Motor 1.2 TSI
75 témat v tomto fóru
-
Prosím Vás aký olej a aj značku preferujete?
-
-
- 742 odpovědí
- 224,9tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
-
Škodovka dává do 1.2 Tsi zapalovací svíčky 04E 905 601 B pod tím se skrývají svíčky NGK PZKER7B8EHS, ale všechny katalogy na netu zobrazují jen svíčku NGK PZKER7A8EGS..myslíte, že je mezi tím nějaký podstatný rozdíl ?
-
-
- 94 odpovědí
- 74,3tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Máte někdo porovnání? Dle testu je lepší 66kw.
-
-
- 1,2tis odpovědí
- 242,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Motor 1.2 TSI Řadový čtyřválec Zdvihový objem 1197 cm3 Výkon 66kW/4400-5400 ot./min; točivý moment 160Nm/1400-3500 ot./min Výkon 81 kW/4600-5600 ot.min; točivý moment 175 Nm/1400-4000 ot./min
-
-
- 575 odpovědí
- 323,8tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
Ahoj, nejde mi obrázek vložit přes tlačítko, tak je na tomto odkaze: https://freeimage.host/i/F8f3wJe Mám takovou blbost ale která mě úplně vytáčí. Motor 1.2 tsi 81 kW rok 2015. Aktuálně se dělali rozvody v servisu. Ne autorizovaný, ale bezny servis, kam fabie jezdí. Po rozvodech jsem si všiml, že i když tomu dám kotel po dálnici, ručička teploty se nedostane na 90 stupňů. Servis tvrdí, že se musí udělat termostat nebo termostaty, prý tam jsou dva. Nevím. Dle mého názoru ti termostat není, před rozvodama bylo vše ok a kdyby to termostat byl, tak by mi teplota i klesala při jízdě z kopce, to se však neděje. Bojím se s tím jezdit aby se něco nepodělalo. …
-
- 12 odpovědí
- 678 zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdravím dnes mi auto lehce párkrát zacukalo + problikávala asi 3 vteřiny kontrolka motoru. Pak vše ustalo a už se neobjevilo. Nedalo mi to a šel jsem auto nastartovat a vyskočila hláška Závada STOP/START a funkce nefungovala. Po vypnutí motoru a opětovném nastartování už se hláška neobjevila a STOP/START opět funguje. Má někdo podobnou zkušenost? Ptám se jelikož jezdím každý den do práce a automechanik mě vezme až v pondělí tak jestli je bezpečné s autem jezdit, aby se něco nepokazilo. Díky za reakce.
-
- 2 odpovědi
- 637 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, mám motor 1.2 TSI EA211 (66 kW) a pokud mám zařazeno a jen udržuji rychlost, tak auto cuká od motoru. Nejvíce se to projevuje v otáčkách 1500-2000 a na 3-4-5 převodovém stupni. Pokud se motor více roztočí, cukání není tak výrazné. Vyměnil jsem svíčky a problém pořád trvá. Diagnostika nic nehlásí, najeto 90 tkm. Nemáte prosím někdo tušení, kterým směrem se vydat? Cívky? Palivový filtr? Jezdit dokud se nerozsvítí kontrolka? PS: Auto je těsně po záruce a všiml jsem si, že mi za celou dobu neměnili palivový filtr - prý není předepsaná výměna. Mohlo by to být tím? Díky za každou radu :-)
-
-
- 17 odpovědí
- 14,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, našel jsem zde pár zmínek nejspíš o tomto zvuku, ale nikdo to zatím nijak nerozklíčoval. Je to slyšet pouze u pořádně prohřátého motoru, čím delší je jízda, tím víc je to potom slyšet, přestože to není vyloženě žádný kravál. Je to slyšet pouze na volnoběh a velmi lehkých otáčkách cca do 1500ot/min. Je to slyšet venku skoro stejně jako uvnitř vozidla. Jde to výhradně z rozvodové strany motoru. Při sundání deklíku rozvodů a poslouchání různých částí motoru a příslušenství přes kus kulatiny v uchu, je to slyšet nejvíc z oblasti ozubeného kola výfukové vačky, což je velmi divné, nicméně je možné, že to rezonuje i z jiné blízké oblasti k tomuto kolu. Vše se zdá být pe…
-
- 4 odpovědi
- 775 zobrazení
-
-
Ahojte idem skúsiť sem či sa niekto s niečim podobným nestretol. Mám fabku 1.2tsi, r.v2015, nabehané 118k km. CCA 2000km dozadu mi motorom začalo trhať/cukať pri držaní otáčok od 1800-2000 na všetkých prevodových stupňov okrem 6stky, tam to cítiť nie je. Je cítiť cuknutie aj ked auto nechám ísť na zotrvačnosť pri zaradenej rýchlosti a nasledom pridaní plynu. Pri volnobežných otáčkach je tiež citiť nepravidelne trhanie motora . Ako to začalo na aute robiť tak som dal vymeniť rozvody, sviečky, olej a filtre. Nepomohlo. Diagnostika chybu neukazuje. Mechanik povedal, že je zbytočné tam meniť všetko možné a nakoniec to bude nejaká somarina za 20€ http://forum.…
-
-
- 24 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Ako sa zatiaľ správajú tsi v nových fabiach? Možno je ešte skoro na takéto otázky, ale na moje prekvapenie som našiel aj na nové tsi negatívne skúsenosti pri OIII. Niektoré z problémov v prípade rôznych zvukov môžu byť do istej miery aj na účet precitlivelosti ich majiteľov. No nájdu sa aj nespochybniteľné: "Závada přestavovače vačkového hřídele" Táto závada sa už navyše objavila vo viacerých koncernových značkách pri 1,2tsi. Dúfal som, že s novou generáciou motorov a prechode na remeň bude už všetko ok, ale teraz som mierne vystrašený a znechutený.
-
-
- 316 odpovědí
- 90,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahojte, minuly tyzden som kupil uplne novu Skoda Fabia 1,2 TSI, 66 kW, III rada. Na druhy den pouzivania som zistil, ze pri studenom starte, po dlhsom odstaveni vozidla pocut z motoroveho priestoru, ze motor bezi urcitu dobu /cca 3 sekundy/ na sucho, bez mazania motorovym olejom, ked je potrebne najviac znizit opotrebenie motora, hlavne pocas kritickej fazy startu. Servis to potvrdil, ze ten motor skutocne ide par sekund bez mazania. Ale ze to nie je na zavadu chodu motora a ze sa vozidlo da pouzivat a ze sa este nikto nestazoval. Ano, vozidlo sa da pouzivat, ale ake nasledky to bude mat ! Vznika tym strata odolnosti suciastok motora voci opotrebeniu, znizeniu zivot…
-
-
- 68 odpovědí
- 29,4tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobrý den, Tři týdny zpátky jsem koupil předváděčku F III 1.2 81 KW, měla najeto 15 000, rok 2015 srpen . Potřeboval bych asi radu nebo spíš názor na to jak se rozumě a plynule rozjíždět. Ať se snažím sebe víc tak rozjezd z neutrálu na 1ku mi neustále dělá problém, připadá mi zvláštní že v průběhu pouštění spojky a přidávání plynu se mi otáčky sníží o 200 až 400 (v té chvilce znatelné cuknutí) a pak rozjezd .... Je to velice nekomfortní a otravné... Taky jsem zaznamenal cvaknutí při pouštění pedálu spojky když stojím na místě lze to slyšet i cítit v pedálu .... ( nastartovaný i vypnutý motor) Také mi přijde že F III alespoň teda můj kus…
-
-
- 35 odpovědí
- 18tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám 1.2 TSI r.v. 2015 66kW. Najeto 294 tis., vše původní, jen rozvody před 15-ti tisíci, jinak běžné spotřebáky, jako destičky, kotouče apd. Celou dobu auto běhá jak hodinky. Až ted a to jezdím denně cca 150 km půl dálnice, půl město, občas vyženu pavouky a protáhnu to, tak jak to má TSI rádo :-). Stává se mě, že to tak 2 x za celý týden ráno nemohu nastartovat na první škrtnutí, ale třeba na podesáté a to se to hádá a za chvilku se to srovná, ohřeje se motor a chodí normálně celý den, startuju tak 5-7x denně a to vždy na první škrtnutí. Pak ráno třeba dvakrát na poprvé a potom další ráno zase s potížema a třeba zase až na podesáté. Teplotou to není, bylo -5…
-
-
- 18 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Kolik vám ukazuje teploměr oleje? Já mám při klidné jízdě po okresce 91-94. stupňů. Při jízdě po dálnici jsem se dostal až na 104 stupňů. Má to někdo jinak?
-
-
- 49 odpovědí
- 24,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Při studeném motoru po nastartování pár km než se lehce zahřeje motor lehce píská.Po ujetí pár km je již ticho. Není to jako klasický zvuk třeba klínového řemene, je to o dost tižší. Natočeno i video, má někdo nějaký nápad co to může být? Auto je pravidelně servisované dle servisního plánu, aktuální nájezd je 211 tis km PXL_20250121_135638853.mp4
-
-
- 4 odpovědi
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Máme nově Fabii 3 1.2. tsi 81kw a když ji zkouším vytočit na neutrál na místě, tak jde max. do 4tis. Za jízdy jde až do 5000, dál jsem nešel. Je to normální?
-
-
- 3 odpovědi
- 885 zobrazení
-
-
Ahoj, mam problém u svojí Fabie 3 1,2tsi 66kW. Nájezd na tachometru 80 000+km. Slyším docela výrazné cvakání z hlavy motoru u prvního válce u rozvodů. Já to odhaduji buď na hydroštely, nebo opět prasklý píst… Říkam si ale, že to neni možné, protože jsem ho měnil před 4 měsícema. Zvuk jde dost znatelně slyšet jak na volnoběh, tak při akceleraci a zároveň při opětném poklesu otáček. Na videu to je trochu slyšet, ale ne tak jak v realitě. Díky za odpověďi. IMG_4054.mov
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, ake mate skusenosti s cistenim motoroveho priestoru wapkou. su tam nejake rizika? mozem to urobit, alebo radsej nie kvoli elektronike....
-
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím. Podělím se zkušeností výměny svíček 1.2TSI FIII 2015. Zakoupil jsem Brisk BOEX14YP. Dobrá cena, značka také není k zahození. Nasadil dotáhl 22Nm a jezdil. Občas po ránu v zimě cukalo, po zahřátí už ok. Nedalo mi to a po čase jsem hledal. Našel jsem sdělení Škody auto a správně natočeném jiskřišti. Nedalo mi a svíčky označil a vyndal. Samozřejmě jsem zjistil že jiskřiště je úplně jinak natočené. Ihned jsem psal do Brisku.. Nedostali jsme žádné požadavky od výrobce auta o natočení jiskřiště. Tak jsem neváhal a objednal originál více jak o polovinu dražší. Po označení a dotažení jiskřiště přesně podle příručky, zahnutí k výfuk venti…
-
- 2 odpovědi
- 7,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Menil už niekto z Vás chladiacu kvapalinu? Dá sa to vôbec urobiť svojpomocne, alebo len v servise? F3 som kúpil len pred mesiacom, a predchádzajúci majiteľ ju nemenil, a keďže už má 5 rokov asi by trebalo.
-
- 3 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám menší dotaz. Sem po výměně rozvodu. 1.2 66kw. Po výměně se mi zda ze auto v nízkých otáčkách jemně pocukava. Je to třeba kdyz jedu lehce městem na trojku a otáčky mám lehce pod dva tisice. Kdyz mám otáčky více jak 2 tisice tak to jede normálně. Dřív to nedělal vůbec a jelo to porad b klidu. Myslíte ze můžou bejt blbě nastaveny rozvody? Nebo proste to podtacim a tím jak jsou nové rozvody tak to muže bejt trosku jiný v nízkých? Auto žere furt stejně zvuk taky stejný. S otáčky na volnobech stejně jako před výměnou.
-
- 4 odpovědi
- 6,3tis zobrazení
-
-
Mám Fabii 3 combi 1,2/81 kW (2015) a koupil jsem originál vypouštěcí šroub oleje s šestihranem. Na motoru dole ale takový není, je tam šroub typu Torx. Lze ho zaměnit? A je to vůbec ten vypouštěcí šroub? Jestli je vůbec zespodu. Není někde obrázek tohoto motoru s nákresem? Moc děkuji předem za informace.
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Při jízdě a puštění plynu ucítím škubnutí a rovněž tak při při přidání ( ne vždy) , toto se vyskytuje od zakoupení 81KW/2015 Na opakovanou reklamaci odpověděla MB, že se jedná o průvodní jev a nejde s tím nic dělat. Má někdo podobný problém a řešil jej? Díky.
-
-
- 17 odpovědí
- 15,4tis zobrazení
- 1 sledující
-