Přejít na obsah

Škoda FABIA / ROOMSTER

Fora

1. FABIA I

Škoda Fabia je malý osobní automobil a byl oficiálně představen na 58. autosalonu ve Frankfurtu 14. září 1999 s karoserií pětidveřového hatchbacku. Byl představen jako nástupce modelu Škoda Felicia, ale rok a půl se oba vozy vyráběly souběžně. Necelý rok po hatchbacku byla představena Fabia s karoserií combi a paletu karoserií v roce 2001 uzavřela karoserie sedan. Roku 2007 byla na jarním ženevském autosalonu představena druhá generace s karoserií hatchback, což znamenalo konec výroby pro hatchback první generace. Combi druhé generace bylo představeno o půl roku později. Tímto definitivně končí výroba combi a sedanu první generace. S karoserií sedan už se v druhé generaci nepočítalo. 

172.9k

Pokec pro Fabii a Roomster

64.3k

Vaše připomínky, názory, postřehy a návrhy k Roomster Clubu

508

• Aktuální příspěvky

• ano , vypustak na 17 imbus aj tento cep vidlicky ... liat olej mozes zhora cez taky isty cep vidličky , je to rychle ... akurat by som si kupil dve nove gumicky na ne , vzdy su uz vyzvejkane 
    • Já se po 4,5 tis. km dostávám na 6 litrů a poslední dva měsíce 5,9. Hodně to jsou delší jízdy s tempomatem, ale že bych byl brzda provozu, to ne. Většinou +10 až 20 km/h limit.  Oleje jsem dolejval pouze symbolicky 2 deci a zajímavé je, že když jsem měl auto v servisu na opravu kabelu po zásahu kuny, tak evidentně servis kontroloval hladinu oleje taky, na měrce byly otisky.  Palivo Shell v power diesel, Verva diesel a teď nádrž Eurooil Diesel optimal +. Ten eurooil bez biosložky pocitově nejhladší chod na volnoběh od studeného motoru. S ohledem na cenu se jeví jako super volba, ale málokde ho mají. 
    • Na některých autech byl problém s palivovým vedením, oprava podložením, nebo výměnou. Může to být i cokoliv od podvozku, nebo i silentblok (převodovky). Oni to prohlásí za normální na 2 roky, pak už si to hradíš.
    • Našel jsem fotku převodovky (MQ200) zespoda. Je to ten čep (čep vidlice), kterým lze většinu oleje vypustit? Je potřeba v tom případě povolovat i výpustný šroub?
    • Několik rad 1. Pokud sedla do rapida proč se blondýna ptá u Karoqa   2. Technickej dotaz na motor patří do sekce motor a ne do hospody   3. Nepíšeš o jakej motor de   4. Nejdůležitější rada- zkus to znova a lépe  
  • Vytvořit nový...