Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

@ski1961 Díky moc.

Ještě se zeptám - je nutný naky speciální postup nebo klasicky, vypustit řekněme zahřáty olej, odšroubovat filter, vyměnit za nový s těsněním + na šroub nasadit novou podložku ? Teda jestli je v sadě ? U BMW jsem měl vždy v sadě olej.filtru samotný filtr, těsnění + novou podložku pod vypustný šroub.

Díky.

Vloženo (editace)

@Robert Fazekaš nic zvláštního, prostě jak píšeš, akorát si myslím, že ve fitru podložka pod šroub není..aspoň já jsem ji tam nikdy neměl, pouze těsnící kroužek fitru..ale v autodílech je to otázka pár korun..

Editováno: , autor: ski1961
Vloženo

nevím, podle jaké klíče dávali pod motor ten kryt..bud je ten malý, co vidíš na té fotce, ci jsem ti sem hodil a nebo je tam celokryt, kdy je zakrytý celý ten motor.. já mám např zakrytý celý motor na HB..

20799967_1857216354292553_8561239409265341213_n.jpg

Vloženo
před 7 hodinami, ski1961 napsal:

k olejovému fitru musíš zespodu a odšroubovat ten plastový černý kryt..

post-7427-0-23859500-1447786168.jpg

ski1961, co je to na fotce za motor? Já mám výpustný šroub na druhé straně.

YDXJ0826.jpg

Vloženo

Díky za reakce pánové.

Díval jsem se - je tam ten malý. Něco si vzpomínám, že se psalo.. pod HB je kryt celý na Combi pouze "ukázka" krytu. A proč ? Protože soudruzi v MB machrovali, že dokáží udělat Combi s příplatkem "pouze" 10k - což ano ale za jakou cenu ? Kryt motoru i podvozku chybí a výplň 5, dveří je tragická.

BTW @jjjlll nevíš pls kolik těch šroubů musí pryč ? Rsp. jdou jasně vidět ?

Vloženo (editace)

@jjjlll  chlape, ted jsi mě trochu dostal..ted už přesně nevím, z jakého motoru to je..vím, že ta fotka je tady ze skodahomu a už ted přesně nevím, z jakého motoru fabie to je..

tak jsem trochu popátral v dílech a vypadá to, podle toho umístění výpustného šroubu, že je na druhé straně od toho snímače oleje, že je to z tříválce 1.0.

Editováno: , autor: ski1961
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Ja bych to s tou cenou uplne nehrotil, nasel jsem na netu popsane rozdily obalu...takze levnejsi take muze byt klidne kopie. Spise bych volil kompromis ceny a overeneho dodavatele...rozhodne bych olej nekupoval kvuli par stovkam od nekoho na ulici...

Vloženo

@Čečulák osobně kupuji tento olej z e-shopu, který je oficiálním distributorem Shell..a ty padělky ? Tohle je věc stará asi 3 roky někde v Rusku, která už je dávno rozprášená, tedy dle článků, které jsem někde četl..ale to neva..to, že bys koupil zrovna padělek je asi taková šance, jako vyhrát první ve sportce :lol:, ale jak už jsem psal, každého věc, za kolik si olej koupí..

Vloženo

No ja bych to tak uplne nepodcenoval v pripade hodne vyhodneho nakupu... pokud je to nekde na urovni VO ceny, tak to neni normalni...

Nevim jak v olejich, ale myslet si, ze padelky nejsou by bylo najivni.

Delam v obchodu, neco o tom vim...

Vloženo

@Čečulák jasně tomu rozumím, dneska se dá padělat skoro všechno, ale jak říkám, že by sis zrovna ty koupil padělek, to je velmi malá pravděpodobnost, nehledě k tomu, že nižší cena ještě neznamená, že to musí být padělek, stejný padělek může být i za mnohem vyšší cenu..ale jak říkám, já věřím obchodu, kde nakupuji léta a který je na seznamu oficiálních distributorů Shell pro ČR a to mi ke klidu stačí :lol:

Vloženo

tak kdyby to byla jedna firma co nabízí ten olej podezřele levně, ale když se člověk podívá třeba na tu Heureku, tak jich je plno s cenou do 700kč za 4l.

@ski1961 Mohl bys doporučit svého prodejce (klidně do SZ), za chvíli budu také řešit olej.

Vloženo

Pokud Shell tak jak už tu bylo zmíněno Pewag z Plzně. Je to ofiko distributor jeden ze sedmi a jeden z mála co má web obchod i pro běžné spotřebitele. Třeba AV-L 0w30 nemá ve 4 či 5L balení, protože toto balení není v ofiko ČR distribuci. Ano i to litrové balení lze sehnat ještě o stovku levněji - to ať si každý riskne sám.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...