michal2009 Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Z výroby chybí těsnění pod znakem Škoda, což má za následek v deštivém počasí špinění motoru a plastů v motorovém prostoru. Co bude potřeba: - koupit v hobbymarketu lepící D - profilové těsnění, o rozměrech alespoň 2x2cm. Bude ho zapotřebí necelý metr, cena do 60,- Kč. Vyměřit a nalepit těsnění (cca 70 cm) tak, aby při zavření kapoty byla tato část utěsněná (viz.foto) - při nalepení blíže ke chladiči hrozí, že těsnění nebude mít kontakt s výkrojem v kapotě a toto opatření bude neúčinné! Včera otestováno za deště a bez problému, viz fotky Na okraj kapoty není dobré toto těsnění montovat z důvodu stíženého přístupu k páčce. Osazeno na 2.0TDI 140kw - žádný úbytek výkonu a přehřívání nelze pozorovat 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklisek Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Možná doporučím koupit profil v obchodu gumex.cz. Mají větší sortiment a lepící páska na profilu bude kvalitnější než v hobbymarketu. V o čem mluvím. Používáme jejich komponenty v práci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plzeňáček Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 nechces hodit odkaz na nejaky konkretni, kdyz se v tom vyznas? maji jich tam trochu moc :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal2009 Posted May 2, 2016 Author Share Posted May 2, 2016 lepící páska bohatě stačí, na druhým autě v rodině je toto těsnění už 7 let a uplně bez problémů - ona kapota ho stále přitlačuje a fakt s tím není problém. Ale určitě zde prosím hoď nějaký ten odkaz - určitě se bude hodit. A díky za konstruktivní kritiku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fobik Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Nejaky odkaz prosim na kvalitni profil? Diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaarky Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Tak jsem lítal v Bauhausu a takový profil nenašel....takže asi fakt ten GUMEX.CZ ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizaard Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 @Shaarky: Sháněl jsem podobný D profil na Superba II a v žádných "běžných" hobby marketech v Plzni jsem nepochodil (Hornbach, Baumax, Bauhaus, OBI apod., dokonce i běžnější "železářství" MAT) - mají jen obyčejná okenní těsnění a podobně, ta jsou ale mnohem menší. Takže jsem i já objednával online. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jak.cz Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Už jsem toho zasviněného motoru měl taky dost... kupoval jsem zde :https://www.eben-kovani.cz/samolepici-okenni-a-dverni-tesneni-na-sparu-10-17mm-profil-21x17-cerne-p6166/?utm_source=Google+nákupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=samolepící+pryžová+těsnící+páska+Trelleborg+21x17+mm,+na+vrata,+pro+šířku+spáry+10+-+17mm,+černý+D-list&gclid=CjwKEAiAj7TCBRCp2Z22ue-zrj4SJACG7SBEIoI0Zeych3zILxyiSORjaf8hiX2KD8pOsncZNdbubRoC6Zvw_wcBAle je to Trelleborg těsnění co maj na vice místech v obchodech i na netu. Je ještě provedení "Universal", ale má slabší stěnu a dle mého je to silnější lepší.Stačí 77,5cm, tak doporučuji 80cm a doříznout.Instaloval jsem už bohužel s fénem kvůli zimě, ale funguje moc pěkně. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaarky Posted December 13, 2016 Share Posted December 13, 2016 Super :-) Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaarky Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Safra...tak se dívám, že jsem to nalepil blbě..tak mohu asi znovu. :-(( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferda25 Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Zajímavé, že benzín tím netrpí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUP 2016 Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 PF 2017 Hodně pohodových a šťastných kilometrů na cestách. Nalepeno, hotovo, vyřízeno. Snad to bude lepší a už čisté na tom motoru ten prostor. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoto Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Fascinuje mě jak auto za takové peníze, vlastně vlajková loď, muže mít takovou to výrobní vadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popu Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 manoto: ....... Co na to vidis za vyrobni vadu ? To neni vyrobni vada, jen ho tam proste z duvodu setreni ci neni nutnosti proste nedali. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUP 2016 Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 To: Manoto. Ta gumička za bratru cca i s DPH za: 54,-Kč, to je malina. Horší už to však bude s vlhkými světlomety zevnitř, ale to by už bylo OT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoto Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Rozhodně nechci SIII hanit. Myslím si že to je úžasné auto. Věřím že to je maličkost. Právě proto bych čekal že takové to maličkosti budou vychytané. Z úspor pochybuji že by to tam nedali, když výrobní cena bude 000nic. Na SIII se taky mlží světla ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
15degren Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 s mlžením světel a špinění motorového prostoru, měli problémy už OII FL, u kterých si myslím že měli kvalitu výroby podstatně lepší než OIII... Jinak OIII určitě vlajková loď není, to je zcela jistě SIII, který je vizuálně fakt pěkný auto povedlo se, nicméně ta kvalita provedení prý taky pokulháva... No já vydržím ještě do další generace u OII FL nějak se mi toho auta nechce vzdávat, hlavně je to ve vysoké výbavě, hodně to podražilo a na takový climatronic a pod. bych už u trojky finančně asi nedosáhl... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal2009 Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Toto téma je návodem k odstranění neduhu, není to téma k volné diskuzi. Nenuťte mě rozdávat odměny :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kupony Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 To špinenie motora sa nedá nejako reklamovať? Hádam to tak nemá byť normálne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaarky Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 Už se to tu psalo, doporučení bylo jednou za čas si nechat umýt motor... kdo to zkusí jako další? Mimochodem, psali jste někdo na infolinku Škody ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Bednář Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 (edited) Konzultoval jsem to osobně přímo v servisním středisku Škody v Mladé Boleslavi. Mimo jiné mi řekli, že tak jak to je vyprojektované, tak to je sestavené. Tudíž to za chybu nepovažují. Jinak u benzínu mi to dělá taky. . Btw. nešlo by něco podobného nalepit na spodní stranu dveří? V tomhle počasí mě štve, jak snadno se špiní prahy. Člověk to umyje a po pár kilometrech to tam je zase :-( Edited January 10, 2017 by Martin Bednář 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kupony Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Ja som sa dnes pytal na podobne spinenie motoroveho priestoru mojej Octavie (GTEC) v Skoda servise. Chlapik na mna pozrel ako keby som spadol z jahody, ze ved to je normalne, ze sa to spini, ze tak to ma byt... ze nech si to dam umyt raz za cas ked mi to vadi, ale ze nic tam nemam ani montovat a ani tam niet co reklamovat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
homy Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Ahoj, nevíte kde to těsnění koupit v Praze? Upřímně se mi nechce platit doručení za 125 korun, když výrobek stojí 53 kč:-) jinak benzín 206 kw se špiní úplně stejně a myslím, že jsem byl zde na foru mezi prvními kdo to reklamoval Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUP 2016 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 To: Martin Bednář: Konzultoval jsem to osobně přímo v servisním středisku Škody v Mladé Boleslavi. Mimo jiné mi řekli, že tak jak to je vyprojektované, tak to je sestavené. Tudíž to za chybu nepovažují. Jinak u benzínu mi to dělá taky. ................................................ Zdarec Martine. Nepovažují to za chybu ..? Ty wogo mýlit se je lidské, ale měli by mít chuť s tím něco dělat (prostě to tam nalepit a je po problému). To jeko-že stejně nepovažují za chybu to mlžení parabol. To jsou tedy .. "loupežníci" Hlavně zdraví, no .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaarky Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Ahoj, nevíte kde to těsnění koupit v Praze? Upřímně se mi nechce platit doručení za 125 korun, když výrobek stojí 53 kč:-) jinak benzín 206 kw se špiní úplně stejně a myslím, že jsem byl zde na foru mezi prvními kdo to reklamoval No nevím, ale mně to stálo cca 60+60Kč, viz.odkaz výše... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts