Přejít na obsah

Škoda Connect


Doporučené příspěvky

Ahojte, funguje vam skoda connect? Dnes rano som si chcel zapnut webasto a vsimol som si, ze posledne udaje z auta su stare 2 dni. Pritom vcera som na nom jazdil. Ked si dam v appke refresh, asi po minute mi vyhodi chybu.

 

Skusal som sa v mobile odhlasit, prihlasit naspat, nepomohlo..

Screenshot_20240129_072224_Mykoda.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Občas pomůže výmaz mezipaměti aplikace, nebo kompletní odinstalování a opětovná instalace aplikace (velmi nepohodlné 🤕 ). Já jsem je bombardoval negativním hodnocením z aplikace, že se sami ozvali telefonicky a začalo se to řešit. Posílal jsem printscreeny a logy z aplikace. Dá se říci, že s tím asi něco udělali, neboť to nyní funguje. Někdy se načítá trochu déle a jednou jsem musel provést výmaz mezipaměti, ale proti tomu co jsem zažíval dříve tak je to pohoda. Doufám, že jim to vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte. Setkali jste se s problémem, že se v appce/na webu auto tváří, že je v soukromém režimu, přitom ale není? Nicméně samo je jedna z položek "napůl" zaškrtnutá. Zcela náhodně. A dělá to vždy po třeba pár hodinách vypnutí motoru. Musím ručně kliknout a poté je zaškrtnuto plně. Díky za případné info (řeším i se škodou, ale stále bez odezvy).

foto06.jpg

foto04.jpg

foto01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@e1.to jsem zkusil. Z 99% po zamknutí a nějaké době se jedna položka z těch dvou "odfajfkne" a apka ukáže anonymní režim. Blbé je, že i na webu. Zkoušel jsem i natvrdo dát anonym režim, vypnout, nahodit zpět. Ale nic.

edit: napadá mě, zda to nesouvisí s výměnou toho bezdrát nabíjení, bo je to nefunkční po tomhle zákroku. Uvidím, co řeknou.

Editováno: , autor: Adam Rýpar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
V 28. 4. 2023 na 9:37, e1. napsal:

Ahoj, včera večer som dostal pekný mail v znení

 

 

Nechápem, že čo sa deje, lebo zhodou okolností som bol včera u predajcu, že chcem ešte aktivovať diaľkové otváranie auta, čo ale nevedeli spraviť vzhľadom na nejakú údržbu v systéme. Najprv som si myslel, že oni niečo pokazili, ale potom som si všimol, že ten mail prišiel zhruba o hodinu skôr, ako som bol v tom servise.

No nič, tak či tak som chcel z iného dôvodu resetnúť infotainment, resetol som, ale dostal som sa iba do bodu, že som si naťiahol svoj užívateľský profil a ďalej nič, nevedel som nastaviť primárny klúč, lebo auto mi stále písalo "This function is not available while driving". WTF? Auto stálo, motor vypnutý, ručná brzda zatiahnutá, prevodovka v režime P.
No nič, ŠA má 24/7 infolinku, na ktorú som v noci zavolal, tam samozrejme informácia, že pracujú iba v čase 9-17 (alebo podobne). Tak som im celý mail preposlal, že o čo sa jedná, ale dnes odpoveď aby som zavolal na infolinku. Prevzala to kočka, ktorá tam je asi prvý deň, prvé čo povedala bolo, aby som preposlal mail. Hovorím jej, že to už máme za sebou, ale nevedela ten mail nájsť, ani keď som je povedal konkrétne číslo ticketu, takže som ten mail musel preposlať znovu. Teraz čakám...

Máte niekto podobnú skúsenosť? Myslím hlavne to deaktivovanie služieb z ničoho nič.

 

   Mám teď podobný problém - Appka zlobila, tak jsem si auto odebral a přidal do garáže, přihlásil se ke svému účtu. Až sem všechno ok, auto už v appce vidím. Ovšem další krok je "stát se hlavním uživatelem" a to mi už nejde, protože se objeví hláška "Tato funkce není za jízdy dostupná". Vyřešil jste někdo tenhle problém?
   Jsem už objednaný do servisu, zkusíme to ale ještě tady... Navíc mám auto nakódované od Ferdy a nechtěl bych o to přijít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S apkou jsem si také užil. Vloni jsem asi tři dny bojoval, než jsem se stal hlavním uživatelem, ovšem hláška o jízdě se mi neobjevila. Nakonec mi v servise přehráli SW ifotaimentu, ale o nic od Ferdy jsem nepřišel. Takže vydržet a bojovat 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Také vám přišlo tohle? Docela mě štve ukončení oznámení opuštění oblasti, docela jsem to používal. Hlavně člověk si platí službu a oni ji z ničeho nic utnou... Vypnou portál, který většinou na rozdíl od apky fungoval, líp se tam nahrávaly trasy a posílaly do auta...

SA.jpg

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Cau, setkal se nekdo s problemem, ze kdyz chci smazat uzivatele, tak to nejde? Mam totiz problem, ze auto neposila informace na servery, tak chci odebrat a znovu pridat sebe. Auto je pripojene k netu. Jedna se o Amundsen rok vyroby 2018. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caute, presiel som na "novu" app MySkoda (stara bola essential) a tam nevidim napriklad, ze o kolko km mam servisny interval na olej. Na druhej strane tam vidim kolko AdBlue este mam...

V starej appke som mal nastavenu "safe area", kt ked auto opusti, pride mi notifikacia. No v novej to nevidim, vie ma niekto navigovat?

Ale sa mi zda ze je rychlejsia...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

safe area a hlaseni rychlosti psali, ze maji rusit ...

taky uz me to odnavigovalo do novejsi appky. nedavno mi jeste nova psala, ze mam používat starou, ze me auto nepodporuje :)

 

celkove je logictejsi, rychlejsi, prehlednejsi ,,,

 

servis mam pod ikonou dole prohlídka a pak servis ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ja ten Škoda Connect nechápem. Ja som už viac ako mesiac dozadu musel na Androide nainštalovať novú aplikáciu MyŠkoda ale manželke ešte cez víkend chodili notifikácie (rýchlosť a poloha) zo starej aplikácie Škoda Essentials na iOS. Reč je o tom istom aute, aj účte. Ku všetkému nefunguje už ani web stránka Škoda Connect, takže prakticky funkcie, ktoré Škoda avizovala, že vypnú ešte fungujú, naopak sme prišli o funkcie o ktorých nebola reč. A za toto všetko poslušne platíme rovnaký ročný poplatok. Zvažujem, že sa vyseriem na ovládanie nezvislého kúrenia cez mobil a tento rok som im platil naposledy za tieto služby. To, že to pustím pár krát do roka cez mobil nestojí za tých 39 €.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navážu na předchozí přísvěvek a zeptám se: chápu správně, že přístup do Škoda Connect přes webové rozhraní definivně končí a přístup bude jen přes mobilní aplikaci? Využíval jsem možnost exportu historie jízd do csv, to například na mobilu udělat nejde. Rovněž odeslání cíle do navigace přes PC bylo mnohem pohodlnější, než to "matlat" na mobilu. Škoda, proč každá změna, co udělají, je jen k horšímu... Nechápu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jedu stále na staré aplikaci (Android), pro jistotu jsem zakázal aktualizace a vše funguje jak má, včera aplikace chvíli nejela (ani nová, mám v mobilu obě dvě, potřeboval jsem jak na svini do návodu a nesel otevřít) a psalo to, že stará aplikace pojede i po avizované datu 17.7.2024, aby byl zaručen hladký přechod na novou aplikaci.

 

Ano stará je mnohem lepší, už ta vizuální odezva, že vím co se děje, když pošlu nějaký požadavek do auta, hlásí mi polohu i rychlost. Zajímavé že v nové už není např. přístup do vozu. Na houby je také, že ve staré byly vidět jednotlivé jízdy během dne, v nové jen za celý den v součtu, hlavně že tam přidali náklady, což nevím jak koho  ale mě nějak extra nezajímá. No dost to zmrvili ala VW, když už to konečně fungovalo, dají novou aplikaci. 

 

Ztráta webu je velká chyba, bylo to pohodlné a většinou, když měla aplikace problémy, web jel. Znám také lidi, co stále používají Windows Phone (responzivní verze webu byla velmi příjemná), ti jsou nyní nahrání. 

 

Jó, služby Google končí, prý nejaká nedohodla s VW. Ve své první O III jsem měl mimo vyhledávání Googlem i satelitní Google Maps a chvíli i StreetView, to byla paráda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Četl jsi @e1. co jsem psal? Podle mě zdroje pro aplikace budou stejné. Hlavně si zákaž aktualizace, nebo tě fľaši aktualizací odříznou. Podle mě to pojede dál, stejně jako jiné, již nedostupné aplikace Škoda, např. Škoda One App a Media Command, které jsem si stáhl z alternativniho zdroje a po instalaci normálně fungují. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...