Heini Vloženo 14. Duben 2018 Sdílet Vloženo 14. Duben 2018 No já jsem ji (Fl, 2003) taky nevěnoval péči a mám ji za předními koly rezavou jak lišku. Mám přední zástěrky. Proto už zástěrky nikdy. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 14. Duben 2018 Sdílet Vloženo 14. Duben 2018 Já měl F1 bez zástěrek (2002, SDi) a taky měla prahy rezavé jak lišky za předními koly. O tom to nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duskyslav Vloženo 14. Duben 2018 Sdílet Vloženo 14. Duben 2018 Jednou za cas sundat plastove podbehy, vycistit, vysusit a je klid... A kara vydrzi 5 let dele :-) motr odejde driv :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 14. Duben 2018 Sdílet Vloženo 14. Duben 2018 Zajimavy, jak se meni doba a s ni nahled na problemy. Kdyz jsem mel pri mych studiich Favorita, jednoho dne mi hever udelal diru do prahu. Favoritu v tu dobu bylo 10 let a do te doby byl dost opecovavanej. Ted mate FI, kterym tahne (nebo uz je) 15 let a resite vicemene kosmetickou rez... 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 14. Duben 2018 Sdílet Vloženo 14. Duben 2018 Ono taky záleží co rezne, problém je když rezne něco co není vidět a má to výrazný vliv na tuhost karoserie: http://www.auto.cz/narazovy-test-euroncap-auta-zasazeneho-korozi-vysledky-vas-asi-prekvapi-120961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 15. Duben 2018 Sdílet Vloženo 15. Duben 2018 (editace) Teď tohle řešíme i na FB Rapidu, člen skupiny přidal fotku své OII 2007, radost pohledět když teď vytahoval ten bordel. Editováno: 15. Duben 2018, autor: Durannn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 15. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2018 ten prostor za podbehem jsem kontroloval loni a bylo tam jen "par listecku". Prislo mi, ze uz to maji lepe resene, kdy za tim je hned "dira", tak to muze prubehne vypadat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 Dnes som kamosovi daval na Combi LED osvetlenie SPZ... A s hrozou som zistil, kolko tam je oxidacie a hlavne hrdze ma sa ist pytat, co s tym. Nebyt LED, tak na to ani nepride Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 Jak je to staré auto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 To bude stejně znamenat dohadování s autorizovaným servisem,který bude argumentovat,že záruka je na prorezivění a ne na rezivění a že je vše vlastně v pořádku.Případně bude ještě další problém,pokud by chybělo v servisní knížce nějaké razítko.Pak jsou lidé,kteří si takové auto jako ojetinu za výhodnou cenu koupí a ti už nedostanou nic.Tohle na té fotce je ta známá elektrolytická koroze u osvětlení RZ.Jestli není lepší než se dohadovat se servisem,denně tam volat a stěžovat si,kdyby každý preventivně rovnou když si tu Škodovku koupí si koupil také jeden sprej s voskem na dutiny a preventivně tohle místo zevnitř důkladně vystříkal a zvenku rezistinem podbarvil místo,kde jsou ty lampičky.Korozi by tím minimálně oddálil a v noci by mohl klidně spát... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 auto je tuším 2016, súkromník, má ho od novoty. ak sa niečo dozvie, tak snáď mi dá vedieť. to bolo iba tak pre info. najazdené si pamätám presne, 33733 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajaa-76 Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 No a pokud tam mám z výroby LED osvětlení - mám s tím něco dělat preventivně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 LED by nemalo mať na to vplyv. je na to niekde TPI, kde sa práve žiarovkové svetielka nahrádzali LED, pri ktorých nedochádza ku korózii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 Je zajímavé jak se to táhne všemi modely. Tole jsem řešil na mé OII 2010 a přišli na to přímo technici ŠA, kteří přijeli do autorizáku kontrolovat rez na 5-tých dveřích, kde byly 2 pupínky, to my řekli, že je to proražená vrchní vrstva laku a tudíž se na to nevztahuje záruka na prorezavění, ale prej abych nebyl "smutnej" tak odmontovali osvětlení SPZ a bylo tam to samé co řešíte. Vyměnili mi komplet nové 5-té dveře. Auto bylo 5 let staré, jezdilo na servis do autorizáku. S tím lakem asi taky šetří v době OII byla záruka 6 let, teď je jen 3 roky, asi vědí proč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 A dávají aspoň teď už ty LED od výroby? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 Áno, od MR2017 (6/2016) ich už dávajú sériovo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 (editace) jak pise wirer je na to TPI. ja menil na sve F2 pred 2 mesici po 10letech taky na zaruku. Nove 5 dvere. Akorat pro F2 to jeste neni led svetylko. Editováno: 25. Duben 2018, autor: lumirnavrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
niko99 Vloženo 26. Duben 2018 Sdílet Vloženo 26. Duben 2018 Já vezu F2 z 06/2008 příští týden na výměnu pátých dveří do servisu, také na záruku, stačila řádně vyplněná servisní knížka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 27. Duben 2018 Sdílet Vloženo 27. Duben 2018 V 25.04.2018 na 19:24, DAVID7001 napsal: To bude stejně znamenat dohadování s autorizovaným servisem,který bude argumentovat,že záruka je na prorezivění a ne na rezivění a že je vše vlastně v pořádku.Případně bude ještě další problém,pokud by chybělo v servisní knížce nějaké razítko.Pak jsou lidé,kteří si takové auto jako ojetinu za výhodnou cenu koupí a ti už nedostanou nic.Tohle na té fotce je ta známá elektrolytická koroze u osvětlení RZ.Jestli není lepší než se dohadovat se servisem,denně tam volat a stěžovat si,kdyby každý preventivně rovnou když si tu Škodovku koupí si koupil také jeden sprej s voskem na dutiny a preventivně tohle místo zevnitř důkladně vystříkal a zvenku rezistinem podbarvil místo,kde jsou ty lampičky.Korozi by tím minimálně oddálil a v noci by mohl klidně spát... Záruka snad přechází na nového majitele ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 28. Duben 2018 Sdílet Vloženo 28. Duben 2018 Jistěže záruka přechází. Nicméně po silnicích jezdí spousta aut,která o tu záruku z nějakého důvodu přišla.Někdo si třeba koupí dovezené auto bez servisní knížky,nebo prostě auto,se kterým někdo na garanční prohlídku nejel.Třeba nějaký důchodce,který najezdil tisíc km za rok,jinak auto stálo v garáži na špalkách s kolíčky pod stěrači.Stačí si přece projít jakékoli inzeráty a snadno zjistíte,že spousta aut je prodávána bez servisní knížky a je na kupujícím,jestli takové auto koupí,nebo ne.Kdyby byli všichni majitelé zodpovědní,tak by se přece auta bez servisní knížky vůbec neprodávala.Takhle se snadno může stát,že se vám zalíbí zrovna auto,které bude mít jen tu vadu,že bude bez tovární záruky,vy si ho koupíte a potenciální problém je na světě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 30. Duben 2018 Sdílet Vloženo 30. Duben 2018 U dnešních aut už je serviska elektronická, kupříklad, já ji ke svému Rapidu (04/2017) už ani nedostal. Na dotaz u dealera "proč?" mi bylo odpovězeno, že už je to vše v databázi a cokoliv budu chtít, mohou mi vyjet. Tzn, případný zájemce o ojeté auto uvidí, zda byly u auta dodržené garanční prohlídky. Nicméně, i tak, to co je nafoceno výše, to si nejsem jistý jestli by Škodovka uznala vzhledem k termínu "prorezavění". Dejte vědět, jsem zvědavý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 2. Květen 2018 Sdílet Vloženo 2. Květen 2018 tak výsledok je taký, že na tej bielej F3C sa budú meniť kufrové (5-te) dvere na záruku. nemal som veľmi čas s ním kecať, no aspoň nejaké info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 2. Květen 2018 Sdílet Vloženo 2. Květen 2018 Tady na tom fóru by spíš dávalo smysl vytvořit nějaký seznam problematických míst,na které by se měl majitel auta zaměřit,ať už když si chce ta místa nějak preventivně ošetřit,nebo když si chce to auto koupit.Rozhodnutí je samozřejmě na každém.A představa,že všechna auta budou mít navždy záruku je sice krásná,ale podívejte se do jakékoli inzertní rubriky,kolik aut se prodává bez servisní knížky a i tak si je někdo bez té záruky koupí.Takovým lidem by právě tyhle informace pomohly. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny.z Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 Tak jsem vlezl pod svoji Fabii, abych si prohlédl podvozek, jak po roce vypadá. Téměř vše vypadalo jako nové, akorát povrchová koroze na kulových čepech. Ale co mě zarazilo a naštvalo: poprasakaný a odlupující se plastisol na předních plechách pro zvedání - auto bylo asi dvakrát v servisu, kdy bych předpokládal zvedání na zvedáku a pak jsem na jaře přezouval kola. Nicméně praskliny nebyly na viditelné části plechů, ale přesně podélně s koncovou hranou plechu - uvažuju, jestli jsou v "mém" servisu dobytci nebo inženýři ve Škodovce něco nedomysleli. Máte to také tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.