Přejít na obsah

Octavia nepříjemně plave a nesedí


ITT

Doporučené příspěvky

no ono sa používa pre tie diely viacero názvov.. :kol-32: ..ETKA tak a v učebných zošitoch inak..

takže →

 

tyčka stabilizátora=tyč spojovací=táhlo stabilizátoru (príloha 1)

tyč riadiacia=spojovacie rameno (príloha 2)

 

to spojovacie rameno nemusíš meniť v páre,len poškodené

post-62595-0-39468300-1366229713_thumb.j

post-62595-0-74215700-1366229719_thumb.j

Editováno: , autor: libero
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravím, ten istý problém plávania octavie, tlmiče su ok, ale v zakrutach ako keby auto podskocilo, vyriesili Vam to teda tieto diely ako ste pisali ?
http://www.skoda-diely.sk/eshop/1k0501530c-prava-riadenie-tyc-zadne-napravy.html

http://www.skoda-diely.sk/eshop/1k0501529f-lava-riadiaca-tyc-zadne-napravy.html

Dakujem vopred za odpoved(e)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Ahoj všichni.

Mám už 7 let Škodu Octavií RS 2.0 TDi, 2008 kupovanou v roce 2009. Poslední dobou jsem zaznamenal nepříjemné chování vozu hlavně v zatáčkách nebo při přejíždění "kamioňáckých kolejí". Přijde mi to jako by se začala zadní část vozu kymácet za strany na stranu. Můj švagr má úplně stejné auto, tak jsem si ho půjčil abych mohl odstranit můj subjektivní dojem- jeho auto sedí jak přibité. Jelikož mě zanedlouho čekala prohlídka na STK problém jsem neřešil s tím, že se detekuje tam. Obsluze jsem se svěřil s problémem s tím, ať mi auto pořádně proklepne, ale kromě tyče stabilizátoru (které jsem již nechal vyměnit a se stabilitou vozu údajně nemají nic společného) bylo vše v naprostém pořádku. jelikož ale na STK nedělají test tlumičů, zaplatil jsem si dnes tento test v originál servisu Škoda s tím, že přední náprava je 78% a zadní je 88%, což je podle pracovníků servisu normální stav. Údajně pod 60% je to na výměnu. Geometrie udělaná, gumy nové a řádně nafoukané. Nedával jsem jiné rozměry kol ani pneu. Dělalo to i na zimních kolech a teď i na letních. Už mě nic nenapadá, čím by to mohlo být. Prosím poraďte... Díky. Pavel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Tak dnes vymena ridici tyce stabilizatoru na zadku, vc. dorazu, na predni naprave vymeneny tycky stabilizatoru a pouzdro ramena, udelana geometrie a vozidlo "plave". V rychlosti cca 80km/h na 4. rychl. stupen slapnu na plyn a vozidlo tahle silne k prave strane!! Deje se to pri zrychlovani. Cim to muze byt zpusobeno? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jinak to vyzkousim?? Davat nove zadni ramena - komplet za cca 3tis. se mi nechce. A mechanik si mysli, ze to je silentbloky v ramenech,... jak je v tahu, tak to tahne doprava. Pri ustalene rychlosti je to v poho. Jeden silentblok se pomalu protaci. Geometrie se 11let nedelala, ale udelali jsme ji v "toleranci". Davam do uvozovek. 

IMG_0063.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta geometrie se mi moc nezda. Na zadni naprave zadna sbihavost a jeste obe kola natocena doprava? Ale je fakt, ze je to o tak malo, ze se to asi nijak neprojevi... Jinak teda se mi zda pravdepodobnejsi to co pise cosby. Pokud to dela jen v tahu, tak to tezko bude zadni napravou. Pokud teda nemas 4x4, tam nevim, jestli se v techto podminkach Haldex sepne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No koupil jsem samostatne nove silentbloky do zadnich spodnich ramen. Uvidim, zda mi je tam v servisu nalisuji. Nechce se mi kupovat nova komplet ramena a pak to tim nebude:-( Pocitam, ze po 11 letech neserizovani geometrie budou silentbloky k.o. Pote co jsme s nimi zacali hybat. Mam predokolku. Pak zkusim jeste vymenit zbyvajici silentblok do predniho ramene... dal uz me nenapada cim by to mohlo byt:-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, mám v plánu měnit preventivně ty zadní řídící páky.. měnil to tu někdy někdo sám ??

Zajímalo by mě, jestli je to na dýl, jak říkajíc "jenom pár šroubů".. nebo jestli je to marast..  abych věděl kolik času budu cca potřebovat, chci to udělat v rámci oleje, filtrů apod..

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...