Přejít na obsah

Motor 1.2 HTP

664 témat v tomto fóru

• 4 odpovědi
    • 5.6k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 1.3k zobrazení
    • 2 odpovědi
    • 1.5k zobrazení
    • 54 odpovědí
    • 51.4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 2.2k zobrazení
    • 89 odpovědí
    • 82.4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.5k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.8k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 3.8k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 1.7k zobrazení
  1. Optimalne otacky

• 10 odpovědí
    • 16.6k zobrazení
    • 21 odpovědí
    • 7.7k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 2.1k zobrazení
    • 2 odpovědi
    • 1.7k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 3.7k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 2.8k zobrazení
    • 15 odpovědí
    • 2.2k zobrazení
    • 71 odpovědí
    • 25.3k zobrazení
    • 4 odpovědi
    • 4.1k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 2.4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 1.6k zobrazení
    • 1 odpověď
    • 1.5k zobrazení
    • 10 odpovědí
    • 21.9k zobrazení
    • 2 odpovědi
    • 2.4k zobrazení
    • 0 odpovědí
    • 2.1k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• Ať hledám jak hledám nikde to nemůžu najít, prý mám taky nevhodný ELM 327 nemáte prosím odkaz? Abych nevyhazoval peníze za něco co mi zase nepůjde, rád bych viděl data vag DPF filtru , jelikož už se mi párkráte stalo, že až jsem se s autm vlezl do garáže, kde je to opravdu na chlup, tak se mi spustila regenerace DPF filtru. A rád bych byl trošku dopředu připraven.  Děkuji. 
    • Na všechno sis odpověděl sám. Pokud vím, tak všechny používané filtry, nebo alespoň ty, které jsem používal já, mají zpětný ventil. Další věc je (jak píše někdo výše), že i kdyby byl zpětný ventil dokonale těsny, tak v mazací soustavě jsou další vůle, kudy bude olej vytékat, např. ložisky na klikové hřidely. A ano, po výměně oleje je normální, že než se naplní mazací soustava olejem, tak je motor trochu hlučnější. Nedělal bych z toho vědu.  1) motor (mazaná místa) není úplně suchý, bez oleje. Trocha oleje se tam udrži díky vzlínavosti a kapilárním silám vždycky. A ta trocha stačí, aby se motor mazal než se naplní mazací soustava.  2) podobně v hydrostavech taky olej zůstane. Vůle se může zvětšit (hydrostav ji neudrží) u ventilů, které byly otevřené při stojícím motoru. Ale to budou tak dva ventily. A při pomalých otáčkách při startování a volnoběhu to motoru nevadí.
    • Dále musím pochválit ventilované masážní ergo sedačky, oproti třeba bráchovo Volvu XC90 mnohem lepší a kvalitnější. DCC podvozek je také úplně jinde oproti předchozí generaci, uvnitř mnohem méně hluku, pokud si připlatíte za paket pro špatné cesty, tak díky zakrytování podvozku auto neskutečně plachtí a je to znát na spotřebě. HeadUp displej promítající na sklo je také kvalitní, nehyzdí ho nějaká výsuvná plastová destička. V neposlední řadě Matrix světla, ty jsou na kategorii vozu vynikající. Audio Canton je také úplně jinde oproti K1. Super vec automatické zaparkovani, když vůz předem naučíte kam má zaparkovat, takže přijedu pred vrata a auto se mnou samo zajede do garáže 👌
    • Zdravím, chtěl bych oživit po letech toto téma s dotazem....U staršího TSI s filtrem nahoře je filtr se zpětným ventilem, možná je to proto, že je filtr nahoře, tak ať celý jeho obsah nesteče až dolů do vany. Ale u novějšího motoru EA211(řemenový rozvod) je filtr klasicky dole, jako na jiných autech. Otázka zní, má a musí mít i tento filtr podobný zpětný ventil jako u staršího motoru a je i tato olejová tlaková soustava tak náchylná na správnou fci zpětného ventilu, jako u staršího typu motoru, kde se všude doporučuje použít kvůli spolehlivému zpětnému ventilu výhradně originál VW filtr? Možná jsem jen neznalý a zpětný ventil má z principu funkce skoro každý olejový automobilový filtr. Měnil jsem si včera olej sám a filtr mi dle VIN v obchodě dali nějaký černý, asi obyčejný, značky MANN ve žluté krabičce. Motor mi po startu taky jede cca 1-2s hlučněji, což chápu, že je to vlastnost, kdy steče olej z přestavovače a hydroštelů. Za tepla už je to celkem tiché. Mám najeto 185tis. Po výměně oleje+filtr,  při prvním startu jel motor hlučně snad i 6s, než si to celé natáhlo nový olej a než se zaplnil filtr....což je klasika u každého auta. Je snad u EA211 nějaký jiný způsob výměny oleje, kdy se musí udělat/použít něco navíc? Děkuji
  • Vytvořit nový...