Pytlák Vloženo 14. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2020 To ocisteni steracu pomaha. Mam to odzkousene. Pravdou ale je, ze na Karoqu to clovek musi cistit asi tak 10x casteji, nez na mych predchozich autech. Takze to nebude jen ve znecisteni, ale i ve steracich (material gumicek nebo tvar nebo....). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ras23 Vloženo 14. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2020 Presne, ocistil som to 2x do roka a po dvoch rokoch kupil nove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIREC66 Vloženo 9. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2020 Mám ešte original stierače 02/2018 45000 km a fungujú dobre , na jar a pred zimou ich očistím a gumičky pretriem prípravkom na ochranu gumových tesnení dverí a pekne stierajú vodu a nevydávajú pazvuky. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 12. leden 2021 Sdílet Vloženo 12. leden 2021 Po dvou letech a dvou měsících vyměněny origo stěrače za BOSCH Aerotwin. Na origo dvakrát měněny gumičky, ale teď začali vynechávat pruh, asi malý přítlak ( únava materiálu). Tak jsem zvědav jak dlouho vydrží? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 12. leden 2021 Sdílet Vloženo 12. leden 2021 nekupovat cinsky bosch... jedine stierace, ktore mi fungovali boli zo skodovky, originalne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 12. leden 2021 Sdílet Vloženo 12. leden 2021 @Catexcavator budeš spokojený.Jsou lepší jak origoš.Tato značka nikdy nezklamala.Mám je také...pohoda. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 12. leden 2021 Sdílet Vloženo 12. leden 2021 S origo byl od nová problém, vrzali a skákali. Po půl roce jsem vyměnil gumičky a pak to bylo dobrý na pár měsíců. Tak teď zkusím Božky😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quibusus Vloženo 15. Únor 2021 Sdílet Vloženo 15. Únor 2021 Pridávam postreh, snáď to niekomu pomôže. Nové auto dodané 01/2021 a mal som rovnaké problémy - ale problém bol nakoniec v kvapaline do ostrekovača. Neviem čo tam dávajú z výroby, ale nič moc to nieje. Doplnil som obyčajnú zo Schell a som spokojný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 23. Duben 2022 Sdílet Vloženo 23. Duben 2022 (editace) Zdravím, řeším výměnu stěračů na rapidovi a tak bych ještě při samotnou výměnu zkusil vyměnit gumičky. Mohl by mi někdo poradit jaké přesně mám vzít? Editováno: 23. Duben 2022, autor: mbrazdil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Duben 2022 Sdílet Vloženo 23. Duben 2022 Rapid má stejné stěrače jako Karoq? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladko1 Vloženo 28. Duben 2022 Sdílet Vloženo 28. Duben 2022 Ano. Minimálně co do materiálu čelního skla a gumiček ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 28. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2022 Origo stěrače stojí za h...o, po chvilce vržou a skáčou. Už jsem vyzkoušel kde co, ale Valeo za mě super, ani po roce neskáčou. Pro info Scala má stejný ramínka jako Karoq řidič 650mm a spolujezdec 450mm. Na zimu jsem dal z O3 měl jsem doma novou sadu, jen u řidiče je jen 600mm, ale ničemu to nevadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guppy Vloženo 30. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2022 kacer1: Nesouhlasím, u nového auta byly vždycky nejlepší originální stěrače z výroby. Po 2 letech jsem je vyměnil a už to nikdy nebylo ono ( měli jsme dva Nissany ). U Karoqa, mám ho měsíc, jsem zvědavý. Mám předplacený Servis Plus, kde by měli 5 let měnit i spotřební materiál zdarma, tak uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 30. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2022 Tak zrovna u Karoqa jsem měl stěrače na hovno od počátku a musel je vyměnit hned po roce. Dokonce jsem zjistil, že měly ramínka špatně nastavenou "geometrii" a seřizoval jsem si to sám pomocí přípravku. Po tom už to bylo ok. Auto byl služebák a ten servis na moje požadavky moc nereagoval. Na kameře jsem viděl jakým způsobem zjištoval stav. Těsně předtím než mi měl přivézt auto zpátky ze servisu, tak párkrát prostříkal čelní okno, párkrát setřel a usoudil, že to je ok. Proto jsem to řešil sám bez těch chytráků. Video je po 10měsících používání. Jezdila s tím hlavně přítelkyně, myslela si, že to je tak normální. Jak jsem do toho sedl já, tak jsem myslel, že vyletím z kůže. VID_20191005_103623.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 30. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2022 Karoq nema dobeh stieracov? Ma 2 funkcie zataca sneh nizsie aby neprimrzli stireace a prednastavi gumicku na stieracoch do spravnej polohy. Tym padom nevrzga pri starte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrBo Vloženo 30. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2022 Já taky se stěrači z výroby velké zklamání, pískaly a skákaly po sklě. Po měsíci jsem je vyhodil a koupil Aerotwiny od Bosche a maximální spokojenost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 30. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2022 Souhlas s @PetrBo....mohu jen doporučit👍😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 31. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2022 Já jsem koupil v obchodě ACTION stěrače od Valeo za 150Kč a jsou 100% lepší než originál...:) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mahony1 Vloženo 31. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2022 Také originální stěrače po půl roce do popelnice, zakoupení Valeo a zatím po půl roce 👍. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 31. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2022 Kupuju už několik let Bosch Aerotwin a nikdy nezklamaly. A nedělá ty originální právě Valeo? Kdysi to tak bylo...Spíš jde třeba o to, že ta guma taky stárne-tvrdne stářím a špatným skladováním, což může být právě ten problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 31. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2022 A to Ti příjde normální dát za auto 3/4 míče a dostaneš takový 💩? Ať jdou s takovou kvalitou někam do zádele. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 1. leden 2023 Sdílet Vloženo 1. leden 2023 (editace) On 12/31/2022 at 6:06 PM, mahony1 said: Také originální stěrače po půl roce do popelnice, zakoupení Valeo a zatím po půl roce 👍. Čo ja viem, tak originálne dodáva tiež Valeo, takže ono to je skôr o tom, že ako tie stierače používaš, ako sa o ne staráš, resp. hlavne ako sa staráš o čelné sklo. Napr. ja sa v zlom počasí a obzvlášť v zimnom období snažím jazdiť tak, aby so nešiel priamo za veľkými vozidlami, obzvlášť nie za nákladnými autami, ktoré striekajú veľké množstvo tej slanej sračky ktorá je na cestách. V lete sa zase vyhýbam zotieraniu čelného skla kvôli hmyzu, ak sa dá, neparkujem na slnku, a čelné sklo si čistím primárne doma v garáži, alebo keď dorazím do cieľa (nosím so sebou na to autokozmetiku + mikrovláknovú utierku). A nakoniec, snažím sa vyhýbať aj čisteniu gumičiek stieračov. Na nich je totiž nanesený nejaký grafitový prach vďaka ktorému ľahšie kĺžu po skle a nie je dobre ho z gumičky zotrieť. Inak tento prach zanecháva tie čierne čiary na handre keď čistíte gumičku. Odkedy praktizujem vyššie spomenuté veci, životnosť mojich stieračov sa niekoľkonásobne predĺžila. Skúšal som lacné aj drahé náhrady, a zatiaľ sa mi osvedčili Bosch Aerotwin. Kým som prvé stierače menil zhruba po roku, teraz mám stierače už asi 3 roky. P.s.: Určite by som zvážil aj aplikáciu "tekutých stieračov", ale nejakých kvalitnejších, ktoré vydržia na skle aspoň pol roka. Pri jazdách mimo mesta prakticky netreba predné stierače vôbec zapínať. Editováno: 2. leden 2023, autor: e1. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 1. leden 2023 Sdílet Vloženo 1. leden 2023 Akoze sorry, ale stierace maju sluzit mne a nie ja im. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 1. leden 2023 Sdílet Vloženo 1. leden 2023 Origo z výroby na autě vydržely cca rok ale už po osmy měsících začaly poskakovat. Mám vyzkoušený za posledních šest let Valeo a nikdy nebyl problém. Bosch jsem nezkoušel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 1. leden 2023 Sdílet Vloženo 1. leden 2023 3 hours ago, deto said: Akoze sorry, ale stierace maju sluzit mne a nie ja im. Aj tak sa k tomu dá pristupovať, len potom sa nečuduj, ak ich musíš meniť 3x častejšie! A koniec koncov im nakoniec aj tak slúžiš, lebo aj keď to nie je veľká čiastka pravidelná výmena 2-3 ks stieračov tiež niečo stojí a ak peniaze nekradneš, tak vlastne si pre tie stierače tiež musel niečo spraviť (=odpracovať). Takže je to len o tom, či obetuješ ten čas jednorazovo a budeš kupovať stierače každý rok, alebo sa trochu prispôsobíš ale na druhej budeš riešiť výmenu stierača možno iba raz za 3 roky (+aj matička Zem ti poďakuje, že produkuješ o niečo menej odpadu a s tým spojených emisií). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.