Přejít na obsah

Spotřeba různých motorů ve Fabii I


tondas

Doporučené příspěvky

Fabia 1.4 MPi 50KW

podle palubního PC

Dálnice - (130km/h) 6,5 L

Mimo město - 6 L

Město - 7,5 - 9 litrů podle toho jak tomu šlapu na krk :) ale průměroval bych to na 8 L

Vazeni jsem tu poprve tak mozna to sem nepetri ale mam fabii 1,4MPI 50Kw r.v.2001 a zajimalo by me za kolik mam tim na mysli spotrebu benzinu tento motor jezdi ja mam takovou zkusenost ze asi tak 7,5l a co vy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za více než rok provozu Fabie 1.4 MPI 44kW mám spotřebu 5,7 l/100 km (podle účtenek za benzín). Ale chce to fakt lehkou nohu a hlavně z každého kopečku nechat brzdit motor (otáčky aspoň 1800 = okamžitá spotřeba 0 l/100 km).

Teď přes víkend jsem byl v Praze (2 dospělí a jedno dítě), 2x150 km, tam spotřeba 5,3, zpět 5,1 l/100 km (podle pal. počítače). Rychlost samozřejmě max. 90, v obci 50 km/h.

Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam fabiu r.v 2003 1.2 40 kW, HTP,classic, a napr BRATISLAVA PRAHA - PRAHA BRATISLAVA som spravil na jednu nadrz cca 45 litrov, a to som siel PRAHA -BRNO v kuse podialnici cca 140-150 km/hod ak ne 160 sem tam. Inak 130 km/hod.Preratal som to co je super spotreba cca 6.4 litra.

Este daco tam aj ostalo trocha =) Lenze menil so sviecky nedavno cca mesiac dozadu za DENSO POWER IRIDIUM a spotreba mi stupla o cca liter hore, a neviem ci je to tymi svieckami alebo cim...Predtym som tam mal dake BRISK sviecky.... Inak pomeste mam spotrebu 7l na 100km. Predtym som mal menej, za 500sk som natankoval ( pred vyse mesiacom ) cca 12 litrov to bolo, a to som presiel na tych 12 litrov vyse 200km a to som jazdil zvecsa pomeste! skoda ze stupla spotreba kto vie cim ...poradte pls....

este pre upresnenie , spravil som aj zachadzku takze to bolo cca 710 km ..

Editováno: , autor: crazy-fun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak už bylo psáno tady v mnoha tematech ...

proč se furt experimentuje ze svíčkama, dávejte co je předepsáno, ušetříte si pak vaše údivy nad spotřebou, teplými, či studenými starty apod.

a ake sviecky su predpisane na fabiu 1.2 htp 40 kw ??? ved ale sviecky DENSO POWER IRIDIUM su dobre znackove sviecky ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase na druhou stranu mám známého, který když prší mrzne nebo je ošklivě auto nechává doma aby se zbytečně nenamočilo :D a rači jede asi 8 km na kole. Nejhorší na tom je že je to opravdu pravda :smich:

No co ... nejezdí , nejezdí , zase to nehuntuje ... :smich: :smich: :smich: :smich:

Editováno: , autor: rudolf1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ake sviecky su predpisane na fabiu 1.2 htp 40 kw ??? ved ale sviecky DENSO POWER IRIDIUM su dobre znackove sviecky ...

dobré značkové možná, ale asi ne pro tento motor. Kup si uvedené NGK a budeš taky spokojený. Já tam mám taktéž NGK, akorát jiný typ (pro můj 47kw motor) provozuji je i na plyn a mají už přes 50t km a bez problému. Předchozí Boschky co mi dali ve Škoda servisu mi už při 30t km blbly při chodu na volnoběh, tak jsem je vyměnil za zmíněné NGK a spokojenost :palec2: . Ještě možná drobnost, slyšel jsem z více míst, že NGK je Japan nebo France, tak ty frantíky prý nebrat ;)

svicky.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi tam dam spat sviecky brisk ake tam boli ... len neviem presne ake, mam fabku 1.2 htp 40kw, zvazujem bud BRISK DOX15LE alebo troska drahsie tuning DOR15LGS , treba po vymene uvedenej sviecky nastavovat nieco na sviecke? lebo ked som tam daval denso power iridium tak som musel nastavit na 1.0 mm..

moze mat vplyv na spotrebu aj zle nastavene sviecka denso p.iridium?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dneska, taková ranní, předpisová a klidní jízda, délka cca 18km okrskama, projížděl jsem 5 vesnicema, než jsem se dostal do místa určení ;) Myslím, že na 16tkách vůbec zázrak, že se to povedlo. Jinak běžná průměrná spotřeba na xtisíc km, co jsem měl, byla o litr víc, což je taky hezký, nato, že jezdím 1-2 měsíčně dálnici.

post-8288-1226346286_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam Fabku 1,9TDi (74kW) asi 7let (najeto pres 250 tis. km) a dlouhodoba spotreba se stale drzi kolem 6,2 l/100km. Jezdim jak mesto, tak i delsi trasy a na spotrebu vubec nehledim. Zkousel jsem jednou jet i na spotrebu (4,5 l/100km), ale to me nejak neslo pod fousy :o) Radsi na to slapnu. S motorem spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1,4 MPi 44kW průměr něco lehce pod 6,5l/100km. Měřeno podle počtu ujetých km na množství benzínu (mám něco jako menstruační denníček), pravidelná denní trasa Bruntál-Ostrava a zpět(denně 150km), tj. kombinace svižnější jízdy a nemalého množství městského popojíždění. Na delší trase kolem šesti litrů na sto(Ostrava-Praha mimo dálnice před Pardubice, Kolín). Na spotřebu nejezdím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

post-14250-1226857749.jpg

Ahojte,

mám od nova Fabia Combi 1,2 47 KW Cassic kup. 11/2003, teraz 67200 km. Pri meraní spotreby plním náídrž "hladina po hrdlo" (stláčaním ventilu vyrovnávacej nádržky), robím si letnú a zimnú priemernú spotrebu. Takže trvalo spotreby leto: 5,05-5,2 l/100 km , zima 6,29-6,4 l/100 km. Krátke meranie napr. Martin -Zlín (Masters of Rock) a späť 4,7 l/100 km. Väčšinou rodinné jazdenie+do práce, každé ráno z garáže, za studenia nikdy viac ako 2200-2500 ot/min, diaľnice max. 10x do roka. Spôsob jazdy je naozaj viac ako svižný, brzdenie a spomaľovanie motorom. Keďže sa tu preberali sviečky tak: Bosch super plus, olej Castrol SLX professional 5W-30, pneu Fulda Ecocontrol 165/70 R14, filtre 1x ročne, STP fuel cleaner alebo STP multivalve cleaner 1x ročne, benzín Shell (mám to najbližšie).

DeMajo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahoj, mám fábinku teprv druhej den, takže dlouhodobou nevím. Ale za včerejšek byla průměrná spotřeba 6.2l, a to jsem jezdil vesnicema, to víte předváděčka rodině. Dneska chlumec nad cidlinou - hradec králové- 5,7l, odpoledne zpátky po dálnici ale ve spěchu ( 180 km/h ) kdy si brala cca 10l mi průměrka skočila na 7.3l. Což si myslím že je pěkný ne? každopádně, až najedu víc km, tak napíšu. Jo jinak abych nezapoměl, mám motor 1.4 16V 55KW

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hojte všichni já mám fabku 1.4 44Kw mám ji asi něco málo přes dva roky, teď mám dodělanej palub. pc asi dva měsice a papká to ve městě asi něco okolo 7,5litrů musím ale připomenout že u nás to je samý přechod a křižovatka, no a mimo město jsem se dostal aj na 5,8l, podotýkam ještě že mám dost rozpáraný středový a zadní díl výfuku, na jaře tam dam novej a uvidíme jak to klesne, pak zajedu Orlová - Pardubice a doufám že se dostanu aspoň na 5litrů :) .

Nějak tu spotřebu moc ani neřeším protože ten benzín je docela už levnej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Průměr podle PalPC se nedá brát za důvěryhodný zdroj,protože jednou mi to ukázalo přesně na 0,1l a přidalším tankování třeba až 0,5l blafoval,podotýkám,že tankuji vždy do plné nádrže a poté dělám reset 2 paměti.Taky jsem jednou testoval asi 3 tankování bez resetu paměti a výsledek byl úplně někde jinde než jsem si spočítal podle vzorce:

počet natankovaných litrů PHM/ujeté km*100

Příklad: 22 / 500 * 100 = 4,4l / 100km

Editováno: , autor: Kubenec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...