Pawouk Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 V témtu o spotřebě má být jen to, co se týká spotřeby. Máš pocit, že dunění má souvislost se spotřebou? Nemá... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfonzik Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 Třeba jo, co já vím... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 Ale já vím. Nediskutuj o tom se mnou. Tady to prostě nebude. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qyom123 Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 7 hours ago, alfonzik said: Ahoj, jdu si k vám pro dotaz ohledně spotřeby. Mám model sportline 2021, 1.5 tsi již EVO tedy s OPF, manuál, najeto 8tkm a jel jsem po dálnici Košice - Poprad, 130-135 tempomat a spotřeba 8.5-8.7. Po městě jezdím kolem 8-9 a mimo město se dostanu kolem 6.5 vše relativně lehká noha, tak mě to celkem překvapuje. Má někdo zkušenost z dálnice a teď neberu nějakou rovnou ale třeba Brno - Praha? Díky A ještě se ptám majitelů Sportline, ať nezakládám další vlákno. Duní vám taky tak nějak výfuk, když to auto normálně stojí na volnoběh? Je to jak kdyby tam byl takový sportovnější podkres, který ale nejde z repráků, ale opravdu ze zadní části auta. Nazval bych to jak když máme dírka ve výfuku :-) Díky Z Kosic do Popradu je to skoro cely cas do kopca, tiez mam podobnu spotrebu na tom useku. Zas ked idem z Popradu do Kosic tak mam pod 6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
benobrno Posted November 25, 2022 Share Posted November 25, 2022 Ze začátku to bylo taky tak. 1,5 TSI - 6R Manuál - najeto 29 480 km. Po cca 18 tis mírně pokleslo. Každopádně u mě dlouhodobá 7.2 v průměru. Přes týden krátké trasy jen do práce. O víkendu delší většinou po dálnici. Jakmile se po dálnici dostanete nad 130 tak spotřeba dost rychle stoupá. Když jedu kolem 110-120 tak po dálnici 6,7-6,9. Samozřejmě plno lidí mi napíše že je to pořád moc ale je to Karoq a ne Octavia. A auto je na ježdění a ne na ježdění pod otáčkami na spoření. Pak motor dost trpí. Po městě se dá jet i za 5,9 ale musí se jet plynule. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfonzik Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Díky za reakce. Bohužel to fakt není moc auto na dálnici a za mě celkem zklamání. Zkusím ještě hodit dotaz jestli není novější verze SW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafro Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Bohužel je to přesně tak. Pokud někdo tvrdí něco jiného, tak neříká úplně pravdu. Přestože to sem úplně nepatří, tak jsem měl možnost v tomto týdnu vyzkoušet stejný motor v Superbu a při stejných rychlostech na trase Zlín-Praha a zpět reálná spotřeba skoro o 2 litry nižší. S Karoqem se pod 7,5 l nevejdu (ani při 130 km/h). Tímto si rozhodně nechci stěžovat, já jsem s Karoqem nadmíru spokojen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qyom123 Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Ja este takisto doplnim, ako som uz pisal davnejsie. S Tiguanom s tym istym motorom mam tiez nizsiu spotrebu ako s Karoqom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfonzik Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 (edited) Všem moc díky za reakce. Já to měl v Octavii 1.4 TSI a to stejné prostě to jezdilo o 1,5 -2 litry méně, ale s tím asi nic moc neuděláme. A abych s tím jezdil 120 po dálnici, tak to bych asi umřel :-) Edited November 27, 2022 by alfonzik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy Posted January 8 Share Posted January 8 Tak od předání najeto 545 km a včera nákupní návštěva Polského Kudowa Zdroj....delší trasy jsou na spotřebu lepší. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans5 Posted January 9 Share Posted January 9 Těch 120 km bylo po rovině? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts