Martab Vloženo 22. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2022 Vyhrev se řešil zde: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 23. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2022 Trefil jsem v noci jezevce nebo lišku a pak byla hláška FA nedostupný. Oprava měla tyto položky (FA nebyl poškozen ale bylo nutno ho jenom seřídit) Čidlo radaru seřízení - 1020,- Kč, RVZ / diagnostika - 255,- Kč, Drobný a pomocný materiál 38,25 Kč, celkem 1.589,03 Kč vč DPH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansb Vloženo 23. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2022 A držel na svém místě? Ten můj je vyviklaný a má tendenci držet jrnom na drátech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 23. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2022 Když mi před cca 3lety u skolky rodic nacouval lehce dodavkou s kouli do FA. Tak plasty okolo a serizeni na jeho POV v mem AS se myslim veslo do 10KKc. Být rozbity FA tak ten by stal jestli si to matně pamatuji kolem 15 až 20 tisic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 24. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2022 V 23. 12. 2022 na 11:02, hansb napsal: A držel na svém místě? Ten můj je vyviklaný a má tendenci držet jrnom na drátech. Ano a nejevil známky poškození. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomaspernica84 Vloženo 29. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2023 Chtěl jsem se zeptat ohledně vypnutí asistentu. Kdyz jej vypnu úplně na palubovce se rozsvítí vykřičník že není zapnutý to bude svítit pořád? Dočetl jsem se že je možné nastavení citlivosti bohužel z toho nic tam nemám pouze zapnout vypnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 29. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2023 vykricnik by mal svietit stale, kedze FA je bezpecnostny prvok. nastavenia skus cez radio, nie cez maxidot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 29. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2023 U Fabie jsem nastavení citlivosti FA nikdy neviděl (pokud tam nebyla kombinace i s ACC). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Sklenář Skleny Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Plete si zde totiž dvě věci. Front Asist jako takový nelze nastavit žádná citlivost, buď je zapnutý nebo vypnutý. Pokud ho vypněte bude vám stále svítí výstraha a nebude váš systém varovat na dostatečný rozestup od vozidla před vámi, ani vám v případě kolize nepomůže ( nenatlakuje včas brzdný systém nebo sám nezačne brzdit ). Mám ověřeno a dostal jsem se do situace že opravdu brzdil. Co se týká toho nastavení tě citlivosti to se zase jedná o adaptivní tempomat kde si například při jízdě na dálnici zapněte AT a nastavíte si určitou vzdálenost kterou auto bude udržovat od vozidel co jedou před vámi. Pokud auto před vámi zpomalí, vaše auto zpomalí taky. Pokud zrychlí vaše auto zrychlí taky až do maximální rychlosti kterou máte nastavenou na tempomatu. Z vlastní zkušenosti je AT ne moc ekonomický asistent co se týče spotřeby ale je bezpečnější než klasický tempomat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 @Petr Sklenář Skleny u některých modelů šlo u FA citlivost skutečně nastavit ale opakuji, u Fabie III jsem to nikdy neviděl. Možná to půjde aktivovat přes VCDS, ale kdo ví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Nevím jestli nepřináším nějakou zavádějící informaci. Ale u Fabií 3 s FA existuje možnost úpravy jejího sofwaru (tuším přes ODIS-E či VCP?), po níž z toho lze udělat plnohodnotný ACC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Na ACC potřebuješ další výbavu v autě jako je kamera, radar, páčka, automatická převodovka... Nějak se mi nezdá, že by to bylo tááák jednoduchý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Za 1. toto tení téma o ACC, tak by se to zde nemělo probírat nebo nás @Pawouk s @Ondra16V nebudou mít rádi. Za 2. když už se to načalo, tak jen uvedu věci na správnou míru. ACC lze mít jak s manuální tak DSG převodovkou, kamera není třeba. SW v radaru lze přehrát a i ACC se dá dodělat, ale u Fabie je hlavní problém ABS jednotka, kterou by bylo třeba také vyměnit (alespoň u modelů před FL ABS jednotka není kompatibilní s ACC ikdyž je auto vybaveno FA), páčky pod volantem jsou potom ten nejmenší problém. 3 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 A tím bych tady téma o ACC uzavřel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroslavsIII Vloženo Úterý v 14:29 Sdílet Vloženo Úterý v 14:29 (editace) Mě to zpočátku fungovalo, semtam svítil symbol, semtam to zazvonilo jak jsem objížděl cyklistu s autem v protisměru, jak jsem se k někomu nalepil atd. Jednou mi dokonce zaklepalo ABS, když jsem objížděl pomalu odbočující auto. Toto vše fungovalo docela s předstihem. Od té doby, co jsem ale projížděl jednotky dianostikou na chyby atd. (carscanner, carista, VCDS) psalo to během scanu na displeji semtam "front assist nedostupný", což nevím, jestli tak má být, stojím autem celkem nalepený na stěně. Chybu to jinak žádnou nehlásí za provozu. Nicméně se mi zdá, že to od té doby nefunguje. Neohlásilo se to ještě ani jednou tak, jako předtím a to jsem zkoušel různé vypjaté situace, kdy by se to už jinak dávno hlásilo. Tak jsem z toho lehce nervozní. Nevím, jestli to dokáže pouhé projíždění diagnostikou zmrvit Editováno: Úterý v 14:31, autor: MiroslavsIII Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DoubleG Vloženo Úterý v 19:03 Sdílet Vloženo Úterý v 19:03 Nie nemôže to ovplyvniť diagnostika. Tá chybová hláška na budíkoch je len v chvíli, kedy diag nadväzuje komunikáciu s jednotkou odstupu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroslavsIII Vloženo Středa v 09:26 Sdílet Vloženo Středa v 09:26 Pri scanu VCDS jsem nasel tuto chybu. Je starsiho data a FA mi urcite od te doby fungoval, dokonce jednou i brzdil. Chybu jsem smazal. Ted se mi ovsem zda, ze jiz nefunguje vubec i po smazani te chyby. Zkousel jsem se ruzne lepit na dodavky, simulovat situace, kdy predtim uz zretelne zafungoval a nic. Chybu na maxidotu nevykazuje zadnou. Jsem si jisty, ze nefunguje od doby, co jsem vypnul SS metodou napeti v Carscanneru. Ale to by na to snad nemelo mit zadny vliv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo Středa v 11:03 Sdílet Vloženo Středa v 11:03 Když jedeš více než 70 a je malý odstup, zobrazí se ikona v rohu MaxiDotu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroslavsIII Vloženo Středa v 13:13 Sdílet Vloženo Středa v 13:13 (editace) Mám úplně jiný typ přístrojovky, teď bych fakt kecal, jaký symbol se mi tam zobrazoval, ale tuším, že to bylo takové autíčko s "wi-fi" vepředu a po stranách a hlavně se ozval vždycky gong. Jednou se ozval gong, něco blikalo na palubovce (asi to autíčko) a do toho zřetelně zabralo ABS, když jsem ještě z rozumné vzdálenosti objížděl odbočující auto a to bylo určitě v menší rychlosti než 70km/h. Neměl jsem tehdy čas to sledovat, myslel jsem si, že se mi potkal motor 🙂 Ale byl to ten front assist. Nyní prostě auto nic nehlásí, nijak nereaguje a nic se mi nezobrazí, ani když se přilepím v 80km na dodávku nebo autobus. Přikládám foto podobné přístrojovky, jakou mám já..Vlastně bych měl mít tu soc desku z Fabie III 1.0 Mpi Ještě jsem tehdy mimo SS zrušil upozornění na pásy a teď mi nic neřve, ale nesvítí ani kontrolka nezaplého pásu na přístrojovce. Napadlo mě ještě, jestli na toto není ten front assist nějak vázaný, že se s deaktivací pásů taky deaktivuje.....? Editováno: Středa v 13:38, autor: MiroslavsIII Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo Středa v 13:43 Sdílet Vloženo Středa v 13:43 Tyjo v posledních třech příspěvcích jste dokázali zmotat dohromady co snad jen šlo Stará chyba na aktuální funkčnost radaru určitě nemá vliv. Popisuješ chování FA v budících s plnohodnotným maxidotem a dáváš fotku verze sociál. "wifi autíčko" doprovázené zvukovou signalizací tuším zazní až když auto vypočte, že při aktuálních parametrech (směr jízdy, dávkování plynu a nedávkování brzd, aktivace směrovky) hrozí nevzhnutelná kolize. To co zmiňuje @Martab je signalizace bezpečného odstupu od vozidla před vámi, tím asi jen chtěl potvrdit nebo vyvrátit zda radar skutečně vůbec nefunguje. No a na závěr ještě upozorním, že v infotaimentech swing, bolero a amundsen jde pod položkou asistenti chování fron assistu upravit nebo jej i vypnout. Pokud si dobře pamatuju tak se dalo vypnout upozornění na odstup, pak se dala vypnout signalizace a nakonec front assist jako takový ale to myslím na budíkách rozsvítí oranžový trojúhelníček a vyřadí ESP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo Středa v 14:02 Sdílet Vloženo Středa v 14:02 No a dokonce tam je ještě přepínání jak moc ma být radar paranoidní ale u yoho si nejsem jistý jestli to je v každé sériové fabii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroslavsIII Vloženo Středa v 14:24 Sdílet Vloženo Středa v 14:24 Já mám ale docela socku, mám jen rádio Blues, jediná obrazovka v autě je display mezi budíky, který neumí ani teplotu oleje i přes proměnlivý interval. Divné je, že FA nepíše aktuálně žádnou chybu, ale nefunguje tak, jako fungoval dřív, prostě při jízdě to nic nedělá, při simulování nebezpečných situací. Nemá tedy na to vliv vyblokování SS metodou napětí a zapnutých pásů? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo Středa v 14:26 Sdílet Vloženo Středa v 14:26 před 31 minutami, ExecutedDonut napsal: To co zmiňuje @Martab je signalizace bezpečného odstupu od vozidla před vámi, tím asi jen chtěl potvrdit nebo vyvrátit zda radar skutečně vůbec nefunguje. Přesně tak, jenom ověřit, jestli senzor funguje a vidí aspoň toto (malý odstup se simuluje výrazně bezpečněji, než se snažit někoho nabourat a čekat co auto udělá). Jak se chová zobrazení FA a výstrahy bezpečné vzdálenosti na základních budících bohužel opravdu netuším 😕 Ohledně nastavení, u Fabie jde myslím jen vypínat/zapínat upozornění a samotný FA, ale to nastavení citlivosti tam myslím není. EIDT: Tak ano, nastavení citlivosti Fabia ve standardu nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroslavsIII Vloženo Středa v 14:37 Sdílet Vloženo Středa v 14:37 https://www.briskoda.net/forums/topic/451444-removing-front-assist-warning/ Zde se píše, že v jednotce 13 lze pomocí VCDS zresetovat FA do výchozího nastavení a pak udělat kalibraci krátkou jízdou. Přístup do této jednotky chce kód. Origo VCDS ho vyblije samo, čínský klon nikoliv. Nemáte prosím někdo ten kód? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo Středa v 16:58 Sdílet Vloženo Středa v 16:58 Pokud u vás mimo obec jezdí cyklisti, tak to nasimuluj že pojedeš do poslední chvíle na něj bez směrovky a pod plynem a věř že ti ABSko zahamuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.