Přejít na obsah

Stěrače


mvh

Doporučené příspěvky

Mám originály 6 let a stále bez chyby. Je teda taky pravda, že mají málo najeto. A tak si říkám, že na to musí mít vliv, že auto bylo doposud garážované, tzn. že na gumičky tolik nepůsobily klimatické podmínky, extrémní mrazy, tolik se v létě ve vedrech nepřipékali ke sklu, a nepoužívám je vyslověně panicky atd., jak jinak si to vysvětlit, že někdo také jenom 1-2 roky. A to nepoužívám žádné odpuzovací sračky na sklo. Dále je pravda, že málo používám chemii do ostřikovačů.

Ale jakmile koupím na jiná auta v rodině nějakou náhražku, mám problém je udržet v použitelném stavu 1 rok. Taky jsem nikdy nekoupil k výměně originál, ty vždy jen na novém. Velký vliv také vidím v jejich používání, když mě vozí kolega do práce, tak je mydlí furt. Mihne se kolem náklaďák trochu mu opráší sklo, a už to mydlí s ostřikem. Přitom deset metrů za ním druhej, a to samé zase to mydlí. Já většinou počkám pokud je to možné, a umeju až přejedou oba, pokud to jde a nelítá od nich hnůj. Tož asi tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, na garážovanie som aj zabudol. Ak nepočítam nejakú návštevu nákupného strediska, tak moje auto v garáži stálo iba jediný jeden krát jednu noc keď som bol u bratranca na návšteve a nemali doma druhé auto. Inak od kedy ho mám, parkujem iba pod holím nebom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příště koupím originální stěrače. Teď mám stěrače Bosch aero, ale výdrž je slabá, po druhém roce už začala v mrazech tvrdnout guma a stěrače poskakovaly, po oteplení, zase stírají bez problému.

Originál mám ještě schovaný, jak mě ty aera naštvou, tak poletí do koše a staré originály na auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som kúpil minulý rok v novembri Originaly do predu a už píšu :D zadný som kúpil čínu a ten je už v prdeli ten musím vymeniť, výhoda zadného je, že sa tam dá vymeniť gumička. Ak by ste vedeli kde sa dá kúpiť do predných origo stieračov gumička tak sem s tým, vymeniť sa dá len kde ich zohnať. 

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Teraz ako boli tie aprílové snehové fujavice a teploty blízke nule, začali mi pri stieraní smerom nahor preskakovať Bosch Aerotwin, tak som sa rozhodol, že skúsim nejakú lacnejšiu alternatívu. Na alza.sk som našiel sadu Compass Flat na Fabiu II za príjemných 6,90 €. Nosil som ich pár dní v kufri, a hneď ako pršalo som ich vymenil, a musím povedať, že ma príjemne prekvapili. Žiadne univerzálne uchytenie, ale priamo Škodovácke, a sadli ako zadok na šerbel. A tak isto stieranie, úplne bez problémov a sklo je viditeľne lepšie zotreté, a to napriek tomu, že Boschky okrem občasného preskakovania pri suchom skle stierali ešte dobre.
Neviem ešte, že aká bude životnosť týchto lacných stieračov, ale ak vydržia iba polovicu toho, čo tie Bosch, tak už budem spokojný (vzhľadom na ich cenu).

P.s.: Hrdzavie niekomu z vás zadný stierač? Môj vyzerá ako keby mal tak 10 rokov. Mám pocit, že niekto ho na parkovisku vymenil.

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bosch Aerotwin mi vydržia približne 1 rok, niekedy trochu viac. Väčšinou mením buď pred, alebo po zimnej sezóne. Mám pocit, že teraz to bolo po roku.
Musím ale dodať, že parkujem vonku a najazdím ročne viac ako 20 tisíc km. Na druhej strane ale chrobáky a vtačí trus odstraňujem utierkou a nie stieračom, a tak isto nepúšťam stierače ani pri zamrznutom skle, tj. na stierače si dávam pozor. Aj preto ma serie ich pomerne slabá životnosť, lebo 25 € za sadu predných nie je málo.

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tie Compass z Alzy sú úplne naprd. Ja som ich kúpil minulý rok v októbri a po mesiaci sa mi v strede odtrhla guma najskôr na strane vodiča a po ďalšom mesiaci aj na druhom stierači. Kúpil som teda na TESCO pumpe za 4e za kus nejaké noname v takom červenom obale a tie sú zatiaľ dobré. Ináč predtým som mal tiež Aerotwin a bol som sklamaný, vydržali sotva rok, za tie prachy sa vôbec neoplatia. Zatiaľ najlepšie čo som mal, boli z výroby. Neviem aká značka to bola, neuveríte, ale vydržali tri roky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 4. 2017 na 20:48, e1. napsal:

Dúfam, že si mal iba nejakú chybnú várku, lebo 1 až 2 mesiace je naozaj málo. Resp. ma ešte napadá, nestieral si náhodou zamrznuté sklo?

To určite nie, viem ako používať stierače. Prejavilo sa to tak, že v strede začalo robiť čmuhu. Príčina - v strede odtrnutá gumička od ramienka asi 3cm.

Editováno: , autor: orlov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne rok mám nahodené aerotwinky a úplne v pohodičke. Nájazd tak 10 -15 tisíc ročne, parkovanie vonku a na kvalite pocitovo padli minimálne tj. skoro vôbec nekreslia po skle.

Je pravda, že pri umývaní auta stierače tak z rýchlika prebehnem mokrou kuchynskou servítkou a to je bordelu čo ide dole ( určite na nich nič nepatlem, len vodu).

Skôr mám problém so zadným, lebo to je choroba hatchback-ov.. mám tam z alzy ten lacný compass (tiež asi už rok tomu bude a zatial je ok ) za pár šupek, zatial stiera, ale pazvuky vydáva, neviem čím to môže byť.

Inak originál výrobca by mal byť bosch. Túto informáciu mám z jednych autodielov asi by som nemal menovať. Nepíšu, či ide o economy diel alebo prvovýrobu.

Originálky som mal 2 roky. Potom heyner 2 roky a teraz boschky a asi ostanem už verný boženkám ( 17 eur pár (530 / 530mm))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám vyskúšané Original, Bosch, Valeo, Číny. 

 

Originál - vydržia tak 1,5-2roky auto vonku prašnejšie prostredie. Väčšinou praskne na niektorom mieste gumičky a potom kúsok stiera divno, ale mäkkosť zostáva čiže neskáču po skle ani po dvoch rokoch.

Bosch - kvalita podobná ako originál, s tým že po vyše roku začali písať čiary po skle, trocha stvrdli ale nič hrozné.

Valeo - kvalita konštrukcie je horšia ako Original, Valeo pri stieraní už nové je vidieť mierne ohybanie sa, vydržia tak rok aj 2-3 mesiace, pretože stvrdnú tak, že skáču po skle a škriabu sklo.

Čína - po pol roku to prestane stierať, síce nestvrdnú ale začnú viac lýzať sklo ako stierať. Takýto stierač je dobrý akurát ako núdzovka.

 

Takže za mňa kúpiť original alebo bosch.

 

Vie mi niekto poradiť kde by som zohnal na Slovensku v nejakom e-shope gumičky do stieračov, nechce sa mi stále kupovať zadný stierač, keď sa dá vymeniť tá gumička. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dávnejšie som vídal gumičky na čerpacích staniciach, naposledy asi na Lukoil. Ale to už bolo dosť dávno.

Čo sa týka môjho výberu stieračov, ak vydržia tieto noname z Alzy aspoň pol roka, tak mením značku. Ak nie, tak sa vrátim k Aerotwinom. Vidím, že za posledný rok išla ich cena výrazne dole.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě se nejvíc osvědčily stěrače za 200 kč z makra univerzály, než začnu pozorovat horší efekt stírání nebo nějaké poskakování tak uteče cca 3 roky tj. stejně jako originály jen stojí 4x méně a vypadají trošku jinak... no já bych teda skoro litra za originál nedal, podle mě tu řešíte cypoviny a jsou to všechno blbosti, všechny stěrače vydrží +/- stejně při podobných podmínkách...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

marfan: Nie, mám tie lacnejšie za 6,90 €. Pravdu povediac vôbec som nenašiel rozdiel oproti týmto za 9,59 €, tak som nevidel dôvod kupovať tie drahšie.

15degren: Ak tebe vydržia stierače 3 roky, tak to naozaj nemusíš riešiť. My čo jazdíme veľa, parkujeme vonku (tj. stierače vydržia menej), a potrpíme si na dobré stieranie, to riešime, a nie sú to pre nás "cypoviny". My si totiž uvedomujeme že dobrý stierač je základom pre bezpečnú jazdu v daždi. Potom si musíš tiež uvedomiť, že nie každý má problém dať za stierače 30 €, ak mu vydržia dlhšie alebo budú stierať lepšie. Ďalšia vec je dostupnosť. Nie každý má čas zháňať nejaké noname stierače v nejakom supermarkete, obzvlášť ak kvalita je otázna, a o pol roka ich nikde nezoženieš. Ja osobne tentokrát mám čas na experimentovanie, a okolo Alzy jazdím takmer denne, tak nemám problém ich vyskúšať a ak sa osvedčia tak kupovať pravidelne. Ak by som ich mal kupovať v nejakom supermakete v nejakej jednorázovej akcií, tak sa na to vykašlem, lebo o +/- rok ich zase musím zháňať, a ak nezoženiem tak musím skúšať zase novú značku pri ktorej sa nemusím, ale zase môžem popáliť. Oproti tomu je kúpa drahších Boschiek výber na istotu, nehovoriac o tom, že sú ľahko dostupné, takže ak stierače doslúžia, tak nie je problém ich rýchlo nahradiť.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom prípade je evidentné, že buď neprevádzkuješ svoje auto v zlých podmienkach vzhľadom na životnosť stieračov, alebo je medzi nami diametrálny rozdiel v tom, že čo považujeme za "horší efekt stírání". ;)

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teda 3 roky kdyby mě stěrače vydržely tak si je asi vystavím :D Mě předposlední oreginál vydržely sotva půl roku. Druhé zatím vydržely půl roku a jsou vpořádku. Mě oreginál vydrží průměrně rok. Ty ostatní číny pár měsíců. A u rodičů kteří parkují venku pod stromy vydrží číny měsíc než začnou skákat :) Já už jiné než oreginál stěrače na své auto nekupuji. Nájezd mám tedy 30k za rok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všetko záleží od prašnosti v danom mieste kde je auto používané a od nárokov na kvalitu stierania. Ja osobne mám rád ak stieranie je 100% ako pri novom aute tj. žiadne čiary tichý chod stierania, žiadne vynechávanie. Možno ten kto tvrdí, že mu stierače vydržali 3 roky ale stiera mu to tak že ako keby to pretrie mokrou handrou tak to neni podľa mňa stieranie. (15degren nie je to myslené na teba ale vo všeobecnosti) Pretože mám pocit, že niektorý v tých recenziach dosť prikrášľujú skutočnosť.

 

Ale skúsim dať šancu Compass stieračom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a nenapadlo vás občas ty stěrače přetřít a ošetřit glycerinem nebo indulonou ? Jednou za měsíc si namočim prsty v glycerinu, pojzdím po stěračích,  když jdu druhý den do auta stěrač utřu a hyje. Stěrače jsou měkké a neskáčou, měním je proto že po těch 3 letech mi obvykle po zimě poškodí o led rovnoměrnost gumy a začínají vynechávat. Problém s tvrdnutím levné číny prostě nemám, radši obětuji 20 kč na glycerin než 900 kč každý rok za originální stěrače nebo podle vás každý půl rok za čínu 200 kč...

 

S mým nájezdem je snad jasné, že si nevymýšlím, přece neujedu tolik km se špatnými stěrači, to by mi za to fakt nestálo, ale zase autu dopřeji a gumové části vozu žádají malou pozornost. Přetírám i těsnění u dveří ale to jen v mrazech.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...