Přejít na obsah

Rozvody (řetězové) 1.2 TSI - hluk, problémy, výměna


taktik

Doporučené příspěvky

Proč pořád každý straší ? Opravdu sy myslíš, že při dodržování toho proměnného intervalu se ti po záruce pokazí motor ? Jestli ano tak měň olej dřív a je to. A vůbec: měl by jsi asi začít měnit svíčky dřív, olej ve tvé sekačce na trávu v půlce doporučeného intrevalu, začni i potraviny vyhazovat po uplynutí půlky doby trvanlivosti... všechno hned bude mnohem lepší. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zítra ráno jdu v 18tis km na výměnu oleje.Tak uvidíme co to udělá a dám vědět jak budu mít nějaký poznatky.

Jen mě překvapuje,že mě nijak nebudou přenastavovat interval servisu.Jen vymění olej,filtr a interval nastaví až ve 30tis na 15tis až budou dělat servis který je původně nastaven a ten se mě vykrátil už na 26500km,tak to si na ten novej olej moc nezajezdím.

Hold je to můj pokus tak si ho musím zaplatit.

V servisu trošku nechápavě hledí co to předvádím,když je interval nastaven na 30tis,ale doufám,že klepání ustane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano trvá jen 2 až 6 vteřin,jak kdy.Dnes ráno výměna oleje v 18 tis km za olej na krátký výměnný interval 15tis,žádný tzv. long life.Každou cca hodinu chodím startovat a ani jednou se zarachocení neozvalo,jen jsem to snad teď nezakřikl a opravdu výměna oleje pomůže.

To můžu potvrdit až za několik dní. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... po tom co jsem dojel domů,nechal 20min stát a nastartoval tak to zase brutálně zašrotovalo.

Dnes po výměně oleje zatím bez zjevných změn.

 

 

... Každou cca hodinu chodím startovat a ani jednou se zarachocení neozvalo,jen jsem to snad teď nezakřikl a opravdu výměna oleje pomůže...

 

Tak tedy nevím. "Zašrotovalo" to po výměně oleje jednou a nebo ani jednou ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám první poznatky po výměně oleje.

Asi z deseti startů to jednou opravdu jen mírně kleplo,teď jsem byl udělat dnešní první start a klepaní bylo tak minimální,že když bych se na to vyloženě nesoustředil tak to ani nezaznamenám.

Každopádně se motor všeobecně uklidnil,vrátila se jeho původní jemnost.

Výměnu dřív a přejít na olej na kratší interval vřele doporučuji v každém případě!!!!

Mimochodem používáme v práci Mercedes Sprinter 519 bluetec a tam je interval výměny 50tis km.Ze strany servisu je výrobcem daný výměnný interval v pořádku a tak se má dodržovat.Jejich osobní názor a zkušenosti jsou jiné,doporučují maximální nájezd 30tis,což mě doporučil i autorizovaný servis Škoda,přejít na 15tis km,ale nikdo vám na to papír nenapíše.

A tak je to na každém z nás jak to budeme dodržovat.

Vlastně i zde na fóru je spousta názorů přejít na interval 15tis. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je úplně jedno zda je motor studenej,nebo zda má provozní teplotu,nebo stojí na rovině,už jsem se to pokoušel postavit různě.Prostě si zašrotuje kdy se mu zrovna chce,ale myslím,že po zahřátí a následném cca 30min stání je to nejhorší.Tady je asi každá rada marná,prostě se s tím smířím a po záruce prodám dalšímu dobrodruhovi,nebo si každý start nasadím sluchátka a budu dělat,že se nic neděje,nebo ještě abych měl klid tak vezmu osm tisíc a nechám je vyměnit na vlastní náklady.

A teď jsem o to více zhnusen po tom co jsem včera měnil na letní kola a po sundání kola jsem čuměl,že komponenty náprav a výfuku jsou orezlé jak u mé 12let staré fabie.

Tobě to u toho Toleda žádný zvuky po startu nedělá?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A já ti garantuju, že ten olej to vyřeší. Mám to vyzkoušený, sice z HTPčka, ale rozvody to má na stejným principu.

Říkal jsem ti že ten olej to nevyřeší.....

 

Jinak plně chápu že to člověka štve. Je to nové auto a jakékoliv zarachocení nepotěší. A z tou rzí všude máš pravdu, taky mne to štve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvuky to dělá, ale ne rozvoďák. Jenom tyčka od regulace turba. Rozvoďák zarachotil jen jednou u poloteplýho motoru a to s prvním olejem, teď mám 3tis. po výměně a zatím nic, ale startuju jen studenej motor, nejvíc to právě dělá u poloteplýho. Pokud to do pár vteřin přestane, tak to fakt neřeš. Ikdyž vím o člověku co kvůli klepajícímu silentbloku prodal Rapida a to měl perfektní kombinaci 1.4 TSi a manual převodovka, pazvuky prostě dohání k šílenství.

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To to tu píšeš o rachocení před výměnou oleje a po ní je klasický příklad toho, jak si výrobek může snadno zkazit pověst a už si ji nikdy nezíská zpět. A v dnešní době internetu to platí 1000násobně, šíří se to rychleji než kdy dřív. Myslím si, že teď už budeš ve svém autě považovat každý zvuk, který se nově objeví, za nenormální,  a hrozící rozpadem auta na prvočinitele. Já jsem kdysi četl se zájmem všechna témata o rachotících rozvodech TSI-čka a přesto jsem si jedno takové koupil. Teď už je nečtu v rámci duševní pohody a radosti s jízdy RAPIDem.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se ti to mluví,když máš 63kW a tam jsem pro r.v. 2013 nezaznamenal že by si někdo stěžoval,ale tvrdit to nebudu.Taky jsem si ten motor zadal s tím,že sice každý tvrdí,že šrotují rozvody,ale byl jsem ujištěn dodavatelem,že je tento problém vyřešen a nějak jsem už nepočítal,že by to mohlo šrotovat i v mnou objednaném autě a když ano tak je vymění jako se tomu dělo v roce 2012.Prostě jsou to podvodníci,jediná inovace která se stala,bylo zesílení řetězu a nálitek na bloku aby to náhodou neskočilo než to šponovací kladka natáhne.To jsem bohužel nevěděl.Za největšího podvodníka považuji prodejce,který mě tvrdildo krve,že tahle situace už nenastane a dnes se k tomu staví jako že je vše v pořádku.

Asi to už uzavřu abych nevypadal jako fňukal.

Auto je prostě nádherný a proto jsem si ho pořídil,motor výkonný a jízdu si fakt užívám,když ho napucuju tak se každý otáčí a vyptává.Fakt pocitová spokojenost maximální,ale budu si muset přikoupit sluchátka na starty a nesmím se dívat na ten orezlej podvozek :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...