Podvozek
Nápravy, tlumiče, pružiny, kola...
84 témat v tomto fóru
-
Zdravím, včera jsem začal pozorovat, že při nižších rychlostech (na jedničku a dvojku) při přejezdu trochu větší nerovnosti je slyšet jakoby bouchnutí (něco jako doraz). Mohla by to být závada nebo je to charakteristická vlastnost?? Pozoroval někdo taky podobný hluk nebo jsem sám?? Omlouvám se, těžko se to popisuje a chtěl jsem se zeptat než pojedu do servisu (mam najeto 1tkm).
-
-
- 130 odpovědí
- 94,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Zdravím, poslední dobou se mi několikrát stalo že při sešlápnutí brzdy auto nebrzdilo a pedál byl natvrdo.Až při několikaterém prošlápnutí vše v pořádku.Vždy se mi to stalo po dvoudenním stání auta v garáži,potom cca pětikilometrová cesta prakticky bez brždění.Jedu celou cestu po hlavní a až při brždění k odbočování na vedlejší nastane tento problém.
-
-
- 587 odpovědí
- 210,1tis zobrazení
- 9 sledujících
-
-
Takže moje letní "téměř z výroby" 16" pneu Dunlop SP SportMaxx (link) jsou kaput (už na jaře před STK měly 4mm, od té doby najely něco kolem 30tis a navíc hnutá geometrie, takže K.O. jak přední tak zadní). Ohledně náhrady - přemýšlel jsem jak na těmi samými (mám s nima dobrou zkušenost - za 4 roky najely kolem 100tis km, neklouzaly, žádný hluk, spotřeba ok), Continental ContiPremiumContact 2 (asi bych do nich šel, ale nelíbí se mi ta horší spotřeba) a Bridgestone ER300, kde mi přijde ideální poměr přilnavost vs. valivý odpor i když jsou o něco hlučnější. Cenově by vyšly nejlíp ty Dunlopy, ale nakonec zkusím tu lepší přilnavost. Šetřit na gumách nemá cenu... nakonec b…
-
-
- 93 odpovědí
- 40,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Já vzhledem k tomu,že by auto mělo být začátkem března, jsem ještě pořídil zimní pneu. Myslím že se to ještě využije. Vzal jsem kola 185/60/15 Nokian WR D3 88T. Narovinu, přemýšlel jsem jestli 15 nebo 16, plech nebo ALU. Ale naskytla se příležitost,koupit komplet sadu z Rapida na plechových discích, která měla najeto cca 400km.Cena byla za babku tak jsem do toho šel.
-
-
- 523 odpovědí
- 137,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Já si vybral tyto, jedny z mála, co mají správné rozměry a vyjdou levněji, než origo DEZENT TD graphite 6x15 5x100 ET38
-
-
- 174 odpovědí
- 76,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, už více než rok se mi v zatáčce občas ozve rána od nápravy. Když zatočím doprava,tak nic,ale v následujíci levé zatáčce to bouchne. Stabilizátor, ani tyčky to nejsou, ty jsem zkusil vyndat. Nemohl by mi prosím někdo poradit, co by to mohlo být? Díky.... test - YouTube 1735611183_Novvideo.mp4
-
-
- 7 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Na pôvodnej fábii som mal Dezent F a vyzerala super, nemá niekto tento disk na novej 3-kovej? Uvažujem že by som sa k týmto diskom vrátil znova, no potreboval by som to vidieť a inšpirovať sa. Konfigurátor to veľmi neukáže. Dík za prípadne foto.
-
-
- 178 odpovědí
- 74,1tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Zdar, Neví někdo náhodou kde se nachází u Fábie 3 2019 1,0 TSi. snímač úhlu natočení . Nejde mi udělat kalibrace .... Dík za info. R.
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat co si o tom myslíte. Mělo by smysl nechat udělat nástřik podvozku + dutin? Vyjde to sice na pár tisíc ale nevím jak dlouho si auto budu chtít nechat ...
-
-
- 45 odpovědí
- 63,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Dobry den Chcem poprosit ak viete co obsahuje tento paket pri fabii combi 3 a ci to ma zmysel. A este sa chcem opytat ako to máte s cakanim na nove auto? Ja som ojednaval 3 feb. A do vyroby je naplanovane na 19 tyzdem co su 3 mes. My dojde dost dlha doba. Dik
-
-
- 32 odpovědí
- 21,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Koupil jsem auto bez rezervy, takze i bez zvedaku. Jaky koupit bazarovy hever? Klasicky VW.... treba z Fabie II nebo Octavie II? Diky
-
-
- 99 odpovědí
- 39tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Zdravim forum. Prosim, nereste v tomto vlaknu, jestli se pneumatiky od ruznych vyrobcu husti ruzne, zajima me pouze co znamena "prostredni" sloupec - viz nize. Nekdy jsme na stitku s doporucenym hustenim nalezli hodnoty pro "nenalozene" a "nalozene" vozidlo. Ted tam ovsem pribil jeste jeden sloupec pro "ekologickou" jizdu. Kuprikladu kombi ma na predni napravu 2.1/2.4/2.4 (nenalozene/eko/nalozene pro 185/60 R15). Z vyroby mam nexen N blue hd+, coz nejsou eko pneumatiky a ze skoda servisu je mam nahusteno na 2.4. Co tedy vlastne znamena prostredni sloupec s hustenim doporucenym pro "ekologickou" jizdu? A take by me zajimalo, jestli to plati jen pro …
-
-
- 63 odpovědí
- 31,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám Fabii III. a půjdu s ní na poslední pátou garanční prohlídku, mám najeto jen 30000Km a stav nápravnice a výfukového potrubí jsem přiložil na fotkách. Požadoval jsem po autorizovaném servisu aby mi dali do pořádku rezavějící nápravnici, popřípadě i výfukové potrubí. Tedy jde mi hlavně o tu nápravnici, alespoň ošetřit a natřít, nemusela by být výměna. Říkali, že o takovou věc musí zažádat přímo do Mladoboleslavské Škodovky, přišlo zamítnutí s tím, že se jedná o neoprávněnou reklamaci. Chtěl bych se zeptat, zdali s tímto máte někdo zkušenost? Mě to přijde jako oprávněné, co by se v tom dalo udělat abych to prosadil? …
-
-
- 3 odpovědi
- 966 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Aku znacku pneu vam dali z vyroby? Mne Dunlop Sport Maxx RT (16ky). Maximalna spokojnost, pneu su velmi tiche vzhladom na rozmer primerane pohodlne, drzia ako priklincovane (najme na suchej ceste) a nizky valivy odpor. Tak isto v testoch boli velmi pozityvne hodnotene. S pneu som nadmieru spokojny.
-
-
- 61 odpovědí
- 29,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všichni, mám dotaz na vibrace začínající při jízdě nad cca 70-80 km/h. Je jedno jestli jedu na čtyřku nebo pětku (jde o 1.0 55kw), jestli jedu na rovince, z kopce nebo do kopce. Čím víc sešlápnu plyn, tím víc vibruje celý auto (hlavně pedály a volant), ale jakmile dám nohu z plynu, tak hned vibrace přestanou. Byl jsem na vyvážení kol a vše OK. Mimochodem jde o auto po nehodě na PP kolo. Vyměnilo se vše potřebné (poloosa, rameno, tyčky atd...). Jediný co mě napadá je buď ta poloosa, ale přitom je nová a nebo uložení motoru. Máte ještě nějaký nápad co by to mohlo být? Dík moc!!
-
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, rád bych se optal jak správně utahovat kola u fabie 3. generace. Když jsem se totiž před pár dny pokoušel o výměnu kol pomocí momentovýho klíče nastavenýho na 120Nm, tak ke mně přístoupil strejda, kterej dřív pracoval v autoservisu a zrovna v ten den mě poctil svou návštěvou, a vynadal mi, že to dělám naprosto debilně a takto mi ty kola akorát za jízdy upadnou, načež vytáhnul metr a půl dlouhou trubku a šel to po mě dotáhnout se slovy, že si dává pozor, aby šrouby nepřetáhnul. Dneska jsem pak musel kola povolovat a utahovat znova, protože jasně, že při jeho výměně tam zapomenul dát okrasný krytky středu kola a esteticky mě to sralo. Problém nasta…
-
-
- 8 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Před nedávnem jsem pořídil F3 combi 2020 81kW,oproti původní F2 htp velký skok,ale i ústupek co se týče naladění podvozku,to-je fakt tragédie.No budu řešit nákupem:https://www.autowerks.cz/cs/skoda/fabia-3-nj-2014-2021/podvozek/st-suspensions-st-xa-vyskove-a-tuhostne-stavitelny-sportovni-podvozek-pn-do-860kg-skoda-fabia-nj-1-0-1-2-1-4-tsi-tdi-12350.html S tím přichází i nákup větších ALU a zde mám dilema jestli 16&17...osobně bych bral 17,výběr je daleko větší,ale straší mě ta 40 guma,ty silnice co jezdím nejsou zrovna v super stavu.Jinak forum jsem pročetl poctivě celý,ale co člověk to názor.Je tady někdo kdo má tohle na autě a podělil by se o svoje postřehy a z…
-
- 1 odpověď
- 681 zobrazení
-
-
Zdravím. Chlapi jde nějak do auta domontovat asistent rozjezdu do kopce ? S autem začala jezdit manželka a fakt ji to nejak neumím naučit 🥺 Škoda Fabia Combi III r.v. 2018 1.0 TSi 70 Kw. Díky za radu.
-
-
- 7 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj! Mám Fabii 3, r.v. 2016. Když stojím s autem na místě (je jedno zda se studenými motorem, nebo po dlouhé jízdě) a chci s volantem lehce pootočit, seká se. Je to těžké popsat, ale jedná se o opravdu malé pootočení volantu lehkou silou (1-2cm doleva či doprava) tak volant jakoby lehce cukne, škubne, sekne se. Při jízdě, nebo je-li kolo v záběru se to neděje. Nepozoruji, že by posilovač nefungoval, neb při větším pootočení jde vše plynule a lehce. Chci se zeptat, zda je to „normální”, nebo bych měl navštívit servis? Doteď jsem jezdil s roomsterem a ten měl, jestli správně tuším, klasické hydraulické servo čerpadlo. U Fabie by to mělo být čistě elektrické? Ještě…
-
-
- 13 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
-
-
Ahojte skodovaci, mam fabiu 3 combi 2015 1.2tsi 81kW. Mam cca 60tis km, necelych 6 rokov a tlmice su KO. Bol som na testy a vykazali 52% na vsetkych. Ake by ste mi odporucili,ked prvovyroba ma sklamala?bilstein som cital na fore, ze na skodovku su na prd. Tak co tam strcit?
-
-
- 27 odpovědí
- 13,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Caute. Mam combi fabiu. M.R. 2015. 30 tis. Km. 81 KW. Od cca 27 tis. Mi zacala vrzgat predna naprava pri prejazde cez retarder, neskor uz aj nerovnost na vozovke. V Servise IMPA mi v Bratislave povedali ze je to ulozenie stabilizatora ( gumene domceky ) a je na to TPI od skodovky. Kedze auto jazdi aj do Myjavi, tak dnes ho menili v servise CORA. Pisem pre pripad, ze ak sa vam nieco podobne vyskytlo, tak vedia o tom.
-
-
- 52 odpovědí
- 53,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak abych to tady celé roky jenom pasivně nečetl a nevyužíval slevy na skodadilech, tak se také podělím o nějaké zkušenosti. Nainstaloval jsem na přední nápravu stabilizátor z rapida 20mm a na řízení měla celá úprava pouze pozitivní dopady. Auto je za všech okolností přesnější na řízení, nenaklání se, ve větru je při vyšších rychlostech snazší ho řídit. Koupili jsme Fabií 3 2017 1,2tsi 81kw s cca 116000 na tacho a jako druhé autíčko super. Ale svižnější jízda na klikatých cestách byla proti octavii 4*4 dost zklamání...myslel jsem, že pomůže, když vyměním 15" kola za 16"...to se podepsalo pozitivně na řízení, ale pořád se auto strašně naklánělo na vnější přední kolo, …
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám 3 roky starou Fabiu 3 combi, 70KW TSI. Již od nákupu (rok stará, ze škoda plus) jsem si všiml cinkání levého (nevím zda přední nebo zadní) kola při jízdě rovně. Počet cinknutí se zvyšuje úměrně se zvýšenou rychlostí. Při sešlápnutí brzdového pedálu zvuk přestane. Při první reklamaci mi řekli, že se jednalo o nečistoty v brzdách. Zvuk se však nevytratil. Po dnešní roční prohlídce mi řekli, že mám mírně vyosený brzdný kotouč a z toho důvodu do něj "naráží" brzdová destička, která se od něj odtlačuje. To pak vydává cinkavý zvuk. Podle technika se NEjedná o závadu a je to normální. U bubnových brzd je to běžn…
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, uniká mi mazivo mezi vnitřní kloubem a unašečem poloosy. Nejspíš tam bude nějaké těsnění. Zkusil bych ty šrouby nejdřív dotáhnout ale nevím utahovací moment. Nesetkali jste se s tím? Budu rád za každou radu.
-
- 2 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím přátelé. Chci nabarvit brzdové třmeny, jakou barvu byste zvolili? Barva auta šedá quartz metalíza, barva letních kol bude černá, zimních zřejmě stříbrná.
-
-
- 8 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-