Motor 1.2 TSI / 1.4 TSI
155 témat v tomto fóru
-
Zdravím všechny. Rád bych se všech zeptal na radu, popř. na řešení. Mám Škoda Roomster 1.2 TSI 63kW 07/2010 a nejeto 75 tisíc km. To že mám třetí rozvodovou sadu opomíjím. V poslední době začal motor, nebo něco v něm při vytočení nad tři tišíce vydávat výrazně zadírající(řinčivý) zvuk. Ten zvuk lze slyšet jak na volnoběh tak i za jízdy např. na dálnici. Vždy od třech tisíc dále. Máte někdo podobný problém? Může s tím být i spojeno, že když řadím tak něco cvaká u spojky a na vyřazený plyn něco chrastí v náhonu. Nebudu Vám vyprávět, že auto jsem celkem 7x reklamoval a rozhodně bych už nic z vrakoviště Škody nekoupil. Mám i špatnou zkušenost se servisy. Proto …
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Setkal se prosim nekdo z majitelu s ocouzenym telesem turba shora tesne pod okrajem tepelneho krytu? 1.2 TSI 63kW vyroba 07 2010 43tis km zatim vse puvodni, funkcne bez zavad Diky
-
-
- 14 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
-
Zdar chlapi. Mám Fabii TSI 63 KW najeto cca 10 000km, při vypnutí motoru se mi ozvou z motorového prostoru cvakavé zvuky něco jako relé nebo tak. Taky něco jako přidřený zpomalující ventilátor nebo nějaké servo či něco co se pohybuje jakoby s námahou. Nevíte někdo co by to mohlo být? S autem jsem zatím v servisu nebyl. Zatím co jsem tak vysledoval jde to od dílu který jsem označil na fotce. Při pběhu motoru nic co by se točilo s odporem nebo bylo přibržďováno není slyšet jen až se motor vypne...Moc díky
-
- 16 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Mam 46 tis, 11/2010, retaz menena pri 15 tis, 30 tis a teraz sa uz zasa obcas ozve, ale auto je po zaruke, tak to nejdem riesit. Najnovsie sa mi zda, ze to za studena zacalo nejak cvrlikat. Ma este niekto taku skusenost? CO to moze byt? Ide to ako od strany spolujazdca. Vacsinou to po zohriati motora prestane. Hlavne sa to ozve po pridani plynu.
-
- 7 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravim, od piatku mam novu Fabiu 105HP, ale hned v prvy den ako som s nou prisiel domov sa rozsvietila kontrolka vyfukovych plynov /oranzovy motor/ hm nove auto, tak som isiel obratom do servisu a na diagnostike im to vyhodilo neznamu chybu. vymazali a ze vraj by to malo byt OK. na druhy den idem startovat, otacky vyleteli na 3000 a nespadli. po vypnuti a naslednom zapnuti auto absolutne nereagovalo na plynovy pedal. po niekolkych startoch tp vsak prestalo. pri startovani na MaxiDOT ukazuje "porucha motoru, zajedte do servisu" alebo take nieco... auto taktiez pri pridavani vydava divny plechovy zvuk + kolisu otacky na volnobehu. stretol sa nejaky novy majitel s nieciim…
-
-
- 275 odpovědí
- 143,1tis zobrazení
-
-
Ahoj,když tak se předem omlouvám jestli je to téma tady někde popsaný ,ale nenašel jsem na co se chci zeptat. Mám dotaz je možná výměna spodního krytu motoru Fábie II TSI 63kw kde je kryt částečný za spodní kryt motoru Fábie I 1.9TDI celoplošný a jestli by neměl potom motor problémy s chlazením.Mám právě z toho strach aby se to nehřálo.Předem děkuji za odpovědi.
-
- 6 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím mám 1,2 tsi 77 kw a zjistil jsem velkou vuly na silembloku viz obrazek. Chtěl bych se zeptat jestly to je normální. Najeto mám 25tkm
-
- 3 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Sestra si pořídila FII s uvedeným motorem a překvapila mě sdělením, že cestou na Vysočinu má o 2,5l vyšší průměrnou spotřebu než cestou zpátky. Tak jsem si povypůjčoval různá měřidla, napájení a softy a zjistil následující: parametr lambda je do 4500 otáček a do 3/4 plynu 0,996 po překročení uvedeného je najednou 0,765 Pokud převezmu údaje o seřízení závodních motorů, aby měly maximální možný výkon bez ohledu na spotřebu, pak jedou bohatost dle lambda 0,88. Obsah CO ve výfukových plynech je ve zmíněném bohatém režimu u sestřina auta 9,0%. Pokud jsem si kdysi seřídil Žigulíka tak, aby měl dobré reakce na přidání, měl cca 3,0% CO ve výfukových plynech. Je opravdu nut…
-
-
- 11 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, ako som si vsimol, tema "Zvolavacka TSI ma cez 860 prispevkov, a viac ako 106k zobrazeni. Je to s tym motorom naozaj take zle? Nechcem to zakriknut, ale ja mam cez 20000 km, a ziadne zvuky som zatial nepocul (mozno iba neviem, co mam pocut). Bol by som rad, keby do ste do tohto fora zapajali iba ti, ktori problem "zatial" nemaju. Zaujimalo by ma nasledovne: 1. typ motora 2. datum vyroby 3. stak kilometrov 4. zaobchadzanie s motorom (styl jazdy). Moje udaje su nasledovne: 1. 1,2 TSI 77 kw 2. 11/10 3. 20680 4. podla nalady, okolnosti a casu ... , niekedy podtacanie, inokedy sportova jazda... ps: dufam, ze pri najblizsom starte to nezacne:o) ps2: som zv…
-
-
- 106 odpovědí
- 35,8tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, doufám, že nevadí, že jsem založil nové téma o VW Polo na foru o vozech značky Škoda. Avšak koukal jsem, že jste tady dost vstřícný a probírají se nejen vozy od ŠA, navíc i motor je víceméně stejný. Moje první otázka navazuje na úvod: Forum jsem detailně prošel, ale přesto by mě zajímalo zda-li motor od VW (1.2 TSI 66 Kw) je v něčem jiný, rozdílný (kromě většího výkonu) než ten od Škody (1.2. TSI 63 Kw). Také by mě zajímalo jest-li nemáte informaci, zda-li je už vyřešen problém s turbem a rozvodovými řetězy (určitě víte, co mám na mysli), zejména pak u modelů VW. Vím, že se to tu hodně probíralo, psal jsem i na VW, tam mi řekli, že už implementovali no…
-
- 4 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, objavil sa mi na mojej fábii RS 1.4 TSI menší problém. Po studenom štarte (zväčša ráno keď idem do práce) celým autom a výfukom dosť šklbe, auto má od výfuku dosť divný zvuk a otáčky sú vysoké. Po 45 s na voľnobehu alebo po vypnutí a opätovnom naštartovaní motoru, resp. ešte po 500 m jazdy to prestane. Začalo to robiť teraz v lete (najazdené cca 10 500 km). Nemá niečo s niečím takým skúsenosti, poprípade mi nevie niekto dať link na fórum vw / škoda kde takýto problém riešili? V servise sa stavajú na zadné a náramne tvrdia, že to je normálne a robí to pri týchto motoroch za určitých teplotných podmienok (kým sa zahreje katalyzátor). Bohužiaľ nikto nevie t…
-
- 8 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
-
-
-
Dobry den, mam fabii 63k a jiz delsi dobu resim problem se startovanim. Musim nekdy i trikrat startovat nez mi zacne drzet otacky a to i ted v kvetnu. Zacalo to delat hlavne v zime a kdyz sem s tim sel do servisu tak mi rekli ze je to spatnym benzinem. Auto je koupeny v 2011 a stav tachometru mam 27000 km. Predem dekuji za kazdou radu
-
-
- 15 odpovědí
- 14,5tis zobrazení
-
-
Riešil som práve nejaké veci okolo oleja, tak ma napadlo že by sme mohli spraviť nejakú štatistiku o tom že aký olej a interval výmeny bol používaný v našich TSI. Zaujímajú ma hlavne viskozity a tie autá ktoré už nejaký problém s reťazou, prípadne turbom mali, prípadne pri akom počte km. Možno zistíme štatisticky nejakú zaujímavú súvislosť pri problémových motoroch Za mňa: CBZB 77kW (s DSG), vyrobené 12/2011, zatiaľ 27500, pri 18 a 22 tisíc chyba EPC, 1. a 4. valec vynechal, po opätovnom štarte motora bez problémov. Servis nedokáže jednoznačne identifikovať chybu, pri druhej príležitosti keď sa to stalo boli preventívne vymenené zapaľovacie káble, od vtedy sa chyba neo…
-
-
- 20 odpovědí
- 18tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim Chcem sa opytat kedze nemam nikoho v okoli kto by mal 1.2 TSI 77 kW ci je normalne ze mi pri kazdom rozjazde nabezne na palubnom pc takato aktualna spotreba. A to ci sa snazim rozbehnut pomaly alebo tomu nalozim. Pripadne odporucte vasu skusenost s rozjazdom a aktualnou spotrebou. Co ma ale zaraza je ze ked cuvam tak spotreba nepresiahne 2L ako to je mozne?
-
-
- 20 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
zdravím zajímalo by mě jestli by šel dát blow off ventil na motor 1.2 tsi 63kw, nikde na internetu jsem o tom nic nenašel
-
-
- 57 odpovědí
- 32,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte všichni, je mi jasné, že už o této věci asi bylo napsáno hodně a hodně lidí se kvůli ní pohádalo a hádá dodnes. V tomto vlákně jsem ale na podobnou diskusi nenarazil, tak si to tu dovolím nadhodit. Dokáže někdo odborně vysvětlit a objasnit, jestli je např. při jízdě z kopce se zařazeným 5 rychl. stupněm a noze z plynu skutečně spotřeba 0l/100km tak jak to ukazuje palubní PC ? Spousta lidí mi totiž tvrdí, že i když ukazuje PC nulu, ve skutečnosti tam nějaké mizivé množství benzínu jde, ale když se zeptám proč, nikdo mi na to neodpoví. Já totiž věřím udáji PC a ptám se, proč by měl do motoru nějaký benzín jít? Ventily ani písty nejsou mazány olovem z paliva tak jako …
-
-
- 28 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Dobry den, chci se zeptat, jaky je rozdil v techto dvou olejich? do Fabie dolevam 5W-30, ale pod kapotou pisou, ze doporucuji 5W-40, tak se chci zeptat, jakej je rozdil mezi temito dvema druhy. Dekuju za vysvetleni
-
- 4 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, v časopise Svět motorů jsem se dočetl, že existuje větší plech(plast) pod motorem pro motory TSI proti kunám. Byl jsem se dnes zeptat na prodejně orig. dílů a tam mi bylo řečeno, že zatim nic takového asi neexistuje, že mi objedná tak akorát originál co tam je. Chtěl bych se zeptat, zda máte už někdo tutu změnu a zda by jste mi mohl napsat kde ho seženu nebo číslo dílu, pokud je to originál Škoda.
-
- 18 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Ahoj :-) Jsem tu nový a zrovna tak jsem nový majitel Fabie II s motorem 1.2 TSI 63KW, vyrobené 05/11 Nezdá se mi jedna věc a to zvláštní "cvrdlikání" na volnoběh. V servisu mi řekli že je to vše v pořádku, údajně to dělají elektromagnetické ventily, nebo něco podobného. Možné to je, ale rád bych znal názor někoho kdo má stejný motor. Přikládám odkaz k poslechnutí. Předem díky :-) http://soundcloud.co...12-06-07-18-09#
-
- 10 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
vzhledem k tomu, že mám možnost výměny mého Š Room Scout 1.2 TSI 63 (11/2010, najeto 6.600km) za úplně novou Š Octavia Tour 1.6 MPI 75 kW, rád bych znal vaše názory. Je mi jasné, že bych šel do konstrukčně starého a nenažraného motoru. ALE: jezdím tři stejné referentské octavie, neskutečně brutálně a řeznicky týrané již od najetých pěti kilometrů - a světe div se, mají zatím najeto od 85kkm do 120kkm a šlapou jak hodinky. Vlivem šíleného zajíždění je jejich výkon a zrychlení abnormální, a každý, kdo si sedne poté do stejný oktávky, ale soukromý, se nestačí divit, jak je soukromá oktávka líná. Topení luxusní proti TSI a jako poslední detail je tu i muzika, která proti…
-
-
- 17 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
poprosil by som o radu má niekto skúsenosť z leteckým benzínom v TSI ? mám možnosť sa k tomu výhodne dostať ďakujem
-
-
- 5 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Ahojte. Som tu nový a chcem sa spýtať na Vaše skúsenosti so sprevodovaním Fabie 1.2 TSI 77kW. Konkrétne ma zaujíma 1. stupeň. Auto sa po pustení spojky na prvých pár metroch rozbehne v pohode, ale ak chcem trocha tento stupeň viac rozbehnúť, mám pocit, akoby turbo bolo vyradené vo vyšších otáčkach z činnosti, alebo bol úmyselne znížený výkon motora. Mám totiž výjazd z garáže umiestnený do prudšieho kopca a mám z toho nepríjemný pocit pri výjazde. Na iných prevodových stupňoch toto vôbec nebadám. Pred tým som mal Fabiu 1.2 HTP 51kW a tá vyletela vždy z garáže ako raketa. Neviem si predstaviť rozbiehať sa s TSI-čkom a plne naloženým vozíkom cementu, alebo niečoho podobného…
-
-
- 9 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny odvažne majitele 1.2tsi Já mezi prvníma 5.2010.V18000 výměna rozvodu.Po 4000 opět rachot při startu.Včera návštěva servisu,dnes telefonát ,výrobce rozhodl výměna motoru. Nenechte si namluvit že Škoda nic neřeší.Najděte servis který pošle hlášení výrobci.Mně konči záruka 5.2012 a přesto dostanu nový motor. Jinak spotřeba za23500 km 5,15. Sakra, neumím opravit název tematu.
-
- 20 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
taky vam zacne hodne viditelne zrychlovat až pri 2 tisic otackach? napr zaradim jednicku .. chvilku jede pak to ustane a drzi si to , zaradim 2 jku a slapnu na plyn a auto preskoci jako by nejaký odpor a zacne zrychlovat mam pocit že je to tim turbem ale ptám sem,- je to nove auto motor ma najeto 200 km..
-
- 25 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
-
-
Mám Fabii s 1,2 TSI 63 kW, najeto asi 200 km. Při sešlápnutí plynu (asi tedy při záběru turba) cítím ve spojkovém pedálu jisté vibrace (ne moc veliké, ale zřetelné), to samé u spolujezdce je cítit z podlahy. Byl jsem s tím raději v servisu, kde mi řekli, že je vše naprosto OK. Máte to takhle také u tohoto motoru ? Měl jsem předtím auto (bez turba), kde nebylo od motoru cítit absolutně nic, proto mne to zarazilo. Děkuji.
-
- 18 odpovědí
- 12,9tis zobrazení
-