dema Vloženo 7. leden 2019 Sdílet Vloženo 7. leden 2019 Prave som sa vratil od auta. Nestaci len stocit klucikom do polohy 1. Treba aj nastartovat, a zdalo sa mi ze to hned stoci stieracom, nie ako pri spiatocke ze istu chvilku to trva. Co je ale zvlastne druhykrat po ked startujem auto za par sekund uz nezotre stierac, uz je vsetko okej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dema Vloženo 8. leden 2019 Sdílet Vloženo 8. leden 2019 Cez znameho zo skodovackeho servisu som zistil, ze to bude najskor kablovy zvazok. Uvidime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 8. leden 2019 Sdílet Vloženo 8. leden 2019 Vycvaknutím průchodky,jak je tady vyfoceno výš, a prohlédnutím kabelů rozhodně nemůžeš nic pokazit.Je ale skutečně zvláštní,aby ke spuštění stěrače stačilo jen nastartovat a nemusel být při tom zapnutý spínač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seliot Vloženo 3. Březen 2019 Sdílet Vloženo 3. Březen 2019 presne tento istý problém ma otec na svojej F2 r.v 2014 ale iba v zime v lete je kľud nedošiel niekto na čim to môže byt ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JozefDrahovsky Vloženo 7. Březen 2019 Sdílet Vloženo 7. Březen 2019 Zadný stierač sa rozhodol, že sa nedá vypnúť a stiera a stiera. Po naštartovaní zotrie, počká stanovený čas a zotrie znova. Keď dám ostriekať zadne sklo, tak spraví niekoľko rýchlich zotretí a prepne sa na časovať, ale z časovača vypnúť nejde. Našiel som postup štartu, ak dám páčku do vypnutej polohy, pri zaradenej nie spiatočke, tak občas stierač nezačne sám od seba stierať. Ale ak mu dám pokyn stierať, tak ho do vypnutia zapaľovanie nevypnem. Domnievam sa, že je niekde prerušený vodič od ovládacej páčky sterača pod volantom a nedostáva signál a vypnutie. Má niekto s tým skúsenosť a vie poradiť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 10. Březen 2019 Sdílet Vloženo 10. Březen 2019 Ja som včera zistil že mi nejde zadný stierač,už sa mi raz stalo ako som popisoval vyžšie,že mi nešiel no po zhasnutý motora a opätovnom štarte opäť funfoval,ale teraz prestal úplne fungovať.Neviem či to nemá nejakú súvislosť predvčerom som menil ledky v osvetlení ŠPZ-ky,žeby sa uvoľnil konektor?,moc sa mi tomu nechce veriť,asi skorej seknutý kábel v gumovej priechodke asi napravdepodobnejšia možnosť,vadnú páčku alebo motor skorej vylučujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 10. Březen 2019 Sdílet Vloženo 10. Březen 2019 Dnes som bol v záhrade,začalo pršať a zadný stierač odrazu funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 23. Březen 2019 Sdílet Vloženo 23. Březen 2019 U mňa bol tento problém so samovoľným stieraním zadného okna, keď mi začal odchádzať akumulátor a mal nízke napätie. Po výmene batérie za novú to okamžite prestalo. Ak máte tento problém obzvlášť v zime, po dlhom státí, alebo po krátkych jazdách, resp. kombinácií týchto stavov, tak je to jasné. Ak máte možnosť, skúste pred štartovaním auta premerať napätie! Inak môže pomôcť rekondičné nabitie batérie doma. V horšom prípade vás čaká výmena úplná batérie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew2693 Vloženo 16. Únor 2020 Sdílet Vloženo 16. Únor 2020 mam otázku, kde sa nachádza relé zadného stierača ? dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady555 Vloženo 16. Únor 2020 Sdílet Vloženo 16. Únor 2020 (editace) mne pomohla vymena za novy motorcek, odvtedy ide stale ked treba Editováno: 16. Únor 2020, autor: bady555 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 Rele pri ostatnych, za palubnou doskou. Stiah dielenskunprirucky. Vyberies prepinac svetiel a rele uvidis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keso8 Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 (editace) Zdar, hľadal som v celej sekcií elektrika takúto tému a nenašiel som tak som založil novú. Mám F2 FL kombi 2011. Bojujem už dlhšiu dobu s funkčnosťou zadného stieraču. Raz ide raz nejde. Buď po zapnutí nejde vobec alebo je počuť ako keby v ňom cvaklo (snažil sa rozbehnúť) ale nejde aj tak. Občas normalne ide. Už sa mi stalo aj to že nešiel aj keď som sa hral s páčkou a po asi 15min jazdy sa zrazu rozbehol urobil všetky cykly ktoré som mu nasetoval a potom išiel nromálne. Auto som odstavil 2dni stálo a zas nič. - Kontroloval som káble čo idú z karosérie do 5 dverý. Boli nejaké poškodené ako aj ochrana tak som všetko opravil a zaizoloval - Kontroloval som poistku a tá je dobrá (aj merákom nie len vizuálne) - Meral som na konektore motora napatie. Medzi Hnedym a Čiernym - 12V, medzi Čiernym a Zeleným - 12V, medzi Čiernym a Zeleno/Červeným - 12V. Medzi Hnedým a oboma Zelenými - 0V ale to bude asi tým že sa spína cez mínusový pól a nie plususový ( pri teste bola zapnutá páčka pre stieranie zadného stieraču ak ju vypnem všade sú mV) - Kontroloval som konektor a ešte som ho aj pre istotu pripáskoval ku mechanizmu stierača či náhodou nestráca kontakt napríklad otrasmi - Mal som dole celý kryt mechanizmu s motorom či nahodou tam niečo nieje zlomene ale nič aj mazivo je v pohode Ja už fakt neviem. Ako jediné čo ma napadá je že ten motor si zo mňa robí prdel alebo pomaly umiera. Máte nejaké rady ? Díky Editováno: 17. Červen 2020, autor: Keso8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 vymeň motor , zbytočné skúšanie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keso8 Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 (editace) Takže ostáva naozaj už len motor. Počítam že samotný sa asi kúpiť nedá ale len ako celý mechanizmus či ? Editováno: 17. Červen 2020, autor: Keso8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 1. Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora. 2. Podobné téma zde již samozřejmě bylo, najít ho trvalo asi 5 vteřin... Sloučeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keso8 Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 Budem brať na vedomie. A v tom prípade sa ospravedlňujem za novo založenú tému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 Po pěti letech se vrátil problém s mávnutím zadního stěrače pri startování. Zapnu zapalování, nic se neděje, jak zastartuju, tak to vzadu setře. Dělá to když auto delší dobu stojí. Protože je baterie deset let stará, tak jsem jí zkusil nabít. Problém se stíráním zmizel. Počkám až to zase začne dělat a zkusím zase nabíječku. Předběžně to vypadá, že při nízkém napětí blbne řídící jednotka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 Dělá mi to taky,jakmile je baterie slabá když to dlouho stojí a hlavně v zimě,tak při startování občas setře zadní stěrač. Neřešil bych to,jen dobil baterii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 12. Březen 2022 Sdílet Vloženo 12. Březen 2022 U mňa tento problém už druhý krát skončil s výmenou batérie. Jej nabíjanie už jednoducho nestačilo. Batériu ktorú mám teraz doma som sa pokúšal ešte oživiť, zatiaľ bez úspechu, po nabití veľmi rýchlo klesne jej napätie ku 10,8 V. Vyzerá to tak, že jeden článok je KO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Březen 2022 Sdílet Vloženo 12. Březen 2022 Zadní stěrač je řízený elektronicky. Je velmi náchylný na nestabilní napájení. A hlavní příčina je v nedostatečném ukostřením (mínus pólem), zadních dveří. Myslím si, že kdyby nebyl žádný přechodový odpor, mezi mínus pólem baterky, kostrou karoserie, zadními dveřmi a stěračovým motorkem, tak by ani slabší baterie nedělala potíže. Tu prvotní závadu v přechodových odporech, jen vyřeší plně nabitá baterie. Ale závadu neodstraní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 12. Březen 2022 Sdílet Vloženo 12. Březen 2022 Do pátých dveří není kostra přivedená drátem? V Roomsteru jsem se ještě moc nevrtal, ale měl jsem za to, že kostření přes karoserii bylo naposledy u Favorita. I Felicie má do pátých dveří hnědý drát (kostra je hnědá v celém autě). Musím mrknout na schéma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 13. Březen 2022 Sdílet Vloženo 13. Březen 2022 Určitě kostra drátem přivedená je. Ale je otázkou je, jak je po letech ukostření kvalitní. Když tam bude přechodový odpor, na žárovkách SPZ se to ani nepozná. Motorku stěrače už to vadit může. Každopádně je to věc, která by se měla zkontrolovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 31. Březen 2022 Sdílet Vloženo 31. Březen 2022 Dost často bývá i problém v samotném motorku stěrače, na tišťáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jar91 Vloženo 30. Duben 2022 Sdílet Vloženo 30. Duben 2022 Mám podobný problém zadní stěrač nefunguje. Kabely v pruchodce se zdají dobre už byli opravované. Ale možná příčina bude motorek. Dá se to zvládnout doma. Výměna. Měl by někdo návod jak ho popřípadě vyměnit. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 12. Březen 2023 Sdílet Vloženo 12. Březen 2023 Zdravím, riešim teraz nefunkčný motorček zadného stierača. Mal som rozmontovaný motorček aj som skúsil na stabilizovanom zdroji a funguje ako má. Vymenil som páčku za inú kde som si bol 100% istý, že funguje a nejde ani tak. Na konektory čo ide k motorčeku som meral aj či ide nejaké napätie a na čiernom a hnedom mi ukazuje 12V. Otázka je či tie ďalšie dva majú mat nejaké napätie tiež alebo iba v prípade ak sa zopne v RJ. Pozeral som aj funkčnosť v RJ ale nikde som to v meraních hodnotách nenašiel. Sú tam iba predné stierače. Kabeláž vyzerá byť OK. Tú budem kontrolovať komplet až budúci víkend. Mali ste niekto takýto problém ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.