Přejít na obsah

Motor 1.4 16V 63 kW

biliv

Doporučené příspěvky

Ja mám 59kw so 420 000km a klepe mi to veľmi podobne, ak sa mi podarí, skúsim to nahrať pre porovnanie. 

Robil som generálku, hlavu som mal už 2x na repase, vymenené sú aj zdvihátka aj vahadlá a klepe to aj tak. Po generálke to nerobilo pár dní, potom to znovu začalo. Podľa intenzity zvuku mne ide ten klepotavý zvuk skôr od spodku motora akoby z olejovej vane. Skús sa započúvať či aj tebe to skôr nejde z dola , možno máme podobný problém :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez rozobratia aj tak na nič pravdepodobne neprídu. Ale skúsiť spýtať sa môže, možno bude mať niekto priamu skúsenosť s týmto motorom a riešením.

Mne by sa tiež nechcelo ísť do demontáže hlavy na blind pri nájazde 25 000km :)

BTW toto je zvuk môjho CGGA, napoly teplý štart, prestane klepať až pri 80°C. Ale pri pridaní plynu v otáčkach 1200-2000 to klepe aj pri teplom, pri vyšších už neklepe. :D 

Editováno: , autor: Hado
Nanovo nahrané video, pôvodné nešlo :)
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Pandora ten zvuk to  z toho videa to akoby bol diesel.... My sme auto kupovali myslím v podobnom čase. Nám to klepalo občas úplne na začiatku, auto bolo ešte v záruke ale myslím si že to malo súvis s tými horšími letnými štartami - ako nám to klepalo vtedy to mám niekde uložené, ale aj to nebolo tak ako Tebe teraz. Možno by si mohol nahrať video kde ten zvuk zmizne, prípadne môžem nahrať z nášho motora a porovnáme to.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Většinou to má za vinu olej,tedy jeho hustota a jak rychle je schopen natlakovat zdvihátka.

Teď zrovna jsem řešil tohle s jedním ,vyměnil si já jaře olej ,ale nevšiml si že mu prodaly místo 5W40 co dává ,tak tam dal 10W40. A než se motor zahrál tak to klapalo jak blbý.I známý co dělá v autorizaku, když to slyšel tak to potvrdil.

I když ten Mogul by to měl splňovat ,jak viskozitou tak normou VW.

Ten proplach bych udělal preventivně nic tím nepokazíš.

Odkaz ke komentáři

• o 11 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, narazil jsem u manželky fabie 1.4 16v 63Kw na tento zvuk, který se někdy chvíli ozývá u vypnutého motoru - video jsem náhodně našel na YT staršího data, ale zvuk je přesný:

https://youtu.be/EJQ6lyhnCec

Někdo prozradí, co že ten zvuk způsobuje? :) Nějaký ventil, kompresor klimy? Auto jezdí denně úplně v klidu, není to pravidlem, že bych to zaslechl, díky

Odkaz ke komentáři

Hele nebudu tvrdit, že mě to taky nenapadlo :) auto je z Německa, kde si na tohle i celkem potrpí, ale ať jsem hledal, jak jsem hledal.... nic jsem nenašel. Slyšet je to jen občas než motor vystydne, většinou konkrétně u té naší to udělá párkrát a zmlkne. Je to absolutně totožný zvuk s tím z videa, takže by tam muselo být to samé, ale zatím jsem na to nepřišel. Ne že by na tom stál svět, ale zajímá mě to :D

Editováno: , autor: ThomasHK
Odkaz ke komentáři

Dost mě v souvislosti s tím zaujalo toto téma: https://forum.skodahome.cz/topic/152389-v%C3%BDm%C4%9Bna-ventilu-odv%C4%9Btr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD-klikov%C3%A9-sk%C5%99%C3%ADn%C4%9B-diagnostika/

Možná nebude od věci nechat zkontrolovat či vyměnit i odlučovač oleje - při problémech s ním se klapka snaží často nastavovat polohu i po vypnutí motoru. Mám poslední měsíc výroby s tím levnějším elektricky ohřívaným :)

zkrátka udělat při olejovém servisu i tohle a klapku a mít v podstatě klid.

každopádně děkuji všem!

Odkaz ke komentáři

• o 10 měsíců později...
  • o 10 měsíců později...

Zdar,

ať nezakládám nové téma,dám to sem.

Mám Fabii II Motor  BXW 1.4 16v 63kw a potřeboval bych přetěsnit olejovou vanu.

Nemáte někdo zkušenost jestli jde vana sundat bez demontáže části výfuku s vlnovcem?

Na jedné straně má senzory teploty a hladiny oleje.

Teoretický asi ano,ale nedokázal jsem najít žádnou fotku jak je to se sacím košem,ten jediný by tomu mohl bránit.

Díky.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...