169 zobrazení
-
-
Ahojte, vie mi tu niekto poradit ci sa da nakodovat v skode rapid liftback r 2018 Automatické zavírání oken skoda rapid liftback 2018? vopred dakujem za rady
-
-
- 108 odpovědí
- 45,4tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Mám Rapida z 10/2019 MR2019. Nyní najeto cca 19tisíc km. Je to moje první auto s Start/Stop, Inteligentním dobíjením a EFB autobaterií. Autobaterii mám - Varta EFB 59Ah 320A DIN 640A EN viz. foto. Moje dojmi po dvou letech jsou takové, že všechny tyto tři technologie jsou naprosto k ničemu a existují pouze jako podlézání EKOfanatismu EU. SS ručně vypínám a hodlám si ho nechat natvrdo vypnout pomocí VCDS. Přečetl jsem několik článků a diskusí o tom co inteligentní dobíjení (dále ID) dělá a dospěl jsem k názoru, že to extrémně namáhá baterii (i když kvůli tomu mám EFB, která by to měla vydržet) a také ji dobíjí na max. 70%. Takže jse…
-
-
- 56 odpovědí
- 29,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý deň, mám otázku na Vás mám škoda rapid 2019 s BCM 2Q0-937-089-A chcel som si dať automatický prepínač svetiel ktorý sú kúpené a je plne ale vyhadzuje mi chybu keď automatický svetiel aj po dorobení potrebnej kabeláže A43 C56 A13 je napinovaný správne vo VCDS mi ukazuje aj to, že svetlo nie je zapnuté. Nový senzor s konečným označením A (podľa wirera) aby tento systém fungoval aj po nakodovaní vo vcds podľa návodu v adaptácii stále nefunguje ale problém je, že moja BCM nepodporuje vo 09 - centrala elekotrina dlhé kodovanie a vyhadzuje ešte chybu v 17 - instument Cluster. Neviem si ak máte niekto tip ako dať rady?. Dakujem za odpoved Vyhadzuje tieto chyby diagnos…
-
- 2 odpovědi
- 480 zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Tak jsem ten konektor konečně odpojil. Myšlenka Inteligentního dobíjení se mi líbila, ale jen do doby kdy jsem zjistil že se jedna spíše o inteligentní vybíjení! Pátral, co mi neustále udržuje vybitou baterii a zjistil jsem ze to dělá samo auto které udržuje baterii ve vybitém stavu tím že odpojuje alternátor a energii bere rovnou z baterie a dobíjí jenom při zpomalování. Výsledek je takový že po nabití baterie nabíječkou auto přednostně využívá baterii a tím ji vybíjí až na hodnoty kdy už musí dobíjet. Foto ukazuje jak se nabíjení chová na volnoběh se zapojeným/povytaženým konektorem na mínusovém pólu baterie.
-
-
- 99 odpovědí
- 57,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj, neřešil jste někdo tuto možnost výměny spínačů originálního ovládání za spínače obsahující i ovládání ESC ASR OFF ? Někde na webu drive2.ru jsem viděl informaci, že by stačilo příslušný panel vyměnit a funkce by měla fungovat. Děkuji a odpověď JosefR77
-
-
- 14 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj Lidi. Dlouho me štve jeden problém. A to když mám nastartováno a jdu něco vytahovat z kufru začnou mi řvát čidla. Přece když auto stojí měly by se senzory logicky deaktivovat. Jde přes VCDS nějak nakódovat deaktivace parkovacího asistenta nebo alespoň deaktivace park. senzorů, když je zatažená ruční brzda? Díky za tipy, já to nikde nenašel
-
- 7 odpovědí
- 913 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem, potřeboval bych poradit. Přestalo mi fungovat svícení a ventilátor klimatizace. Dočetl jsem se na tomto fóru, že problém je pravděpodobně ve spínací skřínce. Když jsem sundal kryt pod volantem, tak jsem našel tuto součástku: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6c0905865-spinaci-skrinka-skoda-31427.html Já jsem dle navodu na youtube zakoupit tohle: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5q0905849a-spinaci-skrinka-skoda-31428.html s tím, že jsem si myslel, že to jen vytáhnu a vyměním viz https://www.youtube.com/watch?v=KYVjVhGVQ68 Můj dotaz je, zda jsem koupil správně, nebo jsem měl koupit tu dražší součástku. Případně by mi p…
-
- 3 odpovědi
- 750 zobrazení
-
-
Ahoj, věděli byste prosím jak odstranit tyto chyby ? Děkuji Rapid 1.2 66KW 2016 Spaceback
-
- 0 odpovědí
- 398 zobrazení
-
-
Zdravím, jak to vidíte s výměnou D5S ? Dá se to zvládnout vlastními silami bez návštěvy servisu? Co jsem koukal tak přístup tedy nic moc (1.2 tsi). Má s tím někdo zkušenosti? Díky za rady.
-
-
- 43 odpovědí
- 23,3tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Zdravím přátelé, prosím o radu a pomoc. Dnes jsem byl na Garanční prohlídce po dvou letech. Ještě cestou na prohlídku, jsem koukal na palubní počítač na přehled jízdních dat, konkrétně na teplotu oleje.....občas na tento údaj kouknu, abych věděl kdy můžu v případě potřeby bezpečně naplno akcelerovat..... Cestou zpátky z garanční prohlídky, jsem koukal na průměrnou spotřebu, tento údaj tam mám nejčastěji, a když jsem se posouval dalšími údaji, tak jsem tam teplotu oleje již nenašel..... Říkal jsem si, tak zastavím, protože nastavení MFD jde nastavit pouze u stojícího vozidla a navolím si teplotu oleje tak aby se znovu zobrazovala..............................…
-
-
- 21 odpovědí
- 31,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zkusím začít trochu zeširoka. V minulosti jsem již několikrát koketoval s myšlenkou instalovat do mého Rapida přední stropní lampičku s Catvision diodami a podsvitem tlačítek. Nakonec jsem se k tomu přeci jen rozhoupal a instalace je popsána zde. Spolu s instalací předního Catvision světla, na niž jsou návody třeba zde a zde, příp. zde, jsem přemýšlel, jakým způsobem realizovat podsvit tlačítka i u zadní stropní lampičky. Měnit celé světlo, jak je popsáno např. zde, se mi moc nechtělo, hlavně kvůli nejednotnosti designu. Navíc je otázka, zda pouze dvě čtecí lampičky nebudou svítit méně, než původní světlo. Při jedné SZ konverzaci s Veteranchild mě …
-
-
- 6 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Namontovali jsme do rapida spaceback 3/2017 originální zadní parkovací kameru. Bohužel jsem si před tím nevšiml, že ji škodovka podporuje až od 22. týdne 2017, takže nejde nakódovat. Myslíte si, že by to bylo reálné? Uměl by to někdo? Díky za odpovědi. Lukáš
-
- 28 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat na možnost dodělání PŘEDNÍCH parkovacích senzorů (nejlépe origo) Mám MR2014 pouze se zadními senzory (origo z výroby). Nikde jsem zatím neviděl prodávat samostatně ty přední (ani "příslušenství", ani "výroba") Ani netuším, jestli by stačily jenom senzory a kabeláž, nebo jestli by se musela měnit i řídící jednotka za novou (v etce je u MR2015 uveden typ 5Q0919294) Nevíte, nemáte někdo přesnější informace nebo osobní zkušenost ? P.S. to Pawouk: úmyslně jsem to oddělil od toho vlákna kde se diskutují zadní senzory. Ale jestli je nutno šetřit vlákny, tak pak nezbude než sloučit. (jinak je možno to P.S. smazat)
-
-
- 37 odpovědí
- 37,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý deň, mám otázku ohľadom ovladacieho panelu climatronic. Skoda rapid 2013, 1.2 tsi, 66kw. Mám ho pokazený a zháňam druhý, používaný, lebo nový stoji okolo 700e. Problém je že ich existuje viac druhov podla čísla čo je na ňom napísané. Ja mám 5JA.907.044. Všetky čo som doteraz našiel majú ešte za týmto číslom písmená, A, B, C ... Vedel by mi niektor poradiť či to číslo musí byť presne také ako mám ja? teda bez dalších písmen na konci, alebo to bude fungovať aj keď je číslo iné. Konektory mi prídu že sú rovnaké, aj čo sa týka celkového tvaru. len to číslo.. ďakujem za rady.
-
- 1 odpověď
- 736 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zakládám toto vlákno i když je na fóru toho o LEDkách v předních a koncových světlech popsáno už dost. Přeci jen je ale RAPID v tomto ohledu pole neorané a nebude na škodu, když najdeme nějaká vhodná řešení i pro něj. Těch co budou tunit světla se časem najde jistě dost. Podělte se prosím se svými zkušenostmi s LEDkami ruzných výrobců ať do couvaček, do blinkrů nebo brzdových světel.
-
-
- 113 odpovědí
- 48,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím. Mám Škodu Rapid r.v.2019 . Při zavření dveří u řidiče se někdy auto samo zamkne. Vypadá to na mikrospínač zámku. Jak moc složitá je výměna zámku dveří ? Za odpovědi předem díky.
-
- 2 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj klubaci, posledné dni som si všimol, že keď otočím kľúčom do druhej polohy tak trvá 3 až 5 sekúnd kym sa zobrazia všetky kontrolky. Bežne to bolo nedávno v momente otovenei kľúča sa zobrazili všetky naraz. Rovnako som si dnes vsimol že ked nastartujem a otočím spínačom svetiel na stretavacie svetlá trvá 5 až 7 sekúnd kým svetlá realne zasvietia. Neviem ci to môže súvisieť ale pred pár týždňami som bol v servise meniť výfuk. Po výmene auto stalo vonku asi týždeň kým som si ho prevzal (bol som odcestovany) a nešlo naštartovať kvôli vybitej batérii. Mechanik mi naštartoval cez káble. Skontroloval dobíjanie alternatorom a to bolo okej. Ďalšie dni som naštartoval be…
-
- 2 odpovědi
- 690 zobrazení
-