Přejít na obsah

Spotřeba a zkušenosti z provozu


kapl

Doporučené příspěvky

Chlapi mám dotaz ohledně motoru. 

7.1.2013 v 10 000 km garanční prohlídka - vyměněn olej apod.

10.4.2013 v 12 000 km výměna rozvodů + olej

 

a nyní máme 3.7.2014 a stav je cca.20 000 km a opět to řve, že pomalu servis. 

 

Kolik kilometru mohu ještě najet, když se objeví hlaška servis nyní ? Olej tam je LL III 5W/30.

 

Interval je nastaven na 15000 nebo 30 000km .

 

Díky za info.

Editováno: , autor: Michal B.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzerá to tak, že auto má dva roky, preto chce na veľkú servisnú prehliadku. Limit býva 2 roky + max. 2 týždne.
Musíš rozlišovať servisné prehliadky a bežné výmeny oleja kedy sa okrem brzdového obloženia nič nekontroluje, a vyzerá to tak, že ty si doteraz kompletnú servisnú prehliadku ešte nemal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto mám cca.3,5roku pomalu. Jo s těmi couračkami to bude pravda, většina tras je +- 15-20 km kolem komína, sem tam něco delšího. Ale teďka to neřeším, až po sezoně tam skočím na výměnu, je tam přece jen Long Life, takže to musí trošku více vydržet. Koleg a OCtavkou 1,9Tdi přejel interval o 5000km a taky se nic nestalo, tak o to klidnější jsem,

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chýbajú dôležité údaje: ako rýchlo ste išli (alebo priemerná rýchlosť) a ako boli autá naložené?
Ja totiž mám 1.2 TSI tiež, a 160 sa dá isť aj do kopca, akurát automat si už podradí. Yeti je väčšie a ťažšie, ale s včasným podradením 130-140 nemôže byť žiaden problém ani s naloženým autom. Vzhľadom na jeho priemernú spotrebu ste až tak rýchlo ísť nemohli, lebo pri rýchlosti 130-140 na diaľnici mám podobný údaj o spotrebe aj na PP Fabie.
Samozrejme spotreba naftového motora je príjemnejšia (bez debaty), ale zase auto s takým motorom stojí iné peniaze, a v kultúre chodu motora má benzín tiež poriadne navrch.
Takže, 1.2 TSI naozaj nie žiaden trhač asfaltu, ale bežné diaľničné rýchlosti určite zvláda. Skôr si myslím, že vodič druhého auta pri jazde do kopca dal trochu nohu dole z plynu aby nemal ešte vyššiu spotrebu, alebo sa mu jednoducho nechcelo podradiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím, 

 

mám dotaz, přes léto se stávalo, že když bylo tepleji, po startu motor točil cca. 1200ot/min, pak to spadlo na 700ot/min (po 30s) a jel jsem. Už je chladněji a nyní to dělá to, že po startu otáčky spadnou na 700 ot/min hnedka a pak otačky tak 5s lítají nahoru (na 1000ot/min) a dolu (na 700 ot/min), což je divné a nikdy jsem se s tím nesetkal.

Diky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

mám dotaz, přes léto se stávalo, že když bylo tepleji, po startu motor točil cca. 1200ot/min, pak to spadlo na 700ot/min (po 30s) a jel jsem. Už je chladněji a nyní to dělá to, že po startu otáčky spadnou na 700 ot/min hnedka

Toto je standardní stav.

 

 

a pak otačky tak 5s lítají nahoru (na 1000ot/min) a dolu (na 700 ot/min), což je divné a nikdy jsem se s tím nesetkal.

Tohle už podle mě ne. Zajeď s tím do servisu. Případně to ještě nahraj na video - to kdyby se jim to neprojevilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj jsem tu nový, ale přidám taky svoje do mlýna.

 

čerstý majitel Yetiho 1.2 tsi (81kw) r.v 07.2015   již s novým motorem  řady EA211 ( rozvody řemenem )

první dojmy jsou zatím bezvadné, ale čas ukáže jak to bude dál. Zatím ho  zajíždím. Spotřeba se pohybuje kolem 4,9 - 7,5 dle jizdního stylu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

jsem čerstvý majitel Yetiho 1.2 TSI 81kW..najeto cca 250 km. Na dálnici (délka trasy 2x30 km) spotřeba ve 4 lidech při cestě do práce,z práce za dodržování rychlostního limitu s tempomatem 7,9 l, při courání po okreskách (délka trasy cca 100 km) a dodržování nápovědy MFD, kdy řadit 6,6 litru s 30 kg brambor v kufru.

Editováno: , autor: Pette-KH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem čerstvým majitelem 1.2tsi 81kw mam najeto 750km a spotřebu jsem na 30ti km ve dvou lidech srazil na max.6.1L při dodržování limitu,Ve 4 trasa 70km v kuse klidná jízda do 100km/h 6,8L Ještě jsem v zábehu tak tomu moc nedávám zajmalo by mě při kolika km se spotřeba trošku ustálí předtím jsem měl 1.9tdi 81kw v Octavii a to jsem se k pumpě těšil,ale ted tam jsem nějak moc často. :kol-33:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pette-KH promiň ale nemyslel jsem to tak.

Měl jsem před tím Roomstera 1.2 TSI 63kw u kterého při spotřebě 5,3 a dojezd ukazoval 1100km na 55l nádrže a když udělám stejnou spotřebu u Yetiho tak mám dojezd něco přes 800km na 55L. Myslím si nebo jak jsem to vysledoval že Yeti udaj o dojezdu přepočítává jinak a do skutečných hodnot. Protože když jsem jezdil s Roomstrem každý den stejnou trasu 80km tam a zpět (týden) se spotřebou kolem 5,3L tak stejně bych hodnoty 1100km nedosáhnul asi také něco přes 800km na 55L paliva takže si myslím že u Roomstera byl údaj víc zavádějící než u Yetiho kde je údaj asi víc přesný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pette-KH promiň ale nemyslel jsem to tak. Měl jsem před tím Roomstera 1.2 TSI 63kw u kterého při spotřebě 5,3 a dojezd ukazoval 1100km na 55l nádrže a když udělám stejnou spotřebu u Yetiho tak mám dojezd něco přes 800km na 55L. Myslím si nebo jak jsem to vysledoval že Yeti udaj o dojezdu přepočítává jinak a do skutečných hodnot. Protože když jsem jezdil s Roomstrem každý den stejnou trasu 80km tam a zpět (týden) se spotřebou kolem 5,3L tak stejně bych hodnoty 1100km nedosáhnul asi také něco přes 800km na 55L paliva takže si myslím že u Roomstera byl údaj víc zavádějící než u Yetiho kde je údaj asi víc přesný.

Dle toho co uvádíš ti to Room ukazoval, ale přesněji. Pokud si měl dlouhodobou spotřebu 5,3 tak na 55l je dojezd cca 1037km. Pokud ale počítáš 800km na 55l nádrž tak máš spotřebu cca 6,8l. Takže to buď ukazuje špatně spotřebu a reálná je vyšší, nebo netankuješ do plný ;-)

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

 

koupili byste po vašich zkušenostech jetého Yety 1.2 TSI ?, mám vyhlídnuté 3 kusy v této motorizaci a i když už jsem přečetl kde co, pořád ve mě hlodá červíček, auta jsou to všechna vyrobena 2010 s nájezdem 33t, 45t, 75t s cenou kolem 280t .

 

Já se teď vozím v 1.2 TSI 81 kW rv. 2015, ale mám ho na operativní leasing. S autem jsem spokojený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím, jsem chtěl říct, aby se zamyslel nad tím, zda kupovat ojetý vůz, navíc 5 let starý :kol-31:

Právě proto že se nad tím zamýšlím :), jediné co mě odrazuje po zdejších zkušenostech je právě motor,  auto bude  jezdit hlavně na kratší trasy, jednou za rok něco delšího, všechna zmiňovaná auta jsou po rozdovech, auto bude kupováno za hotové, víc jak 300t do toho vrážet nechce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...