Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Na základě otáček kola. Levnější řešení, neumí poznat přesný tlak, ale zdá se, že to na displeji infotainmentu ukáže i kolo, které má ten tlak nižší než ostatní.

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)
V ‎24‎. ‎1‎. ‎2015 at 20:42, Ozi Toretto napsal:

ano, funguje to na zaklade poctu otacek, ale neni to moc presne, nekdy to zareaguje az po docela dlouhe dobe - treba 500 a vice metru. to je docela velky problem...

docela velký problém?......tak to ani náhodou....spíš obrovská výhoda. U značek (napr. Nissan, Opel, Toyota........) to mají právě ve ventilkách, každý ventilek má svůj zdroj, který má samozřejmě svoji výdrž, cca 3 roky. Další nevýhoda je, že si člověk nemůže doma sám přehodit sadu zimních pneu, pokaždě se musí do servisu, kde automobil napojí na diagnostiku a znovu nastaví ventilky. A poslední nevýhodou je cena těchto ventilků, která je od 1000 - 2000,- za 1 ks!!!!!!!kč jak u které značky. Proto je podle mého názoru toto řešení u Škody (dále ještě  např. Fiat, Renault.......atd) naprosto v pořádku....a to že to zaznamená po 500 metrech mně ani trochu netrápí. Dokud toto povinně nazavedla EU, nikomu to nechybělo...stejně jako pitomý Stop - Start systém. 90 % zákazníků po něm netouží a přesto ho tam dávají, to mi potvrdil i prodejce........B)

Editováno: , autor: Marcelius
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Dneska jsem v souvislosti s defektem prehodil prave zadni za rezervu (plnohodnotnou). Dival jsem se, ze tlak v ni je stejny jak ve zbytku (2,4), takze po vymene se zadna hlaska ohledne tlaku pneu nekonala...

• o 2 týdny později...
Vloženo

Mě to začalo hlásit na dálnici při 140 :D Tak jsem se lekl a hned zastavil na benzíně. Při kontrole bylo vše ok, uložil jsem hodnoty tlaku v pneu a vše bylo OK :)

Vloženo

Kolega v práci pořád nadával na služební vůz, že pořád hlásí kontrolu tlaku v pneumatikách, tak to pořád kontroluje a pořád je to v pořádku. Tak jsem mu uložil hodnoty tlaku a od té doby je klid. :D

Prostě občas se vyplatí si přečíst manuál.

Vloženo

Nic neřešíš. Prostě nazuješ kola, nafoukáš na požadovanou hodnotu tlaku a uložíš v menu rádia. Pokud dojde ke změně tlaku v některé pneumatice, změní se tvar a tím rychlost otáčení kola v poměru k ostatním. Auto tě pak upozorní, že máš zkontrolovat pneumatiku.

Vloženo

Ano tak to je, ale ukladáš hodnotu na stojjacom aute.

Ja som mal z výroby tri kolesá OK a jedno prefúknuté až na 3,5 !! Tak som ho spustil a išiel som uložiť hodnotu za jazdy ako to bolo na octavke II stačilo podržať tlačidlo a uložila sa hodnota.

Tu mi vyhodilo ľavá zadná že je defekt, tak som nakoniec zastavil vypol motor, zapol kľúčik a uložil a už to bolo OK.

Vloženo

Merak s sebou taky vozim, ale presne hodnoty se nikam zapisovat nemusi. Jen si overit, ze jsou vsechna kola nafouknuta na stejny tlak, tzn. maji stejny obvod (predpoklad je stejna velikost a sjeti). V infotainmentu se jen potvrdi, ze auto stoji na 4 stejnych kolech, ktera jsou OK. Co presne si system ulozi nevim. Urcite to nekde na netu bude popsane vcetne toho, jak presne a na zaklade jakych vstupu to system vyhodnocuje a urcuje, kdy se jedna o defekt. Specialni ventilky ale k tomuto reseni nwjsou potreba...

• o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

Kola nemusí být nafuknutá na stejnou hodnotu.Nafouknete pneu na požadovaný tlak a uložíte.Auto si pak hlídá změnu na jednotlivých kolech.

Za dva roky co máme Fabii to zahlásilo jednou a pneu měla o 0,2 nižší tlak.Za mě spokojenost.

Táta má Hyundai i40 a ventilky k zimní sadě ho stály skoro 7tis. :-(

Zlaté řešení co má Škoda.

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Ahoj ve spolek. Mám takový dotaz. Posledních pár dnů bojuji z hláškou " nizký tlak v pnumatice. Tak jsem gumy nafoukal na 2,5 a uložil to v sistemu. Pár km byl klid a pak zase ten samý problėm. Tak beru měřák a vše v pořákdu. Na všech pneu 2,5! Takhle se mi to stalo asi 8 x. Nechci ze sebe dělat vola a jít do servisu s takovou maličkosti. Nesetkali jste se s podobným problémem? Dík za radu.

Vloženo

Pokial nepomoze horeuveden... tak by som 3-4 krat po dofukani zresetoval tlak pneumatik a az potom by som skusil odmerat tlak v pneumatikach. Moze to byt maly unik... Par krat sa mi stalo ze som mal zapichnutu samorezku v gume a guma fucala velmi malicko.

Vloženo (editace)

Mi se tato hláška objevovala taky, jenže byla konkrétnějí "ZADNÍ PRAVÁ PNEU" tlak byl opravdu nižší, v pneuservise nic nezjistili. Dofoukali a hláška se po 3 dnech opakovala. Ve druhém pneuservise kolo sundáno, přehuštěno a ani ve vodě nezjištěn žáden únik. Opět dofoukáno. Totéž se zopakovalo ještě 3x, bez návštěvy pneuservisu, pouze jsem u benzinky kolo dofoukal, a ostatní zkontroloval.

Pak následovala opětovně hláška. Zajel jsem do pneuservisu již třetího, tam demonováno kolo z auta. Pracovník pootočil kolem o max. 20 stupňů, stříkl na pneu pěnu a hle bublinky, Vytáhl drátek průměru 0,8 mm délky 30 mm zalepil a od té doby klid. U mého auta hlídání tlaku v zadní pravé pneu FUNGUJE.

Signalizovalo pokles tlaku o 0,4 barů v pneumatice.

Editováno: , autor: ralff
Vloženo (editace)

Hláška " zadní pravá pneu" se mi objevuje tak 2x do měsíce, naposledy asi před 14. dny na dálnici ve 140. Při kontrole je vždy vše v pořádku, tak už mě to ani moc netrhá žíly. Jo, zkontroluji to, ale ne okamžitě, až když je příležitost.

Editováno: , autor: Heini
Vloženo

Tak jsem se rozhodl zajet do servisu. Překontroloval tlak certifikovaným měřákem a bylo to ok. Ku podivu měří stejně, jako můj. Projeli jsme to a servisní technik vyzkoušel restartovat stav pneu při rychlosti cca 30 km. Prý to někdy pomůže. Rozloučili jsme se s ím, že když se hláška znovu ukáže, tak mám volat a objednat se na servis. A hle. Ani ne za kilometr znovu únik. Tak budu zítra volat! Pak dám vědět, jak jsem dopadl.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...