Úřady
smlouvy, registrace, přestavby
35 témat v tomto fóru
-
Zdravim,mam koupene auto z bazaru na uver. Jak to bude s prihlasenim,kdyz mi nedal velkej TP,ten mi posle az to odhlasej? A co mam udelat pak?poradte,dik
-
- 20 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
-
Dostala se mi do ruky škodovka (105 M) s proraženou vanou. Kluci s ní blbbli na polňačkách a prorazili vanu o nějakej kámen, ani neni zadřená. Ale teď k věci: 1 vzal jsem jí jako na šrot, v techničáku je první majitel nějakej pražan a v odhlášce je nějaká firma, ty kluci co mi jí dali to měli na sebe na plnou moc a já to mam na polnou moc od nich. Jak je to s tou odhláškou? na koho je teď auto napsaný. 2 Taky se chci zeptat jestli to hodí nějakou tu korunu, když to odtáhnu na vrakáč a legálně odhlási včetně dokladu o eko. likvidaci a jestli se za odhlášení auta něco platí. 3 Co kdyby se to prostě nechalo a rozebralo, roztřídit kovy a odvézt to do sběrny a o doklady …
-
-
- 50 odpovědí
- 45,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím máte někdo nějakou osobní zkušenost, jak je to s koupí nového vozu Škoda u dealera na SK s následnou registrací v ČR ? Jak je to s placením DPH atd. ?
-
-
- 6 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chystá se v parlamentu změna, už je to ve 3 čtení. Nebude velký TP. Vše má být dostupné elektronicky pro nás přes portál občana. Tak jsem se koukl a je tam toho hodně, ale.... Jsou tam jen základní disky a pneumatiky. Ostatní co máme normálně tam nejsou. A podle nápovědy mám vzít ten velký a jít na úřad aby to spravili. To bude teda guláš.
-
- 4 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, před nedávnem, minulý rok, jsem přidával příspěvek ve kterém jsem se pár z vás dotazoval, jak postupovat, když jsem (naprostou svou vinou, blbostí) věřil kupujícímu, že s mou plnou mocí auto přepíše a nestalo se tak. Prodej proběhl 09/06/2021. Jedna z rad byla sundat SPZ. Auto se nachází v Českém Krumlově, konkrétně v centru, tam jsem byl, ale auto k nenalezení. (Vím, že se tam nachází, protože jsem dostal již přes 5tis. v pokutách, z toho stejného místa, zákaz zastavení, pácháno tedy úmyslně.) Dále jsem tedy dal auto do depozitu, a samozřejmě v tom se mnou začal nový majitel komunikovat. Sešli jsme se, domluvili si jasné podmínky a já…
-
- 1 odpověď
- 3,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, v červnu tohoto roku jsem pánovi prodával Superb I. Do kupní smlouvy napsal firmu, na kterou to kupuje, a dohodli jsme se o přepisu do 10 dní, jelikož já jsem měl lítání až kam, abych čekal na úřadech. Udělal jsem snad všechny chyby, co jsem udělat mohl, to je mi jasné, psát nemusíte. Nyní se ale s pánem nelze spojit, odmítá platit pokuty, které stihl nasázet dvě. Na sms nereaguje a při hovoru dělá, že mě neslyší nebo telefon nezvedá. Je možné toto řešit s PČR? Snad bych i obětoval pokutu za to, že auto nebylo přepsané, která spadá na mě. Určitě bych to uvítal s mým přestupkem než s 20 pokutami za rok. Auto je již odhlášené od pojišťovny…
-
-
- 8 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Povedlo se mi vjet do výmolu, výsledek je boule na boku pneu, takže jasná nutná výměna. Výmol jsem bohužel přehlédl, byl osamocený na celkem slušně silnici i když 2./3. třídy. Jelikož se jedná o ani ne půl roku starou pneumatiku, tak mi to štve o to víc... Ale k věci - nemáte někdo osobní zkušenost s možností "odškodnění" od správce silnice? Má se do toho cenu pouštět? Ráfek je OK, jde mi jen o tu pneumatiku, max. nějaká ta geometrie.
-
- 6 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, můžete mi prosím někdo se zkušenostmi poradit ohledně postupu po koupi ojetého auta v SR? Chci si nechat udělat převozní značky ale: - na infolince evidence vozidel v Bratislavě mi řekli, že musím mít potvrzení o povinném ručení (zel. kartu), ale uzavřenou se slovenskou pojišťovnou. Českou zelenou kartu prý neuznají. - Slovenské pojišťovny vyžadují, aby ten, kdo si chce sjednat povinné, měl trvalý pobyt v SR, což samozřejmě nemám. Takže solidně začarovaný kruh, ale podle mě nejsem ani první a ani poslední, kdo to řeší a nějak to jít určitě musí...
-
- 18 odpovědí
- 22,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Řešil jste někdy někdo odstoupení od kupní smlouvy z důvodu nedodání vozidla v termínu a mohli byste se podělit o své zkušenosti? Díky za reakce!
-
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat na zkušenost, kdy jste si koupili auto s bonusem od škody (30 nebo 20 tisíc) a úvěr jste poté hned splatili do 14 dnů. Může si Škoda nárokovat zpět ten bonus či další poplatky ? Splacení do 14 dnů by mělo být bez jakéhokoliv doplatku (jen úrok a pojíštění). V obchodních podmínkách škody se píše: 2. V případě předčasného ukončení Smlouvy má společnost dále nárok na úhradu veškerých nákladů spojených s převzetím, oceněním, pojištěním PF a zajištěním jeho následného prodeje. Společnost je rovněž oprávněna nárokovat případné náklady, které jednorázově vynaložila na uzavření smlouvy (např. provize zprostředkovatele, bonusy poskytnuté klientovi), k…
-
-
- 5 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, jaká je pravděpodobnost, že s takovouto prasklinou na čelním skle (u spolujezdce) projdu STK? Děkuji.
-
-
- 43 odpovědí
- 33,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěla bych někoho poprosit o radu. Prodala jsem Škoda Octavia, přijel mladý pán se známým, projel si auto, prohlédli si ho, popovídali co a jak, podepsali smlouvu, auto se převedlo a po týdnu ho pán zadřel a ted po mě chce peníze na opravu nebo odstoupení od smlouvy. Jelikož auto bylo bez jakýkoliv závad (samozřejmě mělo škrábanec a na jedné straně byla koroze u lemu), ale denně jsem jezdila do práce, do nemocnice, s děmi a tak, vím že na auto je spoleh a pán si vymýšli. Pokud je rozbyté, tak proto že se k němu choval jako prase. Ale netuším jak se proti této situaci bránit. Nemáte nikdo podobné zkušenosti?
-
-
- 35 odpovědí
- 17,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím Vás, potřebuji ekologicky zlikvidovat jednu havárku. Kontaktoval jsem jeden vrakáč poblíž Brna, bylo mi řečeno, že likvidační protokol je vystaven až následující den kdy proběhne likvidace a jakmile vozidlo odevzdám je vystaven doklad o převzetí k likvidaci. Na některých stránkách jsem se dočetl , že likvidační protokol by měl být vystavován ihned, že spousta lidí pak už majitele ani nevidí. Je toto tedy dobrý postup nebo raději "ruce pryč" Díky všem za názor.
-
- 23 odpovědí
- 13,2tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, prodávám svůj stávající v nouzáku pojízdný vůz (prostě opravu už jsem nechtěl provádět a prodat s vadou), ozvali se mi na inzerát asi - 8 romů 15 turků 6 kamerunců 4 syřáni a můžu pokračovat kilometry textu dál.... tak jsem si řekl zkusím Turka - a a a ... no co vám budu povídat přijeli dva frajeři žasli nad tím že jim to prodám že to je fajnová kára apod. a pak mi řekli že mám jet kamsi do Prahy že to chtěj hned. Řikám to v nouzáku 50km nedá a když tak to bude eurotrip... a oni hm hm no tak na laně.... A já ale já to asi timhle způsobem prodat nechci. Tak mě asi půl hodiny lámali že to nejlepší co mě v životě potká je to prodat do zahraničí a že vydělám. Tak j…
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, prodávám auto a chci se zeptat, jestli existuje možnost, že by se kupující ve smlouvě vzdal práva na reklamaci pro případ skryté vady. Auto je bez stk, má nějaké známé vady, ale existuje možnost nějakých vad o kterých nevím, auto dlouho nebylo v servisu a pokud si ho tam majitel nebude chtít nechat zkontrolovat tak tam mohou být při prodeji vady, o kterých nevím a tedy mu je neřeknu.
-
- 2 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
Plno lidí zde popisuje množství různých vad řešených v záruce. Systematicky se tu ale žádné téma nevěnuje odstoupení od kupní smlouvy pro vady v záruční době, případně i z jiných důvodů. Tedy, ptám se, kdo a za jakých okolností a s jakými výsledky jste odstupovali od kupních smluv?
-
- 1 odpověď
- 4,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdary vsem. Nikde na webech nemuzu najit odpovedi tak se zeptam na nazory mistnich..... Jak je to s nesouhlasenim s prestupkem v zahranici (treba Reich nebo Francie)??? Prece me nikdo nemuze nutit zaplatit pokutu pokud jsem presvedcen otom, ze jsem se nedopustil. Udajne Deutch oficiri zabavuji auta pri nezaplaceni.......mmnt......A........kde maji opravneni k urceni vyse ceny vozu? Takze typek v Bentley prijde o auto stejne jako Lojzek ve starym Fokusu? Asi tezko. Tedy vznika neumerna vyse v cene zabaveneho majetku vuci vysi hodnoty prestupku......Nebo se pletu? Kazdopadne. Myslim si , ze urcite existuje Evropske ustanoveni kde je mo…
-
-
- 5 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám nový velký technický průkaz pro Felicii (starý byl plný), kde již vůbec není kolonka s číslem motoru. Znamená to, že číslo motoru je vymazané (i někde z databáze, fotek z STK nebo kde to všude mají) ? Potřeboval bych vyměnit motor (za stejný typ) a nevím, zda je potřeba podnikat nějaké kroky na úřadě. Dá se to nějak zjistit ? Děkuji za odpovědi
-
- 2 odpovědi
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím vás, má někdo zkušenosti s prodejem auta do zahraničí? Jde mi hlavně o to, co se stane, když kupující (v tomto případě Slovák) auto nepřihlásí. Hrozí mi nějaký postih?
-
- 2 odpovědi
- 9tis zobrazení
-
-
Automobil byl zakoupen v ČR Nový vlastník či provozovatel má za povinnost přihlásit automobil do registru silničních vozidel (RSV) nejpozději do 10 pracovních dnů po jeho předchozím odhlášení!! Vyzvednout si a správně vyplnit přihlášku k registraci vozidla do registru silničních vozidel Přihláška k registraci vozidla do registru silničních vozidel.pdf vzor: Mít sebou originál velkého technického průkazu vozidla (TP) spolu se záznamem technické kontroly vozidla nebo doklad o technické způsobilosti vozidla Mít sebou osvědčení o registraci vozidla (ORV) „malý TP“ (měl by být znehodnocený např. ustřižený roh karty) Odevzdat tabulky registrační značky RZ (nutné…
-
- 16 odpovědí
- 29,3tis zobrazení
-
-
Doporučený postup: Jakožto prodejce i kupující dbejte na to, aby jste kupní smlouvy řádně vyplnili. Vždy je lepší nad kupní smlouvou strávit o 10 minut více času než následně trávit čas u soudu. Kupní smlouva v písemné podobě není dle zákona nutná, ale pro řešení případného právního sporu je to výchozí bod. Předávací protokol je dodatek ke smlouvě nebo samostatně stojící dokument, který je stvrzením předání automobilu do rukou kupujícího. Pečlivě vypište jednotlivé vady. Pečlivě si obsah smlouvy pročtěte. Radši se vzdejte automobilu než odpovědnosti prodávajícího za skryté vady. Pečlivě opište všechna čísla a označení. Zaznamenejte si zda stav tachometru je s…
-
- 1 odpověď
- 7,4tis zobrazení
-
-
Skryté vady: Co je to skrytá vada: Jsou to vady, kterou při koupi běžným způsobem neodhalíte. Obvykle se jedná o závady vážnějšího charakteru např. vadné palivové čerpadlo, prasklá hlava válců, spotřeba oleje, únik oleje atd. Tyto vady představují velký finanční výdaj, který se s porovnáním ceny automobilu nevyplatí do vozu investovat.. Odpovědnost prodávajícího Prodávající není odpovědný za závady uvedené v kupní smlouvě. Není odpovědný za vady očividné a za vady a za vady které vznikly běžným opotřebením. Odpovědný je za všechny závady, které deklarovány nebyly tzn staly se tzv skrytými vadami a projevily se až po určité době. Uplatnění odpovědnosti prodejce Upla…
-
-
- 17 odpovědí
- 33,6tis zobrazení
-
-
vyjádření Škoda auto (na základě tohoto papíru je možno zapsat např. origo 16" 6.5J ET 42 na klasickou Fabii) http://www.mdcr.cz/N...49320126095.pdf další postřehy k tématu vítány
-
- 9 odpovědí
- 20,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, mám dotaz na někoho zasvěcenějšího ohledně přestavby. Mám octavii 2.0 FSI, rozpadla se automatická převodovka, tak se tam dala maluální. STK mi nechtějí auto přihlásit bez potvrzení od výrobce, ale škodovka se mi vyjádřila, že k přestavbám jako takovým nejsou nakloněni a odkázali mě na pražský výzkumák Dekra, kde ale za to chtějí docela slušný balík peněz za homologaci a certifikaci. Sám pán z Dekry mi řekl, že je to zbytečné vyhazování peněz z okna, ať seženu potvrzení ze škodovky. Nevíte někdo z vás, kam se obrátit, kdo to umí a je schopen mi s tím pomoci? Jsou tam samozřejmě originální díly, tak nevím, proč s tím mají problém. Jde jen o o to, aby se to zare…
-
- 1 odpověď
- 5,7tis zobrazení
-
-
Ahojte potrebujem poradit pripadne riesenie, otec pracoval v cz a mal tam kupenu octaviu na cz spz no stala sa taka vec ze otec nahle umrel a teraz musim ist pre octaviu, stk a ek bi mala bit platna no neviem do kedy no problem bude poistenie musim zistit kde ma octaviu poistenu a nastava problem ze ci mi ju prepoistia na mna a ci sa to vobec da kedze som slovak zijuci na sk, alebo ak budem auto prehlasovat na sk ci mam poistenie riesit a ako vlastne postupovat, zrejme musim pockat na dedicke konanie a octaviu zdedi mamina no a potom je potrebne cestovat s auto do cz mesta kde je prihlasene? Alebo staci ist kdekolvek za hranice do cz a vybavovat to tam? Aky je postup pri …
-
- 3 odpovědi
- 6,1tis zobrazení
-