007jarda Vloženo 1. Březen 2019 Sdílet Vloženo 1. Březen 2019 Zdravím, mám dotaz, za chvíli budu majitelem Škoda Octavia 3 110kW, 2.0TDI, vůz má najetých poctivých 163 000 km, předpokládám rozvody udělat co nejdříve, že? Rok výroby září 2013. Máte případně doporučení na servis? Autorizovaný nebo klasický někde v Praze/Praha-východ? Díky moc za info a přijetí ? Jarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.sramek Vloženo 17. Duben 2019 Sdílet Vloženo 17. Duben 2019 Interval rozvodu je tuším 210 tisíc u nových tdi takže máš čas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZbyšekSU Vloženo 18. Duben 2019 Sdílet Vloženo 18. Duben 2019 Ano, dle dílenské příručky je doporučeno při 210 tkm. U mnoha těchto motorů jsou však měněny dříve kvůli nefunkční nebo prolínající vodní pumpě. Pokud tam dáš novou revidovanou sadu rozvodů s inovovanou vodní pumpou (s keramickým přesouvačem), tak budeš mít už na doživotí toho auta klid. Tedy ve finále nejlepší u jetého auta udělat je chvíli po koupi a mít klid. K tomu měnit poctiv olej po 15 tkm + u tebe už by měla být i výměna brzdovky (tedy měla být již provedena, ale to asi vidíš ve výpisu z elsy. A na škodu není při tomto stáří a kilometrech ani preventivní výměna oleje v převodovce. Tu ale dělá málokdo. Palivový filtr dle předpisu výrobce tě čeká také za chvíli, takže když to shrnu, udělat komplet filtry + náplně + rozvody a máš od auta na nějakou dobu pokoj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 18. Duben 2019 Sdílet Vloženo 18. Duben 2019 ani inovovaná pumpa nie je večná , už som mal aj zaseknuté , aj tečúce ... pri rozvode zase klasika pískajúci remeň a gates kladka 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZbyšekSU Vloženo 18. Duben 2019 Sdílet Vloženo 18. Duben 2019 @suri. To ano. Dnes není u žádných dílů jistota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaccob.lik Vloženo 22. Duben 2019 Sdílet Vloženo 22. Duben 2019 Ahoj, zrovna řeším na svém Scoutovi také rozvody. Jsem majitele cca dva měsíce, nájezd 154 tis. km a začal pískat při studeným motoru rozvoďák. Nechápu jak by to v tomhle stavu mohlo dát dalších 50 tis. km ? Máte někdo podobnou zkušenost ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eec Vloženo 12. Květen 2019 Sdílet Vloženo 12. Květen 2019 Ahojte potrebujem vymeniť rozvody na O3 2.0TDi 110kw CKFC aj z vodnou pumpou aku sadu tam dať a pumpa je tam tá z elektrickym regulatorom vysuvna poradte dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MáťaLohniský Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 Tak jsem dnes měnil rozvody a nemohl se divit. Auto má najeto přesně 170tis km. Chtěl jsem je vyměnit preventivně, ale pak jsem zjistil, že jsem je měnil spíš za 5 minut 12. Nemá někdo tipy, jak se mohl řemen takhle opotřebit? Možná by s tím mohla souviset výměna vodní pumpy v 80tis km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 Kolko rokov ma ten remen? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MáťaLohniský Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 6 let a 4 měsíce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RV_RS Vloženo 24. leden 2020 Sdílet Vloženo 24. leden 2020 Udělej to hned , mam sice 135 kw a měl 190 tis, auto nevykazovalo zadne problemy, presto byla pumpa zadrena a remen ze strany zubu popraskany. A originalni rozvody vuci neoriginalnim se cenou moc nelisi,spis jde o to kdo ti to za kolik udela a jak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prix Vloženo 13. Duben 2020 Sdílet Vloženo 13. Duben 2020 Já dělal rozvody při 190tkm (2.0 TDI 110kW) a v pořádku vše. Nechtěl jsem čekat až na 210, ale prý bych ničemu neuškodil. Problém je, že dneska už není octavka jako octavka. Dva stejné motory mohou prostě vydržet jinak. Koupíš Octu a vydrží ti bez problému a některá se s**e od počátku, nejspíše jako každé jiné auto. Pokud nemáš s autem nějaké problémy, neřešil bych to, jinak výměna při těch 190-200 ideál. Jet to zbytečně durch na 210 jenom proto, že je to v příručce asi není třeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtechoun Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Ahoj taky se teď se svým scoutem chystám dělat rozvody. (Mám najeto 189tkm) Dokáže mi někdo poradit jaká vodní pumpa patří do motoru 2.0 TDI 110kW 4x4 CRMB? Vodní pumpa DOLZ A255V (s integrovaným čidlem) Vodní pumpa DOLZ A255 (bez integrovanýho čidla) Tyto dvě pumpy mají stejný OEM kód 04L121011L, na tomto autě už byla vodní pumpa jednou měněna a ve faktuře je právě tento OEM kód. Nevím, jaký je rozdíl mezi těmi čidly. Pokud to někoho zajímá, tak při výměně té pumpy na 142tkm v autorizovaném servisu nevymněnili(!!!) rozvody. Tomu opravdu nerozumím. Díky za rady! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 A preco by to mala byt povinnost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eec Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 https://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=172270&postdays=0&postorder=asc&start=15 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bropol Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Mám O3 rv. 2016 najeto 116 tkm a když tak přičítám toto téma, tak mám ještě hafol času na cenu rozvodů. Ptám, se protože všude píšou, že při koupi nového auta se doporučuje vyměnit rozvody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Až začne téct pumpa, nebo přestane fungovat tak je udělej. Interval je 210tkm. Já dělal ve 160tkm tekla pumpa... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fildo1994 Vloženo 30. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2020 Caute, tiež ma caka vymena rozvodov a pumpa. Spytam sa ked to vymenim tak jaky je internal ? zase cca 210 k km alebo ? mám v pláne davat INA rozvodovu sadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 30. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2020 Mne dali INA a pri rozvodoch bolo písané výmenný interval 90tkm. Inak by ma to tiež zaujímalo či to dodržať alebo kľudne môžem aj 150tkm na tom spraviť. Pretože 90tkm od výmeny tam budem mať za cca 30tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 30. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2020 Technik mi povedal, ze ked sa vymeni vsetko komplet ako sa ma, tak znova 210. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fildo1994 Vloženo 31. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2020 Tiež jak som volal na skoda-dily tak mi povedal že zase 210 k. Jako nic zle som na INU nedočital takže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrPan87 Vloženo 6. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2020 Octavia 3 2.0TDI 2016 najeto bez pár stovek 150k a jdu dělat rozvody kvůli zasekávající se vodní pumpě 🤪 prej šmejd z výroby 🙈 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 6. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2020 (editace) @PetrPan87 A neměla ta zasekávající se vodní pumpa být spíše tou původní originální chladící kapalinou pro diesely, která dle všemožných recenzí a testů v médiích nebyla zrovna OK a tvořil se tam v ní tzv. šlem, který zapřičiňoval i to zasekávání vodní pumpy? Určitě Ti budou měnit při výměně vodní pumpy i chladící kapalinu, tedy měli by tam dát již tu jinou, nově předepsanou, ale doporučuje se i několikerý proplach chladícího systému, aby tam nezůstali zbytky toho šlemu a nová pumpa by pak mohla zase zlobit. Raději se na to v servisu poptej, aby to neodrbali. Nepíšu to zde z vlastní zkušenosti, ale na internetu i v motoristických časopisech je o tom dosti psáno, tak ať Ti to udělají pořádně. Editováno: 6. Listopad 2020, autor: DušanV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrPan87 Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 (editace) Díky za tip. Opravují mi to v Rakousku v doporučeném servise od kamaráda,tak snad to udělají pořádně za ty prachy 🤷♂️😃 Editováno: 9. Listopad 2020, autor: PetrPan87 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martind_ Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 Já měnil vodní pumpu 2x ..jednou ve 120 tisících na kulanci ..a druhou v rozvodech cca 198 tisíc opět se zasekávalo vodní čerpadlo a Škoda Auto vše vyreklamovala.. takže chladící kapalina vadná? a přiznala to Škoda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.