Přejít na obsah

Vaše spotřeba u 1.9Tdi 96Kw


seler

Doporučené příspěvky

ono u těchto motoru je duležite mit spravně nastavene rozvody, pak mít v pořádku ostatní věci, další věc je zjistit jak moc kecá palubní počítač... pak mít dobře nahuštěné pneu a taky brát v uvahu na jakých gumách jezdíte.. těch věcí je dost co může ovlivnit spotřebu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

no já jezdim za 8,5 stahnul jsem to z 9 litrů a to si myslim ze je slusny :-) s O1 66->92kW jsem jezdil za 7,5-8 /l takže myslim ze ta spotřeba o litr navic oproti O1 je uchazejici. Jinak nechapu jak nekdo muze jezdit za 6 litru to se ten motor snad ani neroztoči a vše odnáší setrvák ce se namáha na max krouták :-) já jezdim na  krouták od 2000 do 2500/min a pak na výkon tj od 2500ot/min do 3800ot/min :-)

Editováno: , autor: spacewerk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky nechápu těch 5.3 a podobně, jako na dálnici bych asi byl schopnej to zkrotit pod šest, ale to bych musel jet jak důchodce, max 120 a pak by to možná šlo, jinak ani náhodou, město kolem 8l a dálnice při jízdě 170-180 prázdnej 6,6l a plně naložen při stejný jízdě 7l, a kombinovaná těch 7,5, ale nutno podotknout, že nemám lehkou nohu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1,9/96 180 000km  mám kombinovanou 5,8-6,1 léto-zima,Chorvatsko přes A a SLO dálnice 5,4 při rychlosti 130-140km/h klima na 22,to vše na diesel Eurooil,Verva snižuje spotřebu u mně 0,3 max 0,5l/100km.Pokud jedu výletovku dá se dojed 50km v malém provozu 5,2,ale v dobrém kraji kde je rovina,třeba Pálava,Vysočina tam je to 6,4.V průměru jezdím 120 mimo,v 70 obci,nerad podtáčím motor.

Editováno: , autor: tim 35
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já skoro každý týden cesta 300km do Prahy jezdím za 5,8l. Z toho 70km okresky, zbytek D1. A to nejsem žádný louda, moc aut mě nepředjíždí, jezdím mezi 130-150km/h, nemám tempomat :-/ . Párkrát když jsem to na této trase hnal, ale max do 180km/h, tak jsem přijel za 6,3-4l.

Spotřeba se mě na takové auto zdá super. Samozřejmě je to podle PP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Jezdim hlavne mezi vesnicema, semtam město, a nějak extra dlouhý trasy minimálně a dlouhodobou mám 5,5l na zimních pneu! Podařilo se mi udělat i 4,8 taky na zimakach. A rozhodně nejezdím s podtocenym motorem nebo tak něco. Jinak pokud mám plný auto, nebo tomu tlápnu, většinou se dostanu na nějakých 7 l :)

Editováno: , autor: Michal93
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Každý den do práce 15km tam a 15km z5 přes 3 vesnice = 50km/h + 90km/h, z toho cca 20% město = 5.5l/100km v tomto teplem počasí, v zimě je to o 0.8l horší. Kola mám 16"

Měřeno dle nádrže, palubák mi průměrnou ukazuje o 1l víc! :-(

Editováno: , autor: FraJa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

treba pozriet cidlo nafty,vody motora,termostat,ci je zohriaty na prevadzkovu vo vagu aspon 90 stupnou ,kola ci nepribrzduju,spatna vaha,nove filtre,nastavenie rozvodov je toho vela!ja jazdim od 4,5l do 5,7l a vo vagu mas aku sinchronizaciu rozvodov?

Editováno: , autor: sparcp gti
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co to je synchronizace rozvodu temto věcem moc nerozumim vím že se mi divali na nastavení vacky a ta byla 0.0

treba pozret vsetky cidla za tepla hlavne cidlo teploty vody mam skusenost ze na vagu pri zohriatom motore ukazovalo 69 stupnou a spotreba bola 6,5l po vymene cidla a termostatu ukazovalo na vagu 91stupnou tak spotreba klesla na 5,6l takze tak

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...