Přejít na obsah

Elektrika

Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...

223 témat v tomto fóru

1. Front Assistant 1 2 3 4 27

• 658 odpovědí
    • 149.4k zobrazení
    • 2.1k odpovědí
    • 652.7k zobrazení
    • 2 odpovědi
    • 3.9k zobrazení
    • 297 odpovědí
    • 128.3k zobrazení
  2. Žárovky 1 2 3 4 26

• 634 odpovědí
    • 176.2k zobrazení
    • 7 odpovědí
    • 9.7k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 1.4k zobrazení
    • 14 odpovědí
    • 15.7k zobrazení
    • 11 odpovědí
    • 1.9k zobrazení
    • 27 odpovědí
    • 37.3k zobrazení
    • 9 odpovědí
    • 3.2k zobrazení
    • 14 odpovědí
    • 3.1k zobrazení
    • 23 odpovědí
    • 11.6k zobrazení
    • 72 odpovědí
    • 24k zobrazení
    • 12 odpovědí
    • 3.1k zobrazení
    • 8 odpovědí
    • 6.3k zobrazení
    • 69 odpovědí
    • 23.8k zobrazení
    • 11 odpovědí
    • 2.6k zobrazení
    • 9 odpovědí
    • 5k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 960 zobrazení
    • 19 odpovědí
    • 7.6k zobrazení
    • 3 odpovědi
    • 2.6k zobrazení
    • 75 odpovědí
    • 19.8k zobrazení
    • 90 odpovědí
    • 53.6k zobrazení
  3. budíky

• 1 odpověď
    • 2.9k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• Dobrý  deň  chcem sa opýtať prečo mi tam vyhadzuje stale tu poruchu keď som ten snimač dnes vymenil 
    • Co mě bude čekat je oprava svazku v řidičových dveří, poškozené kabely jsem zaizoloval smršťovací bužírkou ale i tak se tu a tam při zavření dveří rumík sám zamče 😆 naštěstí byli vždy děti mimo auto. Koupil bych i nový svazek ale 4tisíce za něj nedám, objednám si patici s kabeláží a opravím si to sám. A co asi sám nevyřeším je že se občas sám vynuluje palubní počítač a hodiny. Baterka je nová měla 11.4V to nepomohlo.
    • Zkusim to tady trochu ozivit.   V me Octavii 3 1.0 TSI mam jeste puvodni autobaterii, ktera brzy oslavi 9. narozeniny. Start-stop predchozi majitel auta dusledne vypinal a mne se vypina automaticky nejakym modulem z ciny. "Chytre" nabijeni je aktivni po celou dobu existence auta/autobaterie. Radeji bych mel "hloupe" nabijeni, ale do Strakonic to mam ze Zlina celkem z ruky a odpojeni konektoru pro me, pokud je mi znamo, nepripada v uvahu (nezavisle topeni).   Vybava auta je myslim celkem slusna, takze se asi neda tvrdit, ze autobaterie funguje tak dlouho jen protoze je to holobyt. Nezavisle topeni, vyhrivani prednich sedadel, Kessy, Climatronic, Columbus, xenony, 230V zasuvka...   Predchozi majitel moc auta neresi. Jsem si celkem jisty, ze baterka nabijecku nevidela (jedine, ze by ji na ni pripojili z vlastni iniciativy pri pravidelnem rocnim servisu, ale to si nemyslim). Ja ji na nabijecku prumerne tak jednou za rok pripojim.   Nezavisle topeni predchozi majitel (podle jeho slov) skoro nepouzival. Ja ho pouzivam velmi intenzivne a to jak v zime, tak v lete. Nebal bych se rict, ze ho zapinam prakticky pred kazdou jizdou.   Pokud jde o styl pouzivani auta, tak jednou tydne jedu dlouhou cestu (rano 100 km Zlin -> Brno, vecer 100 km Brno -> Zlin) a jinak v podstate kazdy den jedu nejakou kratkou jizdu po meste (rekneme prumerne 3 km tam a 3 km zpet). V zime to vypada tak, ze na 15-20 min zapnu nezavisle topeni, nastartuju motor, jedu 5 min, vypnu motor, nastartuju motor, jedu 5 minut, vypnu motor. To asi pro baterku neni idealni, ale na to prece nezavisle topeni mam. Predchozi majitel mel auto hlavne na "popojizdky", rozhodne bezne nejezdil stovky km po dalnici.   Takze moje zkusenost je takova, ze "chytre" dobijeni asi zadny zasadni problem nepredstavuje. Driv jsem nemel ani "chytre" dobijeni, ani nezavisle topeni a tak dlouho mi baterka nikdy nevydrzela.   Tady prikladam nejake relevantni udaje: Kod baterie: 7P0 915 105 Parametry baterie: AGM, 68 Ah, 380 A DIN Datum vyroby baterie: 2016 tyden 38 (19. - 25. 9. 2016) Datum vyroby auta: 13. 10. 2016 Datum predprodejni prohlidky auta: 20. 10. 2016 Datum prodeje auta: 25. 10. 2016 Datum predani auta mne: 24. 6. 2023, 126 237 km Nyni najeto (1. 7. 2025): 154 650 km Napeti po 100km jizde a 14hodinovem ustaleni (27. 6. 2025): 12,49 V Muzete tipovat, kdy mi baterka umre. 😁
    • Podělím se s Vámi o mou zkušenost se špatně se navíjejícími pásy vzadu.    Moc se mi do toho nechtělo 😏 ale výsledek je ...  Hledal jsem nějaké rozkesy/návody na internetu, ale nic jsem pořádně nedohledal.    Popis prací: 1, sundat zadní plast hrany kufru-vydělat trojúhelník a tam jsou dva šrouby - pak trhat/tahat plast který drží naplastových trnech a plechových cvokách 2, sundat obložení C-sloupku - nahoře pod krytkou je jeden šroub a pak tahat/trhat ... 3, na bočním obložení je jeden šroub u zadního demontovaného plastu hrany kufru, 2x pod demontovaným plastem C-sloupku, a 2x pod bočními háčky pod krytkou a poslední je pod horním háčkem a pak trhat/tahat .... 4, plast D-sloupku drží na jednom šroubu na spodní straně a pak tahat/trhat ... 5, demontovat a rozložit sponu, kterou nad navíječem prochází pás, tam byla špína (taková ta špína co bývá na myši od pc zespod) Tam si myslím že byl kámen úrazu ... 6, Na Levé straně odpojit zásuvku po demontáži tapecu a na pravé straně si demontovat osvětlení kufru.   Plasty jsem po demontáži očistil + kastli, menší nánosy prachu a pár vyšušených kousků hmyzu 🙂   Celý pás jsem vymotal na doraz a očistil pěnovým čističem + silikonovým sprayem promazal navíječ pásu. Pás jsem nechal vyschnout ... Po vysušení pásu vše zas složit. Snad jsem na nic nezapomněl. Žádný spojovací materiál mi nezůstal což je úspěch. Jen jsem musel doplnit plechové cvoky, některé jsem ohnul nebo tam nebyli.     
    • Tak to tady po pár letech oživím. Superb 3 FL 2021 Liftback. Panorama na malých nerovnostech drncá v přední části. Při parkování, nebo velkých nerovnostech, kdy se karoserie hodně kroutí v tom fakt hnusně křupe v celé délce okna, až se někdy bojim, že se to sklo na mě vysype. Reklamováno na záruku. 2h to zkoušeli v AS seřídit, promazat, zkoušeli různé nastavení dosednutí a nic, spíš je to možná ještě horší. Nahráli si to na video a odesláno výrobci, že si s tím nevědí rady. Tak jsem na to zvědavej, ale při příští návštěvě bych tipoval, že ten mechanismus půjde z auta komplet ven. Evidentně je toto problematická záležitost tohoto modelu celkově 😞 Doufal sem, že po těch letech už to budou mít vychytané, ale bohužel.   
  • Vytvořit nový...