Exteriér
138 témat v tomto fóru
-
Ahojte, ako nastaviť zatváranie kufra? Od výroby sa mi jedna strana zle zatvárala, musel som trieskať s kufrom. Auto išlo do autorizovaného servisu, kde mi to nastavili tak, že už aj druhá strana nejde zavrieť. S kufrom je nutné trieskať. Dokonca ho musím zatlačiť aby sa zavrel. Škoda rapid liftback. Na kufre aj v karosérií sú také umelé západky, stačí sa pohrať s nimi? Ďakujem.
-
-
- 4 odpovědi
- 6,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj chtěl bych poprosit o radu. Měl už z Vás někdo zarostlé stěrače u Rapida? Potřeboval bych poradit jak mám celý motor i s táhly vyndat Ven. Děkuji
-
-
- 1 odpověď
- 331 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj jsem na Slovensku a dmes jsem si vsiml ze mam komplet zamlzenou orosenou jednu predni mlhovku,mam klasickou zatmavenou bez led denniho sviceni, nevite v cem by mohl byt problem?
-
- 0 odpovědí
- 172 zobrazení
-
-
Pri montazi prednich zasterek jsem se chtel podivat do kapsy pod plastovym podbehem jestli neni plnej bordelu jako napr u O2, prekvapila mi vymezovaci jaka si molitanova pena ktera vede od patky blatniku az nahoru tesni prostor mezi blatnikem a dvermi, kdyz otevrete dvere tak je videt a byla nacucana jako houba.. Docela mi to zarazilo tim padem dlouho vysicha a drzi vlhko... Zatim to tam nerezne ale nelibi se mi to.. Neresili jste to nekdo, v jinem prispevku nekdo psal ze to uplne vyndal.
-
-
- 98 odpovědí
- 23,8tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
Návod pro ty, kdy by chtěli realizovat výměnu mlhovek z faceliftu na předfaceliftová auto jako doladění vzhledu po výměně halogenů/xenonů za bixenony: Mřížky provedení černá satén bez lišty: 5JA 853 677C 9B9 prostřední, 5JA 807 681A 9B9 levá, 5JA 807 682A 9B9 pravá - cena za komplet cca 800,-Kč (v autodíly+) Mřížky provedení pro chrom lištu: 5JA 853 677D 9B9 prostřední, 5JA 807 681B 9B9 levá, 5JA 807 682B 9B9 pravá, chrom lišta prostřední 5JA 853 551 2ZZ, chrom lišta levá 5JA 853 767 2ZZ, chrom lišta pravá 5JA 853 768 2ZZ, cena za komplet cca 4.000,-Kč (v autodíly+) Mlhovky: levá 5JA941699D a pravá 5JA941700D, cena kolem 2000,-Kč (např. Vrakoviště Mělník).…
-
-
- 3 odpovědi
- 6,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj tak tu mam zase něco speciálního. Kontroloval jsem auto a koukám že mám flek na zadních dveří .... říkal jsem si to vezmu potom až budu čistit auto. Nedalo mě to a vzal jsem si vodu s trochou autošamponu že to očistím a ono nic. Pak jsem to vzal i přípravkem na okna s alkoholem že to bude nějaká zažraná špína a taky nepomohlo. Vzal jsem to pod světlo a je to flek od ruky (na fotce je vidět krásně struktura) - prostě se to do toho laku zažralo. Nenapadá vás čím to vzít? Nebo se to snad musí rozleštit?
-
-
- 33 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Máte někdo nějaké zkušenosti s dodatečnou montáží tažného zařízení na Rapida? Jakou volit značku, napevno nebo sundavací a co pak dělají couvací čidla apd.
-
-
- 51 odpovědí
- 27,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Na fórech a na FB se pravidelně objevovalo mnoho stesků na to, jak blbě visí lanovody u Škodovek s konstrukcí zadní nápravy, pocházející z trojkového Golfu. Rapida nevyjímaje, ten je má taky někdy prověšené až hrůza. Řešilo se to i zde téměř od začátku výroby modelu, hlavně u Spacebacku to bylo donebe volající. @tom01 zapracoval na zakrytí lanovodů a vymyslel tuto variantu https://forum.skodahome.cz/topic/143528-lanovod-viditelně-visí/?do=findComment&comment=2669042 a inoivace byla https://forum.skodahome.cz/topic/143528-lanovod-viditelně-visí/?do=findComment&comment=2676804. Dalším levelem je zakrytí pouze z boku, odkud je visící lanovod nejvíc…
-
-
- 28 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Drží se mi voda v prostoru za dvířky hrdla palivové nádrže. Pod samotným hrdlem se má zdá, že je nějaký odtokový kanálek, v mém případě ale zanesený. Je to skutečně tak? Pokud ano, kam vede a dá se případně nějak prošťouchnout bez rizika poškození něčeho jiného? Podběh jsem zatím neměl příležitost sundat, takže nemám žádnou představu.
-
-
- 4 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
-
-
-
Díky příspěvku RWE {přeplatek za plyn} jsem zrealizoval výměnu xenonů za původní halogen. Xenony jsem sehnal kompletně osazené na S- bazaru. Výměna proběhla v servisu {o nekvalitě v mém tématu zde http://forum.skodaho...48#entry2098188 }, doladění polohy vůči karoserii a nárazníku jsem si musel udělat sám. Jinak kontrolka prasklých světel zatím nesvítí, problémy s tím tu měl zemlik.
-
-
- 439 odpovědí
- 159,5tis zobrazení
- 6 sledujících
-
-
Zdravím, všiml jsem si u svého auta Rapid 2018 liftback (1.4TSI DSG), že mám velmi slabý ostřik (skoro žádný) na zadním stěrači ale couvací kameru to pěkně ostřikuje. Zkoušel jsem trysku pročistit (jehlou), po té sundat a prošťouchnout i samotnou "trubku" . Bohužel se to stále stejně chová. Je možné, že je na vinně samotný motorek ? ... Má někdo podobnou zkušenost (přední ostřik funguje jak má) ? Děkuji.
-
- 5 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Caute, chcel som si opravit motorcek zadneho stieraca ale akosi ma nenapadlo, ze privod vody netreba odpakat priamo od motorceka ale cez rychlo spojku. Da sa s tym este nie o spravit? Ci to je jednorazovka? Momentalne po pripojeni voda strieka vsade okolo. 😁 Dakujem
-
- 0 odpovědí
- 921 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj. Mám nový neduh. Třetí brzdové světlo v křídle u Spacebacku je kolem dokola popraskané, jako od slunce vyšisované, na spodní starně již vyštíplé. Stáří vozu 10 měsíců, do myčky nejezdím, používám houbu, stěrač do světla nezasahuje. Do servisu jedu 19.11., tak doufám, že proběhne výměna bez diskuzí, jen mě technik upozornil, že to je na celý dopoledne. Výměna samotná je asi OK, ale schvalovací proces od SA prý trvá. Koukněte se na své miláčky jak jste na tom vy?! Pak se prosím podělte. Zdraví Dodi 15.
-
- 67 odpovědí
- 24,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj kolegové, nenašel jsem zde žádný podrobný návod na montáž tažného zařízení a proto jsem jej vytvořil a v příloze přikládám soubor, ve kterém je popsána montáž tažného zařízení i s fotkami. Montáž svépomocí není náročná a schválení na úřadě také ne. Musí být však Typový list k tažnému zařízení (dodává snad každý výrobce), provést evidenční prohlídku a zajít se schválením na úřad, kde za 50 Kč zapíší tažné zařízení do TP. Snad to někomu pomůže. Tažné zařízení Rapid Spaceback.docx
-
- 18 odpovědí
- 14tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdarec, mam takovy dotaz zjistil jsem, ze kdyz zvednu kapotu rapidu a na celni sklo naliju vodu (tim simuluji dest) tak tato voda mi z casti tece do prostoru motoru na hadicky apod., misto toho aby mi vsechna odtekla odtokovyma kanalkama,,, nemate nekdo zkusenost jak toto opravit,, treba nejake video ktere by slouzilo jako navod?? Nejakou zkusenost s timhle problemem mam, na fabii 1 jsem tohle jiz opravoval,, pripadne na co si mam dat aspon pozor u rapidu, nez to zacnu rozebirat, dik za veskere info ;-)
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, zvažuji koupi rapida ve verzi monte carlo 2019 a chtěl bych se zeptat zda jde dodělat tažné zařízení , má stím někdo zkušenosti? Používal bych ho prevažně na nosič na kola. Děkuji
-
- 5 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám problém s madlem řidičových dveří. Dveře jsou ve stínu: madlo funguje normálně, otevře dveře jen lehkým zatažením prsty - žádný odpor Na dveře svítí třeba 2 hod. slunce: madlo jde pouze do první polohy a pak je tam odpor, zámek nechce dveře otevřít a musím madlem škubnout silou, aby povolil a dveře otevřel. Zkoušel jsem to prostříknout bílou vazelínou ve spreji a nic. V AS mi předloni (ještě na záruku) řekli, že je to normální a lidi špatně berou za kliku. Ale to šlo pouze ztuha, teď je to na utržení kliky. Z boku jsou 2 šroubky, má cenu to madlo rozebírat nebo zrovna do servisu?
-
- 1 odpověď
- 955 zobrazení
-
-
Výměna zadních světel u Rapida za Led světla z modelu 2017.
-
-
- 92 odpovědí
- 61,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj všichni, omlouvám se pokud píšu do špatné rubriky! Včera mi vběhlo přímo před auto asi 12 divočáku a dva se mi podařilo srazit. Je mi jasné, že nemáte věšteckou kouli, nemáte informace o tom, co by všechno s autem mohlo být a podobně... Spíš jsem se Vás chtěla zeptat, jestli nemáte třeba podobnou zkušenost, případně jestli mi dokážete odhadem poradit, jestli má vůbec smysl auto opravovat. V servise jen po kouknutí odhad prý minimálně 80.000 Kč a to ani neví, jestli není hnutá náprava atd. Nejvíc to odnesla levá přední strana. Chybí mlhovka, praskl mi chladič ze kterého vytekla voda, nejde zavřít kapota, úplně rozlámaný podběh, (asi) hnutá kastle - ne…
-
- 0 odpovědí
- 651 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj chlapi, mám taky už 3 dny nového Rapída v referenční (katalogové) modré barvě 1,2TSi - 77Kw, fresh ambition + nějaké příplatky a chtěl bych se optat na funkci ostřikovačů předních. V případě zapnutí ostřikovačů je taková 1-2s prodleva než vystříkne voda a sepnou se stěrače. Jinými slovy, čerpadýlko tu vteřinu vrčí, ale nic nestříká a teprve pak současně s výstřikem bych řekl se spustí i stěrače. Měl jsem před tím O1 Tdi a tam hned po namáčknutí stříkalo a stíralo bez prodlevy. Technik tvrdil, že prý snad je to v rámci úspor a vynechání zpětného ventýlku, který zabraňuje zpětnému toku vody z hadiček zpět do nádržky, pak musí totiž čerpadýlko ten okruh znovu natlakova…
-
-
- 262 odpovědí
- 69,6tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Čelní sklo je shodné ze SEAT TOLEDO 4Dveře r.v. 2012-
-
-
- 176 odpovědí
- 54,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý deň chcel by som sa prosím poradiť mám škodu Rapid a neviem či sú v zadu na svetlách dve hmlové svetlá alebo len jedno a som z toho smutný lebo zajtra idem na STK je to auto ženy tak sa oň moc nestarám ja ale terás jej ho musím skontrolovať a som tak trocha antitalent na vozidlá.za radu veľmi dakujem
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den Led denni sviceni mi sviti tak na 20% směrovka funguje normálně Rapid monte carlo 2017.
-
-
- 6 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím kolegové, těchto témat je tu několik podobných, ale je to tu dost rozházené. Mám MR2019 s bixenony a vzadu světla s žárovkami. Interiér jsem si předělal do LEDek. Vypadá to dobře a hlavně je více vidět např. ve schránce či kufru. Do výměny v exteriéru jsem se nepouštěl, protože přeci jen tam už je to o hubu vzhledem k bezpečnosti, STK a Policii. Zadní světla svící i v žárovkách dobře, bixenony parádně, ale poslední dobou přemýšlím, zda vyměnit přední mlhovky. Hlavně tam je do očí bijící to žluté světlo v kontastru s bixenony. Otázka je za co to vyměnit (vzhledem k bezpečnosti bych se nějakého Aliexpressu bál), co na to na STK a Policie a zda je pro fun…
-
-
- 8 odpovědí
- 3tis zobrazení
- 3 sledující
-