Zdravim ma niekto realne skusenosti z vymenou 5q prevodovky 4x4 za 6q?
Co vsetko na to treba? ci mi staci len provodovka a kulisa z tiahlami...
Co na to poloosy otacky a tak dalej prosim poradte chystam sa na to v blizkej dobe a chcem byt pripraveny.
Za veskere realne skusenosti s tymto druhom vymeny dakujem
Ahoj,
zajímalo by mě, zda jste to někdo vyřešil. Mám naprosto stejný problém(Kodiaq RS 2023) a je jedno, jakou flasku používám. Teď aktuálně mám 128GB a zaplnění něco přes 110GB. Někdy po nastartování ji to načte hned a v adresářích se krásně pohybuje a někdy je to k uzoufání, strašná pomalost. Nejlepší je, že se třeba ani nelze vrátit posunutím písničky zpět, protože než zaznamená můj pokyn o jednu písničku zpátky, tak se kus té stávající odehraje a tak vrátí zpět stávající písničku a nikoliv tu předchozí. Takže musím do seznamu a vybrat ji ručně.
Také jsem s tím laboroval a na nic kloudného se mě nepodařilo přijít. Někdy začne první písničkou, někdy náhodně vybere nějakou složku a začne s ní. Pravda, někdy se i podaří, že začne tam, kde skončil, respektive alespoň trfí soubor, když už ne konkrétní pozici v souboru:-). Stejně tak se občas zasekne zvuk a nejde zvýšit hlasitost. Musím dát mute....jednou, dvakrát, třikrát a pak se chytí a už funguje.
Co je horší, tak se mě už třikrát stalo, že jsem nastartoval auto a zvuk nešel vůbec. Třeba celý den ticho. Restart nepomohl, chcípnutí-nastartování, prostě nic. A tak jsem jezdil třeba celý den potichu. Jediné, co funguje jsou parkovací senzory. A pak třeba druhý den zase vše OK. Reklamace v rámci servisní prohlídky a info bylo, že je problém v připojeném telefonu. Samsung S25 není podporovaný telefon Škodovkou...opravdu směšné. Poslední podporovaným byl Samsung S22. Čirou náhodou jsem S22 měl a u ní se to stalo také. Vše nahráno na videu, důkaz tedy mám.
A úplně finální verdikt servisu.....pokud se vám to stane opět, tak musí být jakýkoliv telefon odpojený, ideálně nesmíte mít spárovaný žádný telefon:-)........tak kurňa proč jsem si to tam kupoval?
Musím říct, že celkově je celý mediální systém těžké zklamání........oproti Yetimu, totální bída.......
Dnes som bol u dealera. Chlapík, čo má na starosti objednávanie dielov, mi potvrdil, že asi je problém s páčkami. Už pár týždňov má objednanú novú páčku a stále "bez termínu dodania". Z toho usudzuje aj on , že problém bude tam. Páčky sú VW, vyrábané v Bulharsku, takže asi je to koncernový problém, ale nechce sa mi prehľadávať VW fóra. Vraj mi ju kľudne objedná, ale termín v nedohľadne a ak by som dostal starú, tak môžem onedlho riešiť ten istý problém. Čakajú na vyjadrenie škody, ale je ticho, no vraj elektrikári dostali prípis ohľadom možných problémov s páčkami. Zmysel to má, kedže ja mám obyč tempomat, vy všetci ACC, ale problémy identické, ibaže ja nemám priame prepojenie na asistenčné systémy ako ACC...mne ich nevyhadzuje.
@dominox Ahoj, příspěvek jsem ti přesunul do tématu o koupi ojetého Superba 2. Zkus si to tady zpětně projít, určitě se tady výměny olejů taky řešily.
Osobně bych vyměnil motorový olej a i přes manuální převodovku v těchto kilometrech olej i v ní. U diferenciálu a Haldexu podle toho, kdy to bylo naposledy dělané.
Degraduje i brzdová kapalina, takže bych ji klidně nechal vyměnit taky. Pokud je k autu ověřená servisní historie, dost by to mohlo napovědět, co je potřeba udělat.