Přejít na obsah

Rozvody 1.4 16V 55 kW


lada

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Ahoj všem,

včera jsem slyšel o zajímavé možnosti získání rozvodové sady na 1.4 16V-a to sice z Polska, jedná se o to samé, co se dá koupit v autokelly asi za 6300,-, v polsku zhruba za 4500,- (ta samá značka i označení-Febi 21772), soused tam občas jezdí pracovně, tak kdyby měl někdo zájem, dejte vědět, může to přivézt. Mě osobně to naprosto zaujalo, takovej rozdíl v uplně identickém zboží, tak proto to píšu i sem:) já si takhle nechám přivézt i sadu na renaulta, tam je rozdíl nižší i tak se to ale vyplatí:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já vím, ale tady na tom v tom Polsku mě zaujalo, že jsou to naprosto stejné sady jako z autokelly, prostě komplet FEBI, případně jiné značky, zatímco to, co tady někdo nabízí sice za velmi výhodné ceny je poskládané z čehosi a moc důvěry to ve mně nevzbuzuje, ale záleží na každém...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj, o km a rozvodech bylo napsáno mnoho. Ale je tam nějaká časová lhůta? Co s autem 1.4 16v benzin, co má najeto 20.000 km a je 5 let staré? Je třeba měnit z důvodu 5 let?

Děkuji za odpověď.

Editováno: , autor: zha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

řemen určitě stárne, ale nevím o tom, že by výrobce předepisoval výměnu řemene po určité době. Napiš dotaz do škodovky, schválně co ti odpoví

Tak zkus nechat 5 let gumy na autě,jaký budou po 5ti letech,určitě to bude super :smich:

To není ze servisní knížky,ale možná i tam to je! Hlavně to je praxe a zkušenosti, škodovácký skripta takhle mluví jasně. To samé jsou svíčky 60tis nebo 5 let a vzduchový filtr to samé. Stačí?

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ono Autokelly je jedna z největších firem s autodíly tady na trhu. Pokud mohu doporučit zkuste AQ autodíly Rychnov nad Kněžnou ( u benzínky BENZINA) a AUTOHOBBY Kostelec nad Orlicí ( je to na kruhovým objezdu) mají tam Castrol a Delphi oleje za slušný peníze a originál filtry za opravdu rozumný peníz ( olejovou vložku na HTP za 100,-) ale i díly na cizí auta za bomba ceny, dokážou všechno možný ( Valeo, LUK, SACHS, INA, FAG, FEBI) , POZOR ale na jejich AQ díly jsou sice levný ale kvalitovně nic moc až na aero stěrače ( 300mm-700mm za 97,-/ ks). NEPOSÍLAJÍ ALE POŠTOU ANI PPLkou. Vše si musíte vyzvednout. Objednají ale i přes telefon. Dokonce známí u nich objednával brzdový destičky na Peugeota 306 a objednali mu 3 varianty který zaplatil a do týdne dvoje vrátil bez problému a nějakýho poplatku akorát to nesmí mít zničený obal. o proti třeba AUTOKELLY měl destičky od ATE za peníze co maj v kelly bez DPH. což je 20% sleva!!! zkuste i jen třeba na porovnání cen.

telefon Rychnov: 606 655 944 nebo email: aqrk@hpp.cz odpovídají na e-maily nepravidelně jo a jsou tam od 8 do 17hodin

jezdim k nim pro díly na Fabii, Vectru A, Lancera a Megana

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

predpísaná výmena nie,len prvá kontrola pri 90t km a potom každých 30t km...

ak chceš mať na duši kľud,tak ich vymeň max.pri 120t km+vodnú pumpu..väčšinou sa menia pri tých 90t km :kol-28:

inak o rozvodoch tu je popísané dosť,trebárs tu

http://forum.skodaho...14-16v-rozvody/

Editováno: , autor: libero1071
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě v origo servisu dělali rozvody ve 120 tis bez vodní pumpy, protože tu v tolika km mění pouze pokud je špatná, dále mi řekli, že další rozvody ve 240 tis. Mám 200 tis. naj. a dříve jak ve 240 tis. měnit nebudu, protože , když se kouknu na řemen nebo na kladky, napínáky, tak jsou vpořádku.90 tis. je zbytečně brzo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skoro bych si tipnul, že jsi ty kladky nikdy neviděl - po sundání horního krytu je horko těžko přístupná ta, která napíná spojovací řemen, ty ostatní jsou přístupné až po sundání spodního krytu a to už musíš vyvěsit motor a dát dolu řemenici (pokud rozvody měníš v servisu, tak tento úkon asi pravidelně neděláš...). A ani to nemusí stačit, protože tam z boku není skoro vidět - toho že má vodící kladka mikropraskliny (najeto 88 tisíc) jsem si všiml až když jsem ji vyndal a natočil pod žárovkou.

Měň si rozvody, kdy chceš, ale ostatním to raději moc neraď - zde na foru je popsána řada zkušeností s rozvody, které nepřežili ani těch 90 tisíc. I mě se jedna z napínacích kladek rozpadla ještě před tímto limitem (a to nepočítám tu "jen" popraskanou nepočítám) - příznačné je, že v 86 tisících byla vizuálně OK, o 1500 km později byla na hadry (takže 30tis. ontervel pro kontrolu stanovený v DP také nemusí být košer). Rozvody prostě můžou vydržet jak 180 tisíc, tak jen 80 tisíc....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neradím , v kolik má kdo měnit rozvody, akorát jsem uvedl, co mi řakli v origo servisu, bohužel jsem již měnil rozvody, na uvedené kladky je shora vidět, do ložiska samozřejmě nevidíš, v jakým je stavu řemeny, zda.li kladky dotahujou řemeny poznáš. A pokud řekneš , že rozvody vydrží 180 tis., ale i 80 tis., tak jsi taky moc neporadil. Myslíš , že v servisu ti při porhlídce sundavají i spodní kryt rozvodů, pochybuji.Ale všechna úcta tobě, jsi zkušenější, ale pořád jsem na foru, kam může uživatel přispět radou, alei názorem. :kol-33:

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle DP by se při kontrole kladek měl ten kryt sundat, pochybuji ale, že to někdo dělá. Místo toho se spíš dělá jen "kontrola řemenů" a tam se to sundavat nemusí. Jenže tenhle úkon je téměř k prdu. Tím horním krytem totiž opravdu na všechny kladky vidět není (jsou čtyři - ta spodní nejdůležitější je až dole u kliky a shora jí kryje pumpa). To že se vracejí nic neznamená. Pokud už se totiž ani nevracejí, tak má motor před sebou zpravidla jen pár kilometrů života - a tenhle okamžik se trefí výjimečně

Jinak výtku beru - Takže moje konkrétní rada zní: přízemní uživatel mění v 90 tisících a kdo má rád trochu toho adrenalinu nechá rozvody na pozdější dobu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...