Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
630 témat v tomto fóru
-
Dobry den prosim vas nevie my niekto poradit mam skoda fabia 2 model 1.4 16v r.v 2010 nefunguje my klima lepsie povedane nezapne kompresor . Bol som originalnom servise kde som sa dozvedel ze poistky su dobre a diagnostika nic neukazuje jedine ze rozobrat kompresor .Nevie niekto aka tam môze byt porucha dakujem .
-
-
- 80 odpovědí
- 75,3tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Chcem sa opytat na vase skusenosti....niekde osm cital ze na fabii 2 pri zapnutom tempomate...aj dole kopcom ked je jasne ze sa brzdi motorom cize by spotreba mala yt nulova ukazuje nejaku spotrebu...je to pravda??.zda sa mi to nelogicke preto sa pytam.....teram mam ford focus 2 a tam ke dmam pusteny tempomat a idem napr miernym kopcom dolu tak mi ukazuje nulovu spotrebu....dakujem za informacie.....chillout
-
-
- 223 odpovědí
- 119,9tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
-
Tak další téma do placu. Objevil se mi problém s ovládáním předních oken. Střídavě nefungoval plynulý pohyb nahoru nebo dolu, a to u obou předních dveří. Na chvilku to vyřešila výměna ovládacích vypínačů v obou dveřích. Dveře spolujezdce fungujou, ale u řidiče po stažení okna do spodní pozice již nefunguje plynulé zavření ani otevření, jde pouze krokování. V servisu po prohlídce objednali celý motorek stahování okna. Tak jsem zvědavej, jestli to pak bude fungovat. Podle mě asi jo. aspoň doufám.
-
-
- 375 odpovědí
- 246tis zobrazení
- 9 sledujících
-
-
Chtěl bych se zeptat, jestli bych mohl přehodit baterii co je v Roomstru z výroby kapacita 44Ah za baterii s kapacitou 63Ah. Jedná se o Roomstra 1.4 16V
-
-
- 192 odpovědí
- 83tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Zdravím. Nemáte někdo zkušenost s náhradou orig. žárovek za leddiody? Jak to potom svítí/bliká? Přemýšlel jsem hlavně o parkovačkách a o přeních a zadních blinkrech. Parkovačky budou asi bez problémů, ale u blinkrů mám obavy, aby to nemělo vliv na frekvenci blikání. Uvažuji cca o těchto LEDžárovkách: http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovky/p...barva-o-s702573 http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovky/p...exni-bo-s267422 Jsem totální analfabet přes elektriku, takže jestli je tu někdo, kdo mi vysvětlí případné zádrhele při záměně za leddiody, budu moc rád. Není mi také jasný rozdíl mezi invexní a konvexní diodou. Předem díky.
-
-
- 415 odpovědí
- 156,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Moja Fabia je už po facelifte a neviem si rady s kódovaním BCM. Nemá niekto vodítko, podľa ktorého by som si vedel nakódovať automatické zamykanie a odomykanie? VAG-COM label stále nemá. Veškeré úpravy a změny v kódování jsou na vlastní odpovědnost a nebezpečí každého uživatele!!!
-
-
- 427 odpovědí
- 202,3tis zobrazení
- 10 sledujících
-
-
Priznám sa, že v tom vôbec nemám jasno - zaujímalo by ma, akým káblom je možné diagnostikovať Roomster Osobne mám k dispozícii 2 typy káblov (klasický starý s optočlenmi na COM, novší model s FTDI chipom na USB) v kombinácii s VAG-COMom 304/311, mám overenú funkčnosť na F1, O1, Superbe a overenú nefunkčnosť na O2. Je mi jasné, že na O2 treba plnohodnotný Hex-Can kábel, ale ako je to s Roomsterom? Takže odborníci, sem sa s fundovanými odpoveďami
-
-
- 368 odpovědí
- 162,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Hoj chtěl jsem se zeptat kdo má a co za denní svícení + fotky. Uvažuji o tom a chtěl bych si to nechat naježit
-
-
- 174 odpovědí
- 100,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
už se pomalu klubou Tempomaty pro dodatečnou montáž.
-
-
- 343 odpovědí
- 134,7tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Vážení, rád bych vám představil našeho nového partnera, a to firmu AUTAVESTYLU.CZ. Předem upozorním, že produkty zmíněné firmy používám už přes 6 měsíců, a proto se nejedná o žádnou úžasnou PR recenzi na produkt, který ani neznám. Když jsem si před 6 měsíci na své auto ledky vybíral, narazil jsem na internetu na plno obchodů, počínaje od Aliexpressu, Wishe, Bazoše apod. Největší problém totiž není ledky najít, ale najít takové, které budou fungovat tak, jak mají, a sice nebudou hlásit chybu, či hned po měsíci neodejdou a přesně o tom bude i tento příspěvek. Některé může sice vyšší cena odradit, ale zkuste to na vlastní oči, než budete nadávat. Dal jsem vám d…
-
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Na jakém principu pracuje přepínání Potkávacích a dálkových světel. Přijde mi to že svítí pořád jedno vlákno a je tam jen nějaké stínítko, které se zvedá a zase padá při přepínání na dálkové. Vysvětlí někdo?
-
-
- 855 odpovědí
- 260,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím mám problém, potřeboval jsem se dostat na spinačku tutíž jsem musel sundat kryt pod volantem tak i volant samotný nechal jsem připojenou baterii a odpojil airbag z volantu, již jsem vše poskládal zpět a nechce mi sepnout palivové čerpadlo, mám Škoda Roomster 1.6 mpi 2008 neví prosím někdo co s tím ? Děkuji za cokoliv
-
- 0 odpovědí
- 139 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, Roomstera mám pár dní, vím že je porušený svazek ve dverich, nýni mi nejde zamknout dalkacem dvere ridice, jinak celý vůz ano. Dvere ridice jdou zamknout pouze klíčem, mže to být zpusobene tim ustrizeným kablikem? Jak poznam zda ten strizený kablik je od toho zamykání dveri dalakcem, dekuji moc
-
- 10 odpovědí
- 676 zobrazení
-
-
Mám Fabii 2, motor 1,2htp 51 kw 2008. Z ničehonic mi začal uvnitř blikat levý blinkr rychleji než pravý - jako při poškozené žárovce, ale ty jsou v pořádku. Výstražňáky fungujou bez problémů. Někdo psal, že by to mohlo být i relé ale nevím kde je. Prosím o radu co s tím, rozčiluje mě to :-(. Děkuju Tom
-
-
- 11 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl by jsem se zeptat jestli někdo netuší co je toto za konektor? Je hnedka za přepínačem světel.
-
- 0 odpovědí
- 219 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám problém s ukazovatelom paliva na pristrojovke, často sa stane po zapnutí zapalovania, že ručicka ukáže hladinu paliva a potom klesne uplne dole ako keby sa vypol motor. Vtedy ako sa to stane, tak neukazuje ani Maxi DOT dojazd, su tam iba čiarky, stava sa to v podstate dost pravidelne.... ked neukazuje palivo po zapnuti zapalovania, tak ked vypnem zapalovanie ukazuje zas a po zapnuti motora niekedy opat spadne ruciska palivomera, je to dost otravne, mate stym niekto skusenost? fabia je 1.2 TSI 63kw, rok výroby 2010, najazdene 24 000km
-
- 5 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahoj Škoda přátelé Mám problém, že po otevření dveří řidiče se mi nespustí palivové čerpadlo a tak startér následně točí, ale motor nechytne ani na několikáté. (Přímý start na LPG mě vždy zachrání, ale poslední dobou je to čím dál častější). Nepomůže auto zavřít, uzamknout, odemknout. Prostě neozve se to zabzučení po otevření řidičových dveří. Svazek ve dveřích jsem si opravoval cca před rokem nebo dvěma nahrazením ohýbací části novými vodiči. Mám podezření na zámek ve dveřích a mikrospínače, ale nevím jak to přes Vag testnout. Prosím o rady, děkuji
-
-
- 7 odpovědí
- 818 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň. Vlastním Škoda Fabia II r.v. 2010 v základnej výbave, t.j. žiadny centrál ani rádio. V zime málo jazdím a tak sa mi stalo to s čím som aj počítal, že baterka sa vybila. No dobre. Baterku som vybral ,nabil, na druhý deň založil a znovu sa správa ako nová, LENŽE teraz mi trvalo svieti porucha airbag. Telefonoval som do značkového servisu Škoda a tam mi povedali ,že pri odpojení batérie sa toto môže stať a ak tam nie je iná chyba tak pri diagnostike mi to za 20.-Eur odstránia. Priznám sa ,že som nahnevaný. To teraz vždy keď budem nabíjať batériu tak potom pôjdem za 20.-Eur na diagnostiku? Nemám možnosť nabíjať založenú baterku v aute a aj by som sa to bál takto ro…
-
- 23 odpovědí
- 29,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím, dnes se mi sekly 5 dvere na roomster rv 2011. Motorek běží ale dveře nejdou otevřít. Podařilo se mi je otevřit ručně zevnitř vozu. Demontoval jsem průchodku s elektroinstalaci co vede z dveri do kastle a zjistil, ze jeden drát je přerušen a zbytek nacaty. Kazdopadne když prerušený drát spojím, tak petky stále nejdou. Když na otevřených dveřích nasimuluju šroubovákem zamknutí západky zámku, tak taky po zmáčknutí motorek bezi, ale jinak nic. Koukal jsem na všechny pojistky a ty jsou taky ok. Ve foru jsem nasel vsechno mozny, ale ne tuto kombinaci zavady. Co s tim muze bejt? Prosim a dekuji za kazdou radu.
-
- 3 odpovědi
- 616 zobrazení
-
-
dobry den pri prepnuti na dalkova svetla mi zhasnou potkavaci?zustanou svitit jen obrysove.svetelna houcka funguje normalne.
-
- 26 odpovědí
- 16,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám FII 1.6 MPI, klima doplněná, bez úniků. Podle diag je tlak při zapnuté klimě cca 10 bar, kompresor jede kolem 80 - 90%. Na volnoběh je všechno ok, klima chladí klidně hodinu v kuse. Jakmile se ale otáčky zvýší, přestane klima chladit. Status kompresoru je stále 0 (takže ho jednotka neodpojila), jeho zatížení je stále kolem těch 90%, ale teplota na výparníku začne růst na okolní teplotu, takže klima nechladí.
-
- 0 odpovědí
- 262 zobrazení
-
-
ahoj, aktuálně řeším problém se Škoda Fabia 2 1.9 TDi 77kw bsw problem se seřízením základního nastavení uhlu natočení volantu, neřešil někdo? Zkoušel jsem to přes vcds, a nejsou přístupné skupiny na adaptaci. Specifikace auta- Model Skoda Fabia II Rok vyroby 2009 Motor 1.9 TDI (77 kW) Rizeni TRW dil c. 6R0 423 156 Snimac uhlu volantu G85 , funkcni (reagu…
-
- 0 odpovědí
- 269 zobrazení
-
-
Zdravím mám fábii II Fl r2011 začala mi zlobit sirénka autoalarmu, přestala potvrzovat centrál(odemykání a zamykání) a také se občas spustil alarm během jízdy samovolně docela to poleká . VAG píše chyba komunikace H12. V servise mi pověděli, že nejdříve je potřeba vyměnit tu sirénku cena asi 4500+ minimálně 1000 za práci. Nicméně mne napadlo se podívat na internetu na onu sirénku a našel jsem druhovýrobu za necelých 1000kč. Ale nikde jsem nenašel, kde je umístěná a jak by se k ní dalo dostat, neměl by někdo postup jak jí vyměnit. Bude asi někde v motorovém prostoru vpředu u chladiče. Případně jestli by nemohlo být špatné el. spojení konektor či kabeláž netuším kudy to ved…
-
- 9 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, začal mi blbnout Climatronic na mé 2009 Fabia Combi 1.4 16v :-( Po nastartování cca 10s bliká a zobrazuje všechny ikony a pak normálně naskočí (displej), ale nefouká ... Kdesi jsem vyčetl, že mám zkusit zmáčknout Econ a vnitřní cirkulaci a nahlásilo mi to na displeji 4F9 00. Prý to znamená Ventilátor čerstvého vzduchu nebo řídicí jednotka ventilátoru čerstvého vzduchu Climatronic Nemáte někdo tušení, co se s tím dá dělat? Případně kolik může stát oprava? Mockrát díky! Mandy
-
-
- 16 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-