Martab Vloženo 22. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2022 Vyhrev se řešil zde: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 23. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2022 Trefil jsem v noci jezevce nebo lišku a pak byla hláška FA nedostupný. Oprava měla tyto položky (FA nebyl poškozen ale bylo nutno ho jenom seřídit) Čidlo radaru seřízení - 1020,- Kč, RVZ / diagnostika - 255,- Kč, Drobný a pomocný materiál 38,25 Kč, celkem 1.589,03 Kč vč DPH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansb Vloženo 23. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2022 A držel na svém místě? Ten můj je vyviklaný a má tendenci držet jrnom na drátech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 23. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2022 Když mi před cca 3lety u skolky rodic nacouval lehce dodavkou s kouli do FA. Tak plasty okolo a serizeni na jeho POV v mem AS se myslim veslo do 10KKc. Být rozbity FA tak ten by stal jestli si to matně pamatuji kolem 15 až 20 tisic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 24. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2022 V 23. 12. 2022 na 11:02, hansb napsal: A držel na svém místě? Ten můj je vyviklaný a má tendenci držet jrnom na drátech. Ano a nejevil známky poškození. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomaspernica84 Vloženo 29. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2023 Chtěl jsem se zeptat ohledně vypnutí asistentu. Kdyz jej vypnu úplně na palubovce se rozsvítí vykřičník že není zapnutý to bude svítit pořád? Dočetl jsem se že je možné nastavení citlivosti bohužel z toho nic tam nemám pouze zapnout vypnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 29. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2023 vykricnik by mal svietit stale, kedze FA je bezpecnostny prvok. nastavenia skus cez radio, nie cez maxidot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 29. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2023 U Fabie jsem nastavení citlivosti FA nikdy neviděl (pokud tam nebyla kombinace i s ACC). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Sklenář Skleny Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Plete si zde totiž dvě věci. Front Asist jako takový nelze nastavit žádná citlivost, buď je zapnutý nebo vypnutý. Pokud ho vypněte bude vám stále svítí výstraha a nebude váš systém varovat na dostatečný rozestup od vozidla před vámi, ani vám v případě kolize nepomůže ( nenatlakuje včas brzdný systém nebo sám nezačne brzdit ). Mám ověřeno a dostal jsem se do situace že opravdu brzdil. Co se týká toho nastavení tě citlivosti to se zase jedná o adaptivní tempomat kde si například při jízdě na dálnici zapněte AT a nastavíte si určitou vzdálenost kterou auto bude udržovat od vozidel co jedou před vámi. Pokud auto před vámi zpomalí, vaše auto zpomalí taky. Pokud zrychlí vaše auto zrychlí taky až do maximální rychlosti kterou máte nastavenou na tempomatu. Z vlastní zkušenosti je AT ne moc ekonomický asistent co se týče spotřeby ale je bezpečnější než klasický tempomat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 @Petr Sklenář Skleny u některých modelů šlo u FA citlivost skutečně nastavit ale opakuji, u Fabie III jsem to nikdy neviděl. Možná to půjde aktivovat přes VCDS, ale kdo ví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Nevím jestli nepřináším nějakou zavádějící informaci. Ale u Fabií 3 s FA existuje možnost úpravy jejího sofwaru (tuším přes ODIS-E či VCP?), po níž z toho lze udělat plnohodnotný ACC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Na ACC potřebuješ další výbavu v autě jako je kamera, radar, páčka, automatická převodovka... Nějak se mi nezdá, že by to bylo tááák jednoduchý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 Za 1. toto tení téma o ACC, tak by se to zde nemělo probírat nebo nás @Pawouk s @Ondra16V nebudou mít rádi. Za 2. když už se to načalo, tak jen uvedu věci na správnou míru. ACC lze mít jak s manuální tak DSG převodovkou, kamera není třeba. SW v radaru lze přehrát a i ACC se dá dodělat, ale u Fabie je hlavní problém ABS jednotka, kterou by bylo třeba také vyměnit (alespoň u modelů před FL ABS jednotka není kompatibilní s ACC ikdyž je auto vybaveno FA), páčky pod volantem jsou potom ten nejmenší problém. 3 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 30. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2023 A tím bych tady téma o ACC uzavřel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.