Interiér
146 témat v tomto fóru
-
Zdravím, dnes jsem provedl montáž hasicího přístroje pod sedačku řidiče do Rapida 2016, tak se podělím o stručný návod. Snad se bude někomu hodit. Použité díly: - držák 5JA 860 290 - hasicí přístroj 1kg PG1LE (včetně držáku) - 2x šroub M8x16 Základem je držák 5JA 860 290 (černý). Dá se koupit např. zde: Držák pro hasící přístroj Škoda 5JA860290 (skoda-dily.cz) Komu by se cena zdála vysoká, asi by se dal vyrobit i doma, ale mě to za ten čas nestálo. Montuje se pod kolejnice sedačky po vyšroubování dvou předních šroubů (Spline/XZN M10), utahovací moment 40 Nm. Montáž je podobná jako u držáku deštníku pod spo…
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Dobry den, je mozne vymenit jen ovladaci valecek na volantu viz priloha? Nebo je potreba koupit komplet ovladaci panel a rozdelat komplet volant. Dekuji
-
-
- 15 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
-
Je-li venku teplo a automatická klima je zapnutá na chlazení, tj. tlačítko A/C je aktivní, ozývá je odněkud jemné ostré "bzučení cikády". Jakmile vypnu tlačítko A/C bzučení ihned přestane. Při zapnutí opět začne. Je-li venku zima, tak to nebzučí ať je A/C aktivní nebo ne. Jemný ale ostrý bzukot je slyšet opravdu jen při teplém počasí a po pár minutách. Otáčky motoru pravděpodobně nemají zásadní vliv. Při delší cestě ten bzukot dosti vadí. Prosím máte někdo tip kde je problém. Díky.
-
-
- 396 odpovědí
- 102,9tis zobrazení
- 8 sledujících
-
-
Viete mi poradit ako demontovat prepinac spatnych zrkadiel vo dverach lebo sa mi zlomil.
-
- 1 odpověď
- 560 zobrazení
-
-
Poznámka pro případné předělávače předfl Rapida na facelift. Bowdeny ovládání zámku kličkou zevnitř se tváří jakože jsou stejné a že to funguje, když to zapojíte. Není tomu tak. Bowdeny jsou rozdílné délkově, což by až zas tak nevadilo. Nahoře delší předfl 5JA 837 085 B, dole kratší pofl 5JA 837 085 C. Rozdílné jsou "T" koncovky. Ta zelená a kratší je facelift. Klička ve faceliftivých tapecech má jinou drážku pro "T"-čko na lanku, je užší. Původní širší koncovka se v kličce tím pádem volně neotáčí, lanko se ohýbá. Je jen otázkou času, kdy praskne, jako mě. Nešly otevřít dveře u řidiče a důvodem bylo právě prasklé lanko přímo …
-
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, dá se nějak jednoduše a hlavně návratně demontovat z tapecíru čalouněná opěrka ruky?
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Chtěl jsem se zeptat jestli zde někdo už vyřešil zakrytí kolejnic u sedačky třeba přiděláním nějaké pevné kobercové látky k sedáku nebo jiným nápadem, protože takhle to vypadá opravdu tragicky, aspoň že nová Fábie už to má pěkně vyřešené.
-
-
- 118 odpovědí
- 40,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
jenom dotaz, čím myjete čalouněné sedačky, už jsem zkusil par pripravku, i gel na prani, jarovou vodu a pod, ale vsechno nechava svetle skvrny, ktere jsou dost videt. Existuje neco co funguje nebo je lepsi si zaplatit profesionalni tepování nebo jak se tomu nadává?
-
-
- 8 odpovědí
- 4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mam dotaz, nebrni vam lehce plynovy pedal a trochu vic spojkovy?Patrne je to pri ve vyssich otackach. Spojkovy pri lehounkem seslapnuti asi 1-2cm a pridani plynu. Akorat nevim zda to nebylo uz od vyroby. Auta mam 5 let
-
- 4 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zkusil jsem koupit neoriginální hlavici řadící páky zde: https://www.auto-doplnky.com/radici-paka-skoda-rapid-2012-2019-6-rychlosti-neoriginal-5jb711113, která má chromovaný kroužek namísto mého černého. Použil jse z hlavice jen ten kroužek. Bohužel i tak ten kroužek nepasuje úplně přesně a musel jsem si s ním trochu vyhrát. S trochou zručnosti se zdařilo. Inspiroval jsem se u @brrrrm a a dovoluji si připojit odkaz na jeho návod🙂: https://www.siho.sk/hlavica-paka-chrom/ EDIT: jednu hlavici s tímto kroužkem možná ještě pořád nabízí @wirer: https://forum.skodahome.cz/topic/136988-fabia-iii-combi-ambition-plus-wirer/?do=findComment&comment=2581046
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Inspirován @wirerem a @brrrrmem jsem do Rapida osadil kolík s chromovaným kroužkem. Koupil jsem na Ali. Bylo nutné upravit odlišný otvor v zakoupeném kolíku, aby pasoval na hřídelku spínače Rapida. Změřil jsem si průměr hřídelky a udělal jsem si z hladkého dříku vrutu stejného průměru takovou raznici. Dřík je třeba z jedné strany pilníkem zploštit do správného tvaru. Takto připravenou raznici jsem nahřál nad hořákem a zatavil do demont. kolíku. Je dobré si na raznici předtím udělat rýhu pro správnou hloubku. S trochou šikovnosti se vše povedlo a chromovaný kolík se pěkně zacvakl bez lepení na hřídelku ovladače ve dveřích 🙂. Je to taková drobnost, ale interiér to trochu ož…
-
- 0 odpovědí
- 1tis zobrazení
-
-
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Hello. I translate using a google translator. We apologize if there are mistakes. I have the damage of Rapid 2014 bought completely new. I noticed that the interior would be damaged quite easily. Someone has a solution to this problem. You'll give me an idea? I'm thinking about repairing the interior or outright upholstery of the skin? I'm taking a photo of my wife's doors damaged manicure. https://ibb.co/7J4TPZx
-
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jelikož se nám ve vedlejším vlákně rozhučela diskuze k oplastování vnitřní strany dveří, dovolím si založit extra téma. Jistě to má své výhody i nevýhody (např. že je to hnus na pohled, ale dobře se to udržuje), mě by ale na úvod zajímalo, především od dlouhodobějších uživatelů Rapidů, příp. španělského sourozence, jak hodně se ty plastové výplně škrábou a opotřebovávají v reálném provozu? Můžete nahodit i fotky na detajl a uvést stáří. PS doufám, že mě zase Pawouk zbuzne za název a umístění
-
-
- 38 odpovědí
- 18tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Hučí nebo bzučí mi něco v přístrojovce při zhasnutých budících a vypnutém zapalování. Jde to jakoby z oblasti rádia (nebo že by za rádiem kde je vlastně topení?). Když jen zapnu zapalování, doba zvuku je krátká, když přijedu po delší jízdě, zvuk trvá hooooooooooooodně dlouho, zatím jsem neměl tu trpělivost a čas čekat v autě tak dlouho. Pravdou je, že po příchodu k autu za delší čas (hodina, dvě, ráno) je v autě ticho. Jak jste na to vy?
-
- 19 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, zde přikládám výsledek mého snažení o dodatečnou úpravu interiéru. V mém případě vlastním MR 2013, tedy bez okrasných lišt. Už jsem to nevydržel,objednal 3D folie karbon a pokus vyšel. Samozřejmě můj názor . Trochu to ožilo.
-
-
- 25 odpovědí
- 10tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Aktuálně co je zajímevého od škodovky na RAPIDA, vyzvednutí u partnerů zdarma :-) Síťový program černý RAPID SPACEBACK - 166 https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/sitovy-program-cerny-rapid-spaceback-/p/5JJ065110C Odkládací plato RAPID a OCTAVIA III - 264 https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/odkladaci-plato-rapid-a-octavia-iii/p/5JA061109 Gumové koberce RAPID - zadní - 72 https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/gumove-koberce-rapid---zadni-/p/5JA061551 Sada žárovek RAPID - 174 Asi nejlevnější H15 :-) https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/sada-zarovek-rapid/p/5JA052000 Dekorativní lišta předního náraz…
-
- 4 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Cau, potrebuju demontovat sedacku ridice. Jaky bit mam pouzit? Nemam doma zadnou sadu, tak se po nejake divam. Eventuelne pokud muze nekdo nejakou doporucit z Hornbachu tak budu rad. Diky
-
-
- 8 odpovědí
- 5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj dnes mi u Rapidu vypadl dil viz foto, ze spojky ktera pak vylitla uplne nahoru, kdyz sem ho dal nazpet bylo to ok, ale dil zas po chvilce vypadl, chtel bych koupit novej ten cep ale nemuzu to najit, nevite nekdo?
-
-
- 6 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl jsem se optat zda-li nevíte kde schrastit nějaké pěkné kryty prahů. Originály nepovažuji za pěkné. Zatím jsem našel toto http://www.autodoplnky-obchod.cz/kryty-prahu-prahove-listy--skoda-rapid-2012-sada-4ks-nerez/ což vypadá dobře, ale nejsou fota přímo na Rapidu a výrobce je Poland tak nevím (je to 8dílná sada tak bych to chtěl vidět). Co jsem komunikoval s jednatelem fa Milotec, tak tam je to sice v plánu, ale stále se čeká na prodeje Rapida.
-
-
- 31 odpovědí
- 16,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všichni znalí. Chci se zeptat jestli má někdo zkušenost nebo znalosti co se týkají porovnání vnitřního prostoru na zadních sedačkách- co do šířky. Vím, že před koleny je královský prostor vzhledem k fabii (mimochodem, zarazilo mě, že fabia 3 má méně prostoru na kolena než moje fabia 2). Nicméně Fabia 3 je oproti Rapidu vnějšími rozměry širší. Mám to brát tak, že bude pro 3 lidi vzadu méně místa než ve Fabii?
-
-
- 27 odpovědí
- 24tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Kolegove vlastním RAPID LB MR 2017. Teď jezdím první zimu a překvapuje mě jak kolem řadící páky táhne zima. Nechat ruku deset minut na řadičce, tak mě umrzne. Zkoušel jste to někdo nějak řešit, nebo má to vůbec nějaké řešení?
-
- 8 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Když otevřu schránku spolujezdce, tak tam vidím jakoby kolejnice, do kterých bych snad mohl nasunout nějaké příslušenství. Nevíte o co jde?
-
- 5 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-